www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 668 - Week 37 : van 11 tot 17 september 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

TWEE ONGEVALLEN MET
ZWAAR GEWONDEN IN ADEGEM

TWEE ONGEVALLEN MET ZWAAR GEWONDEN IN ADEGEM
De helikopter en de MUG werden vrijdagmiddag opgeroepen voor een ongeval op het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan met de Koekoeklaan.

Vrijdagmorgen rond 7u45 reed een 35-jarige fietser uit Eeklo op het fietspad langs de Oude Staatsbaan in Adegem richting Maldegem.

Ter hoogte van de bushalte van de snelverbinding tussen Maldegem en Eeklo (tegenover Apotheek Wauters) raakte de fietser een boekentas van een van de scholieren die op de autobus richting Brugge stonden te wachten. De onfortuinlijke fietser ging over de kop en kwam vermoedelijk op zijn hoofd terecht.

Apotheker Wauters, die als een van de eersten bij de fietser was, zag dat de man aan het oor bloedde. Aanvankelijk gaf de man ook geen teken van leven meer.

De hulpdiensten hebben hem ter plaatse verzorgd voor ze hem naar het UZ in Gent overbrachten. De fietser verkeerde bij zijn overbrenging nog steeds in levensgevaar.

Rond 12u45 wou een bestelwagen vanuit de Koekoeklaan de Prins Boudewijnlaan oprijden.

Op dat moment stak de 54-jarige bankbediende Ann Jongbloet, die net van haar werk kwam, op weg naar huis daar de Prins Boudewijnlaan richting Koekoeklaan over. Zij werd gegrepen door de bestelwagen.

Omdat bij de vrouw de opgelopen kwetsuren levensbedreigend leken werd onmiddellijk de helikopter en de MUG opgeroepen. Omdat de Helikopter aan de rand van de N9 moest landen werd het verkeer op de N9 tijdelijk onderbroken.

Uiteindelijk bleken die kwetsuren niet levensbedreigend en werd mevr. Jongbloet met de ziekenwagen naar het AZ Alma in Sijsele overgebracht.

Uit reacties van de mensen die in de omgeving wonen blijkt dat het niet de eerste maal is dat er op dat gevaarlijk kruispunt een ongeval gebeurt.

De politie moest vrijdag niet alleen naar Adegem uitrukken om vaststellingen van ongevallen te doen: er gebeurden vrijdag ook nog drie ongevallen in Maldegem. Gelukkig vielen bij die ongevallen enkel licht gewonden.


HONDEN IN DE HOOFDROL

HONDEN IN DE HOOFDROL
Tijdens de wedstrijd "Gehoorzaamheid" moeten de honden onmiddellijk reageren op een bevel van hun baasje.

Uit alle hoeken van België kwamen de 120 honden die ingeschreven waren voor de jaarlijkse wedstrijd "Gehoorzaamheid" die door "Hond en Meester" op zijn terreinen aan de Zandakkers werd georganiseerd.

Sommige van de honden hadden vrijdagavond op het terrein van "Hond en Meester" nog snel hun brevet behaald om aan de officiële wedstrijd te kunnen deelnemen.

De honden werden in drie categorieën ingedeeld. Voor iedere categorie zijn er speciale oefeningen voorzien. De juryleden kijken niet allen naar de houding en reacties van de hond maar ook naar de samenwerking tussen de hond en zijn baasje.

Bij iedere fout of onregelmatigheid die vastgesteld wordt verliest de hond van de bonuspunten waarmee hij aan de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd mag het baasje zijn hond bevelen geven maar niet aanraken.

Om 18 uur waren alle proeven afgelegd en waren de winnaars in de drie reeksen gekend.


MALDEGEM KERMIST OOK
EEN BEETJE IN ADEGEM

MALDEGEM KERMIST OOK EEN BEETJE IN ADEGEM
Van vrijdag 16 september tot en met vrijdag 23 september wappert boven het centrum van Maldegem de kermisvlag.

Vrijdagavond opent de Maldegemse kermis met de Uit-Markt, waarin de verenigingen zichzelf en hun werking voorstellen, en de Bio markt waar de bezoekers zelfgemaakte en lokale (hoeve) producten kunnen proeven en kopen.

