www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 339 - Week 21 : van 23 tot 29 mei 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

HET WARMHOF TE GAST IN DE PAPAVER

Klik voor een grotere versie
De leerlingen van het eerste leerjaar zorgden voor ambiance tijdens het hoger - lager spel

Na het eerste leerjaar van juffrouw Conny, was het vorige week dinsdagnamiddag de beurt aan juffrouw Mieke en haar leerlingen van het eerste leerjaar om een groep bewoners van het Warmhof in de Papaver te ontvangen.

De kinderen waren goed voorbereid op de komst van de senioren. Onmiddellijk gingen zij zichzelf aan hun bezoekers voorstellen en hielpen hen op hun plaats.

Daarna was het tijd om samen kunstwerken te creëren. Na de koffie stond hoger - lager op het programma. Omdat de senioren meer ervaring met dat spel hebben, waren het de kinderen die advies aan de senioren vroegen. Bij elk gescoord punt zorgden de kinderen voor de nodige ambiance in de speelzaal.

Wie won was eigenlijk niet zo belangrijk. Zowel de kinderen als de senioren amuseerden zich. De tijd vloog dan ook snel voorbij.

Het afscheid kwam er vroeger dan zowel de kinderen als de senioren uit het warmhof gehoopt hadden.


MARKANT GROOT MALDEGEM OP WANDEL IN ADEGEM

Klik voor een grotere versie

Dinsdagavond waren de leden van MARKANT Groot Maldegem voor hun jaarlijkse winkelwandeling te gast in Adegem.

Vertrekkend vanuit het Damberd bezochten zij in het centrum van Adegem de handelzaken van een viertal leden. De wandeling werd in het Damberd met een drankje en een hapje afgesloten.


MARKTSTRAAT TIJDELIJK MOEILIJK BEREIKBAAR

In de periode van donderdag 27 mei tot maandag 4 juni worden er naast de werken in de Noordstraat (tot aan de Bloemestraat) ook werken uitgevoerd aan het kruispunt van de Noordstraat met de Marktstraat.

Tijdens die periode zal de Marktstraat niet te bereiken zijn via de Gentsesteenweg. Wie met de auto via de Gentsesteenweg naar het centrum moet, kan via een omleiding langs de Oude Gentweg, de Koning Leopoldlaan en de Stationsstraat het centrum bereiken.

Wie naar de Aardenburgkalseide moet kan via de omleiding langs de Katsweg en de Burchtstraat zijn doel bereiken. In de Bloemestraat is tijdens de periode van de werken slechts plaatselijk verkeer toegelaten.


SOROPTIMISTEN STEUNDEN TWEE PROJECTEN

Klik voor een grotere versie

De Soroptimisten Eeklo Meetjesland maken als serviceclub deel uit van de Soroptimisten Internationaal. Dat is de grootse vereniging van geëngageerde vrouwen ter wereld, met vertegenwoordigers in ondermeer de UNESCO en de Raad van Europa.

De Soroptimisten steunen regionaal, nationaal en internationale projecten die zich inzetten voor de verbetering van het leven van vrouwen en kinderen.

Met de verkoop van champagne verzamelden de leden van de Soroptimisten Eeklo Meetjesland geld om enkele projecten te steunen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in huize De Baere overhandigden de Soroptimisten een cheque van 2000 euro aan de directeur van het Instituut Ravelijn uit Sint Michiels Brugge, dat 150 kinderen met mentale beperkingen begeleidt.

Er was ook een cheque van 500 euro voor een project in Senegal dat door 2 leden van de serviceclub wordt gevolgd.


DRIEMAANDELIJKSE BLOEDINZAMELING IN DEN HOOGEN PAD

Dinsdag 1 juni organiseert het Rode Kruis zijn driemaandelijkse bloedinzameling in den Hoogen Pad. Bloedgevers kunnen er terecht tussen 17u en 19u30.


