www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Elfde jaargang - n° 578 - Week 52 : van 21 tot 27 december 2014

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

VAKANTIE VAN ONBEPERKTE
DUUR VOOR JUFFROUW LIEVE

VAKANTIE VAN ONBEPERKTE DUUR VOOR JUFFROUW LIEVE
Zaterdagavond nam lieve Blondeel afscheid van collega's en oud- collega's met wie ze jaren heeft samengewerkt in de VBS De Papaver. Voor juffrouw Lieve begint nu een eeuwigdurende vakantie.

Na meer dan 37 jaar in het onderwijs te hebben gestaan, zette Lieve Blondeel bij het begin van de kerstvakantie een punt achter haar loopbaan als onderwijzeres.

Zoals bijna alle leerkrachten begon Lieve haar loopbaan in het onderwijs met interims in verschillende scholen.

In 1977 werd zij door het Maldegemse gemeentebestuur benoemd als leerkracht godsdienst en handwerk in de gemeentescholen van Kleit en op de Kruipuit.

Aan die jaren houdt zij bijzonder goede herinneringen over. Vooral de rechtaan rechtuit stijl van de Kleitenaars sprak de jonge leerkracht aan.

In 1981 nam de loopbaan van mevrouw Blondeel een nieuwe wending: zij werd de lerares van het eerste leerjaar van de Vrije Gesubsidieerde Lagere Jongensschool van Adegem.

Zij was op dat moment de enige vrouwelijke leerkracht van de school. Het liet zich dan ook raden dat zij door haar collega's met de beste zorgen werd begeleid.

Met de fusie (De Papaver) tussen de Meisjesschool en de Jongensschool verhuisde Lieve naar de gebouwen van de meisjesschool. Daar hebben nog honderden kinderen bij juffrouw Lieve in het eerste leerjaar leren lezen, schrijven en rekenen.

Door haar inzet en zin voor discipline kon ze rekenen op de waardering van zowel haar collega's als van de ouders van haar leerlingen.

Toen ze vijftig jaar werd besloot Lieve om het professioneel iets kalmer aan te doen. Zij stapte over naar halftijds werken. Dat zij daarvoor haar eerste leerjaar moest opgeven deed haar pijn.

Zij vond echter snel nieuwe voldoening in haar nieuwe opdracht als zorgleraar voor leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar.

Sedert het begin van dit schooljaar stond ze voor het eerst in voor de begeleiding van de kleuters. Dat was voor haar een bijzondere ervaring.

Lieve kijkt tevreden terug op haar loopbaan in het onderwijs. "Ik ging iedere dag met veel zin door de schoolpoort. Ik weet zeker dat ik mijn collega's, de kinderen en hun ouders zal missen maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan" vertelde Lieve bij haar afscheid.

In een zwart gat zal Lieve door met pensioen te gaan niet vallen: zij heeft altijd al een druk sociaal leven gehad. Zij was onder meer actief in de jeugdraad, de jeugdverbroedering en de Gezinsbond.

Zij is ook politiek geëngageerd en zit voor de N-VA in de raad van het OCMW. Samen met haar echtgenoot Piet Blomme heeft ze nog zoveel dingen die ze wil doen zodat ze geen tijd zullen hebben om zich te vervelen.


OCMW MALDEGEM
STAAKTE NIET

OCMW MALDEGEM STAAKTE NIET
Met witte ballonnen toonde het personeel van OCMW Maldegem zijn ongenoegen over de besparingsmaatregelen die door de verschillende regeringen worden opgelegd.

Geen stakingspikketen aan het Woon- en zorgcentrum en het administratief centrum van OCMW Maldegem op de nationale stakingsdag (maandag 15 december).

"Wij zijn het niet eens met de besparingsmaatregelen die zowel de Vlaamse als de Federale regering opleggen, maar als wij staken treffen wij de ministers en de parlementairen niet maar onze cliënten en andere bezoekers die op onze diensten beroep doen. Daarom staken wij niet" klonk het maandag bij het personeel van het OCMW Maldegem.

