www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 322 - Week 4 : van 24 tot 30 januari 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

VERENIGINGEN STEUNEN ONGEVRAAGD HAITI

De materiele en morele schade die de aardbeving in Haïti heeft aangericht laat niemand onberoerd. Overal in de wereld worden solidariteitsacties georganiseerd.

Ook Maldegem wil zijn duit in het zakje doen. Terwijl firma's, verenigingen en privé personen hun acties organiseren heeft de gemeente beslist dat alle verenigingen 1% van hun subsidie die ze in 2010 zouden ontvangen aan de actie Haïti 1212 zullen afstaan.

De gemeente zal dat bedrag verdubbelen. Op die manier zal de gemeente ongeveer hetzelfde bedrag schenken als ze destijds deed bij de tsoenamie.

Zowel het bestuur van de Cultuurraad als de sportraad kunnen zich volgens hun voorzitters Piet Blomme en Johan Decappelle in die actie vinden. Zij hadden echter wel onvoldoende tijd om het oordeel over de actie te vragen aan de bij hen aangesloten verenigingen.


NIEUW VOETPAD IN EERSTE DEEL VAN DE OUDE STRAATSBAAN

Klik voor een grotere versie
De aanleg van het nieuw voetpad in een deel van de oude Staatsbaan is zoals gepland onmiddellijk na het bouwverlof begonnen.

Nadat een paar jaar terug In de Oude Staatsbaan langs de huizen met oneven nummers een nieuw voetpad werd aangelegd, krijgen nu de inwoners van de huizen met even nummers in het eerste deel van de Oude Straatsbaan een nieuw voetpad voor hun deur.

De werken werden eind vorig jaar door de gemeenteraad goedgekeurd. Zoals beloofd begon de aannemer na de winterstop aan de werken.

Om gemakkelijk te kunnen werken wordt voor de duur van de werken het rijvak richting Balgerhoeke voor het autoverkeer afgesloten.

In de zone waar de werken worden uitgevoerd wordt het verkeer door lichten geregeld.

Ook in een gedeelte van de Canadezenlaan komt, er in de nabije toekomst, langs de zijde van de huizen met even nummers een voetpad.


NV-A EN OGP NIET OP DEZELFDE LIJN

Klik voor een grotere versie
Over de nieuwe bestemming van de oude pastorij en de afbraak van het Elisabethrusthuis verdedigen de kartelpartners OGP en N-VA verschillende standpunten.

Tijdens de raadszitting van december had de OGP/N-VA fractie bij monde van Jason Van Landschoot en Freddy Boels kritiek op de nieuwe bestemming die het OCMW in overleg met het schepencollege voor de oude pastorij heeft uitgewerkt.

De oppositiefractie was van oordeel dat de gemeente als eigenaar van het gebouw zelf een nieuwe bestemming aan het gebouw moet geven. Volgens een reactie in Vrij Maldegem van N-VA Maldegem en Lieve Blondeel, die tot einde vorig jaar als vertegenwoordiger van OGP/N-VA in het de Raad van het OCMW en in het vast bureau van het OCMW zat, is het pas nadat de gemeente als eigenaar van het gebouw andere bestemmingen voor het gebouw had onderzocht dat er gekozen werd om, met het OMCW als bouwheer, de oude pastorij tot serviceflats om te bouwen.

In diezelfde reactie heeft Lieve Blondeel het ook moeilijk met de reactie van de OGP/N-VA fractie in de gemeenteraad op de afbraak van het Elisabethrusthuis. Volgens haar weet de gemeenteraadsfractie van de kartellijst goed dat er zelfs met aanpassingswerken geen toekomst meer was voor het gebouw.

Om dergelijke incidenten binnen het kartel te voorkomen moeten volgens N-VA Maldegem de OGP/N-VA fracties in de gemeenteraad en het OCMW meer en beter met elkaar overleg plegen.


GEMEENTELIJKE DIENSTEN GESLOTEN

Op woensdag 3 februari organiseert Maldegem zijn parkcross. De gemeentelijke diensten die momenteel in het Sint Annakasteel zijn ondergebracht zijn die namiddag gesloten.


 

LILIANE EN REBECCA BEZOEKEN OPNIEUW DE GHANNAH LODGE

Klik voor een grotere versie

Nadat zij vorig jaar met volle teugen genoten van hun inleefreis in de Ghannah Lodge in de Sinaïwoestijn in Egypte, vertelden Rebecca en Liliane ons dat zij in de eerstkomende jaren naar dit prachtige oord zouden terugkeren.

Op 28 februari vertrekken zij samen met 4 reisgezellen naar Egypte. De eerste vier dagen bezoeken zij Caïro. Daarna keren zij voor 8 dagen terug naar Ghannah Lodge. Zij zijn op 7 februari terug in België.

Op de vergadering waarop wij hen tijdens de bespreking van technische gegevens ontmoeten moesten twee dames van het gezelschap wegens ziekte forfait geven.


MARTIN DE VLIEGER IS EEN GELUKKIGE VOORZITTER

Klik voor een grotere versie

Als voorzitter van tennisclub 't Lobbeke blikte Martin De Vlieger zondagvoormiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie terug op het afgelopen werkjaar jaar van de tennisclub. Hij had veel redenen om tevreden te zijn. Het ledenaantal blijft stijgen en nadert de kaap van de 500.

De sportclub waarvan hij voorzitter is werd in 2009 door de Vlaamse Tennisvereniging (VTV) opnieuw tot Kids vriendelijke tennisvereniging uitgeroepen, dit voor de manier waarop de jeugd er wordt opgeleid en begeleid.

