www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 348 - Week 30 : van 25 tot 31 juli 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

ROTONDE AFGEVOERD EN WEER OPGEVIST

Klik voor een grotere versie
Als de rotonde op het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan en de Hillestraat er komt, zal er naar een andere plaats moeten uitgekeken worden voor het monument van de grenadiers.

Nog voor de fusie van 1977 was Adegem al vragende partij voor verkeerslichten of een rotonde op het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan en de Hillestraat.

De aanvragen, die eerst door het Adegems gemeentebestuur en daarna door het Maldegems gemeentebestuur werden gedaan, werden steeds afgewimpeld door de dienst bruggen en wegen van het ministerie van openbare werken.

Toen het ministerie begon met de opmaak van zijn ontwerp voor het nieuwe profiel van de N9 tussen Gent en West Vlaanderen, mochten de steden en gemeenten die langs de N9 liggen voorstellen doen voor het gedeelte van het profiel dat op hun grondgebied ligt.

Er zijn al veel vergaderingen aan het ontwerp gewijd. Maldegem is een van de weinige gemeenten die met concrete voorstellen naar de vergadering ging.

Voor verschillende kruispunten van de N9 met straten in Adegem en Maldegem werden rotondes voorgesteld. Ook de rotonde op het kruispunt met de Hillestraat was in de bundel met voorstellen opgenomen.

OP EN AF
Het ontwerp voor het nieuwe profiel van de N9 is in de loop der jaren al verschillende malen aangepast. De rotonde aan de Hillestraat is al een paar maal in het ontwerp opgenomen om daarna weer afgevoerd te worden.

Vorige maand waren burgemeester Johan De Roo en schepen van infrastructuur Noel Wille opnieuw uitgenodigd op een vergadering van de dienst wegen en verkeer.

Die dienst was opnieuw van plan om de rotonde uit de plannen te schrappen. Nadat de Maldegemse delegaties al haar argumenten om de rotonde in het ontwerp te behouden op tafel had gelegd, zag wegen en verkeer af van zijn voornemen om de rotonde te schrappen.

VERHUIS
De aanleg van de rotonde zal nog niet voor de eerste jaren zijn. Zij zal ten vroegste in het investeringsprogramma van 2012 of 2013 worden opgenomen.

De aanleg van de rotonde zal ook gevolgen hebben voor het monument van de Grenadiers. Als de rotonde wordt uitgevoerd zoals ze in het huidig ontwerp is opgenomen, zal Maldegem moeten uitkijken naar een nieuwe plaats voor het monument.

Eens de rotonde er ligt zal het onmogelijk zijn om er de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid begin mei nog te laten doorgaan.


OPNIEUW WIJNVERKOPERS

De voorbije week werden opnieuw mensen opgebeld door leveranciers van Bordeauxwijnen.

De politie vermoedt dat het gaat om dezelfde mensen die ongevraagd het kinderkankerfonds als uithangbord voor hun verkoop gebruiken.

De politie raadt de mensen dan ook aan om bij een dergelijke oproep gewoon de bestelling te weigeren.


MEER DAN 350 BOLDERS OP HET WK URSEL

Klik voor een grotere versie

Onder een bakkende zon streden in Ursel op de nationale feestdag meer dan 350 krulbolders voor de titel van wereldkampioen krulbol per ploeg loten voor maats.

Geert Van Leeuwe was de enige Adegemnaar die tot in de finale geraakte. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd het een spannende finale.

Bij de mannen wonnen Jeroen Antheunis, Rudy Goossens en Kristof Vernaeve met 9-7 van Henri De Meyer, Geert Van Leeuwe en Marc Vossaert. Met 9-8 haalden Kathy De Baets en Karin Bauwens het bij de vrouwen tegen Sofie Van Daele en Ellen De Pauw.


VOORZICHTIG MET VUUR

De burgemeesters van Maldegem en Knesselare roepen de mensen die tijdens deze droge warme zomerse dagen een bezoek brengen aan een van de mooie stukjes groen in de gemeente op om voorzichtig om te springen met vuur.

De burgemeesters vragen om tijdens de wandeling in de bossen of op de heidevelden niet te roken.

Aan diegenen die aan dat verzoek niet willen voldoen wordt gevraagd er zeker voor te zorgen geen nog brandende sigarettenpeuken in het gras achter te laten.

Ook het zonlicht dat door achtergelaten glas of lenzen schijnt kan voor het ontbranden van droog gras zorgen.


PARKEERPLAATSEN OP DRONGENGOEDHOEVE

Klik voor een grotere versie

Hoewel het ontwerp van het Provinciaal Ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) voor Knesselare - Ursel geen parkeerplaatsen in de onmiddellijke omgeving van het Drongengoed voorziet willen de burgemeesters van Knesselare en Maldegem samen een initiatief nemen om daar toch parkeerplaatsen te krijgen.

Nog veel mensen uit onze regio brengen, zeker tijdens de zomerse dagen, een bezoekje aan Drongengoed. Voorlopig kunnen zij hun auto nog achterlaten in de dreven die naar de Drongengoed en de Drongengoedhoeve leiden.

Als het van Natuur en Bossen afhangt zal het in de toekomst verboden worden om in die dreven te parkeren. De eerste parking zal dan op mee dan 500 meter van de Drongengoedhoeve liggen.

Het ontbreken van parking dicht bij de Drongengoedhoeve zal er voor zorgen dat oudere mensen en mensen met kleine kinderen afzien van een bezoek aan een van onze mooiste stukjes natuur.

Zowel Burgemeester Freddy Tanghe als Burgemeester Johan De Roo verwijzen naar natuurgebieden in West Vlaanderen en Limburg waar wel parkings in de onmiddellijke omgeving van de horecazaken zijn.

Op het erf van de Drongengoedhoeve kunnen er slechts parkeerplaatsen komen als het ontwerp van het PRUP aangepast wordt.

Omdat die wijziging voorlopig niet is voorzien willen de beide burgemeesters samen een initiatief nemen dat kan leiden tot de aanpassing van het PRUP ontwerp.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home