HEULENDONK ZOEKT OPNIEUW DE SLIMSTE STROATE VAN MALDEGEM

Klik voor een grotere versie
Erik Hebberecht, Annelies Lammertyn en Nelly Van den Bossche stelden het kermisprogramma 2010 van Heulendonk voor.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli organiseert Heulendonk voor de vierde maal zijn wijkfeesten. Daarbij worden ook de inwoners van 't Kruisken, het begin van de Verbranden Bos en het Staalijzer verwacht.

Zij en de sympathisanten van de wijk worden op zaterdag vanaf 19u verwacht op de BBQ die voor volwassenen 15 euro en voor de kinderen 7,5 euro kost. In de namiddag is er vanaf 13u voor jong en oud krulbolling bij Willy en Rosette.

De Meetjeslandse oldtimerclub is op zaterdag ook van de partij in Heulendonk. Vanaf 14u30 zijn de oldtimers te bewonderen aan het Canadamuseum. Om 15u starten zij hun rondrit. Zij zijn tijdig terug om aan te sluiten bij de BBQ, waar ook de tafelgoochelaar Fernandez op de afspraak is.

SLIMSTE STROATE
De vierde Heulendonkse wijkfeesten openen op vrijdag 2 juli met de derde quiz "de slimste stroate van Maldegem". Het organiserend comité zoekt een opvolger voor de Kleitkalseide en de Moerewege die de vorige edities van de quiz wonnen.

Op de deelnemerslijst is plaats voor maximaal 45 ploegen. Van iedere deelnemende ploeg (4 personen) moeten er minstens twee leden zijn die in de straat wonen die ze vertegenwoordigen. Ook dit jaar zijn er extra punten voor de ploegen waarvan alle leden uit de straat komen die ze vertegenwoordigen.

Inschrijven kan vanaf nu door overschrijving van 16 euro op het rekeningnummer 088-2391772-38 van Heulendonk Feest met vermelding van de straatnaam van de ploeg.

Er kan ook ingeschreven worden via een mail naar [email protected]. In die mail moet naast de informatie over de ploeg ook vermeld worden dat er zal betaald worden aan de kassa.

Dank zij de sponsors kan het comité alle deelnemende ploegen een prijs verzekeren die veel hoger ligt dan hun inschrijvingsgeld. Voor de overwinnaar is er dan ook nog het speciaal straatnaambord.

Er zijn ook dit jaar 10 vragenronden. De deelnemende ploegen wordt aangeraden het programmaboekje goed te lezen en mee te brengen naar de quiz. De antwoorden van één vragenronde zijn in dat boekje terug te vinden.

Voor de antwoorden op de vragen uit de ronde actualiteit kunnen de deelnemers best alle edities van Vrij Maldegem van juni 2010 aandachtig lezen.

Het inrichtend comité heeft beslist dat er dit jaar na de 10 vragenronden geen finalespel komt tussen de 3 best geklasseerde ploegen. De vragen zullen ook iets minder moeilijk zijn dan vorig jaar.


BALANS VAN VERKEERSVEILIGE DAG

Naast de twee verkeersveilige dagen die nationaal worden georganiseerd, pakte de Maldegemse politie op 17 mei uit met een Maldegemse verkeersveilige dag.

Een twintigtal leden van het korps controleerden op vier plaatsen de voertuigen zowel op hun snelheid als op hun boorddocumenten.

Er werden die dag 66 automobilisten geflitst wegens overdreven snelheid. Voor het niet gebruiken van de richtingaanwijzer kregen vijf automobilisten een bekeuring.

De vijf mensen die hun gordel niet om hadden kregen eveneens een boete. Daarnaast werden er nog 19 pv's van waarschuwing voor kleine inbreuken op het algemeen en/of technisch verkeersreglement opgemaakt.


BURGEMEESTER EN OCMW VOORZITTER KOOKTEN VOOR HOBBYKOKS

Klik voor een grotere versie

Sedert enkele maanden leren enkele hobbykoks uit Adegem en Maldegem mensen met een gering inkomen en asielzoekers hoe zij goedkoop en gezond kunnen koken.

