www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 346 - Week 28 : van 11 tot 17 juli 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

OKRA ADEGEM HOUDT ZICH FIT

Klik voor een grotere versie
Voor zij aan de toestellen mogen werken moeten de deelnemers aan het wekelijks fitnessuurtje eerst even de spieren losmaken.

OKRA Adegem biedt zijn leden verschillende vormen van ontspanning aan. Om zijn leden fit te houden organiseert OKRA al jaren tijdens de mooiste maanden zijn fietstochten op donderdag.

Sinds een paar weken zijn leden van OKRA Adegem op woensdagnamiddag ook aan het werk in het openluchtfitnesscentrum in het Begijnewater.

Het openluchtfitnesscentrum is een initiatief van het OCMW waarvoor Europese subsidies werden gekregen. OCMW Maldegem en OCMW Nazareth hebben vorig jaar samen het dossier ingediend. Eind vorig jaar werden de toestellen in Maldegem aan het Woon en Zorgcentrum het Warmhof geplaatst.

Omdat er buiten de senioren van het Warmhof weinig senioren op de toestellen kwamen oefenen deed Marleen Van den Bussche, voorzitter van het OCMW Maldegem, in het voorjaar een oproep naar de seniorenraad om het openlucht fitnesscentrum bij zijn aangesloten leden te promoten.

Het bestuur van de seniorenraad gaf zelf het goede voorbeeld en ging zelf een uurtje fitnessen in het Begijnewater

Klik voor een grotere versie
Nadat zij de spieren hebben losgegooid mogen de senioren gedurende een aantal minuten aan alle toestellen oefenen.

Het OCMW ging nog een stap verder in zijn aanbod en stelde gedurende twee uren per week een kinesist ter beschikking van de senioren die komen fitnessen.

OKRA Adegem ging graag op het voorstel van het OCMW in: ook bij zijn leden waren er verschillende mensen die een uurtje per week fitnessen in openlucht wel zagen zotten.

De afgelopen weken waren zelfs bij zomerse temperaturen een twintigtal leden van OKRA Adegem op de afspraak. Dimitri Craeye, die instaat voor de medische en sportieve begeleiding, liet de sportieve OKRA leden weten dat zij in geval van slecht weer hun uurtje lichaamsbeweging in zijn fitnesscentrum in de Mevr. Courtmanslaan kunnen doen.


AVT EN VVA SAMEN OP HET PODIUM

Klik voor een grotere versie

In het kader van de viering van zijn 50 jarig bestaan bracht het Adegems Volkstheater samen met de muziekmaatschappij Verenigde Vrienden Adegem -die al 120 jaar bestaat- een avond vol muziek en sketches. Het publiek kon gratis van deze prachtige show genieten.

Aan de opkomst te zien betaalt het publiek liever voor een optreden van AVT en of VVA dan het gratis te krijgen.


KINDEREN OPENDEN BUURTFEEST

Klik voor een grotere versie

Het waren de kinderen die zaterdagnamiddag met verschillende spelen het buurtfeest van de Dokter Herrebautlaan openden. Geblinddoekt en op aanwijzingen van een begeleider hindernissen nemen was toch moeilijker dan de kinderen dachten...


AANSCHUIVEN VOOR EEN FRIS DRANKJE

Klik voor een grotere versie

De kinderen die vrijdagnamiddag in den Hoogen Pad het optreden van poppentheater Pedrolino, als opener van de kermis, verkozen boven het buiten onder een brandende zon spelen, werden tijdens de pauze door het kermiscomité getrakteerd op een fris drankje.


DE SPEELPLEINWERKING OP DE KRUIPUIT DRAAIT OP KRUISSNELHEID

Klik voor een grotere versie
Omdat het te ongezond was om onder de brandende zon te spelen bedachten de monitoren van de speelpleinwerking leuke spelletjes die in de minder warme lokalen van de school konden gedaan worden.

