www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 350 - Week 32 : van 8 tot 14 augustus 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

RUITERIJ TER HEULE BOUWT AAN EEN NIEUWE TOEKOMST

Klik voor een grotere versie
Om te voorkomen dat er over een paar jaar geen sprake meer is van Ruiterij ter Heule, hebben Paul Van Vooren, Rita Scheerens en Didier Van Landschoot bij ter Heule de touwtjes in handen genomen.

"Wij willen Ruiterij ter Heule opnieuw de uitstraling geven die ze in haar beste jaren had" klinkt het bij Paul Van De Voorde (voorzitter), Rita Scheerens (secretaris) en Didier Van Landschoot (penningmeester) die de kern van het nieuw bestuur van ruiterij ter Heule vormen.

Ter Heule bestaat al meer dan 30 jaar en had in zijn beste jaren een uitstraling die tot buiten de landsgrenzen reikte. Op alle manifestaties van ruiterij verenigingen in de regio en ver daar buiten was Ter Heule nadrukkelijk aanwezig.

De mannen van het eerste uur hebben enkele jaren geleden de fakkel doorgegeven. Met hun verdwijnen ging ook de schwung uit ter Heule.

Niet alleen het ledenaantal maar ook de belangstelling voor de eigen organisaties ging, zowel bij de eigen leden als bij de bevriende ruiterijverenigingen, steeds verder in dalende lijn.

Vervolg »»

( Vervolg )

NIEUWE START
"Er moest iets gebeuren of Ter Heule was gedoemd te verdwijnen. Daarom hebben wij met enkele jongere leden de koppen bij elkaar gestoken en besloten om een nieuw bestuur te vormen.

Wij richten ons in de eerste plaats op ruiters die zelf een paard hebben. De club moet opnieuw structuur krijgen. De leden moeten weten wat zij aan de vereniging hebben en ter Heule moet weten wat het aan zijn leden heeft." legt Didier Van Landschoot uit.

Ons clublokaal en onze openluchtpiste liggen in de Hillestraat midden in de natuur. De leden kunnen er vrij komen rijden. Voor de ruiters die lessen in het springen of het dressuurrijden willen volgen zijn er op woensdag en zaterdag lessen. Ter Heule heeft de nodige accommodatie en een eigen instructeur ter beschikking.

ACTIVITEITEN
Het organiseren van wedstrijden zit er de eerstkomende maanden nog niet. Het nieuw bestuur wil zijn meeste energie in de eerste plaats in de uitbouw van de vereniging steken. Het bestuur wil er voor zorgen dat de leden zich er opnieuw thuis in voelen.

Dat de inspanningen die Paul, Rita en Didier leveren om Ruiterij ter Heule er opnieuw bovenop te helpen niet onopgemerkt voorbijgaan blijkt uit de stijging van het aantal leden de laatste weken.

Vervolg »»

( Vervolg )

Het bestuur hoopt dat naast nieuwe leden ook leden die de afgelopen jaren hebben afgehaakt opnieuw hun weg vinden naar ter Heule.

Ter Heule wil de komende maanden niet alleen deelnemen aan activiteiten die door andere ruiterverenigingen worden ingericht.

Op zondag 29 augustus organiseert het nieuw bestuur zijn eerste Ruiter- en Koetsenrit door het Meetjesland met start ( tussen 9u00 en 10u30) en aankomst in het lokaal in de Hillestraat 19A.

Inschrijven kan tot 25 augustus bij het bestuur. Voor meer informatie over ter Heule en zijn Ruiter- en Koetsentocht kan u terecht op het nummer 0473 42 90 77.

Men kan ook persoonlijk kennis maken met de club en zijn werking in het clublokaal in de Hillestraat.


DE WERKEN SCHIETEN GOED OP

Klik voor een grotere versie

Zoals aangekondigd begonnen dinsdag de werken aan het kruispunt van Adegem-Dorp met de Kallestraat.

De kasseien zijn al uitgebroken en het eerste deel van de uitbreiding van de fietssuggestiestrook ligt er al.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home