www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 665 - Week 34 : van 21 tot 27 augustus 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

BETER VOOR
IEDEREEN

BETER VOOR IEDEREEN
Langs het stukje Kallestraat tussen de Ringbaan en de Verbranden Bos werd langs beide zijden van de rijweg een strook asfalt heraangelegd.

De Verbranden Bos en het stukje Kallestraat dat er op aansluit wordt druk gebruikt door fietsers en automobilisten die naar Eeklo moeten of naar het Maldegems industrieterrein rijden. Het is een eenbaansweg, waardoor het moeilijk is voor auto's om elkaar te kruisen.

Om de veiligheid van vooral de fietsers te verhogen werd langs beide zijden van de weg een asfaltboord aangelegd. Zowel de fietsers als de auto's maken gebruik van die stroken. Door de jaren heen zijn die asfaltstroken afgebrokkeld en op sommige plaatsen gezakt.

De afgelopen weken werden in het stukje Kallestraat waar de slijtage het grootst was de beide asfaltstroken volledig vervangen. In de verbranden Bos werden enkel de slechtste stukken vervangen. Die vervanging is zeker voor de vele fietsers die van die stroken gebruik maken een goede zaak.

Tijdens de duur van de werken en de indroogperiode is er enkel plaatselijk verkeer in het stukje Kallestraat toegelaten. Het is jammer dat er noch over de werken noch over de omleidingen iets terug te vinden is op de website van de gemeente...


TEST DE
KANTELWAGEN

Wie aan den lijve wil ondervinden hoe belangrijk het is om de autogordel aan te hebben als je een ongeval krijgt en je auto over kop gaat moet zeker eens plaatsnemen in de kantelwagen van de politie.

Die kantelwagen staat op maandag 22 en maandag 29 augustus tussen 9 uur en 12 uur op de markt in Maldegem.


SKATE EVENT ONDER
EEN STRALENDE ZON

SKATE EVENT ONDER EEN STRALENDE ZON
Skaters, blaters, BMX'ers en steppers haalden hun hartje op op het jaarlijks skate event aan Den Hoogen Pad.

Dit jaar hadden de Maldegemse Jeugddienst en de skaters zondag 14 augustus uitgekozen om hun jaarlijks Skate event op het skateterrein aan den Hoogen Pad te organiseren.

Zelfs vanuit Gent zakten skaters naar Adegem af. Met een dertigtal deelnemers en ongeveer evenveel supporters waren de organisatoren best tevreden.

Er werden zondagnamiddag twee wedstrijden (-14 jaar en +14 jaar) georganiseerd. Ook dit jaar waren het enkel jongens die aan het event deelnamen.

Na de opwarmingsronden waarin iedereen samen op het terrein kwam kreeg iedere deelnemer twee minuten om de jury van zijn kunsten te overtuigen. Tijdens de wedstrijden moedigden de deelnemers elkaar aan.

Regelmatig werden deelnemers uitgenodigd om een van hun gebrachte figuren nog eens over te doen.

Toeschouwers die niet zo goed thuis zijn in de wereld van de skaters en blaters waren verrast dat er onder de deelnemers zo weinig waren die een helm, knie- of elleboogbeschermer droegen.

Wij hebben een aantal deelnemers vooral tijdens hun opwarming zien vallen, maar niemand raakte daarbij zelfs maar licht gewond. Skaters en blaters weten duidelijk hoe ze moeten vallen...


OMLEIDINGEN
IN KLEIT

Mensen die in Kleit moeten zijn moeten er rekening mee houden dat na het bouwverlof op verschillende plaatsen (Doornstraat, Lindestraat, Halledreef en Kleitkalseide) de wegenwerken hervat zijn. Op verschillende plaatsen zijn er omleidingen voorzien.

Tot eind augustus is de Doornstraat tussen de Urselweg en de Hogebranddreef geen doorgaand verkeer mogelijk. De werken aan het begin van de Lindestraat zullen tot begin oktober duren. Het verkeer dat normaal door de Lindestraat komt moet omrijden via de Krommewege of de Aalterbaan.

Vanaf 22 augustus wordt er tot begin oktober gewerkt in het gedeelte van de Halledreef aan de westkant van de Aalterbaan. Het verkeer richting Torredreef moet omrijden via de Eikenlaan en de Kleine Lievevrouwdreef In de verbindingsweg wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer (richting Eikenlaan) ingevoerd.

Begin september beginnen de werken in de Kleitkalseide. Er is een omleiding voorzien via de Halledreef en de Aalterbaan.


SCHOPPEN EN SPADEN
ENIGE BUIT VAN INBRAAK

SCHOPPEN EN SPADEN ENIGE BUIT VAN INBRAAK
De inbreker had eerst een bord van voor een van de ramen van het kaartenhuisje moeten verwijderen om daarna de ruit in te slaan om binnen te geraken.