Die beslissing hadden zij al de week voor de nationale stakingsdag genomen. In plaats van te staken hingen er in aan de OCMW gebouwen witte ballonnen met daaraan kaartjes met de trefwoorden van het protest van het personeel.

Maandagnamiddag even over 16 uur liet een delegatie van het OCMW-personeel de ballonnen en hun berichtjes vanop het terrein voor het dienstencentrum Oud Sint Jozef opstijgen.

Zij hopen dat de wind hun protesten naar Brussel hebben gedreven.


AFSCHEID VAN SCHEPEN
ANTOINE PAUWELS

AFSCHEID VAN SCHEPEN ANTOINE PAUWELS

Nog tot eind december is Antoine Pauwels (CD&V) schepen van Burgerlijke stand. In die 8 jaar heeft hij 715 huwelijken voltrokken.

Vrijdagnamiddag stond het 715de koppel voor hem in de trouwzaal van het gemeentehuis. De schepen was verrast door de ruime belangstelling die er voor dit huwelijk bestond.

Naast de familie van het huwende koppel waren verschillende leden van het schepencollege en familieleden van schepen Pauwels aanwezig.

Schepen Pauwels moest even sikken toen hij op het einde van de plechtigheid aankondigde dat dit het laatste huwelijk was dat hij samen met Veronique Blondeel, diensthoofd van de dienst Bevolking, voltrok.

Tijdens een receptie ontving schepen Pauwels een attentie van zijn collega's van het schepencollege en van het personeel van de dienst Bevolking.


MAARTEN DE JAEGER
WORDT SCHEPEN

MAARTEN DE JAEGER WORDT SCHEPEN

Bij de vorming van het nieuwe schepencollege had Antoine Pauwels aangekondigd dat hij, in het jaar dat hij 70 jaar werd, zijn ambt als schepen zou neerleggen.

Op 18 mei 2014 is de heer Pauwels 70 geworden. Omdat zijn opvolger Maarten De Jaeger vanaf 1 januari 2015 hem als schepen zou kunnen opvolgen, legde die afgelopen donderdag de eed af voor burgemeester Marleen Van den Bussche.


KERSTMAN TE GAST BIJ
BRANDSTOFFEN CUELENAERE

KERSTMAN TE GAST BIJ BRANDSTOFFEN CUELENAERE

Sinterklaas was nog niet vertrokken of her en der daagde de kerstman al op.

Adegem en meer bepaald Brandstoffen Cuelenaere is een van de plaatsen die de kerstman het eerst bezoekt. Vorige week zaterdag was hij daar met een legertje helpers.

Wie op bezoek kwam kon tegen gunstige voorwaarden zijn tank laten vollopen, kreeg een attentie en kon ook nog genieten van een drankje.


TRACE VOOR NIEUWE
VERKAVELING GOEDGEKEURD

De firma's Ascot Belgium en Novus (Brugge) hebben een vergunning voor de realisatie van een verkaveling met 61 woningen in de Hillestraat aangevraagd.

In de gemeenteraadszitting van donderdag 18 december heeft de Maldegemse gemeenteraad het tracé voor deze verkaveling goedgekeurd.

Er wordt voor de voertuigen een in- en uitrit naar de Hillestraat voorzien.

Voor de zachte weggebruikers worden er 3 in- en uit ritten voorzien: een naar Adegem-Dorp, een naar Jozef De Preststraat en een rechtstreeks naar de Hillestraat.

Er moet nu nog een goedkeuring gegeven worden voor de indeling van de kavels in de verkaveling. Die beslissing valt vermoedelijk volgende maand.