Zowel op de Kruipuit als in Oostwinkel is men tevreden met de uitbreiding van het aantal dagen waarop de speelpleinwerking er in juli en augustus op de speelweide en bij slecht weer in de lokalen van de school wordt georganiseerd. De gemeente Maldegem stelt de accommodatie ter beschikking en de gemeente Zomergem zorgt voor de monitoren.

Omdat men bij de voorbereiding van de speelpleinwerking vreesde dat er voor een vlot verloop van de speelpleinwerking op de Kruipuit te weinig monitoren zouden zijn, deed de jeugdraad van Zomergem een oproep naar jongeren om zich als kandidaat monitor te melden.

Er kwamen zoveel reacties van enthousiaste jongeren binnen dat men er bij de Jeugdraad van Zomergem van overtuigd is nu en voor de komende jaren over een ruime kern monitoren te beschikken.

Vorige week vrijdag kreeg de speelpleinwerking op de Kruipuit het bezoek van schepen van jeugdbeleid Valerie Taeldeman. Die zag dat zowel kinderen van de Kruipuit als van Oostwinkel de weg vinden naar de speelpleinwerking.

Volgens de verantwoordelijke van de speelpleinwerking ligt het aantal kinderen dat regelmatig naar de speelweide komt hoger dan vorig jaar.


OKRA ADEGEM TE GAST OP SENIORENFEEST IN MIDDELBURG

Klik voor een grotere versie

Een delegatie van OKRA Adegem was vorige week maandag te gast op het seniorenfeest dat door het feestcomité van Middelburg werd georganiseerd voor de senioren uit de verbroederde grensgemeenten.


DE WINDMOLENS KOMEN ER AAN

Klik voor een grotere versie
In iedere sokkel, met een diameter van 12 meter, waarop de 7 windmolens langs de N49 komen zit een ijzernetwerk van meer dan duizend kilogram.Rond dat netwerk wordt 450 kubieke meter beton gegoten

In het voorjaar begon Electrawinds met de bouw van de 7 windmolens langs de N49. Het werk, waarvan de inwoners tot op meer dan een kilometer afstand van de werf het meeste last hadden is af.

De zeven sokkels waarop de windmolens gaan komen staan op palen. Voor iedere windmolen moesten er 36 palen in de grond geslagen worden. Sommige palen zitten tot 20 meter diep in de grond.

De laatste palen zijn volgens projectleider Jos Anseeuw vorige week vrijdag in de grond geslagen. Een van de windmolens is bijna klaar om er de rotor op te plaatsen. Dat zal echter pas gebeuren als alle windmolens klaar zijn...

OPEN WERF
De windmolens bestaan uit 20 elementen waarvan de grootste in twee helften worden aangevoerd en ter plaatse worden gemonteerd. De masten zijn 98 meter hoog. Als de wieken in hun hoogste stand staan bereiken de windmolens een hoogte van 133,50 meter.

"De 7 windmolens zullen, eens ze vanaf december in productie gaan, jaarlijks 35.000.000 kWh stroom opwekken. Daarmee kunnen 10.000 gezinnen worden bevoorraad. Die productie kan onze CO2 uitstoot met 22.750 ton per jaar doen dalen" merkte Marleen Van Hecke, P.R. van Electrawinds, op tijdens de rondleiding op de verschillende werven.

Zij kondigde ook de openwerfmiddag van zondag 5 september aan. Op die dag zullen de mensen tussen 10 en 13 uur een kijkje kunnen nemen op de verschillende werven.

In de maand september zullen de leerlingen van de scholen van Maldegem en de deelgemeenten uitgenodigd worden voor een bezoek aan de windmolens.

INVESTEREN
Niet alleen de belangstelling voor groene stroom stijgt; steeds meer mensen investeren ook in groene stroom.

Via Groenkracht biedt Electrawinds de mensen de kans om in het Maldegemse windmolenpark te investeren. Een aandeel kost 125 euro en heeft een bruto rendement van 6%.

