www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 349 - Week 31 : van 1 tot 7 augustus 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

Kruispunt Adegem-Dorp wordt een maand gesloten

Klik voor een grotere versie
Wegens werken wordt het kruispunt van Adegem-Dorp met de Kallestraat vermoedelijk tot eind augustus afgesloten.

Om het veiligheidsgevoel van de fietsers die over het kruispunt van de Kallestraat en Adegem Dorp moeten te verhogen, wijzigt het gemeentebestuur de structuur van dat kruispunt.

De fiets-suggestiestroken in Adegem-Dorp worden doorgetrokken tot aan het kruispunt met de Kallestraat. De bijkomende fiets-suggestiestroken worden van de rijweg gescheiden door een kleine groene zone.

In dat gedeelte van Adegem-Dorp worden de kasseien vervangen door beton. De fietsers die uit de Hillestraat komen en naar Adegem-Dorp moeten, krijgen een fiets-suggestiestrook op het voetpad. De bloembakken op dat gedeelte van het kruispunt worden vervangen door een groene zone.

Tijdens de duur van de werken wordt het kruispunt van Adegem-Dorp en de Kallestraat voor alle verkeer afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien via de Hillestraat en de Schoolstraat.

De werken beginnen op dinsdag 3 augustus en zullen vermoedelijk tot eind augustus duren.

De heraanleg van de kasseien in het gedeelte tussen de verkeerslichten en de Kerkstraat en het gedeelte tussen den Hoeke en de Schoolstraat zijn niet in de onderhoudswerken opgenomen: die werken zullen later dit jaar of volgend jaar worden uitgevoerd.


Op bezoek in de nieuwe Sporthal

Klik voor een grotere versie

Vrijdag werden het Taal- en Omnisportkamp en het tenniskamp, die beiden door de gemeentelijke sportraad werden georganiseerd, afgesloten. De uitreiking van de diploma's gebeurde in de tribune van de nieuwe sporthal.

Voordat de 25 deelnemers aan het Taal- en Omnisportkamp en de 29 deelnemers aan het Tenniskamp hun diploma ontvingen, kregen zij en hun ouders een rondeleiding in de nieuwe sporthal, die op 9 oktober officieel haar deuren opent.


Intermarché wordt geen LIDL

Toen Intermarché in de Staatsbaan zijn deuren sloot, werden over de nieuwe bestemming van het gebouw verschillende geruchten de wereld ingestuurd.

Volgens één van die geruchten zou Lidl de plaats van de Intermarché innemen. Het gerucht dat die supermarkt zich in Maldegem wil vestigen doet al jaren de ronde.

De gebouwen van de Intermarché zijn echter geen optie voor Lidl: de verwachte sluiting van de Adegemse afdeling van de Intermarché zou niet alleen het gevolg zijn van de dalende verkoopscijfers...

Om te voldoen aan de regels van volksgezondheid zouden er aan de infrastructuur verschillende ingrijpende aanpassingswerken moeten gebeuren.


AVS op bezoek in de Dr. Herrebautlaan

Klik voor een grotere versie

Vorig weekend vulden tientallen warmeluchtballonnen het Meetjeslandse luchtruim. Toen de ballon van AVS boven de Dr. Herrebautlaan kwam, besloot de piloot om zijn landing in te zetten.

Marnix was er als de kippen bij om dat manoeuvre op gevoelige plaat vast te leggen.


Zwerfvuil kan u veel geld kosten

Omdat niemand graag langs wegen of paden wandelt of rijdt waar zwerfvuil ligt, drijft Maldegem zijn strijd tegen het zwerfvuil op.

Er zullen op gemeentelijke domeinen en op grote evenementen duidelijk zichtbare borden geplaatst worden waarop te lezen staat dat de mooiste plaatsjes in Maldegem gratis te bezoeken zijn.

Daaronder staat echter de waarschuwing dat het achterlaten van zwerfuil een boete tussen de 120 en 150 euro kan opleveren.

Die borden zullen vermoedelijk voor het eerst tijdens Maldegem kermis geplaatst worden.


Maldegem-Kermis verhuist naar de Dexia- en zwembadparking

Door de werken aan het gemeentehuis en de herinrichting van de wekelijkse maandagmarkt, moest ook een oplossing gevonden worden voor het opstellen van de centrumkermis in september.

Na advies van de politie en de brandweer heeft de gemeente beslist om de kermisattracties in september op te stellen op de Dexia parking en de parking van het Sint Anna zwembad.


Isabel Ginneberge nu ook officieel Cultuurbeleidscoördinator

Klik voor een grotere versie

Tijdens de gemeenteraadszitting van 30 juni werd Isabel Ginneberge officieel aangesteld als Maldegems cultuurbeleidscoördinator.

Zij oefende die job al enkele jaren uit, als (tijdelijk) vervangster van Matthias De Prest, de vorige cultuurbeleidcoördinator.


Sijsele bijna zonder stroom door defecte kabel in Maldegem

Wie momenteel door het centrum van Maldegem rijdt moet rekening houden met de verkeerslichten die tijdelijk ter hoogte van de waterloop de Ede staan opgesteld.

De plaatsing van die lichten heeft niets te maken met de werken aan het gemeentehuis, maar met de problemen met een hoogspanningskabel die ondergronds door Maldegem loopt en Sijsele van stroom voorziet.


Paul Michiels op 12de "Maldegem Wandelt, Fietst, Proeft en Swingt"

Klik voor een grotere versie

Donderdagavond stelde Maldegem het programma voor van zijn twaalfde editie van "Maldegem wandelt, fietst, proeft en swingt", dat doorgaat op zondag 29 augustus.

Na Sluis en Damme, werd dit jaar Beernem uitgenodigd om mee te bouwen aan het evenement. Net als in het verleden zijn er verschillende wandel- en fietstochten en kunnen ook skeelers mee de boer op.

Zowel in het horecadorp als in de grote feesttent, op de speelweide achter het Sint Annapark, zijn er optredens voorzien.

Als afsluiter van het feest heeft het comité Paul Michiels naar de feesttent uitgenodigd.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home