www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 705 - Week 22 : van 28 mei tot 3 juni 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

KARDINAAL JOZEF DE KESEL
KOMT NAAR ADEGEM

Als er in Adegem gesproken wordt over kardinaal Jozef De Kesel, dan spreekt de oudere generatie nog altijd over 't Jefke De Kesel.

Gans Adegem leefde mee met de familie De Kesel toen Jozef in 1972 in Adegem tot priester werd gewijd. Iedereen was er toen al van overtuigd dat hij het in de kerkelijke hiërarchie ver zou brengen.

Zij waren er trots op toen hij bisschop werd gewijd en af en toe nog eens per fiets door het centrum van Adegem reed.

Veel Adegemnaren waren er bij toen hij bisschop van Brugge werd en later aartsbisschop. Ook toen hij in Rome tot kardinaal werd gecreëerd was er een groep mensen uit de regio aanwezig.

Het gemeentebestuur kondigde na zijn aanstelling tot kardinaal aan dat zij Jozef De Kesel naar onze gemeente zou uitnodigen. De kardinaal moest nog wel een vrije datum voor die terugkeer naar het dorp buiten de wereld vinden.

Op zondag 11 juni keert Jozef De Kesel voor enkele uren terug naar Adegem. Zijn ouderlijke woning zal hij er niet meer aantreffen: die werd vorig jaar gesloopt.

Samen met oud KSA-ers werd er een programma opgesteld voor de ontvangst van kardinaal De Kesel.

Tussen 14u30 en 15u45 is er de officiële ontvangst met toespraken en het optreden van het gemengd koor Canticorum in de Sint Adrianuskerk.

Om 16 uur wordt de kardinaal in Den Hoogen Pad verwacht. Daar is er voor de receptie een volksvertellement "Adegem buiten de wereld".

Iedereen is welkom op de ontvangst van de kardinaal. Om praktische redenen wordt gevraagd om uw aanwezigheid op de ontvangst vooraf te bevestigen. Dat kan telefonisch op het nummer 050-72.89.53 (secretariaat van de burgemeester) of via een e-mail aan [email protected].


EERSTE COMMUNIE
IN DE PAPAVER

EERSTE COMMUNIE IN DE PAPAVER

Vorige week zondag was het aan Thobe Aerssens, Charlie Bostoen, Jobbe Bostoen, Elise Claeys, Naomi Cromheecke, Charlotte De Keyser, Elena De Laere, Lobke De Mil, Rian de Vreeze, Robbe Matthys, Cyriel Timmerman, Maya Van de Broeck, Lowie Van de Vyver, Hannah Van Landschoot, Thyme Van Speybroeck, Mathiz Vercamer en Nona Willems, de leerlingen van het eerste leerjaar van juffrouw Christa van De Papaver, om in de Sint Adrianuskerk hun eerste communie te doen.

De eerstecommunicantjes werden na de plechtigheid in de kerk samen met hun familie uitgenodigd in de VBS De Papaver voor een drankje en een hapje.


OUD SCHEPENHUIS EN OUD STADHUIS
ZIJN VERKOCHT

OUD SCHEPENHUIS EN OUD STADHUIS ZIJN VERKOCHT

Op donderdag 4 mei was de eerste koopdag voor het Oud schepenhuis en 't Oud Stadhuis in de Marktstraat, die door de gemeente in één lot te koop werden aangeboden.

De gemeente had een instelprijs van 650.000 euro vooropgesteld. De eerste verkoopdag werd afgesloten met een hoogste bod van 750.000 euro.

Tot vrijdag 19 mei om 17 uur bestond er nog een recht van hoger opbod. Indien er een hoger bod werd gedaan moest er een tweede koopdag worden georganiseerd.

Er is geen hoger bod bij de notaris binnengekomen. De beide gebouwen werden toegewezen aan E-Crane, de firma waarvan Lieven Bauwens (voorzitter van N-VA Maldegem en echtgenoot van raadslid Nicole Maenhout) CEO is.