Dat ook inwoners uit onze gemeente niet achterblijven, bewijzen de cijfers: al 93 inwoners van Maldegem tekenden samen via Groenkracht in op 2.454 aandelen.


TE WARM VOOR DE ROMMELMARKT

Klik voor een grotere versie

De vrees van het Adegems kermiscomité dat, zoals in Middelburg, een groot deel van de mensen die zich voor de rommelmarkt hadden ingeschreven door het warme weer niet zouden komen opdagen, bleek ongegrond.

In Adegem waren het de bezoekers op zich lieten wachten. Zij hadden blijkbaar last van de warmte. Door de hitte en het wegblijven van de massa kandidaat kopers kraamden veel deelnemers in de loop van de namiddag hun stand op.


DE FABIOLALAAN IS DE SLIMSTE STROATE VAN MALDEGEM

Klik voor een grotere versie

Na een gezellige avond en 10 vragenronden mogen de inwoners van de Fabiolalaan zich voor een jaar de Slimste Stroate van Maldegem noemen. Hun ploeg won de quiz "De Slimste Stroate van Maldegem", die voor de derde maal door het feestcomité van Heulendonk werd georganiseerd.


THERESE EN PATRICK HOUDEN DE ADEGEMSE KLEUREN HOOG

Klik voor een grotere versie

Vorig weekend werd in Maldegem Donk het Belgisch Kampioenschap Gaaibollen georganiseerd. Zowel de individuele titels als de titels per ploeg bleven in Maldegem.

Bij de vrouwen hield Thérèse Van Voooren de Adegemse kleuren hoog. Zij werd samen met de ploeg Gezelschapsvrienden Moerhuize kampioen van België.

Bij de heren werd Patrick De Vogelaere net als vorig jaar met de ploeg van Komen en Gaan Donk Belgisch Kampioen.


WIE WIL DE NIEUWE SPORTHAL UITBATEN EN ONDERHOUDEN?

Op 9 oktober wordt de nieuwe sporthal in de Bloemestraat officieel geopend. Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), dat als bouwheer optrad, is op zoek naar een persoon die zowel de uitbating en het onderhoud van de cafetaria en de sporthal op zich wil nemen.

Er worden voor de cafetaria en de sporthal afzonderlijke concessies opgemaakt maar zij moeten, omdat het AGB en de gemeente anders hun BYW voordeel verliezen, bij een enkele persoon terechtkomen.

Tijdens een commissievergadering heeft gemeenteontvanger Danny Coene het ingewikkeld systeem van de concessies aan de gemeenteraadsleden proberen uit te leggen. Een dag later werden de concessievoorstellen en de huurtarieven voor zowel de sporthal als de buitenterreinen in de raad van bestuur van het AGB goedgekeurd.

Over de goedkeuring van de tarieven is het bestuur van de sportraad niet te spreken. Hoewel de raad destijds de verzekering kreeg dat het AGB over alle punten die een invloed kunnen hebben op de werking en het voortbestaan van de sportclubs advies zou vragen aan de sportraad is dat hier volgens de sportraad niet gebeurd.

KANDIDATEN
Nu de formule van de concessies is goedgekeurd is het bij de het AGB wachten op kandidaten. Voor meer informatie kunnen die kandidaten zich wenden tot de raad van bestuur van het AGB.

Is er tegen de officiële opening geen concessiehouder gevonden, dan zal het AGB in overleg met de gemeente voor een oplossing zorgen.


BVB ORGANISEERDE VLAAMS KRULBOLKAMPIOENSCHAP

Klik voor een grotere versie

In het André Trenson stadion werd op zaterdag 10 juli het Vlaams kampioenschap krulbol georganiseerd door de Belgische Vereniging van Bolsporten (BVB).

Door de hitte en droogte van de afgelopen dagen lagen de banen er nog zandiger dan anders bij. Zowel de opgaanders als schutters moesten hun spelstijl aanpassen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home