www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 347 - Week 29 : van 18 tot 24 juli 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

ADEGEM KERMISTE ONDER EEN STRALENDE ZON

ZONDAG
In tegenstelling met de bezoekers van de rommelmarkt, kunnen de liefhebbers van paarden wel goed tegen de warmte. Die paardenliefhebbers waren er zondag op de Welsh pony cop keuring die in het kader van de Memorial Rudy Landuyt werd georganiseerd.

Zowel pony' s met of zonder stamboom verschenen voor de keurder. Die had aandacht voor hun bouw en houding tijdens het lopen en poseren.

Daarna velde hij een oordeel dat geen tegenspraak duldde.

Klik voor een grotere versie
Luc Van Kerschaever won met zijn prachtige Welsh cop pony de dagprijs.

MAANDAG
Veel Adegemnaren vinden dat de eredienst, die op maandag ter ere van de overleden dorpsgenoten wordt georganiseerd, veel van zijn betekenis verliest zonder het bezoek (in stoet) aan het kerkhof.

In de namiddag heeft het feestcomité met Peter Rammeloo en de Zuinige Maria twee artiesten naar Adegem gehaald die de senioren een gezellige namiddag hebben bezorgd.

Klik voor een grotere versie
Tussen de optredens van de artiesten genoten de senioren maandagnamiddag ook nog van de koffie en het gebak die in de prijs begrepen waren.

Alle liedjes die Peter Rammeloo zong waren gekend bij de senioren. De populairste nummers werden zelfs vlot meegezongen.

Zuinige Maria bewees op een ludieke manier dat wij veel te veel wegsmijten die wij nog nuttig kunnen gebruiken. Voor sommige senioren in de zaal was het al de derde maal dat zij Zuinige Maria aan het werk zagen en ze hadden opnieuw van haar optreden genoten.

Klik voor een grotere versie
Een zeventigtal kinderen waren maandagnamiddag op de afspraak voor de eerste kermisballenworp. Ieder kind ging met minsterns een bal en prijs naar huis.

Terwijl de show in den Hoogen Pad op zijn einde liep verzamelden de kinderen zich voor het Adegemse gemeentehuis. Daar werd door het kermiscomité in samenwerking met de foorkramers de eerste ballenworp georganiseerd.

Hoewel voorzitter Vic Blomme meermaals gevraagd had dat de kinderen in de eerste ronde van de ballenworp aan de kant zouden blijven nadat ze een bal hadden gevangen, waren er toch verschillende kinderen -al dan niet aangemoedigd door hun ouders- die toch opnieuw plaats namen in de groep.

Gelukkig waren er voldoende ballen te werpen, zodat ieder kind met minstens een bal en een prijs naar huis ging.

DINSDAG: AVONDMARKT
Hoewel er ieder jaar na de zomerkermis geklaagd wordt over de samenstelling van de avondmarkt blijft het publiek op dinsdagavond in groten getale naar Adegem- Dorp afzakken.

Dat was dit jaar niet anders. Met hun optredens brachten Diederik De Jaeger en een delegatie van de Red Piper Band en de AVT Majoretten meer sfeer op de avondmarkt.

Vervolg »»

( Vervolg )

Klik voor een grotere versie
Het Adegems Volkstheater gaf met het optreden van zijn majoretten extra kleur aan de opening van de avondmarkt.

Het was druk op de markt en ook de terrasjes van de bierwinkels zaten vol. Toen er enkele regendruppels vielen dreigde de markt vroeger te eindigen dan voorzien.

Gelukkig bleef het bij enkele druppels en konden de mensen verder genieten van de markt en van hun bezoek aan een of meerdere terrasjes...


OPGELET VOOR WIJNVERKOPERS

De mensen die reeds zijn aangesloten bij het Buurt Informatienetwerk (BIN) Maldegem werden via de telefoon verwittigd dat er personen zijn die probeerden om in onze gemeente wijn te verkopen en daarvoor het Kinderkankerfonds als goed doel voor de opbrengst van die verkoop opgeven.

De verkopers belden een aantal mensen in Maldegem op met de melding dat zij de 6 flessen wijn, die de mensen ten voordele van het Kinderkankerfonds hadden gekocht, de eerstkomende dagen zouden leveren.

