Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Zestiende jaargang - n° 794 - Week 7 : van 10 tot 16 februari 2019 Archief…

ZOEKTOCHT TEN VOORDELE VAN KOTK

Nog tot 6 mei kan je deelnemen aan de zoektocht "Al onder de weg van Maldegem", die georganiseerd wordt ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. De zoektocht, die per auto en per fiets kan gedaan worden, loopt langs rustige wegen en is een initiatief van Dirk Temmerman.

De zoektocht is 18 km lang en er moeten 30 vragen beantwoord worden. Tijdens de zoektocht is er in Maldegem centrum en Middelburg een kleine wandeling voorzien om de antwoorden op enkele vragen te vinden.

De prijsuitreiking is op 24 mei. Deelnemers die op de prijsuitreiking aanwezig zijn maken nog kans op een extra prijs. Alle informatie over de zoektocht en het Kom op Maldegem team is te vinden op de website www.komopmaldegem.be.

EXTRA VOORSTELLINGEN VAN MONOLOOG GODGEKLAAGD

EXTRA VOORSTELLINGEN VAN MONOLOOG GODGEKLAAGD
Etienne Notteboom schittert nog tweemaal in zijn monoloog Godgeklaagd.

Na het succes van de voorstellingen op 18 en 19 januari van de monoloog "Godgeklaagd" door Etienne Notteboom waren de reacties unaniem positief. Er waren ook nog veel mensen die het jammer vonden dat zij de voorstelling niet hadden kunnen bijwonen.

Daarom heeft Etienne Notteboom beslist om nog twee extra voorstellingen van zijn monoloog in te lassen. Die gaan door op vrijdag 22 maart om 14u30 en 20 uur in de concertzolder van het LDC Oud Sint Jozef in de Mevr. Courtmanslaan 92 te Maldegem.

Kaarten kosten 5 euro en kunnen besteld worden per email via [email protected] of telefonisch op het nummer 0486 78 41 80.

Sedert begin februari beschikt de PZ Maldegem over een mobiele APNR-camera. ANPR staat voor "Automatic Number Plate Recognition", m.a.w.: automatische nummerplaat-herkenning.

De camera is gemonteerd op de combi van de interventiedienst. Een aantal personeelsleden volgden de opleiding om met de nieuwe technologie te werken.

Tijdens de rit van de combi scant de mobiele camera zowel langs de wegen als op parkings alle rijdende en stilstaande voertuigen. Een gps geeft aan waar en wanneer een voertuig werd gescand.

De camera detecteert of een voertuig verzekerd en gekeurd of gestolen is. Ook voertuigen met een buitenlandse nummerplaat die in België nog een boete hebben openstaan worden gedetecteerd.

De camera is weerbestendig, zodat hij bij alle weersomstandigheden kan ingezet worden. De mobiele camera is een nieuw instrument dat kan ingezet worden tegen inbraken en verkeersonveiligheid.

JULIEN DESERRANNO VIERDE ZIJN 100STE VERJAARDAG

JULIEN DESERRANNO VIERDE ZIJN 100STE VERJAARDAG
Voor de viering van zijn 100ste verjaardag had Julien Deserranno woensdagnamiddag zijn ganse familie in de feestzaal van het WZC De Lindeboom uitgenodigd.

Julien is afkomstig uit Sijsele maar hij is goed ingeburgerd in Maldegem. Beroepshalve zat hij in de transportsector. Met de auto heeft hij gereden tot hij 98 jaar was.

Tijd om zich te vervelen heeft Julien nog altijd niet. Hij blijft nog altijd graag van alles op de hoogte. Zijn kinderen hadden als geschenk voor zijn 100ste verjaardag een relaxerende zetel in gedachten. Hij heeft hen er van overtuigd om hem in plaats van die zetel een recente IPad te geven. Zijn IPad is 5 jaar oud en volgens Julien verouderd. Hij is druk bezig met het digitaliseren van al zijn DVD's.

De honderdjarige genoot duidelijk van zijn feest. Hij hoopt nog enkele jaren van het leven te kunnen genieten.

FIETSPAD IS WELKOM ... ONDER VOORWAARDEN

Eeklo werkt verder aan de uitbreiding van een fietspad langs de spoorwegbedding. Die loopt nu al van uit Waarschoot tot in Eeklo. In een volgende fase wil de stad het fietspad doortrekken tot aan den Teut. In een volgende fase zou het tot aan Balgerhoeke gaan. In Eeklo hoopt men dat er op die manier een fietsverbinding komt tot Brugge.