Op Maandag 19 september komt Maldegem met zijn seniorennamiddag naar Den Hoogen Pad in Adegem. Voor de prijs van 5 euro kunnen de senioren er vanaf 14 uur genieten van het optreden van Yves Segers en Katrien Gallez. Om de innerlijke mensen te verwennen is er ook nog koffie en gebak.

Een andere blikvanger in het kermisprogramma is het Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien, op zondagnamiddag.

Eveneens op zondagnamiddag is er in het centrum een static show van oldtimers. De feestweek wordt op vrijdag 23 september afgesloten met het muzikaal vuurwerk in het Sint Annapark.


ADEGEMS VOLKSTHEATER BRENGT
"DE M/V VAN DE NACHT"

ADEGEMS VOLKSTHEATER BRENGT DE M/V VAN DE NACHT
Het AVT is klaar om zijn publiek ook dit jaar in november in den Hoogen Pad van een komedie te laten genieten.

Al 56 jaar bezorgt het AVT honderden toneelliefhebbers ieder jaar enkele uren toneelplezier. Dit jaar brengt het gezelschap in november met "De M/V van de nacht" de tiende komedie die auteur en huisregisseur Etienne Notteboom voor hen schreef.

De komedie gaat over drie mannen en drie vrouwen die uitgekeken zijn op hun saai leventje en meer avonturen willen beleven. Dat lijdt tot een reeks dolkomische situaties waar het publiek met volle teugen kan van genieten.

Dit jaar zijn het Kristin De Crop, Judith Goethals, Christa Grijp, Mariska Lammertyn, Steffi Verspille, Michaël Goethals, Paul Goethals, Frank Notteboom, Leo Notteboom, Michiel Notteboom, Sam Notteboom en Tijs Wittoeck die het mooie weer op de scene maken.

De voorstellingen gaan door in Den Hoogen Pad op 4, 5, 10, 11 en 12 november om 20 uur, op 6 en 13 november om 15 uur.

Kaarten voor de voorstellingen kosten 10 euro en zijn vanaf 17 september te reserveren via www.adegemsvolkstheater.be of van maandag tot vrijdag tussen 16 en 19 uur op een van deze nummers: 0479/21 66 52 of 0479/21 34 92.

Op zaterdag 17 en 24 september organiseert het AVT in den Hoogen Pad tussen 9 en 12 uur een voorverkoop van kaarten. Wie zijn kaarten daar reserveert krijgt er ook nog een kop koffie of een borrel bij.


TENNISCLUB 't LOBBEKE
VIERDE 40-JARIG BESTAAN

TENNISCLUB 't LOBBEKE VIERDE 40-JARIG BESTAAN
Martin De Vlieger werd als voorzitter van tennisclub 't Lobbeke samen met een delegatie van het bestuur en de leden van de tennisclub ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van 't Lobbeke in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

De Maldegemse tennisclub 't Lobbeke bestaat dit jaar 40 jaar.

Uit de toespraken van zijn voorzitter Martin De Vlieger en schepen van Sport Geert De Roo, tijdens de ontvangst van de jarig tennisclub in het gemeentehuis, leerden we dat het bedje van 't Lobbeke al in het begin van de jaren zeventig gespreid werd door een vijftal Maldegemnaren, die toen nog naar buitenterreinen buiten de gemeente (Aalter en Aardenburg) moesten gaan om te tennissen.

Door een tennisclub te vormen konden zij een aanvraag indienen om tennis te spelen in de sporthal in de Bloemestraat en er bij de gemeente op aandringen om buitenterreinen aan te leggen. Zo kwamen er buitenterreinen in de Gidsenlaan.

In de archieven had schepen De Roo gevonden dat voordat 't Lobbeke in 1976 officieel aansloot bij de tennisfederatie er al contacten waren met een privaat persoon die, hoewel hij niets van tennis afwist, toch bereid was om op zijn eigendom in de Vakebuurtstraat tennisvelden aan te leggen en en daar een klein lokaal op neer te poten. Later werden de gronden en de tennisvelden door de gemeente aangekocht.

De tennisclub zou graag bij zijn buitenterreinen ook een tennishal bouwen waarin ook ruimte voor andere sporten is. Die plannen kunnen echter (voorlopig) niet doorgaan.

Voorzitter De Vlieger is trots op tennisclub 't Lobbeke, die een van de grootste sportclubs van Maldegem is waar jong en oud zich thuis voelen en waar veel aandacht besteed wordt aan de opleiding van jongere spelers.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home