www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 720 - Week 37 : van 10 tot 16 september 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

KISS & RIDE ZONE
AAN VBS DE PAPAVER

Voor een deel van de ouders die hun kinderen met de auto naar de VBS De Papaver brengen was het bij het begin van het nieuwe schooljaar even wennen: vlug de auto achterlaten op de laad- en loszone of ergens anders mocht niet meer.

Op voorstel van Jason Van Landschoot (Open VLD) heeft de Maldegemse gemeenteraad van de laad- en loszone ook een kiss & ride zone gemaakt. Daardoor mogen de ouders hun auto daar niet langer parkeren om hun kinderen tot aan de schoolpoort te brengen.

Zij mogen op die strook enkel stilstaan om hun kinderen te laten in- of uitstappen. 's Morgens staat er nu een leerkracht aan de Kiss & Ride zone om de kinderen van de auto naar de schoolpoort te begeleiden.

Raadslid Jason Van Landschoot is tevreden dat de gemeenteraad zijn voorstel heeft gevolgd. Het zal volgens het Open VLD-raadslid veel veiliger zijn rond de school.

Annelies Lammertyn, directrice van De Papaver, was niet onmiddellijk vragende partij voor een kiss & ride zone maar zij wil het project toch een kans geven. Voor haar was het vooral op woensdagmiddag dat er in het verleden soms onveilige situaties in de omgeving van de school waren.

Na een paar weken zal de kiss & ride zone geëvalueerd worden en ook de ouders zullen hun oordeel mogen geven. In een enquête zullen de ouders niet alleen de gelegenheid krijgen om hun oordeel over de kiss and ride zone te geven maar zij zullen ook voorstellen kunnen doen om het voor de kinderen nog veiliger te maken om van en naar school te komen.


WIE WERKT MEE AAN HET
WARMSTE CAFE VAN HET WARMSTE DORP?

Tijdens "De Warmste Week" die STUBRU dit jaar in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke organiseert wil een werkgroep rond Etienne Notteboom op zaterdag 23 december aantonen dat Adegem - dat buiten de wereld ligt - ook een groot hart heeft. Daarom wil die werkgroep op die dag in Den Hoogen Pad het "Warmste Café van het Warmste Dorp" organiseren.

De werkgroep wil bij dat initiatief zoveel mogelijk mensen uit onze gemeente betrekken. Verschillende verenigingen en mensen hebben hun medewerking al toegezegd en de werkgroep heeft Den Hoogen Pad al gereserveerd voor 23 december.

Het programma van die dag wil de werkgroep samenstellen en uitwerken met mensen die mee hun schouders willen zetten onder het initiatief. Met hen willen zij ook de goede doelen bepalen waar de opbrengst van het Warmste Café van het Warmste Dorp naartoe gaat.

Op donderdag 14 september om 19u30 is er in Den Hoogen Pad een eerste vergadering om het project vorm en inhoud te geven. Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met [email protected].


REUZEN EN OLDTIMERS BLIKVANGERS
TIJDENS MALDEGEM KERMIS

REUZEN EN OLDTIMERS BLIKVANGERS TIJDENS MALDEGEMKERMIS
Reuzen en oldtimers worden de blikvangers
tijdens Maldegem kermis.

Van vrijdag 15 tot en met vrijdag 22 september wappert boven het centrum van Maldegem de kermisvlag. De uit- en avondmarkt openen vrijdag de feestelijkheden.

De blikvangers van de kermis vinden we op zondag 17 september. In de voormiddag is iedereen welkom op het aperitiefconcert op het dakterras van het gemeentehuis. De mensen kunnen er genieten van de muziek van Moonshine en Mojo en van oud-Maldegemse gerechtjes.

De werkgroep "Start Your Engine" verwacht ook dit jaar meer dan 100 oldtimers voor hun rondrit door de regio, die om 10 uur aan 't Voske start. In de namiddag zijn al die mooie oldtimers in het centrum van Maldegem te bezichtigen.

In de namiddag verzamelen ook de Meetjeslandse reuzen op het Stationsplein. De reuzen trekken vanaf 15 uur door het centrum van Maldegem. In het centrum zijn er zondagnamiddag ook nog optredens van Mario Hillebrant (16 uur) en Sam Gooris (17 uur).

