www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 324 - Week 6 : van 7 tot 13 februari 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

CONAINTERPARK BLIJFT NIET LANGER OPEN

Zelfs als de N-VA Maldegem haar voorstel om het containerpark in de Steenhouwerslaan tussen half april en half september een avond per week 's avond open te houden via de OGP/N-VA fractie op de gemeenteraad brengt is schepen van milieu Geert De Roo niet van plan om op het voorstel in te gaan.

"Het voorstel is voor ons niet nieuw. Wij hebben in het verleden als schepencollege over het een avond per week open blijven van het containerpark gesproken en kwamen, tot de conclusie dat de regeling die wij nu hebben het best behouden blijft.

Als wij het containerpark meer uren openhouden dan moet er meer personeel worden ingezet of moet er met het inzetten van personeel geschoven worden." liet schepen De Roo ons weten.

Volgens de schepen valt het sedert de herinrichting van het containerpark best mee met de drukte op zaterdag.


DE PAALTJES WEG IN DE CANADEZENLAAN

Klik voor een grotere versie

Ook in de Canadezenlaan is men begonnen met de aanleg van een voetpad (vanaf de spoorweg tot de inrit van de verkaveling).

In tegenstelling met de werken langs de Oude Staatsbaan wordt in de Canadezenlaan het verkeer niet door lichten geregeld.

Om het verkeer toch vlot te laten verlopen werden de paaltjes nog voor het voetpad gebruiksklaar is verwijderd.


OP BEZOEK BIJ DE BURGEMEESTER

Klik voor een grotere versie

In het kader van de lessen Wereldoriëntatie ging het bij de leerlingen van de gemeenteschool op de Kruipuit over het besturen van de gemeente.

Nadat zij daarover in de klas hadden geleerd regelde de school een onderhoud met burgemeester Johan De Roo.

Vrijdagnamiddag waren directrice Magda, Meester Piet en zijn leerlingen te gast in huis Wallyn.

Klik voor een grotere versie
Omdat hij voor hen tijd had vrij gemaakt schonken de leerlingen de burgemeester een tekening.

Na de verwelkoming werd de burgemeester onder een spervuur van vragen bedolven.

Een van de leerlingen wou weten of burgemeester een beroep is waarvoor je moet studeren. Een vraag waarop de burgemeester zeer omzichtig antwoordde.

Door de werken aan het gemeentehuis kon een aanvankelijk gepland bezoek aan het gemeentehuis niet doorgaan.

Na afloop van hun ontmoeting met de burgemeester waren de leerlingen toch opgetogen over hun bezoek aan huis Wallyn.


CARNAVAL IN MALDEGEM PRONKT MET VIER KEIZERS

Klik voor een grotere versie

De Raad van Elf had aangekondigd dat het tijdens zijn jubileumfeest (4x11 jaar carnaval in Maldegem), de naam van Prins Carnaval 2010 zou bekend maken.

Met spanning keken de feestvierders in den Hoogen Pad dan ook uit naar de naam en het gezicht van de nieuwe Prins Carnaval.

Omdat het voor de Maldegemse carnavallisten een speciaal jaar is pakte de Raad van Elf ook met iets speciaals uit.

Carnaval in Maldegem 2010 wordt niet geleid door 1 prins maar door de 4 Keizers.

Keizer Hendrik I, Keizer Frank I, Keizer Geert I en Keizer Tim I zwaaien samen de scepter over carnaval in Maldegem.


KVK ADEGEM BLIJFT IN DE GEVARENZONE

Met een sterk vertimmerde ploeg (4 titularissen ontbraken) pakte KVK Adegem vorige week een punt op Doornzele. Dat goede resultaat helpt de ploeg van voorzitter Noel Wille geen stap vooruit.

De ploeg blijft flirten met de degradatie zone. Nog deze maand staat belangrijke derby tegen Kleit (net onder hen in de rangschikking) op het programma.


LEERLINGEN LIEPEN VOOR HAITI

Klik voor een grotere versie
Het waren de leerlingen van de gemeenteschool op de Kruipuit zelf die aan hun leerkrachten en directie voorstelden om een sponsor- aflossingloop te organiseren voor Haïti te organiseren

Donderdagnamiddag zetten de kleuters en leerlingen van de gemeenteschool op de Kruipuit het op een loopje.

Ook zij zijn onder de indruk van de ellende die de aardbeving in Haïti heeft veroorzaakt. Daarom stelden zij hun leerkrachten en directie voor om net als ten tijde van de tsoenami een sponsorloop te organiseren.

De leerkrachten hebben met hun kinderen in klasverband over de aardbeving en haar gevolgen. Zij hebben de sponsorloop ook gebruikt om aan te geven waarvoor het geld dat zij samenbrengen kan gebruikt worden.

Donderdagmiddag verzamelden alle kinderen in het grootste lokaal van de school. Op het terrein van de school werden de grenzen van het Meetjesland aangeduid. Iedere klas liet in een aflossingsloop een aantal rondjes.

Klik voor een grotere versie
Met de blokjes die de leerlingen na hun rondjeslopen ontvingen bouwenden de kinderen huisjes. Zo symboliseerden zij de wederopbouw van Port au Prince fantasie

Ieder kind die zijn afstand had afgelegd kreeg bij zijn aankomst een blokje. Tijdens de gesprekken in de klas, over de aardbeving, werd ook gesproken over de wederopbouw van de hoofdstad van Haïti.

De kinderen kregen de opdracht om per klas met hun blokjes een huis te bouwen. Die huisjes staan nu ten toon in de zaal van de school.

De sponsorloop bracht 1330 euro op. Met de 150 euro ( 1 euro per kind) dat het oudercomité bijlegt komt het totaalbedrag op 1830 euro.