Om hun waardering voor dat initiatief te tonen besloten OCMW voorzitter Marleen Van den Bussche en burgemeester Johan De Roo om zelf eens voor de hobbykoks te koken. Ook zij maakten met een beperkt budget een volledige maaltijd klaar.


OPENING NIEUWE SPORTHAL UITGESTELD

Naast de onzekerheid over wat ze in de toekomst zullen moeten betalen om in de nieuwe sporthal te mogen trainen en spelen, hebben de Maldegemse zaalsportploegen er nu nog een onzekerheid bij.

Zeker is dat zij hun eerste trainingen en competitiewedstrijden van het seizoen 2010 -2011 niet in de nieuwe sporthal in de Bloemestraat zullen kunnen spelen.

Over de juiste datum waarop zij van de nieuwe sporthal gebruik kunnen maken bestaat nog geen zekerheid. De vergadering waarop duidelijkheid zou gegeven worden over de reservatie van de sporthal en de voorlopige uitbating van de cafetaria werd afgeblazen.

SPORTVLOER
Het directiecomité heeft maandag namiddag beslist dat de officiële opening van de sporthal, die voorzien was op vrijdag 27 augustus, niet doorgaat. Ook de sportbeurs die voorzien was op zaterdag 28 augustus wordt naar een latere datum verschoven.

De start en aankomst van de fiets- en wandeltochten van "Maldegem wandelt, fietst, proeft en smaakt" van zondag 29 augustus, die voorzien waren in en rond de nieuwe sporthal, blijven op hun vertrouwde plaats aan het zwembad en in het Sint Annapark.

Oorzaak van het verschuiven van de opening van de nieuwe sporthal is een probleem met de sportvloer. Toen wij een vijftal weken terug schepen van sport Frank Sierens en burgemeester De Roo vroegen of er problemen waren met de sportvloer waardoor de opening van de sporthal in het gedrag kwam, bevestigden beiden ons dat de betonplaat waarop de sportvloer komt trager droogde dan voorzien.

De aanleg van de sportvloer zou iets later gebeuren dan gepland, maar de opening van de sporthal kwam volgens hen niet in het gedrang. De betonplaat is echter nog altijd niet droog.

De aannemer liet het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), bouwheer en beheerder van de sporthal, weten dat de nieuwe sportvloer pas na het bouwverlof kan aangelegd worden.

De betonplaat machinaal ontvochtigen om de sportvloer vroeger te kunnen aanleggen was voor het AGB niet alleen een te dure aangelegenheid, maar de kans bestaat ook dat er door machinale ontvochtiging barstjes in het beton komen. Daarop een sportvloer leggen is vragen om problemen.

GEVOLGEN
De beslissing van het AGB om de opening van het de sporthal uit te stellen heeft ook administratieve en praktische gevolgen voor de zaalsportploegen. Zij hebben hun federaties al laten weten dat zij hun competitiewedstrijden van de volgende competitie in de nieuwe sporthal spelen.

Normaal worden alle thuiswedstrijden van een ploeg afgewerkt in de sporthal waarin de eerste competitiewedstrijd wordt gepeeld.

Het AGB zal met de verschillende federaties contact opnemen om hen het probleem uit te leggen en toestemming te vragen om de eerste wedstrijden van de competitie nog in de sporthal Van Cauteren te mogen afwerken.

Mochten de wijzigingen kosten meebrengen voor de clubs dan zullen die ook door het AGB ten laste worden genomen.


ROTARY CLUB BLIKTE TERUG OP ZIJN NEPALPROJECT

Klik voor een grotere versie

Alfons Van de Voorde en Luc Falens waren de werkers van het eerste uur in een van de belangrijkste projecten waaronder Rotary Club Maldegem zijn schouders heeft gezet.

Samen met de steun van andere RC's over gans de wereld en andere sponsors, is Rotary Club Maldegem er in de afgelopen 10 jaar (2000 - 2010) in geslaagd om in Nepal een orthopedische kliniek te plannen, te bouwen en operationeel te maken.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in huize De Baere werd een film vertoond over het verloop van het project.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home