www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 328 - Week 10 : van 7 tot 13 maart 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

TELENET BLOKKEERDE ADEGEMSE MAILADRESSEN

Net als wij, die als telenet klant gebruik maken van een Adegems mailforward adres, hadden vele adegemnaars de afgelopen week problemen met binnenkomende mails. Gebruikers van een POP-mailadres bij adegem.net of van een forward naar een van de andere providers hadden dit probleem niet.

Het probleem van de telenetklanten met een adegem.net mailadres is ondertussen opgelost en het mailverkeer loopt weer normaal.

Onze Geert wist ons onmiddellijk te vertellen dat het probleem niet bij ons maar bij Telenet lag. Het is volgens hem niet de eerste maal dat Telenet, de nationale internetprovider, het zich veroorlooft om de mail van zijn klanten te blokkeren.

Wie zijn uitspraak niet gelooft moet even via Google naar "Telenet blokkeert mail" zoeken: de zoektocht levert vlot 20400 resultaten op.

Gewoonlijk duurt een dergelijke blokkade niet lang, maar vorige week was het even anders. Geert en David, onze specialisten bij adegem.net, werden overspoeld met mailtjes en telefoontjes.

Voor de dringendste gevallen kon Geert, zoals wij verwacht hadden, een oplossing uit zijn mouw schudden.

Om bij een volgende blokkade van inkomende mails nog vlugger geholpen te worden, raden wij telenetklanten die een adegem.net mailforward gebruiken aan om onmiddellijk contact op te nemen met de helpdesk van Telenet, die het probleem -dat bij hen ligt- vlugger kan verhelpen. Onze eigen mailservers werken immers normaal verder...


RENOVATIE SPEELPLEIN WORDT OVER TWEE JAAR GESPREID

Klik voor een grotere versie
Leerlingen van de afdeling architectuur van de Hogeschool Gent hebben op basis van ideeën van de kinderen aan de speelpleinwerking 2009 deelnamen een renovatieplan voor het speelplein ontworpen.

Vorig jaar nam de Adegemse speelpleinwerking deel aan een wedstrijd waarin zij een ontwerp voor hun groener en avontuurlijker speelplein mochten indienen.

De Adegemse speelpleinwerking was een van de 15 laureaten van de wedstrijd.

Als laureaat kregen zij de medewerking van de afdeling architectuur van Hogeschool Gent om het ontwerp verder uit te werken.

Van de provincie kregen zij een subsidie van 1500 euro. Die subsidie bestond in de eerste plaats uit groenaanplanting.

COMMUNICATIESTOORNIS
Door een communicatiestoornis over de timing van de realisatie van het plan ontstond er begin dit jaar enige spanning tussen het wijkcomité Zandakkers, Ringbaan en de speelpleinwerking enerzijds, en het schepencollege anderzijds.

Gesprekken tussen de beide partijen hebben er voor gezorgd dat de plooien werden glad gestreken. Er is een duidelijke timing voor de realisatie van de renovatie afgesproken.

PLANTDAG
Een niet onbelangrijke rol bij de realisatie van het ontwerp is weggelegd voor de groendienst van de gemeente.

Die pakten al uit met de aanleg van een pad van houtschilfers aan de zuidwest zijde van het speelplein, dat na de renovatie meer dan 2 hectaren groot zal zijn.

Op zaterdag 20 maart organiseert de jeugddienst in samenwerking met de groendienst een plantdag.

Op die plantdag worden naast de kinderen van de speelpleinwerking ook mensen van de Ringbaan en Zandakkers uitgenodigd.

Tijdens de plantdag worden ondermeer de knotwilgen geplant die in een kader van dreven het speelplein zullen afboorden.

Tijdens de speelpleinwerking van 2010 zullen de kinderen het indianendorp bouwen. Daarin mogen de totempaal en de tenten niet ontbreken.

De aanleg van een grachtendoolhof en het amfitheater waarin de kinderen hun culturele creativiteit kunnen botvieren worden later aangelegd.

Schepen Valerie Taeldeman hoopt dat de realisatie van het plan die in 2011 moet voltooid zijn nog ergens subsidies uit de kast vallen.


NOG EVEN PLAATSELIJK VERKEER IN DE VERBRANDEN BOS

Klik voor een grotere versie

Omdat er werken aan beschadigde vakken in het wegdek van de Verbranden Bos worden uitgevoerd is er, hoewel niet iedereen zich daar aan houdt, tijdelijk een verbod op doorgaand verkeer in die straat.

Ook op Spanjaardshoek en 't Kruisken werden er op verschillende plaatsen aan het wegdek werken uitgevoerd.


NIEUWE VOETPADEN VOOR DE CANADEZENLAAN EN DE OUDE STAATSBAAN

Klik voor een grotere versie

Met de aanleg van nieuwe voetpaden oogt het middenstuk van de Canadezenlaan mooier dan vroeger.

Het uitzicht zal nog verbeteren als er in de vakjes voor de voetpaden groen tot bloei komt.

Klik voor een grotere versie

Nadat voor een paar jaar het eerste deel van de Oude Staatsbaan -aan de kant van de oneven nummers- een nieuw voetpad had gekregen, heeft de gemeente dit jaar hetzelfde gedeelte van de straat aan de kant van de even nummers aangepakt.

Niet alleen een verbetering voor de voetgangers ook voor de automobilisten die er hun auto moeten parkeren.


TWINTIGDUIZENDSTE INWONER VAN EEKLO HEEFT ADEGEMSE ROOTS

Klik voor een grotere versie
Lois Gasniet werd omdat zij de twintigduizendste inwoner van Eeklo is door burgemeester Koen Loete in het stadhuis van Eeklo ontvangen. Via mamma Maggie Musschoot en oma Jeanine Termont heeft Lois Adegemse roots.