Aan onze collega van Het Laatste Nieuws verklaarde Burgemeester Bart Van Hulle dat hij niet tegen een fietspad naast de spoorlijn is, op voorwaarde dat het geen hinderpaal vormt om de spoorverbinding tussen Eeklo en Maldegem opnieuw te herstellen.

Burgemeester Van Hulle is er zich van bewust dat de terugkeer van die spoorverbinding niet voor de nabije toekomst is. Maar als Maldegem moet kiezen tussen een spoorverbinding naar Eeklo of een fietspad naast de spoorwegbedding, dan kiest het voor het terugbrengen van de treinverbinding tussen Maldegem en Eeklo.

ALEXANDER DE CROO KLONK MET OPEN VLD MALDEGEM OP 2019

ALEXANDER DE CROO KLONK MET OPEN VLD MALDEGEM OP 2019
Zondagvoormiddag liep het Dakkaffee van het LDV Oud Sint Jozef vol voor de nieuwjaarsreceptie van Open VD Maldegem.

Vice-premier Alexander De Croo kwam de Maldegemse afdeling feliciteren met haar verkiezingsoverwinning. Hij hoop dat de partij ook op de inzet van de afdeling zal kunnen rekenen bij de verkiezingen in mei.

Ook Wim Swyngedouw, voorzitter van Open VLD Maldegem, glunderde zondag toen hij de vele gasten verwelkomde. Hij herinnerde aan het verkiezingssucces, maar waarschuwde meteen dat voor de mandatarissen nu het echte werk begonnen is: zij moeten er voor zorgen dat de kiezer de veranderingen krijgt waarvoor hij gestemd heeft.

De blauwe fractie moet er ook voor zorgen dat het beleidsplan dat met de coalitiepartners wordt opgesteld uitgevoerd wordt. Dat is volgens voorzitter Swyngedouw de enige weg om het succes van 14 oktober 2018 te bestendigen.

Na de officiële toespraken kon er bij een hapje en een drankje verder bijgepraat worden.

MATHIEU VAN DER POEL WON 13de PARKCROSS

MATHIEU VAN DER POEL WON 13de PARKCROSS
Met winnaar Mathieu Van der Poel en Michael Van Thourenhout en Belgisch kampioen Tom Aerts op de ereplaatsen had de 13de Maldegemse parkcross een mooi podium.

De weergoden waren de 13de editie van de Maldegemse parkcross, die sedert 2017 Brico-Cross heet, niet gunstig gezind. Vorst en sneeuw hielden in het verleden de supporters niet tegen. Dit jaar was er regen en die had wel een negatieve invloed op de belangstelling. De echte supporters waren er natuurlijk wel. Die hebben van de wedstrijden genoten.

Er werd vooral uitgekeken naar de prestaties van de kersverse wereldkampioen Mathieu Van der Poel. Die maakte zijn favorietenrol waar. Bij de dames was wereldkampioen Sanne Cant nog niet uitgefeest. Zij is op geen enkel moment in de running geweest voor de overwinning.

MATHIEU VAN DER POEL WON 13de PARKCROSS
De regen zorgde er voor dat supporters regelmatig de warmte van de feesttenten opzochten.

Maldegem had voor de jaarlijkse cross een contact van 3 jaar met Brico. De cyclocross van afgelopen woensdag was volgens dat contract de laatste in de rij. Volgens burgemeester Van Hulle is er ondertussen al een mondelinge overeenkomst om het contract met nog eens 2 jaar te verlengen.

De parkcross is volgens de burgemeester niet alleen een van de grootste evenementen in Maldegem: onze gemeente komt dankzij die parkcross in een paar honderdduizend huiskamers - en die promotie voor onze gemeente mag iets kosten.

OOK MALDEGEM BLIJFT GROEIEN

Uit de bevolkingscijfers die door het ministerie werden vrijgegeven blijkt dat het aantal inwoners in alle steden en gemeenten in onze regio stijgen.

Met zijn 23.767 inwoners heeft Maldegem een kleine 100 inwoners meer dan bij het vorige telmoment. In Eeklo zijn er meer dan 200 inwoners bijgekomen.