www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Elfde jaargang - n° 567 - Week 41 : van 5 tot 11 oktober 2014

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

AFSCHEID VAN
ALFONS BOGAERTS

AFSCHEID VAN ALFONS BOGAERTS

Vorige week zaterdag namen familie en vrienden met een gebedsdienst afscheid van Alfons Bogaerts.

De 90 jarige Alfons woonde al meer dan 50 jaar in Adegem maar is tot op het einde zijn Mechels accent trouw gebleven.

Toen hij als beroepsmilitair in Duitsland verbleef aarzelde hij geen moment om een brandend huis binnen te dringen en er twee kinderen te redden. Na vier jaar Duitsland keerde hij samen met zijn echtgenote Christina terug naar België.

Hij maakte als beroepsmilitair deel uit van de muziekkapel van de Zeemacht, maar ook voor de VVA was hij als muzikant en assistent dirigent belangrijk.

Alfons was sociaal geëngageerd. Hij werd een B A (Bekende Adegemnaar) omdat hij -zolang zijn gezondheid het toeliet- iedereen hielp die hem om hulp vroeg. Veel verenigingen hebben de afgelopen decennia op zijn diensten beroep gedaan.

Dat hij overal de weg wist en er voor hem veel deuren opengingen bewees hij al in de jaren tachtig: toen slaagde hij er in zijn eentje in om op de slotdag van de "week van de verkeersveiligheid" van het ACW de Puma helikopter in Adegem te laten landen.

Bij verenigingen zoals KWB zette hij zich in als animator op de kindernamiddagen en als Handige Harry bij de activiteiten die voor de leden werden georganiseerd.

Tot voor enkele jaren maakte hij nog actief deel uit van het Adegemse feestcomité. Het is pas zeven jaar terug dat hij de organisatie van de jaarlijkse antiek- en rommelmarkt heeft overgedragen aan David Storm.

Ondanks zijn druk leven was Alfons in de eerste plaats de echtgenoot van Christina en de vader van Berlinda. Het geluk van zijn gezin kwam op de eerste plaats.

Toen het met de gezondheid van Christina bergaf ging heeft hij haar zolang dat mogelijk was thuis verzorgd. Haar overlijden heeft bij Alfons iets gebroken: de glinster verdween uit zijn ogen.

Zelfs de liefde van zijn dochter en zijn familie konden het verdriet om het verlies van zijn Christina niet verhelpen. Nu heeft Alfons de eeuwige rust gevonden.


DIEVEN VISEREN
BMW ONDERDELEN

De afgelopen dagen zijn er in onze gemeente verschillende inbraken gepleegd in auto's. Het ging altijd om BMW's.

De eerste inbraken dateren van donderdag 25 september. Toen werd er in Maldegem op vier plaatsen in BMW's ingebroken. De dieven haalden het slot uit de deur of forceerden de deur en gingen aan de haal me de airbag en het GPS systeem.

Vorige week zaterdagnacht werd er ingebroken op het dakterras van de BMW garage van De Mey in de Aalterbaan.

Er was zaterdag een opendeurdag in die garage. De politie sluit niet uit dat de dieven of een van hen zaterdag eerst op verkenning zijn geweest.

Er is op het dakterras ingebroken in 9 BMW's. Hier werden naast de airbags en de GPS systemen ook koplampen en de multifunctionele stuurinrichtingen meegenomen.

De toegang tot het dakterras is beveiligd met een codenummer en een optisch oog. Vermoed wordt dat de daders zich via een leegstaande boerderij naast de garage toegang tot het dakterras hebben verschaft.

Zij moeten hun tijd genomen hebben om de 9 BMW's te ontmantelen en de buitgemaakte stukken dan naar hun voertuig vermoedelijk op de boerderij te dragen.

Van de daders de inbraken ontbreekt voorlopig elk spoor. Commissaris Christoph Geernaert raadt vooral de bezitters van BMW's aan om die 's avond en 's nachts niet op hun oprit te laten staan.

WONINGINBRAKEN
Uit de cijfers over de inbraken in woningen in onze regio blijkt dat er in de meeste gemeenten een niet onbelangrijke stijging van die inbraken te melden is.

Ook in Maldegem zouden er dit jaar merkelijk meer inbraken in woningen zijn gemeld. Op 15 september stond de teller al op 62. Dat is bijna het dubbele dan vorig jaar.

De meeste inbraken gebeuren volgens commissaris Geernaert tussen 18 en 22 uur. Naast de stijging van het aantal inbraken in de woningen is er een daling te melden in de andere gebouwen. De teller stond daar op 15 september op 18.

SOCIALE CONTROLE
Commissaris Geernaert wees er op dat de donkere maanden -de periode waar inbrekers meestal actiefst zijn- er aankomt. Daarom zal de politie het toezicht verscherpen.

De commissaris roept de bevolking ook op om de sociale controle te verscherpen. Net als de verantwoordelijken van het Buurtinformatienetwerk (BIN) roept hij de inwoners van de gemeente op om, als zij verdachte personen of voertuigen opmerken of het slachtoffer worden van dubieuze praktijken, onmiddellijk contact op te nemen met de politie.