Van schepen van sport Frank Sierens kreeg voorzitter De Vlieger tijdens de receptie te horen dat de gemeente de nodige stappen zal ondernemen om 't Lobbeke toe te laten op het terrein in de Vakebuurtstraat een tennishal te bouwen. Het bouwen van de tennishal zal de gemeente niet subsidiëren.


DE VIERKLAVER BESTELT ZIJN EERSTE FUN 2 GO

Klik voor een grotere versie

Tijdens een ontvangst in het gemeentehuis van Sint Laureins mocht de delegatie van de VZW de Vierklaver, onder de leiding van directeur Gaby Van Landschoot, een cheque van 1000 € van de familie Marian - Blomme, organisator van huifkartochten uit Sint Margriete, en een cheque van 130 €, de opbrengst van Wim Schollaert (verkoop op kerstmarkt) in ontvangst nemen.

Die twee bedragen zullen volgens de heer Van Landschoot gebruikt worden om de eerste Fun 2 Go fiets mee te helpen financieren. De Fun 2Go is een speciale tweepersoonsfiets met een elektrische hulpmotor.

Die fiets zal het de begeleiders van de Vierklaver mogelijk maken om met bewoners op mooie dagen een uitstapje per fiets te doen.

Een Fun 2 Go is een investering die de VZW zonder financiële ondersteuning zich moeilijk zou kunnen veroorloven. De fiets kost meer dan 6200 €.

Na de overhandiging van de cheques bood het gemeentebestuur van Sint Laureins de milde schenkers en de delegatie van de Vierklaver een drankje en een hapje aan...


WAS DIT DE LAATSTE NIEUWJAARSRECEPTIE IN DE AMBACHTENLAAN ?

Klik voor een grotere versie
Hond en Meester hoopt dat het zijn nieuwjaarsreceptie 2011 in zijn nieuw lokaal in de Ringbaan kon organiseren.

Net als tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2009 sprak Norbert Deuninck, voorzitter van Hond en Meester, tijdens zijn nieuwjaarswens van 2010 de hoop uit dat hij volgend jaar in januari op het nieuwe jaar kan klinken in het nieuwe clublokaal dat naast het André Trenson zal optrokken worden.

De voorzitter dankte de leden die zich het voorbije jaar hebben ingezet om de vereniging te doen bloeien.

De beslissing van de gemeente om geen geld meer te voorzien in het groot sportfonds is een zware streep door de rekening van de club. Hond en Meester, die al meer dan een jaar geleden zijn huidige locatie moest verlaten, kreeg van de eigenaar de toestemming om daar voorlopig nog verder te blijven.

De gemeente heeft de vereniging de toestemming gegeven om haar nieuw lokaal en trainingsterrein op grond van de gemeente naast het André Trensonstadion in te richten.

Hond en Meester had bij de gemeente een aanvraag ingediend om, net als voetbalploegen en de tennisclub in het verleden, een subsidie uit het investeringsfonds te krijgen.

De gemeente heeft vorig jaar de 150.000 €, die in het verleden jaarlijks voor dat fonds in de begroting voorzien waren, niet meer in de begroting ingeschreven.

De gemeente heeft nu beslist om dat fonds af te schaffen. Hond en Meester zal nu zelf voor de financiering van de bouw van zijn nieuw clublokaal moeten instaan.

Hoewel zij op dat vlak teleur gesteld zijn in de gemeente, was die opdoffer bij de leden van Hond en Meester geen reden om de kopjes te laten hangen. De gemeente heeft het terrein in de Ringbaar genivelleerd.

Hond en Meester wacht nu op zijn bouwvergunning om aan de realisatie van hun nieuwe accommodatie te kunnen beginnen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie beloofde schepen Frank Sierens dat de gemeente Hond en Meester, waar het kan en mag, zal helpen bij de inrichting van zijn nieuwe accommodatie.


ONTDEK BRAHMS EN ZIJN MUZIEK

Dit jaar richt de luistercursus muziek, die door het Davidsfonds Adegem en Maldegem in samenwerking met de gemeenten in den Hoogen Pad wordt georganiseerd, de schijnwerpers op Johannes Brahms (1833-1897).

Met zijn kamermuziek zorgde de componist voor muzikale hoogtepunten in de 19de eeuw.

Docent en Brahms-kenner Kamiel Cooremans neemt zijn cursisten mee op een reis door het leven en de muziek van Brahms.

De luistercursus bestaat uit vier lessen die op 24 februari, 3, 7 en 24 maart, telkens tussen 14 en 16u, in den Hoogen Pad worden gegeven.

Voor informatie en inschrijving kan contact opgenomen worden met Piet Blomme (050-71.43.57) of Etienne Dhont (050-71.31.32) .


PUBLIEK KIEST BOOMKWEKERIJ SYLVA ALS MEETJESLANDER 2009

Klik voor een grotere versie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in den Hoogen Pad maakte het Streekplatform+ Meetjesland de naam bekend van de firma of persoon die door de inwoners van het Meetjesland als Meetjeslander van 2009 werd verkozen.

De meer dan 2000 mensen die in december aan de stemming deelnamen hadden de keuze uit Ronny Vandeputte (Kringwinkel Meetjesland), PTI Eeklo, Boomkwekerij Sylva, en Patrick Huyghe (voorzitter BKB).

De boomkwekerij Sylva uit Waarschoot kreeg de meeste stemmen achter haar naam.

Voor Zaakvoerder Marc Van Hulle, die samen met zijn zonen Tom en Tim het bedrijf leidt, is deze titel een waardering voor het bedrijf, dat met zijn handel meer buiten dan binnen het Meetjesland actief is.

UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home