www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 341 - Week 23 : van 6 tot 12 juni 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

TWEEDE LEERJAAR SPEELDE TONEEL IN HET WARMHOF

Klik voor een grotere versie
De ontspanningsnamiddag die meester Rino en zijn leerlingen in het Warmhof brachten, begon en eindigde met een lied dat door de bewoners van het Warmhof werd meegezongen.

Na de Papaver was het de beurt aan de leerlingen van het tweede leerjaar van de gemeenteschool op de Kruipuit om ontspanning te brengen voor de inwoners van het Warmhof.

Het bezoek aan het Woon- en Zorgcentrum stond al een tijdje op het verlanglijstje van meester Gino. Nu leek het zowel hem als het Warmhof het beste moment voor het bezoek.

Samen met zijn leerlingen had meester Gino 2 liedjes en 3 korte toneelstukjes voorbereid. De liedjes vormden het begin en het einde van de ontspanningsnamiddag.

Bij het openingslied en het afscheidslied werden de bewoners van het Warmhof uitgenodigd om mee te zingen en mee te bewegen.

Klik voor een grotere versie
Een prins die niet wil trouwen om dat hij vlooien heeft was het probleem in het toneelstuk "Het spook van het kasteel".

Om er zeker van te zijn dat de senioren goed verstonden wat de kinderen op het podium vertelden, had meester Rino zijn leerlingen op het hart gedrukt om tijdens de toneelstukjes luid en duidelijk te spreken.

Zij hebben dat goed gedaan. Zowel tijdens de Oude Sok, het Spook van het Kasteel als De Stamboom hebben de senioren hartelijk gelachen.

Vlugger dan zowel de kinderen als de senioren verwachtten was het moment om afscheid te nemen aangebroken. Met een handdruk aan alle senioren besloten de kinderen hun optreden in het Warmhof.


INTERNATIONALE RUILBEURS CHAMPAGNECAPS IN DEN HOOGEN PAD

Klik voor een grotere versie

Naast Belgische verzamelaars van champagnecaps waren zaterdag ook verzamelaars uit Nederland en Frankrijk afgezakt naar de internationale ruilbeurs die door Maldocaps in den Hoogen Pad werd ingericht.

Op de beurs in Adegem waren er verzamelaars met een collectie van meer dan 15.000 champagnecaps. Volgens de officiële catalogus zijn de zeldzaamste caps meer dan 150 euro waard.

De meeste mensen op de beurs zijn niet alleen verzamelaars van caps. Ze weten ook een goed glas champagne te appreciëren.

Wie meer wil weten over het verzamelen van champagnecaps is op 9 juli tussen 16u en 20u welkom op de maandelijkse ruilbeurs van Maldocaps in den Hoogen Pad.


OCMW STELDE ZIJN ROLSTOELFIETS VOOR

Klik voor een grotere versie

Robert De Baert werd door Myriam Veirman met de rolstoelfiets van het OCMW een stukje door Maldegem gereden. De rolstoel van Robert werd probleemloos op de voortrein van de rolstoelfiets gereden.

Door de verankering van de rolstoel met de rolstoelfiets zit de rolstoelgebruiker veilig. Volgens Myriam Veirman is de fiets zeer lichtlopend en vlot bestuurbaar.

Momenteel zijn het enkel personeelsleden van het Warmhof en vrijwilligers die in het Woon- en Zorgcentrum helpen die de bewoners met de rolstoelfiets rondrijden.

Het is de bedoeling dat in de toekomst ook mensen die familie in het Warmhof hebben, na afspraak met het OCMW, de rolstoelfiets kunnen gebruiken om hun familielid eens mee te nemen op een tochtje door Maldegem.


LEERLINGEN NAMEN FIETSROUTES VAN EN NAAR SCHOOL ONDER DE LOEP

Klik voor een grotere versie
Samen met directeur Gans Warnies, Caroline Huyghe en An Snauwaert stelden 4 leerlingen van het vijfde ASO van de Zuster Maricolen het dossier van de werkgroep verkeer van de school voor aan burgemeester Johan De Roo en leden van de cel Veiligheid.

Met enkele nieuwe initiatieven wil het Instituut Zusters Maricolen zijn werkgroep veiligheid een nieuwe impuls geven. In dat kader hebben 16 leerlingen, verdeeld in 4 werkgroepen, de fietsroutes van en naar de school onder de loep genomen.

Iedere werkgroep nam een traject (Adegem, Donk, Strobrugge en Kleit) voor zijn rekening. Via een bevraging bij meer dan 300 leerlingen hebben zij een beeld gekregen van de gevaarlijke kruispunten en plaatsen op de verschillende routes.

Zij hebben de gevaarlijke punten in kaart gebracht en zijn die ter plaatse gaan bekijken. Er werden voor het dossier foto' s van de gevaarlijke plaatsen genomen.

ADEGEM
Tessa Verstringe, Fee Verheire, Jolien Paridaen en Letitia Boon onderzochten de fietsroutes van en naar Adegem. Een eerste probleem vonden zij al voor de kinderen die in de Oude Staatsbaan per fiets over de brug moeten.

Zij die van Balgerhoeke komen hebben een veilige zone naast de zone waar de auto' s rijden. Zij die van Adegem over de brug moeten kunnen dat enkel via de rijweg (geen fietspad) of met de fiets aan de hand over het voetpad de brug.