Toen de mensen van de Groendienst dinsdagmorgen bij het kaarthuisje in het park Wallyn kwamen waar hun alaam staat, stelden zij vast dat daar was ingebroken.

Wanneer de inbraak precies is gebeurd kan niet met zekerheid gezegd worden. De mensen van de Groendienst hadden vanaf vrijdagmiddag een lang weekend. Zij kwamen op dinsdag 16 augustus pas terug in het park Wallyn.

Dat niemand iets van de inbraak gemerkt heeft is niet abnormaal: de inbreker had een raam uitgekozen dat van op een pad in het park niet te zien is.

Volgens Katrien De Kesel van de Groendienst, die de politie verwittigde, bestond de buit bij de diefstal enkel uit klein alaam.

Het gebeurt soms dat er in het kaarthuisje een bladblazer en bosmaaier staan. Die stonden nu in het gemeentelijk depot.


GENIETEN VAN MALDEGEM
SLUIT DE VAKANTIE AF

Op zondag 28 augustus neemt Maldegem met "Genieten van Maldegem" afscheid van de vakantiemaanden. Centraal punt van het evenement zijn het Sint Annapark en de speelweide.

Wie de mooiste plekjes in onze gemeente wil ontdekken neemt deel aan een van de voet- of fietstochten. Alle tochten starten aan het Sint Annazwembad en eindigen op de speelweide achter het Sint Annapark.

De wandelaars kunnen inschrijven en starten tussen 7 en 15 uur. De fietsers kunnen tussen 8 uur en 15 uur starten. Er is een gratis fietsenstalling in het Sint Annapark.

Deelnemen aan een of meerdere tochten kost voor wie ouder is dan 12 jaar 3 euro. Wie inschrijft voor een tocht neemt automatisch deel aan een gratis tombola.

Op de speelweide zijn er vanaf 9 uur verschillende activiteiten waaronder een krachtbaltornooi, een dansdemonstratie en een demonstratie van het Hockeyteam Meetjesland.

Mensen die met de fiets naar "Genieten van Maldegem" komen kunnen bij de stand van de politie op de speelweide hun fiets laten registreren.

Voor de verwenning van de innerlijke mens is er het horecadorp. Een tiental standjes met terras bieden er verschillende culinaire specialiteiten aan.

Voor ambiance moeten de mensen in de grote feesttent zijn: daar treden vanaf 16u30 achtereenvolgens David Vandyck, Nic Caen, Marlies en Sam, Xqueeze en Jacks and Kings op. Het publiek kan gratis van deze optredens genieten.


N-VA ORGANISEERDE
VIERDE HALF OEST BRAADFEEST

N-VA ORGANISEERDE 4DE HALF OEST BRAADFEEST

Voor de vierde maal organiseerde N-VA Maldegem op 15 augustus zijn "Half Oest Braadfeest" op de site van de familie Bauwens-Maenhout. Gastspreker was dit jaar Peter De Roover, fractieleider in het federaal parlement.

Voor Lieven Bauwens, voorzitter van N-VA Maldegem, was het "Half Oest Braadfeest" het ideale moment om aan de leden en sympathisanten de tien mensen voor te stellen die het Maldegems N-VA-bestuur komen versterken.

Het zijn: Charlie Vanlatum, Danny Vannevel, Duncan Ryckaert, Geert De Rycker, Greet De Bolster, Kristof De Rycker, Mario Storm, Martin De Vlieger, Tineke Van Kerckhove en Wilfried De Metsenaere.


VERKEERSLICHTEN AANGEPAST
EN BETONBLOKKEN VERWIJDERD

Op vraag van het Maldegemse schepencollege heeft het Agentschap Wegen en Verkeer de werking van de verkeerslichten aangepast op het kruispunt van de Expresweg en de Aardenburgkalseide.

Op de drukste momenten kunnen er nu, als het licht op groen staat voor het verkeer in de Aardenburgkalseide, tussen de 15 en 22 auto's (afhankelijk van de chauffeurs) de afslag richting Antwerpen nemen. Voor de aanpassing van de verkeerslichten was dat maximum 4 of 5.
Door deze maatregel worden de files in de Aardenburgkalseide niet korter, maar ze raken wel sneller opgelost.

Na de aanpassing van de verkeerslichten heeft de gemeente Maldegem de betonblokken die in de Oude Aardenburgse Weg geplaatst waren om sluipverkeer te voorkomen verwijderd.

Mocht in de toekomst blijken dat er ondanks de nieuwe regeling met de verkeerslichten toch opnieuw sluikverkeer in de Oude Aardenburgse Weg komt zal het gemeentebestuur opnieuw maatregelen nemen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home