EERSTE COMMUNIE EN LENTEFEEST
IN DE GBS DE KRUIPUIT

EERSTE COMMUNIE EN LENTEFEEST IN DE GBS DE KRUIPUIT

De leerlingen van het 1ste leerjaar van de GBS De Kruipuit die dit jaar hun eerste communie deden hadden op O.L.H. Hemelvaart samen met hun familie afspraak in de kerk van Oostwinkel.

Na de plechtigheid in de kerk werden zij samen met de leerlingen die die dag hun lentefeest vierden voor een hapje en een drankje verwacht in de GBS De Kruipuit.

In het stil hoekje van de school, weg van de drukte van de receptie, verzamelden de kinderen: Louis Bleyaert, Laura Blomme, Jana Bollé, Luna Bollé, Miel Braet, Jolien de Ceuninck, Dyno Degrande, Mathis De Jaegere, Jayson Dekeyser, Aurélie De Sutter, Davy Lambrecht, Calliano Mestdagh, Luna Strubbe, Lara van den Bossche, Imona Verheecke, Femke Verstraete, Elise Vyncke en Léonie Wellens voor de groepsfoto.


OPEN KERKENDAG IN DE
SINT ADRIANUSKERK

Op zondag 4 juni (Pinksteren) neemt de Sint-Adrianuskerk Adegem voor de 6de maal deel aan de Open Kerkendag.

Met het thema "Zet de stenen in beweging" mikt de Open Kerkendag vooral op animatie in en rond de kerken. De verantwoordelijken voor het programma in de Sint Adrianuskerk hebben gekozen voor "Bewegen tussen de stenen".

De Open Kerkdag begint in Adegem om 9 u 15 met een eucharistieviering die wordt opgeluisterd door het gemengd koor Canticorum. Daarna zijn tot 18 uur de kerk- en kunstschatten in en rond de kerk te bezichtigen.

Zowel in de voormiddag en namiddag zijn er geleide rondleidingen die zich vooral concentreren op de toren en het oksaal. Voor die rondleidingen (maximum 12 personen per rondleiding) is voorinschrijving gewenst, via [email protected] of op het nummer 050-71.43.57.


SENIOREN UIT HET WARMHOF
TE GAST IN DE VBS DE PAPAVER

SENIOREN UIT HET WARMHOF TE GAST IN DE VBS DE PAPAVER

De leerlingen van het eerste leerjaar van de VBS De Papaver die voor 14 dagen hun eerste communie deden kregen vorige week vrijdag het bezoek van enkele senioren uit het Woonzorgcentrum het Warmhof.

Het werd zowel voor de senioren als voor de leerlingen van juffrouw Conny een gezellige namiddag. Er werd samen geknutseld en de leerlingen zorgden voor animatie. De senioren werden ook nog verwend met koffie en gebak.

Zowel voor de kinderen als voor de senioren was de namiddag veel te snel voorbij.


VERKEERSHINDER
LANGS DE EXPRESWEG

Van 29 mei tot vermoedelijk 19 juni zal er op de Expresweg tussen het kruispunt met de Koning Albertlaan en het kruispunt met de Aardenburgkalseide verkeershinder zijn voor het verkeer dat in de richting Antwerpen rijdt.

Omdat er op verschillende plaatsen in de rechterrijstrook en de pechstrook putten werden vastgesteld dringen herstellingswerken zich op.

Tussen de twee kruispunten verloopt het verkeer tijdens de werken en de indroogperiode over één rijstrook en is er een snelheidsbeperking tot 70km/u.


OOK IN 't BROEKELKEN IS EEN VOS ACTIEF

Het is voor de inwoners van de Weide en omgeving een magere troost, maar ook in 't Broekelken en omgeving heeft een vos het gemunt op kippen duiven en zelfs lammetjes.

Om te voorkomen dat de vos bij hem nog meer slachtoffers maakt heeft raadslid Boudewijn de Schepper voor een extra afsluiting gezorgd rond de zone waar zijn dieren lopen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home