Op maandag 18 september komt Maldegem kermis even naar Adegem. In den Hoogen Pad is er vanaf 14 uur de 14de seniorennamiddag met Michael Lanzo en Tamara & Tom.

Kaarten voor die namiddag met koffie en gebak kosten 5 euro. De kaarten zijn te koop bij het onthaal in het gemeentehuis en bij Els De Bruyckere, Boterhoek 9 Maldegem (telefoon: 0486-68.81.15 of e-mail: [email protected]).

Zoals steeds wordt de kermisweek afgesloten met een muzikaal vuurwerk in het St. Annapark.


BAUKE BLOMME TEKENDE ONTWERP
VOOR NIEUWE LEERLINGENKAART

BAUKE BLOMME TEKENDE ONTWERP VOOR NIEUWE LEERLINGENKAART
Bauke Blomme, de 16 jarige leerlinge Latijn-Wiskunde van de Zusters Maricolen, werd op de eerste dag van het nieuwe schooljaar in de bloemen gezet door de Scholierenkoepel omdat zij het ontwerp tekende dat op de nieuwe leerlingenkaart staat.

Net zoals zoveel andere leerlingen trok Bauke Blomme op 1 september terug naar school. In de voormiddag wachtte haar een grote verrassing.

Een delegatie van de Scholierenkoepel (die de leerlingenraden van alle middelbare scholen verenigt) kwam haar in de bloemen zetten en overhandigde haar de eerste leerlingenkaart voor het schooljaar 2017-2018. Het logo op die kaart werd ontworpen door Bauke Blomme.

"Eind vorig schooljaar riep de Scholierenkoepel de leerlingen op om een logo te ontwerpen voor de nieuwe leerlingenkaart. Die kaart geeft ons onder meer kortingen in bepaalde handelszaken en bij sommige optredens.

Omdat ik voor activiteiten die in onze school worden georganiseerd al flyers en affiches heb ontworpen besloot ik om een logo voor de leerlingenkaart te ontwerpen. Ik liet mijn fantasie werken en haalde ook enkele ideeën van het internet.

Ik heb verschillende logo's gemaakt en aangepast. Het logo dat ik het beste vond heb ik naar de Scholierenkoepel doorgestuurd" vertelde ons een gelukkige Bauke, die vrijdag felicitaties kreeg van de directie van de school en van haar medeleerlingen.

Bij de Scholierenkoepel waren tientallen ontwerpen binnengekomen. Een jury koos daaruit het ontwerp van Bauke als het beste. Meer dan 400.000 leerlingen hebben nu een leerlingenkaart op zak met daarop het logo dat door Bauke Blomme werd ontworpen.


HONDEN MOESTEN
SNEL GEHOORZAMEN

HONDEN MOESTEN SNEL GEHOORZAMEN
Samen met hun baasje moesten de honden een parcours afleggen en snel reageren op ieder bevel van hun baasje.

Ook dit jaar mocht Norbert Deuninck, voorzitter van de hondenschool "Hond en Meester", meer dan 110 hondenliefhebbers met hun lievelingsdier verwelkomen op de wedstrijd "gehoorzaamheid" die de vzw op haar terrein in de Ringbaan organiseerde.

Vrijdagavond hadden nog snel enkele hondenliefhebbers met hun favoriete hond hun brevet behaald om zaterdag aan de wedstrijden te mogen deelnemen.

De honden werden naargelang hun reeds behaalde resultaten ingedeeld in drie reeksen. In ieder van die drie reeksen verliep de wedstrijd volgens eenzelfde patroon.

De baasjes legden eerst onder begeleiding van de jury het parcours af. Tijdens die wandeling werd hen uitgelegd welke bevelen zij tijdens hun wandeling aan hun hond moesten geven.

Een voor een legden de honden en hun baasjes daarna de omloop af. Telkens een hond te traag of onvoldoende op een bevel van zijn baasje reageerde werden er punten afgetrokken.

Wie in zijn reeks binnen de top vijf wou eindigen moest minstens 95 op 100 punten scoren.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home
 
Onze bezoekers in kaart