www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 710 - Week 27 : van 2 tot 8 juli 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

AFSCHEID VAN
DE PAPAVER

AFSCHEID VAN DE PAPAVER

Met hun proclamatie en de handbalwedstrijd namen Yinthe Aerssens, Mathias Bequet, Thomas Bequet, Louise Blomme, Jitse Be Bruyne, Ben De Cock, Olivier De Coninck, Kyano De Maertelaere, Luna Roegis, Ynske Van de Velde, Jill Vanheuverswijn, Robbe Verbeke, Robbe Versprille, Jonathan Wittouck, Kjenta Basslé, Merel Borte, Kerenzo Cherlet, Dries de Busschere, Heike Heyndrikx, Wout Kalse, Maxim Lalonde, Milan Standaert, Simon Vanden Broucke, Dhiren Van den Bussche, Ishan Van den Bussche, Thalea Van de Walle, René Van Landschoot, Warre Van Nevel, Hanne Van Rie, en Jolien Vits als leerlingen van het zesde leerjaar afscheid van de VBS De Papaver.

De meeste leerlingen van het zesde leerjaar van de VBS De Papaver hebben de voorbije acht jaar lief en leed gedeeld in de VBS de Papaver. Met het einde van de dit schooljaar komt er voor die leerlingen ook een einde aan hun samen zijn: in september zwermen zij naar verschillende scholen uit.

De directie en de leerkrachten van De Papaver lieten het afscheid van hun laatstejaars leerlingen niet onopgemerkt voorbijgaan. Van de laatste proclamatie maakten zij een feest waarop ook de ouders van de leerlingen werden uitgenodigd.

De leerlingen werden op een podium geplaatst en een voor een mochten zij hun laatste rapport van De Papaver met felicitaties in ontvangst nemen. Na de uitreiking van de rapporten wordt er geklonken op de toekomst van de kinderen.

SPORTIEF AFSCHEID

AFSCHEID VAN DE PAPAVER Met een handbalwedstrijd waaraan alle leerlingen deelnamen, namen de leerlingen van het zesde leerjaar sportief afscheid van de Papaver.

Het is in de Papaver een traditie dat leerlingen die na het schooljaar De Papaver definitief verlaten, sportief afscheid nemen met een sportwedstrijd. Dit jaar was dat een handbalwedstrijd. Alle andere leerlingen en veel ouders die zich hadden kunnen vrijmaken waren aanwezig op dit sportief treffen.

KLEIN AFSCHEID

AFSCHEID VAN DE PAPAVER

Ook voor de kleuters van de derde kleuterklas was er een speciaal afscheid voorzien. Zij komen volgend schooljaar terug naar De Papaver, maar niet meer naar de kleuterkoer. In september worden zij bij de juffrouw van het eerste leerjaar verwacht.


BELGISCH KAMPIOENSCHAP GAAIBOLLEN
IN IN HET ANDRE TRENSONSTADION

BELGISCH KAMPIOENSCHAP GAAIBOLLEN IN HET ANDRE TRENSSTADION

Op 23, 24 en 25 juni werden in het André Trensonstadion in de Ringbaan de Belgische kampioenschappen (individueel en per ploeg) georganiseerd. Er namen een 80-tal gaaibolders aan die kampioenschappen deel.

De individuele titels gingen naar: Marleen Braet bij de vrouwen met 31 punten, Kenneth De Meyer bij de mannen met 35 punten, Brecht De Deyne bij de Jeugd +10j met 22 punten en Lyscha De Deyne bij de jeugd -10j met 21 punten.

De ploeg van Komen en Gaan van Ann De Sloovere werd met 128 punten kampioen bij de vrouwen. Bij de mannen ging de titel met 149 punten naar de uittredende kampioenenploeg van het André Trensonstadion.

De kampioenenploeg bij de mannen is de inrichter van het Belgisch kampioenschap 2018.


JACQUES GAAT LEANDRA KOMT

JACQUES GAAT LEANDRA KOMT

Omdat Maarten De Smet (CD&V) wegens beroepsbezigheden aanvankelijk tijdelijk ontslag nam uit de gemeenteraad, werd hij in december 2015 vervangen door zijn partijgenoot Jacques de Taeye. Ondertussen heeft Maarten De Smet laten weten dat hij tijdens deze bestuursperiode niet meer terugkeert naar de gemeenteraad.

Jacques De Taeye, die ook ondervoorzitter is van het OCMW, had vroeger al aangekondigd dat hij beide mandaten niet zou blijven uitvoeren tot het einde van 2018. Tijdens de raadszitting van donderdag 29 juni heeft de heer de Taeye ontslag genomen als raadslid.

Leandra De Cuypere, die net als de heer de Taeye jurist is, legde voor Koenraad De Ceuninck (CD&V), voorzitter van de gemeenteraad, de eed af als raadslid in vervanging van de heer de Taeye.


BLAUWALGEN IN DE
WATERSPAARBEKKENS

BLAUWALGEN IN DE WATERSPAARBEKKENS
Door de regen van vrijdag en zaterdag is de kleur van het water in de spaarbekkens in Kleit al iets minder groenachtig blauw geworden. In contact komen met het water uit de spaarbekkens is echter nog altijd verboden.

