www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 342 - Week 24 : van 13 tot 19 juni 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

OPGELET VOOR ONBEKENDE RUITENWASSERS!

De afgelopen weken hebben zich op verschillende plaatsen in Maldegem bij particulieren ruitenwassers met een Nederlands accent aangemeld, die voor een zacht prijsje de ramen van uw woning willen wassen.

Zij zijn bereid om ook andere klusjes, behalve metsen, op te knappen. De bedoeling van de ruitenwasser, die zich op Strobrugge aanmeldde bij een alleenstaande vrouw, was tot een akkoord komen om naast het wassen van de ramen ook haar tuin op te kuisen.

Daarvoor moest hij wel een kleine aanhangwagen huren om het afval uit de tuin mee te vervoeren. De vrouw schoot hem het geld voor de borg van de aanhangwagen voor.

Zij heeft de man niet meer teruggezien. Hij had niet alleen de 200 euro van de borg voor de aanhangwagen mee, maar ook nog haar portefeuille en haar alaam om in de tuin te werken.

De man had zowel bij de gedupeerde vrouw als bij andere mensen een flyer achtergelaten waarop ondermeer zijn gsm nummer vermeld staat. De politie riep, omdat het om een persoon gaat die in Nederland woont, de medewerking van de Nederlandse politie in.


OKRA HULDIGDE ZIJN KRULBOLKAMPIOENEN

Klik voor een grotere versie
Na de laatste krulbolling van het seizoen 2009 - 2010 werd Willy Schoonackers woensdagnamiddag gehuldigd als de OKRA krulbolkampioen.

Tussen september en juni hebben de krulbolders van OKRA Adegem de tweede woensdag van iedere maand afspraak in de boltent bij Rosa en Willy in Heulendonk.

De ploegen worden door loting samengesteld. Er wordt per spel naar 9 punten gespeeld. Ieder lid van de winnende ploeg krijgt 9 punten achter zijn naam.

De leden van de verliezende ploeg krijgen het aantal punten dat zij tijdens het spel hebben behaald achter hun naam. Er worden tussen 13u30 en 15u30 meerdere partijen gespeeld.

Ook dit jaar begonnen meer dan 30 bolders aan het kampioenschap. Enkel door ziekte hebben een aantal OKRA leden in de loop van het seizoen moeten afhakken of hebben zij niet aan alle bollingen kunnen deelnemen.

Het nieuwe seizoen begint de tweede woensdag van september. De titel van kampioen ging met 229 punten naar Willy Schoonackers. Roger Vermeulen die na iedere bolling de rangschikking opmaakt eindigde met 222 punten op de tweede plaats. Willy Pollet maakte met 220 punten het toptrio vol.

Daarna volgden Robert Timmerman (206), Georges De Meyere (203), Kamiel Willems (198), Remi De Metsenaere (194), Achiel Wille (190), Noël Beelaert (185) en Gerard Willems (182).


DE OMLEIDING DUURT NOG EVEN

Klik voor een grotere versie
Buiten de werkuren kunnen er sedert vrijdagavond opnieuw auto's door de Noordstraat rijden.

De werken aan het kruispunt van de Noordstraat met de Markstraat zijn nog niet volledig af. Via de Gentse Steenweg is het centrum van Maldegem voorlopig nog niet te bereiken.

De oorzaak van de vertraging van de werken ligt niet bij de aannemer die de werken uitvoert, maar aan het grondplan van Eandis. De aannemer had zijn werkschema opgebouwd op basis van dat grondplan.

Toen de leidingen werden blootgelegd bleek dat niet alle leidingen op de plaatsen zaten waar ze op het plan stonden aangeduid. Daardoor moest de aannemer zijn werkschema aanpassen, wat tot de gekende vertraging leidde.


EEN LACH EN EEN TRAAN EN VEEL MUZIEK IN DEN HOOGEN PAD

Klik voor een grotere versie
Het programmatiecomité van het cultureel centrum den Hoogen Pad stelde tijdens een verwenavond voor zijn trouwe abonnees zijn programma voor het seizoen 2010 -2011 voor.

Met een hapje en een drankje werden de genodigden op de verwenavond van den Hoogen Pad in de juiste stemming gebracht. Voor dat hij, tijdens zijn interview met Lien De Poorter, inging op de vele blikvangers in het programma voor 2010-2011, dankte schepen van Cultuur Frank Sierens het programmatiecomité, dat bijna volledig uit vrijwilligers bestaat, voor hun inzet.

Zij zorgen niet alleen ieder jaar voor een programma dat het publiek aanspreekt, maar zorgen er ook voor dat de mensen in de beste omstandigheden van de optredens kunnen genieten.

Uit het overzicht van het programma leren wij dat den Hoogen Pad ook dit jaar een rijk gevarieerd programma aanbiedt waarin ernst en humor elkaar afwisselen.

Met Gili, Janine Bischops en Saartje Vandendriessche, Nigel Williams, Chris Lomme, Erik & Sanne, Pascal Platel, Zaki en Piv Huvluv brengt het programmatiecomité namen naar den Hoogen Pad die bij cultuurliefhebbers van diverse pluimage als muziek in de oren klinken.

Piv Huvluv gaf tijdens de verwenavond de aanwezigen een staaltje van de manier waarop hij op zaterdag 26 maart 2011 zijn publiek in den Hoogen Pad aan het lachen zal brengen.

Voor een aantal optredens verlaat het programmatiecomité ook den Hoogen Pad. In het kader van het festival van Vlaanderen trekt cultuurminnend Maldegem met B- Five naar de Sint Barbarakerk.

Op 11 juli staat in het park Wallyn de Nederlandstalige muziek centraal. Voor zijn maandelijkse filmavond kiest het programmatiecomité ook gedurende het volgende seizoen voor het auditorium van de Maldegemse bibliotheek.