VAN GEDICHTENDAG TOT GEDICHTEN ZUIL

Klik voor een grotere versie

In de gemeenteschool op de Kruipuit heeft de gedichtendag een verlengstuk gekregen.

De gedichten die de kinderen onder het waakzaam oog van Maria Sesselle schreven kregen samen met andere gedichten een plaats op de gedichtenzuil.

Die zuil kreeg een plaats in de grote zaal van de school.


AZ ALMA EN ZIJN PERSONEEL BRACHTEN 8000 BIJEEN VOOR HAITI

Klik voor een grotere versie

Miriam Meersschaut, verpleegkundige bij de spoedafdeling van het AZ Alma Eeklo, was een van de leden van het eerste B Fast team dat hulp bood in Haïti.

Met verschillende acties hebben het personeel van de beide AZ Alma campussen 6.684 € bijeen gebracht. De directie van het AZ Alma heeft dat bedrag tot 8000 € verhoogd.

Van dat bedrag gaat 2/3 naar Caritas internationaal en 1/3 naar een van de weeshuizen waar Miriam Meersschaut kinderen heeft verzorgd.

Tijdens de slotavond van de acties met ondermeer de verkoop van een T-Shirts getekend door de spelers van Club Brugge vertelde de verpleegkundige over haar kort maar druk verblijf in Haïti.

Een door haar getekend T shirt bracht 115 € op.


ZELFS TWEE WINDMOLENS ZIJN NIET WELKOM

Minister Joke Schauvliege heeft in tegenstelling tot wat verwacht werd in de eerste week van februari nog geen uitspraak gedaan in het beroep dat door Madewind werd ingediend tegen de weigering van de milieuvergunning voor 3 windmolens op het industrieterrein.

Dat werd ons bevestigd door Vlaams parlementslid en Maldegems schepen van ruimtelijke ordeningen Valerie Taeldeman.

NIEUW VOORSTEL
Schepen Taeldeman had het tijdens ons gesprek ook over het nieuw voorstel dat Madewind deed tijdens de hoorzitting die naar aanleiding van het beroep tegen de weigering van de bouwvergunning voor de windmolens door de bestendige deputatie van Oost Vlaanderen werd georganiseerd.

Tijdens die hoorzitting vroeg de woordvoerder van Madewind of er eventueel een akkoord mogelijk was als het project tot 2 (in plaats van 3) windmolens werd teruggebracht. De molen die het dichts bij de Krommewege voorzien is zou uit het dossier gehaald worden.

Ook in dat voorstel kan de gemeente Maldegem zich niet vinden. Er is tot op heden ook nog geen uitspraak in het beroep tegen de weigering van de bouwvergunning.


HET ORGEL IS BIJNA TERUG

Klik voor een grotere versie

Deze week wordt het orgel in de Sint Adrianuskerk geïnstalleerd. Deze week werd het meubel geplaatst.

Het oksaal biedt nu opnieuw een prachtige aanblik De komende dagen worden de laatste onderdelen van het orgel geplaatst.

Mogelijks kunnen de kerkgangers volgende zondag al van de eerste klanken uit het nieuwe orgel genieten.


PARKCROSS FOR KIDS

Klik voor een grotere versie
Sven Van Tournhout en leden van de Wielerschool Vlaanderen organiseerden samen met de gemeentelijke sportdienst donderdag en vrijdag een parkcross voor kinderen

Nadat woensdag de vierde parkcross meer dan 5000 mensen naar het centrum van Maldegem had gelokt kregen de scholen de gelegenheid om donderdag en vrijdag met hun leerlingen het gedeelte van het parcours op de speelweide achter het Sint Annapark een of meerdere malen af te leggen.

De parkcross voor Kids was een initiatief van de gemeentelijke sportdienst in samenwerking met de Vlaamse wielerschool.

Wie over geen bruikbare fiets beschikte kon een van de fietsen gebruiken die door de gemeente bij de wielerschool Vlaanderen waren opgehaald.

Vrijdagvoormiddag gaf Sven Van Tournhout, voor hij samen met de kinderen de omloop verkende, de kinderen enkele tips

Omdat cyclocrossen iets anders is dan gewoon een ronde rijden met de fiets werden de kinderen voorbereid op bereid op hun parkcross.

Voor zij de verkenningsronde reden kregen de kinderen enkele tips van veldrijders met ervaring en mensen van de wielerschool Vlaanderen Om de kans op ongevallen en kwetsuren zo klein mogelijk te houden stonden er op de gevaarlijkste plaatsen op het parcours leden van Maldegemse wielerclubs om de jonge Cyclocrossers over de moeilijkste hindernissen te helpen.

Alle leerlingen die van start gingen slaagden er in minsten een ronde te rijden. De meeste hielden het zelfs 3 tot 4 ronden vol. De sportiefsten gingen tot 8 ronden.

Na hun parkcross moesten de kinderen zoals echte amateurs hun fiets afspuiten.


WAARHEEN MET HET MEETJESLAND

Door openbare besturen, directies van bedrijven, vertegenwoordigers van beroepsorganisaties en vertegenwoordigers uit socio- Culturele verenigingen samen te brengen probeert het Streekplatform+ Meetjesland het beleid van de verschillende steden en gemeenten beter op elkaar af te stemmen zodat het Meetjesland als een geheel naar buiten komt.

Met een fototentoonstelling van 12 unieke foto's van mensen toont het Streekplatform+ Meetjesland aan in welk richting het in de toekomst met het Meetjesland moet gaan.

Voor onze gemeente werd gekozen voor mensen die aan de nieuwe sporthal werken.

De 12 unieke foto' s zijn nog tot eind februari te bewonderen in de inkomhal van den Hoogen Pad.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home