www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 326 - Week 8 : van 21 tot 27 februari 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

BRAND MAAKT HUIS ONBEWOONBAAR

Klik voor een grotere versie
Na de brand is het huis in 't Broekelken klaar voor de sloop.

Zondagavond terwijl in Maldegem centrum carnaval werd gevierd, rukte het brandweerkorps uit voor een woningbrand in 't Broekelken 28. Het vuur zou volgens een branddeskundige ontstaan zijn door kortsluiting in een multistekker in de dakverdieping van het huis. Tijdens de brand stortte het dak in. Door de brandschade aan het dak en de dakverdieping, en de rook- en waterschade aan de benedenverdieping, is de woning rijp voor de sloop.

Er vielen bij de brand geen gewonden omdat de bewoners tijdens het carnavalsweekend met vakantie in Duitsland waren. Bij hun terugkeer werden zij door vrienden opgevangen.


GOUD VOOR REMI EN LILIANE

Klik voor een grotere versie
Ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum werden Remi De Metsenaere en zijn echtgenote Liliane Pollier samen met hun familie ontvangen in huis Wallyn.

Op 18 februari 1960 huwden Remi De Metsenaere en Liliane Pollier in het Maldegems gemeentehuis. Vijftig jaar en een dag later werden zij ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum door schepen van burgerlijke stand Antoine Pauwels ontvangen in huis Wallyn.

Remi werd op 5 oktober 1936 in Adegem in de Oude Weg geboren. Hij liep school in de jongensschool in Adegem om daarna te beginnen werken, eerst bij de firma van Damme en daarna in de Peignage in Eeklo.

Daar bleef hij werken tot hij met brugpensioen ging. Zijn beroepsloopbaan werd enkel onderbroken door zijn legerdienst.

Sport was en is de grote hobby van Remi. Hij was amper tien jaar toen hij al bij Balgerhoeke voetbalde. Later verhuisde hij als speler naar FC Adegem. Nadat hij als speler de voetbalschoenen aan de haak had gehangen werd hij jeugdtrainer bij KSK Maldegem. In 1955 ruilde hij de jeugd van KSK voor de jeugdploegen van FC Kleit.

Op zijn 65ste zette hij een punt achter zijn sportieve loopbaan. Hij volgt nu vooral de prestaties van zijn kleinzoon bij Roeselare en de resultaten van de regionale ploegen blijft hij volgen.

Liliane werd op 20 april 1941 in Maldegem in de Lievebarm geboren. Zij doorliep de lagere school bij de Zusters Maricolen. Daarna ging zij aan de slag in de confectie.

Eerst in Eeklo in den Boelare daarna bij de firma Van Kollem in Maldegem. Toen het met de confectie-industrie in onze regio bergaf ging, begon Liliane als voedingsassistente in een RVT in het Nederlandse Oostburg. Liliane volgde de sportieve loopbaan van haar echtgenoot voor andere hobby's had ze geen tijd.

Klik voor een grotere versie
Burgemeester Johan De Roo, die Remi al kent van bij de jeugdploegen van Balgerhoeke, overhandigde het gouden paar het erediploma dat bij een gouden huwelijksjubileum wordt uitgereikt.

Liliane en Remi waren in hun jeugd filmliefhebbers. Het is op weg naar de cinema dat hun wegen elkaar kruisten. Eerst gingen ze alleen, later samen in Maldegem of Eeklo naar de film kijken.

Ongeveer drie jaar na de eerste kennismaking traden Remi en Liliane in het huwelijk. Zij vestigden zich in de Lievebarm waar ze nu nog altijd wonen.

Zij hebben een dochter die hen drie kleinkinderen schonk. Het gouden paar verwelkomde ook al een en binnenkort wordt hun tweede achterkleinkind geboren.

Remi en Liliane weten op hun eigen manier van het leven te genieten. Het verwennen van de kleinkinderen is daar een onderdeel van. Zij hopen nog vele jaren samen met hun familie van het leven te mogen genieten.


BETAALT U TEVEEL VOOR UW GAS EN ELEKTRICITEIT

Sedert 1 juli 2003 is de Belgische markt voor gas en elektriciteit open voor verschillende producenten.

De manier waarop de verschillende maatschappijen hun facturen opstellen is zo ingewikkeld dat je er als leek nog moeilijk je weg in vindt. Het is ook niet eenvoudig om de tarieven van de verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken.

Op donderdag 4 maart organiseert het ACW voor alle geïnteresseerden in den Hoogen Pad om 19u30 een in informatieavond rond de vrijgemaakte energiemarkt.

Na die avond moet het mogelijk zijn om uw factuur van gas en elektriciteit makkelijker te ontleden en de prijzen tussen de verschillende leveranciers te ontdekken.

Tijdens die infoavond kan u uw factuur ook laten doorlichten door een deskundige. Die kan u zeggen of er andere maatschappijen zijn die u een beter tarief kunnen geven.

Het bijwonen van de info avond is gratis.


WIND EN REGEN HIELDEN DE CARNAVAILLISTEN NIET TEGEN

Klik voor een grotere versie
Samen met zijn 3 collega' s van het keizershof regeerde Keizer Frank I vorig weekend over carnavalvierend Maldegem

Ondanks de kou en de neerslag is de 44ste editie van carnaval in Maldegem uitgeroeid tot een groot succes. De inspanningen die de Raad van Elf de afgelopen jaren gedaan heeft om ook de jeugd bij het carnavalgebeuren te betrekken werpt zijn vruchten af.

