Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Zestiende jaargang - n° 827 - Week 40 : van 29 september tot 5 oktober 2019 Archief…

WARMSTE WEEK VAN 't KRUISKEN DUURT DIT JAAR ZEVEN DAGEN

WARMSTE WEEK VAN
Samen met hun werkgroep leggen Mieke en Koen van café 't Kruisken de laatste hand aan het programma van hun Warmste Week van 2019.

Net als vorig jaar engageert café 't Kruisken in Adegem zich ook dit jaar in de Warmste Week van Studio Bru. Hun warmste week duurt dit jaar zeven weken en begint op 1 november. De opbrengst van de activiteiten die in die periode in 't Kruisken worden georganiseerd worden geschonken aan de nationale voetbalploeg de Deaf Devils.

Dat Café 't Kruisken de Deaf Devils als goed doel voor hun warmste week kiezen is niet toevallig: café 't Kruisken is al enkele jaren een van de supporterslokalen van de Deaf Devils en Mieke en Koen hebben met het team en zijn entourage een hechte vriendschapsband opgebouwd.

Mieke, Koen en hun werkgroep weten goed dat de Deaf Devils een extra financiële steun best kunnen gebruiken. Hoewel de spelers op hun shirt het logo van De Belgische voetbalbond dragen moeten zij immers vanuit die hoek niet veel financiële steun verwachten.

De Deaf Devils moeten zelf instaan voor alle kosten die zij maken voor de trainingen en wedstrijden die zij spelen, zowel nationaal als internationaal. Het is geweten dat sommige mensen die best hun plaats in het team verdienen zich niet aansluiten omdat zij de vele kosten die ze moeten betalen te hoog vinden.

PROGRAMMA
Door het organiseren van activiteiten zorgt de entourage van de Deaf Devils er voor dat een deel van de kosten niet uit eigen zak moet worden betaald.

Tijdens de Warmste Week van café 't Kruisken is ook dit jaar het krulbollen belangrijk. Er komt dit jaar geen marathonbolling van 7 dagen. Tijdens de zeven weken die de Warmste Week van 't Kruisken duurt kunnen bedrijven of verenigingen nu een bolbaan afhuren. Per uur wordt per speler 5 euro aangerekend. Er kan vanaf nu al gereserveerd worden. Naast het krulbollen zal er ook op de sjoelbak kunnen gespeeld worden.

Ook dit jaar ontbreekt het hutsepotfestijn niet op het programma. Dit jaar wordt de hutsepot geserveerd op 6- 7 en 8 december.

De kerstmarkt maakt ook opnieuw deel uit van het programma. Die wordt van 13 tot 20 december georganiseerd. Ook door vanaf 1 december soep (per liter) te kopen kan de Warmste Week van 't Kruisken gesteund worden.

Nieuw dit jaar is de verkoop van peperkoeken. Voor dat initiatief worden nog medewerkers gezocht. Mensen die peperkoeken willen verkopen kunnen zich melden bij Mieke en Koen. Ook voor alle andere inschrijvingen en reservaties kan men terecht bij Mieke en Koen op het nummer 0479 09 40 06 of via [email protected].

EEN MASSA VOLK OP DE OPENDEURDAG VAN DE VEILIGHEIDSDIENSTEN

EEN MASSA VOLK OP DE OPENDEURDAG VAN DE VEILIGHEIDSDIENSTEN
De demonstratie met de politiehonden was een van de blikvangers op de opendeurdag bij de PZ Maldegem.

Zondag 26 september was de dag die de PZ Maldegem, de brandweer en het Rode Kruis hadden uitgekozen om gezamenlijk een opendeurdag te organiseren. Zowel bij de politie in de Industrielaan als bij de brandweer in de Bloemendaelelaan was het druk vanaf het moment dat zondag de deuren opengingen tot ze in de late namiddag gesloten werden. Zowel bij de politie als bij de brandweer zorgde men er voor dat de bezoekers nauw bij de opendeurdag betrokken werden.

EEN MASSA VOLK OP DE OPENDEURDAG VAN DE VEILIGHEIDSDIENSTEN
De opendeurdag was voor de brandweer een gelegenheid om aan het publiek eens al haar materiaal te tonen.

Bij de brandweer kregen de kinderen de gelegenheid om uitgerust als brandweerman te ontdekken hoe moeilijk het is om iets terug te vinden in een plaats die gevuld is met rook.

Bij de politie mochten zij bij de recherche eens een test doen met de moderne onderzoektechnieken. Gedurende hun wandeling door de verschillende politiediensten namen zij ook deel aan het oplossen van een moord.

PUBLIEKSTREKKERS
Zowel in de Industrielaan als in de Bloemendaelelaan had men ook voor enkele publiekstrekkers gezorgd.