MALDEGEMSE KINDEREN ZETTEN
KERSTVAKANTIE IN MET LAURA OMLOOP

MALDEGEMSE KINDEREN ZETTEN KERSTVAKANTIE IN MET LAURA OMLOOP

Hoewel het idee voor de happening "Jonge snaken for X-mas" of "dans de examenstress van je af" pas een paar weken terug was gerijpt, waren de Jeugddienst en de dienst Cultuur er toch nog in geslaagd om Laura omloop, de Eurosong finaliste, vrijdag in de vooravond voor een optreden in den Hoogen Pad naar Adegem te halen.

Vanaf 17 uur waren de kinderen gratis welkom in den Hoogen Pad. Naast Laura Omloop zorgde ook DJ Redduk er voor de sfeer.

De drankjes waren aan echte democratische prijzen te verkrijgen en wie honger had kon voor een prikje aan de pastamobiel kiezen uit verschillende soorten pasta's.

In den Hoogen Pad was er een speciale stand voor de kinderen die met een speciaal kapsel de avond wilden doorbrengen. Ook wie een tijdelijke tatoeage wou hebben werd op zijn wenken bediend.

De ouders van de tieners mochten maar moesten niet blijven. Zij werden er door de inrichters wel van verwittigd dat het feestje om 21 uur afgelopen was.


GEEN EXTRA FINANCIELE
STEUN VOOR KVK ADEGEM

Als het van raadslid Jason Van Landschoot (Open VLD) afhangt worden er op het terrein voor den Hoogen Pad voetbalterreinen aangelegd waarvan, naast KVK Adegem, ook de VBS de Papaver gebruik zou kunnen van maken.

Volgens het raadslid is de Adegemse voetbalploeg nog de enige ploeg in onze gemeente die niet op een gemeentelijk terrein speelt en die alle kosten van onderhoud aan het gebouw zelf moet bekostigen.

Dat gebouw is volgens het Open VLD raadslid in slechte staat. Er zijn veel kosten aan en de twee boilers zijn aan vervanging toe.

Van het schepencollege verwacht raadslid Van Landschoot dat er een gesprek komt met het bestuur van KVK Adegem om de problemen op te lossen en de ongelijke behandeling uit de wereld te helpen.

In zijn antwoord merkte schepen van sport Geert De Roo op dat niet alleen Adegem maar ook Akkers Middelburg op een niet- gemeentelijk terrein speelt.

Daarnaast heeft KVK Adegem volgens schepen De Roo regelmatig gebruik gemaakt van het gemeentelijke investeringsfonds, zolang dat fonds bestond.

Er is al overleg geweest tussen schepen De Roo en het bestuur van KVK Adegem. Daarin werd duidelijk gesteld dat de gemeente geen extra investeringen in de ploeg kan doen.

Volgens schepen De Roo is het tijd dat er met de besturen van alle Maldegemse voetbalploegen rond de tafel wordt gezeten om te overleggen in welke mate de gemeente in de toekomst verder het voetbal in Maldegem financieel kan blijven ondersteunen.

De gemeente kan geen samenwerking tussen de verschillende voetbalploegen verplichten.

Zij kan wel het totaal bedrag van financiële ondersteuning aanpassen (lees verminderen) waardoor de ploegen het moeilijker krijgen om zonder doorgedreven samenwerking alleen te blijven bestaan.


UNIEKE KERSTBOOM
IN DE MALDEGEMSE BIBLIOTHEEK

UNIEKE KERSTBOOM IN DE MALDEGEMSE BIBLIOTHEEK

De vijfjarige Arthur Van Poucke, een regelmatige bezoeker van de hoofdbibliotheek, is vol bewondering voor de wel zeer speciale kerstboom die in de bibliotheek op de Schouwburgplaats staat.

Het idee van een kerstboom met enkel afgedankte boeken komt van Thomas De Groote, assistent dienstleider van de bibliotheek.

Met veel geduld heeft hij met boeken een kerstboom opgebouwd die er mooi en stevig bij staat.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home