De 150 euro moest bij de levering betaald worden. De mensen die werden opgebeld hadden echter geen wijn besteld.

Na een paar telefoontjes was het duidelijk dat de wijnverkopers voor eigen rekening en niet voor het Kinderkankerfonds werken. Wie een dergelijk telefoontje krijgt weigert gewoon de besteling.


KRULBOLDERS STREDEN OM DE VLAAMSE TITELS

Klik voor een grotere versie

Op 10 juli werd in het André Trensonstadion het Vlaams kampioenschap krulbol loten voor maats georganiseerd.

Bij de eerste inschrijving boden zich 121 bolders aan.

In de finale bij de mannen haalden André Cabboor, Thierry Longueville en Gerard Wolfaert het met 9-5 van Antoine Matthys, Wesley Rubens en Marcel Joos. Bij de vrouwen, met 12 deelnemers, wonnen Georgette Van Hoecke en Kathy De Baets met 9-1 de finale van Mariette De Bruyne en Sofie Van Daele.


EEN GOUDEN HUWELIJKSBOOTJE VOOR RAF EN ANNA

Klik voor een grotere versie

Er werd gefeest bij de familie Van de Velde - Van de Walle op de Markt 1/H1. Raf Van de Velde en zijn echtgenote Anna Van de Walle vierden er, samen met hun kinderen en kleinkinderen, hun gouden huwelijksjubileum.

Burgemeester Johan De Roo en schepen Noel Wille kwamen het gouden paar namens de gemeente feliciteren.


FEEST IN DE DOKTER HERREBAUTLAAN

Klik voor een grotere versie

Ook dit jaar organiseerden de inwoners van de Dokter Herrebautlaan hun buurtfeest in het kader van "Vlaanderen feest".

Nadat de kinderen zich 's namiddag hadden geamuseerd in de voor het verkeer afgesloten straat, schoof zaterdagavond jong en oud aan voor de barbecue.

Naast smullen stonden er ook nog quiz en dans op het feestprogramma.


BIN HEEFT EIGEN WEBSITE

Nadat op zes verschillende locaties informatievergaderingen werden georganiseerd is het Buurt Informatienetwerk (BIN) Maldegem van start gegaan.

De mensen die zich bij het netwerk hebben aangesloten werden al een paar maal gewaarschuwd voor diefstallen, dubieuze praktijken van verkopers en fraudeurs.

BIN informeert niet alleen als er meldingen zijn van inbraken of fraude. Er worden ook regelmatig tips gegeven om uzelf en uw bezittingen beter te beschermen.

Die tips zullen in de toekomst ook verspreid worden via de website die BIN heeft aangemaakt. Wie meer wil weten over BIN en zijn werking kan surfen naar www.binmaldegem.be


ROEMEENSE KINDEREN OP VAKANTIE IN VLAANDEREN

Klik voor een grotere versie

Na een lange busreis kwamen, op woensdag 14 juli, 62 Roemeense kinderen aan op de parking van den Hoogen Pad.

Dank zij de vzw VLA-ROM kunnen deze kinderen een maand lang in Vlaanderen genieten van een zorgenloze vakantie. Op zondag 1 augustus is er een familiedag in den Hoogen Pad.

Op 15 augustus vertrekken de kinderen terug naar Roemenië. Volgens Jacques Braet, verantwoordelijke van VLA-ROM, wordt het steeds moeilijker om gastgezinnen voor de kinderen te vinden.

De eerste jaren dat VLA-ROM zich het lot van deze kinderen uit arme gezinnen en instellingen aantrok konden zij jaarlijks meer dan 100 kinderen van een zorgenloze vakantie laten genieten.

Wie meer wil weten over VLA-ROM en zijn werking kan contact opnemen met Jacques Braet, Aardenburgkalseide 351, 9990 Maldegem of via gsm op 0497-37-79-78.


STRAATNAAMBORD GEPLAATST

Klik voor een grotere versie

De Fabiolalaan won dit jaar de quiz De Slimste Stroate van Maldegem, die voor de derde maal door het feestcomité van Heulendonk werd georganiseerd.

Een delegatie van het feestcomité was er donderdagavond bij toen het straatnaambord in de Fabiolalaan werd geplaatst. Het had heel wat voeten in de aarde om het bord aan de paal te verankeren.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home