Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Vijftiende jaargang - n° 765 - Week 30 : van 22 tot 28 juli 2018 Archief…

't KRUISKEN SUPPORTERT VOOR DE DEAF DEVILS


Omdat de Deaf Devils begin augustus deelnemen aan het Europees kampioenschap voetbal blijft de versiering langs de Spanjaardshoek en het Kruisken zeker nog staan tot na de eerste week van augustus.

De versiering van café 't Kruisken en omgeving, naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland, heeft weerklank gevonden tot ver buiten onze gemeentegrenzen.

Terwijl de Rode Duivels voetballend België euforisch maakten met hun goede resultaten op de wereldbeker kregen Mieke en Koen van café 't Kruisken een bezoek van een delegatie van de Deaf Devils.

Die voetbalploeg heeft Imke Courtois als meter en neemt in augustus deel aan het Europees kampioenschap U2. Dat EK wordt tussen 1 en 11 augustus georganiseerd in de Zweedse hoofdstand Stockholm.

SUPPORTERSLOKAAL
De Deaf Devils zijn ingedeeld in de reeks B en komen uit tegen Turkije (2/8 om 14 uur), Polen (4/8 om 17 uur) en Tsjechië (6/8 om 14 uur). De nummers 1 en 2 van beide reeksen gaan naar de halve finales.

Mieke en Koen moesten niet lang twijfelen toen hen door de delegatie gevraagd werd om van hun café een supporterslokaal van de Deaf Devils. De 3 wedstrijden van de Deaf Devils zullen in 't Kruisken op een groot scherm worden uitgezonden.

STEUN
De spelers van de Deaf Devils zijn geen profs en de kosten voor hun deelname aan het EK in Zweden moeten zij volledig zelf betalen. Wie de Deaf Devils financieel wil steunen kan dat door een gift te storten op de rekening BE61 0680 8487 4017 van het BOIC, met de vermelding GIFT.

Wie een donatie wil doen (fiscaal aftrekbaar vanaf 50 euro), moet dit via mail melden aan [email protected]. Zonder die mail kunnen de Deaf Devils niet aan de schenking.

ZANDAKKERS, RINGBAAN EN BLEKKERSGAT FEESTTEN IN DEN HOOGEN PAD

ZANDAKKERS, RINGBAAN EN BLEKKERSGAT FEESTTEN IN DEN HOOGEN PAD

In het kader van Vlaanderen Feest nodigde het wijkcomité van de Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat alle inwoners van de wijk uit naar de feesttafel die gedekt stond in de cafetaria van Den Hoogen Pad. Terwijl de ouders gezellig keuvelen hebben de kinderen rond Den Hoogen Pad veel ruimte om te spelen.

Ieder jaar probeert het wijkcomité een culinaire specialiteit van een bepaald land in de kijker te plaatsen. Dit jaar stond er paella op het menu.

HERSTELLING OOSTHOEKBRUG NOG NIET VOOR MORGEN

Omdat er grote schade was vastgesteld aan de Oosthoekbrug, op de grens tussen St. Laureins en Maldegem, werd de brug maanden geleden al afgesloten voor het zwaar verkeer. Die brug werd veel gebruikt door landbouwers. Nu moeten de landbouwers, als zij naar de andere kant van de vaart moeten, een grote omweg maken.

Op een vraag van volksvertegenwoordiger Valerie Taeldeman liet minister van Openbare Werken Ben Weyts weten dat de brug beschermd erfgoed is. Het dossier voor de herstellingen moet dan ook een lange administratieve weg afleggen. Het zal zeker nog tot half 2019 duren voor het aanbestedingsdossier door de administratieve molen geraakt.

Het wordt voor de landbouwers nog maandenlang omrijden...

DE BLAUWALGEN IN DE SPAARBEKKENS ZIJN GIFTIG

DE BLAUWALGEN IN DE SPAARBEKKENS ZIJN GIFTIG
Wie een bezoekje brengt aan een van de spaarbekkens in de Baaikensedestraat kan niet naast de groenblauwe film kijken die op het water ligt.

Onderzoek bij het provinciebestuur van Oost Vlaanderen heeft uitgewezen dat de blauwalg die in de spaarbekkens in Kleit voorkomt giftige stoffen aanmaakt die gevaarlijk zijn voor mens en dier.

Aan beide spaarbekkens heeft de gemeente borden gezet die de bezoekers er op wijzen dat het voor mens en dier verboden is om in contact te komen met het water van de spaarbekkens.

ST. ANNAZWEMBAD VOERDE TICKETAUTOMAAT IN

ST. ANNAZWEMBAD VOERDE TICKETAUTOMAAT IN
Wie in het St. Annazwembad gaat zwemmen kan nu zijn dagticket via de automaat of online bestellen. Ook het verlengen van de zwemkaart kan via de automaat.

Ook bij het St. Annazwembad zet de automatisatie zich door. Linda Cools, een van de twee kassiersters van het zwembad, is al enkele maanden met pensioen en zij wordt niet meer vervangen.