Vorige week werd er een verkleuring van het water in de wachtbekkens op Baaikensede vastgesteld.

Aanvankelijk werd gedacht dat iemand iets in het water geloosd had. Onderzoek door de Vlaamse Milieumaatschappij wees echter uit dat de kleur van het water en de olieachtige filterlaag op het water afkomstig waren van blauwalgen.

De langdurige droogte en warmte zijn mogelijke oorzaken van de aanwezigheid van blauwalgen in de beide spaarbekkens. De blauwalgen kunnen zich naar omliggende beken en vijvers verspreiden.

VERBOD
Omdat sommige van die blauwalgen de cyanobacterie aanmaken is het tot nader order voor mens en dier verboden om in contact te komen met water uit de beide spaarbekkens.

Als mensen met blauwalgen in contact komen kunnen die last krijgen van hoofdpijn, gezwollen oogleden, irritaties van de slijmvliezen, misselijkheid, diarree en koorts.

Honden die van het water drinken of zich na het zwemmen in het water met blauwalgen drooglikken kunnen ernstig ziek worden en zelfs sterven.

De Cyanobacterie is moeilijk te bestrijden. De provincie Oost Vlaanderen en de gemeente Maldegem volgen de situatie op de voet en kijken uit naar mogelijke middelen om de blauwalgen te bestrijden.

De toestand van het water wordt regelmatig gecontroleerd.


GAAIBOLDERS TE GAST
IN DE VIERKLAVER

GAAIBOLDERS TE GAST IN DE VIERKLAVER

Tijdens het weekend van 18 maart organiseerden de Maldegemse gaaibolders hun jaarlijkse 24-uren marathonbolling ten voordele van de vzw de Vierklaver in Adegem.

De gaaibolders waren dit jaar aan hun 18de editie toe. Het Marathonteam nam het tegen verschillende ploegen op.

Samen met de tombola en de sponsoring bracht de marathonbolling dit jaar 3.000 euro op.

Vorige week zondag was een delegatie van het marathonteam (en medewerkers) te gast in de Vierklaver om er de opbrengst van de bolling te overhandigen aan directeur Lootens.

Ook in 2018 staat er bij de gaaibolders een marathonbolling op het programma.


INWONERS DR. HERREBAUTLAAN
ROND DE FEESTTAFEL

INWONERS DR. HERREBAUTLAAN ROND DE FEESTTAFEL

Voor de tiende maal organiseerde de Dr. Herrebautlaan zijn straatfeest. Om zoveel als mogelijk mensen op het feest te hebben, werd het feest op vrijdag georganiseerd.

Omdat zij dit jaar allebei Abraham en Sara ontmoeten en ook al 20 jaar gelukkig samenzijn, zorgden Dylan en Désirée voor het aperitief en de BBQ.

Het straatcomité, dat bestaat uit Marnix, Sofie, Stijn, Désirée en Dylan, zorgde voor het ijs-dessert en de koffie.

Zij zorgden er voor dat vrijdagavond iedereen de voeten onder de feesttafel kon steken.


GEMEENTE NEEMT BEHEER EN
ONDERHOUD VAN DE N499 OVER

In mei zag de Maldegemse gemeenteraad af van de overname van de weg tussen Veldekens en de Zwepe (N499).

Onderzoek had uitgewezen dat een aantal betonvakken niet of onvoldoende hersteld waren.

Die betonvakken zullen pas in september en oktober worden aangepakt door het Agentschap Wegen en Verkeer, dat momenteel nog altijd eigenaar is van de weg.

Om voor veilige oversteekplaatsen te kunnen zorgen in de omgeving van de gemeenteschool op de Kruipuit en aan de weg naar Oostwinkel, is de gemeente Maldegem overeengekomen met het AWV om het onderhoud en het beheer van het wegdek vanaf nu al over te nemen.

Van zodra de betonvakken hersteld zijn kan er opnieuw gesproken worden over de overname van de weg.

Omdat Jason Van Landschoot (Open VLD) er niet van overtuigd was dat de afgesloten overeenkomst juridisch volledig in orde is, hebben zowel Open VLD als N-VA zich bij de stemming onthouden.


BLIKVANGERS OP
ADEGEM KERMIS

Ook dit jaar is het Poppentheater Pedrolino dat samen met de kinderen op vrijdag 8 juli de Adegemse zomerkermis opent.

Op zaterdag is er de grote Antiek- en Rommelmarkt.

Tussen 9 en 13 uur kan men zijn fiets door de politie laten registreren.

Vanaf 9 uur is er ook een militair kamp "The Fleet" aan Den Hoogen Pad.

Ook op zondag staat het militair kamp aan den Hoogen Pad.

Vanaf 14 uur is er een skate-event, met zowel wedstrijden als demonstraties.

Op maandagnamiddag is er in Den Hoogen Pad de namiddag voor de 55-plussers met Roland De Ridder.

Voor de kinderen is er om 17 uur ballenworp aan de zaal De Kesel.

Op dinsdagavond is er de 34ste Adegemse avondmarkt die sedert 4 jaar een groter ambachtelijk tintje gekregen heeft.

Tijdens het kermisweekend hebben ook café 't Lapperke en café Dorp 56 hun eigen kermisprogramma.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home