Alle scholen gaan nu carnavalvierend de krokusvakantie in. De carnavalsfuif voor de jongste carnavallisten op zaterdagnamiddag trekt steeds meer volk.

De kindercarnavalstoet zondagnamiddag was niet alleen van hoge kwaliteit er waren ook nog nooit zoveel groepen als dit jaar.

Klik voor een grotere versie
De Soepkiekens kregen tijdens de avondstoet ook dit jaar de meeste punten achter hun naam van de jury.

Ondanks de winterse weer waren er zondagnamiddag een paar duizend mensen naar het centrum afgezakt om de stoet te zien. Hoewel de weersomstandigheden zondagavond nog slechter waren, zagen meer dan 4000 paar ogen de stoet voorbij trekken.

Klik voor een grotere versie
De Kasseikes liepen zich, uitgedost als matrozen, met hun Love Boat in de kijker.

Eens de avondstoet was ontbonden, werd Maldegem centrum ingenomen door het straatcarnaval. De raad van Elf kon, nadat het keizershof in hun lokaal de Schouwburg om middernacht het bevel MASKERS AF gegeven hadden, tevreden zijn. De winterse weerstoestanden hadden de Maldegemse carnavallisten niet klein gekregen.


VOORZITTER ZAKT NIET MEE NAAR DERDE PROVINCIALE

Vorige week zondag verloor VK Adegem tegen het laatste geklasseerde Latem. Voorzitter Noel Wille was duidelijk teleurgesteld zowel in het spel als in het resultaat van zijn ploeg.

Voor hem staat het vast. Als KVK degradeert dan stapt hij op als voorzitter.


DE MISERIE KOMT ER AAN

Woensdagavond krijgen de handelaars uit de Noordstraat uitleg over de fasering van de werken in hun straat. Het dossier is door de administratieve molen geraakt.

Binnenkort wordt ook de aannemer bekendgemaakt die de werken zal uitvoeren. Het is de bedoeling dat die werken (nieuwe riolering, nieuwe voetpaden, parkeerplaatsen en nieuw wegdek) na de vakantie beginnen.

Begin maart zullen de aanpassingswerken aan de nutsleidingen in de Noordstraat beginnen.

De gemeente heeft met de verschillende maatschappijen een afspraak dat er tijdens de duur van die aanpassingswerken tijdens het weekend normaal verkeer in de Noordstraat mogelijk moet zijn. Tijdens de werkdagen zat een deel van de Noordstraat soms geheel of gedeeltelijke voor het verkeer worden afgesloten.

De politie werkt momenteel aan het plan van de omleidingen die in de periode van de werken moeten gevolgd worden.


INBRAKEN

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken bij de busfirma Van Hoorebeke in de Mevr. Courtmanslaan. In de werfkeet werd niets gestolen en in het bureau slaagden de inbreker(s) er niet in de kluis te kraken.

Woensdagnacht werd langs de N9 rond 4u ingebroken bij Krefel. De inbrekers zouden aan de achterkant van de zaak een gat in de muur hebben geslagen. Zij namen in enkele minuten 8 laptops mee.

Omdat zij geen licht gebruiken is er op de beveiligingscamera's van het bedrijf niet veel te zien wat tot de identificatie van de daders kan leiden.


KOORCONCERT IN DE SINT ADRIANUSKERK

Liefhebbers van koormuziek houden best vrijdagavond 19 maart vrij. Het koor Canticorum organiseert om 19u30 een koor concert in de Sint Adrianuskerk.

Naast Canticorum onder de leiding van dirigent Jan Wauters treedt ook het koor The Badminton School Musicians uit Bristol (Engeland) onder de leiding van Matthew Bale op. De opbrengst van die avond wordt aan de actie Broederlijk Delen geschonken.


NIEUW SUCCES VOOR PETER DE CLERCQ

In Parijs ontving Peter De Clerck van het Grill – restaurant Elckerlijc de Gourmand World Cookbook Award voor zijn boek Basic BBQ. De Award krijgt nog meer kleur als al bij vermeld wordt dat de andere genomineerden voor de Award Australische en Amerikaanse BBQ giganten waren.

In Basic BBQ legt Peter De Clercq de basisprincipes voor een goede BBQ uit.


2B FUNKY DANST NU IN ADEGEM

In 1996 ging de dansschool 2B Funky onder de leiding van Safia Aggoune van start in het Meetjeslands Conditie Center (MCC) in Kleit. De dansschool week uit naar Eeklo en bleef zowel in dansaanbod als dansers groeien.

Omdat zijn locatie in Eeklo te klein werd, ging 2B Funky op zoek naar een nieuwe thuisbasis. Die heeft ze nu in Adegem staatsbaan 121 in Adegem gevonden.

Zaterdag 27 en zondag 28 februari nodig 2B Funky jong en oud uit om een kijkje te nemen in haar nieuwe thuisbasis. Het is het moment om gratis kennis te maken met verschillende dansdisciplines.


WEDSTRIJDBAL VOOR DE ALTE HERREN

Klik voor een grotere versie

Hun eerste wedstrijd na de lange winterstop speelden de Alte Herren van KVK Adegem met de wedstrijdbal geschonken door Sabine van café 't Kloefke uit Maldegem Donk.

UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home