MEEDOEN

Er zijn in het komende seizoen ook enkele programma's waarbij het publiek mee het spektakel helpt verzorgen. De mensen die hun programmaboekje al in de brievenbus kregen hebben ook het formulier gevonden waarop zij de liedjes kunnen aanduiden die door Zaki & Band tijdens One - Hit Wonders worden gebracht.

Met Isthar kan het publiek op 30 april 2011 tot 's morgens vroeg meezingen. De kinderen gaan op 4 december samen met het meespeel- kindertheater Klutske op zoek naar Sinterklaas en Zwarte Piet.

PRIJZEN

Ook dit jaar is het beter uw kaart voor een optreden in de voorverkoop aan te schaffen. Daarnaast biedt het programmatiecomité opnieuw een klein abonnement (3 voorstellingen) en een groot abonnement (minimum 5 optredens) tegen gunstige prijzen aan.

De verenigingen zullen ook het volgend seizoen tegen voordelige prijzen kaarten kunnen aankopen voor hun leden. Zowel de leden als de kas van de verenigingen varen daar goed bij.

In het programma van 2010 - 2011 zijn er opnieuw een aantal optredens waarbij jongeren gratis een vriend naar het optreden mogen meebrengen.

Het programmatiecomité, dat ook dit jaar samenwerkt met de bvba Cayman, is er van overtuigd dat het met zijn programma en zijn prijzenpolitiek verder kan bouwen aan het succes van het cultureel centrum.


BRADERIE IN HET CENTRUM

Op zondag 20 juni wordt het centrum van Maldegem vanaf 's middags tot in de vooravond afgesloten voor het verkeer. Trui Baert, Peter Van Haecke en Peter Van Hecke organiseren er de jaarlijkse Braderie van het centrum.

Naast speciale koopjes die de handelaars van het centrum voor de braderie klaar hebben, zorgen de inrichters ook nog voor extra animatie.


MINISTERIËLE FELICITATIES VOOR HET ADEGEMS VOLKSTHEATER

Klik voor een grotere versie
Vlaams Minister van Cultuur Joke Schauvliege was zondagvoormiddag, in het kader van de ontmoetingsdag van Opendoek Oost Vlaanderen, te gast bij het Adegems Volkstheater.

Zondag was het jubilerend AVT gastheer voor de ontmoetingsdag van Opendoek Oost Vlaanderen. Delegaties van een vijftiental amateur- toneelgezelschappen namen aan deze ontmoetingdag deel.

Het bestuur en de leden van het AVT hadden voor deze dag een programma uitgewerkt waarin wandelingen in Adegem en Maldegem en toneel afgewisseld werden met het verwennen van de innerlijke mens.

Ondanks de regen die af en toe uit de hemel viel kon het volledige programma afgewerkt worden. Uit de reacties van de gasten bleek dat zij van hun dagje in Adegem hadden genoten.

Het Adegemse Volkstheater blikt ook met voldoening op de ontmoetingsdag terug. De dag verliep niet alleen probleemloos maar er was ook nog het bezoek van Vlaams Minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Die had, naast de waardering voor het amateurtoneel, ook nog een geschenk van de Vlaamse Gemeenschap mee voor het jubilerend AVT.


MEER SPEELPLEINWERKING OP DE KRUIPUIT

Sedert enkele jaren wordt er dank zij de goede samenwerking tussen Maldegem en Zomergem tijdens vakantiemaanden een speelpleinwerking op de Kruipuit georganiseerd.

Maldegem stelt een lokaal en de speelweide van de school op Kruipuit ter beschikking en Zomergem zorgt voor de monitoren.

Tot vorig jaar was die speelpleinwerking er enkel op dinsdag en dondernamiddag. Door het succes van de speelpleinwerking zijn de beide gemeenten het er echter over eens geworden om het aanbod van speelpleinwerking op de Kruipuit uit te breiden.

Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen dit jaar tussen 6 juli en 19 augustus iedere week van dinsdag tot en met vrijdag naar de speelpleinwerking. Een speelnamiddag begint om 13u en eindigt om 17u en kost 2 euro. Inschrijven kan de dag zelf dat de kinderen naar het speelplein komen.

Op 24 augustus is er als afsluiter van de speelpleinwerking ook nog een uitstap voorzien.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Liesa Baute ([email protected]) of via het nummer 0479 27 90 23.


REGIONAAL LANDSCHAP HEEFT NIEUWE COÖRDINATOR

Klik voor een grotere versie
Met de komst van de nieuwe coördinator en de verhuis van de Noordstraat naar de Marktstraat waait er een nieuwe wind door het Regionaal Landschap Meetjesland.

Door adviezen te geven, zelf initiatieven te nemen en samen te werken met openbare besturen, verenigingen, doelgroepen en mensen die het goed voor hebben met de natuur en ons landschap, zorgt het Regionaal Landschap Meetjesland er voor dat ons landschap, dat uniek is door zijn verscheidenheid, bewaard blijft voor het nageslacht.

Te weinig mensen wisten op welke domeinen het RLM actief was. Door de verhuis van het kasteeltje in de Noordstraat naar de hoek van de Marktstraat en het Schouwburgplein kan het RLM zijn werking nu beter kenbaar maken aan het groot publiek.

Vorige week stelde schepen Geert De Roo de heer Bert Vermeire (woonachtig in Adegem) voor als de nieuwe coördinator van het R L M.

De nieuwe coördinator benadrukte dat het motto van het RLM hetzelfde blijft als de voorbije 10 jaar: "Aan de natuur en het landschap moeten we samen puzzelen".

De doelstellingen moeten volgens Bart Vermeire regelmatig geëvalueerd en geactualiseerd worden.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home