Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Vijftiende jaargang - n° 745 - Week 10 : van 4 tot 10 maart 2018 Archief…

LIAM ROELS MET "LIEVE MAMA" JUNIOR JOURNALIST 2018

LIAM ROELS MET "LIEVE MAMA" JUNIOR JOURNALIST 2018
In de GBS De Kruipuit maakte Davidsfonds Adegem de naam van zijn junior Journalist 2018 bekend. Voor alle finalisten had het DF een boekenpakket als prijs.

Ieder jaar organiseert Davidfonds Oost Vlaanderen zijn Junior Journalistwedstrijd. Verschillende plaatselijke afdelingen, waaronder deze van Adegem, organiseren een preselectie.

DF Adegem vroeg de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de VBS De Papaver en de GBS De Kruipuit om een verhaal te schrijven met als hoofdthema "Vriendschap".

Nadat in de klassen de eerste selectie was gemaakt kwamen de 30 beste verhalen bij de DF-jury, die bestond uit Brigitte Coppieters, Pieter Blomme en Jan Cocquyt.

Voordat de 3 juryleden samen rond de tafel gingen zitten, lazen zij eerst alle 30 de verhalen en ieder jurylid maakte zijn eigen uitslag op. Daarna werden de uitslagen naast elkaar gelegd en werd een definitieve uitslag opgemaakt.

Vorige week zondag waren de 30 leerlingen wiens werk tot bij de jury was geraakt samen met hun ouders uitgenodigd naar de GBS De Kruipuit waar de naam van de junior journalist 2018 van DF Adegem bekend gemaakt werd.

Lieve Blomme, die ook dit jaar de wedstrijd coördineerde, had voor de uitslag bekend werd gemaakt voor alle 30 finalisten een boekenpakket. Op voorstel van de jury was er een speciale prijs voor Louise Beirnaert, Nicolas Willems en Matisse Foré.

De jury was vooral onder de indruk van de eenvoud en originaliteit die Liam Roels in zijn verhaal "Lieve mama" had gelegd. Hij werd door hen tot junior Journalist 2018 uitgeroepen.

Voor de laureaat was er niet alleen een extra prijs weggelegd: Davidsfonds Adegem heeft zijn verhaal ook ingestuurd voor de Provinciale Junior Journalistwedstrijd. De uitslag van die wedstrijd wordt midden april bekend gemaakt.

DE KRUIPUIT ZOEKT IDEEËN VOOR NIEUWE SPEELWEIDE

DE KRUIPUIT ZOEKT IDEEËN VOOR NIEUWE SPEELWEIDE
De inwoners van de Kruipuit en omgeving mogen mee nadenken over de uitbouw van de nieuwe speelweide achter de school.

Nadat de gemeente Maldegem eerst het huis naast de school op de Kruipuit had gehuurd om de school meer groeimogelijkheden te geven heeft ze vorig jaar het perceel grond van ongeveer 8.000 m² achter de school gekocht.

Het is niet de bedoeling dat enkel de school van deze nieuwe speelweide gebruikt maakt. De gemeente ziet het nieuwe terrein als ontmoetingsplaats voor de ganse regio. Daarom doet de gemeente een beroep op de inwoners en de verenigingen van de Kruipuit om samen na te denken over de uitbouw van de nieuwe speelweide.

Vorige week zaterdag werd er omtrent de uitbouw van het terrein een eerste informatievergadering belegd. De GBS, die in het project de trekkersrol op zich neemt, had voor die vergadering onder meer de inwoners en de verenigingen uitgenodigd om hen uit te leggen wat er op de nieuwe speelweide mogelijk is.Omdat het terrein in de landbouwzone ligt zijn er namelijk een aantal beperkingen.

Aan de aanwezigen werd gevraagd om in de organisaties waarvan ze deel uitmaken na te denken over plannen voor de speelweide.

Er is op vrijdag 16 maart een nieuwe vergadering voorzien. Het is de bedoeling dat op die bijeenkomst de plannen op tafel worden gelegd, zodat er kan afgewogen worden in welke richting de speelweide zal uitgroeien.

AUTOMATISCHE INLEVERINGSBUS IN DE BIBLIOTHEEK

Wie tijdens de openingsuren van de bibliotheek geen tijd vindt om zijn ontleend boek in te leveren kan nu bij de automatische inleveringsbus aan de hoofdbibliotheek in de Schouwburgplaats terecht.

Het is voldoende om het boek voor het led-scherm te plaatsen en de schuif gaat open. Het boek wordt automatisch van uw lijst geschrapt.

CELIEPLAS WEL, AARDENBURGKALSEIDE NIET AFGESLOTEN
Op het kruispunt van de Aardenburgkalseide en de Expresweg wordt het uitkijken. Het verkeer dat richting Eeklo of Kleit moet, rijdt vanaf de verkeerslichten tot aan de verkeerswisselaar met de N44 op de pechstrook.

Sedert eind vorige week worden er op de Expresweg tussen Balgerhoeke en de Aardenburgkalseide onderhoudswerken uitgevoerd. Die zullen tot aan het bouwverlof duren.

Tijdens de duur van de werken is het kruispunt van Celieplas voor het verkeer afgesloten. Het kruispunt met de Aardenburgkalseide blijft open.

Aan dat laatste kruispunt zal het uitkijken zijn voor het verkeer dat richting Eeklo of Aalter moet: tussen de verkeerslichten en de verkeerslichten moeten ze er over de pechstrook rijden.

Het verkeer dat uit de richting Eeklo komt krijgt in die zone 2 rijstroken. Een om af te slaan richting Nederland en een om verder richting Knokke te rijden.

GEEN ZWAAR VERKEER MEER DOOR MIDDELBURG

Na verschillende klachten heeft Maldegem een verkeersreglement opgemaakt waardoor het voor vrachtwagens van meer da 5,5 ton verboden is om door Middelburg te rijden.

Er wordt een uitzonderong gemaakt voor de vrachtwagens die in Middelburg moeten laden of lossen en voor landbouwvoertuigen.

COMPLIMENTENDAG IN DE DRIESPRONG

COMPLIMENTENDAG IN DE DRIESPRONG

De complimentendag afgelopen donderdag in de Driesprong is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De leden van de leerlingenraad verwelkomden de leerlingen, hun ouders en de leerkrachten aan de schoolpoort met een complimentje.

De leerlingen mochten ook een kaartje trekken. Aan de persoon wiens nam op het kaartje stond moesten zij in de loop van de dag een complimentje geven.

MATHIAS VANOVERSCHELDE BROUWDE ZIJN 40STE BIERTJE

MATHIAS VANOVERSCHELDE BROUWDE ZIJN 40STE BEERTJE

Nog voor hij de smaak van het bier te pakken had was Mathias Vanoverschelde al geïnteresseerd in het brouwen van bier en in de ingrediënten die daarbij gebruikt worden.Toen hij 21 jaar was kocht hij zich een installatie en begon zijn opgedane kennis van het bierbrouwen uit te testen.

Zaterdag, tijdens het eerste Maldegems Bierfestival in het Sint-Annakasteel, stelde Mathias zijn nieuwste creatie, "De Atelier", voor. Het is het 40ste bier dat Mathias brouwt.

"De Atelier" is een blonde triple van 8,5% met een verfrissende smaak en een koriandertoets. Bij het brouwen van zijn nieuwste biertje heeft Mathias gebruik gemaakt van Belgische, Amerikaanse en Engelse hop.