Bij de brandweer bleef jong en oud staan bij de demonstratie van het bevrijden van een slachtoffer uit de auto en bij het blussen van een bijzondere brand.

Bij de politie waren het de demonstraties met de politiehonden en met de drone die de meeste aandacht trokken.

Zowel bij de brandweer als bij de PZ Maldegem blikt men tevreden terug op de opendeurdag.

BIBLIOTHEEK TIJDELIJK GESLOTEN

Van 30 september tot 12 oktober is de Maldegemse bibliotheek gesloten. Tijdens die periode wordt in de bibliotheek een nieuw Vlaams bibliotheeksysteem geďnstalleerd.

Zowel voor het personeel als voor de klanten van de bibliotheek zullen er na 12 oktober kleine aanpassingen (verbeteringen) zijn bij de reservering van lees-, luister- en kijkmateriaal en bij de bibliotheekkaart.

CD&V EN GROEN VINDEN AANWERVING KABINETSCHEF VOOR BURGEMEESTER SCHANDALIG

CD&V EN GROEN VINDEN AANWERVING KABINETSCHEF VOOR BURGEMEESTER SCHANDALIG
Om de aanwerving van de kabinetschef van burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) in het belachelijke te trekken hebben de raadsleden Stefaan Standaert en Dino Lateste (beiden Groen) woensdagavond net voor de aanvang van de gemeenteraadszitting hun eigen kabinetschefs (waaronder de hond) voorgesteld.

Enkele maanden terug werd door de gemeente een oproep gelanceerd voor kandidaten voor de post van kabinetschef van de burgemeester. De mogelijke aanwerving van die kabinetschef is al op veel plaatsen in Maldegem onderwerp van gesprek geweest.

Afgelopen woensdag hebben ook CD&V en Groen hun ongenoegen geuit over de mogelijke aanwerving van een kabinetschef voor de burgemeester.

Koenraad De Ceuninck (CD&V) wou van de burgemeester weten of dit om een nieuwe functie in de personeelsformatie gaat en of daar een behoeftestudie over gemaakt is. Daarnaast wou hij ook nog weten hoeveel kandidaturen er zijn binnengekomen en wie er in de aanwervingscommissie zal zetelen.

Volgens burgemeester Van Hulle is het een nieuwe functie en werd er vooraf geen behoeftestudie uitgevoerd. Er zijn 15 kandidaturen binnengekomen en hij alleen zal in de aanwervingscommissie zitten.

GEBREK AAN RESPEKT
"Het aantal gemeenten in Vlaanderen waar de functie van kabinetschef van de burgemeester bestaat is op een hand te tellen. Als je zijn taakomschrijving bekijkt is zijn aanwerving een gebrek aan respect aan en een kaakslag voor het werk van de algemeen directeur en het personeel" opende Stefaan Standaert zijn kritiek op de aanwerving van de kabinetschef.

Voor het Groen oppositielid is de nieuwe medewerker van de burgermeester niet meer dan een politiek hulpje voor de burgemeester en zijn partij. Omdat de kabinetschef enkel verantwoording verschuldigd is aan de burgemeester zal dat voor de heer Standaert voor spanningen zorgen met zowel de algemeen directeur als met de rest van het personeel.

"Als de burgemeester zijn werk als burgemeester en zijn werk in zijn zaak niet aankan dan moet hij geen duur personeel aanwerven bij de gemeente maar extra personeel in zijn bedrijf nemen", gaf het Groen oppositielid nog mee.

MEERWAARDE
Burgemeester Van Hulle was niet onder de indruk van de kritiek van CD&V en Groen. Volgens de burgemeester wordt zijn Kabinetschef een meerwaarde voor de gemeente, die op termijn zal opbrengen.

"Ik heb mijn handen vol met de algemene leiding van ons gemeentebeleid maar er moet meer gebeuren in Maldegem. Mijn kabinetschef zal er in de eerste plaats zijn om dossiers op te maken die Maldegem op langere termijn beter moeten maken", gaf de burgemeester mee. Daarmee was voor hem het dossier gesloten.

TWEEDEHANDSBEURS IN DEN HOOGEN PAD

Onderzoek heeft aangetoond dat steeds meer gezinnen een deel van de kleren en het speelgoed voor hun baby's, kleuters en kleine kinderen tweedehands kopen. Daarom zijn ook tweedehandsbeurzen steeds meer in trek.

Op zondag 6 oktober organiseert de Maldegemse afdeling van de Gezinsbond tussen 9 en 12 uur een tweedehandsbeurs in De Hoogen Pad in Adegem. Een veertigtal ouders bieden er uitzet voor baby's en kleren en speelgoed voor kinderen te koop aan.

De tweedehandsbeurzen van de Geinsbond staan bekend voor de kwaliteit van hetgeen er te koop wordt aangeboden.