Het kruispunt van de N9 met de Hillestraat is voor hen een donker zwart punt: op dat kruispunt zijn volgens hen lichten of een rotonde nodig. Zelfs met lichten aan het kruispunt van de N9 en Adegem-Dorp is het volgens de werkgroep nog gevaarlijk voor fietsers.

Als alternatief stellen zij de leerlingen van Adegem (ten zuiden van de N9) voor om via de kerkwegel langs de Hoogen Pad en het industrieterrein naar de Barbarastraat te rijden en daar via de Oude Gentweg of de N9 naar het centrum van Maldegem te rijden.

De leerlingen die langs de Oude Weg ten zuiden van de N9 moeten, hebben volgens de werkgroep meer dan één reden om te klagen. Er is weinig of geen verlichting en het wegdek ligt er niet goed bij.

In hun verslag wijzen de leden van de werkgroep er op dat op sommige gevaarlijke plaatsen de fietsende scholieren zich ook niet altijd aan reglementen houden.

NIEUWE BIJEENKOMST
Burgemeester De Roo was duidelijk onder de indruk van de manier waarop de werkgroep het dossier had aangepakt. Midden oktober wil hij opnieuw met de werkgroep rond de tafel zitten.

Dan zal de gemeente voor een aantal van de aangehaalde problemen oplossingen voorstellen of uitleggen waarom dat op sommige plaatsen voorlopig nog niet kan gebeuren.


FITNESS IN OPENLUCHT

Klik voor een grotere versie
Vorige week woensdag heeft het bestuur van de Seniorenraad het openluchtfitnesscentrum van het Warmhof bezocht en getest.

Nu de weersomstandigheden zomers worden, wachten de fitnesstoestellen in het Begijnewater op jong en oud die iets aan zijn conditie wil doen.

Seniorenverenigingen kunnen na afspraak met het OCMW twee uur per week over deze toestellen beschikken.

Het OCMW stelt niet alleen de toestellen gratis ter beschikking, maar zorgt ook nog voor gratis sportieve en medische begeleiding door Dimitri Craeye. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met het OCMW.


IN DEN HOOGEN PAD WERD XILANEES GESPROKEN

Klik voor een grotere versie
Merlijn de grote tovenaar herschreef in "Ik spreek Xalinees" de geschiedenis van Middelburg.

Nadat zij twee jaar terug met de kinderen van de Ark in Middelburg een korte musical had opgevoerd, groeide bij Angela Van Damme het idee om een nieuwe musical te schrijven.

Zij schreef het verhaal, bedacht de choreografie, componeerde de muziek en schreef de teksten voor een aantal van de liedjes die in de musical worden gezongen.

Angela neemt haar publiek in de musical mee naar een droomwereld. Haar acteurs en actrices zijn leden van het koor Taratantara en hun vrienden.

De afgelopen maanden hebben die kinderen samen met Angela de musical ingestudeerd.

DERDE VOORSTELLING
Tijdens het openingsfeest van de WAK werd, terwijl het publiek al van zijn drankjes en hapjes zat te genieten, "Ik spreek Xalinees" een eerste maal opgevoerd. Het publiek had toen helaas meer aandacht voor zijn hapjes en drank dan voor wat er zich op het podium afspeelde.

Een dag later stond Angela met haar jeugdig gezelschap op het podium tijdens de Bladelinfeesten in Middelburg. In openlucht ging jammer genoeg een deel van de klank verloren.

Vorige week zondag was het gezelschap te gast in den Hoogen Pad. Het was eerste maal dat de musical op een geschikte locatie werd gebracht.

Het applaus dat Angela en de kinderen na de voorstelling kregen was meer dan verdiend. Met beperkte financiële en materiele middelen hebben zij iets moois gebracht.

Het publiek dat de opvoering in Adegem heeeft gezien hoopt dat Angela het niet bij die ene musical laat.

Buiten het plezier dat zij tijdens de repetities hadden en het applaus dat ze na de voorstellingen kregen, houden Angela en de kinderen niets over aan hun musical.

De opbrengst van de voorstelling in Adegem wordt geschonken aan het kinderkankerfonds.


MEER DAN DUIZEND BEZOEKERS OP OPEN WERFDAG

Klik voor een grotere versie

Vooral zaal- en andere sporters hebben vorige week zondag massaal gebruik gemaakt van de open werfdag om een bezoek te brengen aan de in opbouw zijnde sporthal in de Bloemestraat.

De mensen van de firma Depret hebben vorige week zondag meer dan twintig rondleidingen gegeven. Volgens schepen van sport Frank Sierens is de officiële opening van de sporthal voorzien voor het tweede weekend van oktober.

De zaalsportclubs zullen er al vroeger gebruik kunnen maken.

Opmerkelijk is wel dat de zaalsportploegen, ondanks hun aandringen, nog steeds geen informatie kregen over de huurprijs voor de volledige sporthal of een deel ervan.

Van mensen die plannen hebben om met een nieuwe zaalsportploeg te starten hoorden wij dat de richtprijs voor 1/3 van de zaal 10 euro per uur zou zijn. Hun bron is zeer betrouwbaar.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home