Annie Van Kerschaever is nu de enige kassierster. Het is echter onmogelijk dat zij aanwezig is op ieder moment dat het zwembad voor het publiek open is. Daarom heeft de gemeente een ticketautomaat in de inkomhal van het zwembad geplaatst.

Nog tot eind augustus is de kassa van het zwembad altijd open. Tot die datum kunt u uw dagticket aan de kassa bestellen of het uit de automaat halen. Vanaf september zal de kassa nog enkel op de drukste momenten (dinsdagavond, woensdagnamiddag, zaterdag en zondag) en tijdens de vakanties iets meer open zijn.

GEMAKKELIJK
Omdat in de toekomst jong en oud van de automaat gebruik zal moeten maken heeft de gemeente voor een gemakkelijk systeem gekozen.

"Om een dagticket te bestellen of een zwemkaart te verlengen plaatst men zijn bankkaart voor het klein scherm. Dan komen op het groot scherm de aanwijzingen om een dagticket te bestellen of uw zwemkaart te verlengen.

Mochten zich problemen voordoen, dan is er tot eind augustus nog altijd Annie. Na september kan men de hulp inroepen van iemand van het personeel van het zwembad", legde Jeroen Calsijn van de sportdienst uit.

ONLINE
"Er zijn ook ouders die hun bankkaart liever niet meegeven met hun kinderen of ze zelf liever niet meenemen naar het zwembad. Voor hen heeft de gemeente het mogelijk gemaakt om via de website van de gemeente een dagticket online te bestellen.

De werking online is even eenvoudig als de werking van de ticketautomaat. Een dagticket dat online besteld wordt is 7 dagen geldig" vulde Heidi De Baets, verantwoordelijke van het St. Annazwembad, haar collega aan.

Er werd nog een tweede automaat in de inkomhal van het zwembad geplaatst. Wie nu zijn zwemmuts, zwembril of een ander attribuut dat bij het zwemmen gebruikt wordt vergeten heeft kan dat bestellen bij kassierster Annie. Vanaf nu kunnen die attributen ook via de tweede automaat aangekocht worden.

OPEN VLD MALDEGEM STELDE ZIJN JONGE KRACHTEN VOOR

OPEN VLD MALDEGEM STELDE ZIJN JONGE KRACHTEN VOOR

Vorig jaar kondigde Jong Open VLD Maldegem al aan dat het met een sterke delegatie aan de gemeenteraadsverkiezingen zou deelnemen. Nu stelden voorzitter Wim Swyngedouw en lijsttrekker Bart Van Hulle negen van de tien jongeren voor die op de Open VLD lijst zullen staan bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober.

Het gaat om:
Pieter Cornelis, 19 jaar, student groenmanagement, Ruben Notteboom, 20 jaar, student toegepaste taalkunde, Evelien Van De Putte, 24 jaar, kinderopvang-onthaalmama Lientje Kleit, Ellen Gobeyn, 26 jaar, leerkracht lager onderwijs, Isaline De Baere, 27 jaar, verpleegkundige en vrijwillige ambulancier, Iris Devlieger, 29 jaar, zaakvoerder Adds2marketing, Kiran Van Landschoot, 30 jaar, thuisverpleegkundige, Cindy De Baets, 33 jaar, administratief bediende, Glenn Longeville, 34 jaar, zaakvoerder Miglenn.

Om de spanning er in te houden wordt de naam van de tiende jongere nog even geheim gehouden.

BESCHERM UW PLUIMVEE TEGEN HET NEWCASTLE VIRUS

Het voedselagentschap heef het Newcastle virus vastgesteld bij sierpluimvee bij hobbykwekers in Eeklo en Ninove. Tot nader bericht is het verboden om pluimvee te verkopen, weg te geven of tentoon te stellen.

Het Newcastle virus is gemakkelijk overdraagbaar. Daarom wordt de pluimveehouders aangeraden om hun dieren niet in contact te brengen met andere dieren.

Om te voorkomen dat vogels in het wild het virus overdragen wordt de pluimveehouders aangeraden de voedsel- en drinkbakjes van hun pluimvee af te schermen, zodat vreemde vogels er niet bij kunnen.

Pluimvee dat met het Newcastle virus besmet wordt is daar zeer ziek van. Het virus is daarentegen niet schadelijk voor mensen.

LAND- EN TUINBOUWERS KUNNEN SCHADE AAN GEWASSEN MELDEN

De aanhoudende droogte laat haar sporen na op de landbouw- en tuinbedrijven. Om de land- en tuinbouwers de gelegenheid te geven aangifte te doen van de schade aan hun gewassen door de droogte heeft het Maldegemse gemeentebestuur een schadecommissie opgericht.

De land- en tuinbouwers kunnen hun schade melden bij de milieudienst. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk informatie over de gewassen en de schade wordt gegeven. Een delegatie van de schadecommissie komt zich ter plaatse van de toestand vergewissen.

Van alle binnengekomen en aanvaarde schadeklachten wordt een dossier gemaakt om over te maken aan het bevoegde ministerie.