Op 28 januari 2010 werd Lois Gasnier, dochter van Nick en Maggie Musschoot in Eeklo geboren. Zij werd als de twintigduizendste inwoner van de stad Eeklo ingeschreven.

Niet alleen voor haar ouders Nico Gasnier en Maggie Musschoot was de geboorte en inschrijving in de het bevolkingsregister een belangrijke en gelukkige gebeurtenis. De geboorte heeft ook belangrijke gevolgen voor het Eeklo's stadsbestuur.

Door de kaap van de 20.000 inwoners te bereiken zal de gemeenteraad van Eeklo vanaf de volgende bestuursperiode 27 in plaats van 25 gemeenteraadsleden tellen.

Er mag ook een schepen meer zetelen in het schepencollege. Ook de vergoeding van de burgemeester en schepenen wordt door de komst van de inwoner fors verhoogd.

De burgemeester ziet zijn vergoeding met bijna elf duizend euro per jaar stijgen. Voor de andere leden van het schepencollege komt er meer dan 6000 euro per jaar bij.

Ook in de Molenstraat in Adegem werd er gefeest bij de geboorte van Lois. Mama Maggie is afkomst uit de Molenstraat waar Oma Jeaninne Termont nog altijd woont.


MINSTER SCHAUVLIEGE WEIGERT MILIEUVERGUNNING VOOR WINDMOLENS

Opnieuw tegenslag voor de feitelijke vereniging Madewind. Op 22 februari verwierp Vlaams minister van milieu Joke Schauvliege het beroep van Madewind tegen de weigering van de bestendige deputatie van Oost Vlaanderen om een milieuvergunning voor de inplanting van drie windmolens op het Maldegems industriepark af te leveren.

In een ongeveer 10 bladzijden tellende motivatie legt de minister uit waarom zijn de vergunning weigert. De hoofdreden is de te kleine afstand tussen de windmolens en de woningen op en in de omgeving van het industrieterrein.

GESCHIEDENIS
Eind 2008 raakte bekend dat de feitelijke vereniging Madewind plannen had om windmolens op het industrieterrein te bouwen. De dossiers voor het aanvragen van een bouwvergunning en een milieuvergunning werden voorbereid. Twee van de drie bedrijven die in de feitelijke vereniging zitten zouden een deel van de opgewekte groene energie gebruiken in hun eigen bedrijf. De rest zou op het net gestoken worden.

Tijdens een informatievergadering in den Hoogen Pad werd, in tegenstelling met wat de mensen van Madewind dachten, duidelijk dat er veel tegenkanting tegen de komst van de windmolens was.

Er werd zowel tegen de bouwvergunning als de milieuvergunning door veel mensen en bedrijven verzet aangetekend.

De gemeente weigerde de bouwvergunning en de bestendige deputatie weigerde de milieuvergunning. Madewind ging voor de bouwvergunning in beroep bij de bestendige deputatie. In dat beroep is er nog geen uitspraak gebeurd.

Het beroep tegen de weigering van de milieuvergunning werd ingediend bij Joke Schauvliege minster van milieu in de Vlaamse regering.

LAATSTE BEROEP
De tegenstanders van de komst van de windmolens hebben door de uitspraak van minister Schauvliege de derde veldslag gewonnen. Dat betekent niet dat zij de oorlog al hebben gewonnen. Madewind kan tegen de beslissing van minister Schauvliege nog in beroep gaan bij de raad van State.

Uit gespreken met bedrijfsleiders op het industrieterrein hadden wij vroeger al geleerd dat zij in geval dat de minister de milieuvergunning zou afleveren in beroep zouden gaan bij de Raad van State.


BUITENSPEELDAG AVONTUURLIJKER EN VEILIGER

Na het succes van vorig jaar organiseert Vlaanderen, om de kinderen van achter een computer te krijgen ook dit jaar een buitenspeelnamiddag. Vorig jaar namen in Maldegem een paar honderd kinderen uit de verschillende deelgemeenten aan de spelnamiddag deel.

Jeroen Cauwels van de Jeugddienst verzekerde ons dat de buitenspeelnamiddag 2010 in Maldegem nog avontuurlijker en veiliger zal zijn die dan vorig jaar. Op woensdag 31 maart worden de kinderen al of niet vergezeld van ouders en of grootouders tussen 14u en 17u niet op de markt maar in het Sint Annapark verwacht.

Daar zullen verschillende spelen en attracties zijn opgesteld. De speelpleinwerking zorgt er voor dat de kinderen zich niet zullen vervelen. Deelnemen aan de spelnamiddag is gratis. Ouders en grootouders die hun kinderen naar de buitenspeelnamiddag vergezellen kunnen van op een terrasje, genietend van een drankje, de kinderen in hun spel volgen.

Klik voor een grotere versie
Deze nieuwe, met ingebouwde verlichting, infodesk en bijhorende barkrukken is er niet alleen voor Kathie, Ilona en Jeroen van de jeugddienst en schepen Valerie Taeldeman

Ieder jaar krijgt Maldegem voor zijn jeugdbeleid van het Vlaams Gewest 800 euro subsidie om de informatie tussen de jeugddienst, de jeugdbewegingen en de jongeren te bevorderen.

Dit jaar werd het grootste deel van de subsidie gebruikt voor een gemakkelijk opvouwbare multifunctionele desk.

Aanvankelijk werd gedacht aan een nieuwe infostand die kon gebruikt worden als infostand op beurzen.

Daarna werd gedacht aan en gekozen een desk die door alle jeugdbewegingen kan gebruik worden als zij een fuif of een andere activiteit organiseren waarop zij mensen ontvangen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home