Het is volgens de commissaris beter dat de politie eenmaal te veel moet uitrukken dan eenmaal te weinig.


RODE KRUIS HULDIGT
ZIJN BLOEDGEVERS

RODE KRUIS HULDIGT ZIJN BLOEDGEVERS

Viermaal per jaar organiseert het Rode kruis op vier locaties in onze gemeente een bloedinzameling. Vorige week zondag stond in den Hoogen Pad in Adegem de feesttafel gedekt voor de bloedgevers.

Tijdens het feest weden een aantal bloedgevers gehuldigd. Een speciaal geschenk was er voor Gerard De Meyer (165 bloedgiften), Eric De Sutter (150 bloedgiften), Dirk De Sloovere, Dirk Rombaut en Geert Savat (125) bloedgiften), Robert Buysse, Erik Tanghe en Lucie Van De Wijckele (100 bloedgiften).

Verder werden ook Rita Stul en Katrien Van Landschoot (75 bloedgiften), Eddy Coppejans, Eddy Mallefeydt, Geert Van De Steene, Karin Van Maele en Eddy Van Waes (50 bloedgiften), Paul Bollé, Ann De Baets, Sabine De Bruyckere, Christine Roets, Hans Schelstraete, Gerda Van De Kerckhove, Andy Vanhooreweder en Carolne Verheire (25 bloedgiften), Geertrui Baert, Caroline Bral, Rosa Castelein, Carine Daniëls, Rudi De Smedt, Franky Ghysel, Severien, Sierens, Katrien Vergauwe en Kathleen Voet (10 bloedgiften) gehuldigd.


ADEGEM KERMIST DE WINTER TEGEMOET

Van vrijdagavond tot maandagavond wappert de kermisvlag boven Adegem. Blikvangers op de kermisaffiche zijn:

Op vrijdag 10 oktober om 19u30 in den Hoogen Pad het optreden van Tatake Taiko Japanse drumkunst (organisatie Gezinsbond).

Op zaterdag 11 oktober: om 9 uur in Den Hoogen Pad tweedehandsbeurs kinderkledij en speelgoed (org. Feestcomité) en om 20 uur quiz "De Slimste Stroate van Maldegem" (org. Feestcomité en Erik Hebberecht).

Op zondag 12 oktober om 11u30 in den Hoogen Pad aperitiefconcert gevolgd door eetfestijn (org. VVA). Om 14 in de Papaver de smurfenkermis (org. De Papaver).

Voor het volledige kermisprogramma verwijzen wij naar de site van het Adegemse feestcomité.


E-CRANE WORLDWIDE OPENT NIEUW OPLEIDINGSCENTRUM EN MAGAZIJN

E-CRANE WORLDWIDE OPENT NIEUW OPLEIDINGSCENTRUM EN MAGAZIJN
In hun nieuwe E-crane academie zal E-Crane zowel eigen personeel opleiden als personeel van klanten die met hun kranen werken.

Twintig jaar gelden begon E-crane in een klein atelier in de Koekoekslaan in Adegem. Er was naast het bestaande atelier nog ruimte voor uitbreiding en dat is nodig gebleken.

Uit de toespraken van de managers Lieven Bauwens en Geert Watteeuw leerden wij vrijdag dat het atelier ondertussen is uitgebreid tot 200m² en dat er nu een opleidingscentrum en een magazijn bijkomt.

De firma heeft ondertussen ook vestigingen in Nederland, Polen, Amerika en Azie. Het personeelsbestand is opgelopen tot 400 waarvan er 50 in Adegem werken.

E-crane is in de loop der jaren uitgeroeid tot een van de belangrijkste spelers op de markt van het bouwen van grote kranen. In zijn vestiging in Polen worden ook pylonen voor windmolens gemaakt.

Terwijl de heer Bauwens voor de vestiging in Adegem het woord voerde was de vestiging in Polen een van de 6 bedrijven (op 15000) die door VESTAS werd genomineerd voor de verkiezing van beste toeleveringsbedrijf voor windturbines. De nog jonge E- crane afdeling eindigde op de 3de plaats.

INNOVATIE
De beide managers zijn er van overtuigd dat, als hun bedrijf zijn plaats op de wereldmarkt wil behouden en versterken, er gebruik moet gemaakt worden van de modernste technieken.

Daarom heeft het bedrijf in de afgelopen jaren met een interne werkgroep werk gemaakt van de optimalisatie van het gebruik van het personeel en het materiaal.

Door het werk in de verschillende afdelingen nog beter op elkaar af te stemmen en een modern magazijn uit te bouwen met een warehouse management zodat iedereen in iedere vestiging weet of de stukken die nodig zijn ook voorhanden zijn, kan er tijd en energie bespaard worden die voor andere zaken kan gebruikt worden.

Om op de hoogte te blijven van de modernste techniek en marktontwikkelingen is er ook een permanente vorming van het personeel nodig. Die opleiding zal in de toekomst in de eigen E-crane academie kunnen gebeuren.

In deze academie zal niet alleen het eigen personeel worden opgeleid: ook het personeel van bedrijven die producten van E-Crane Worldwilde afnemen zullen er opleiding kunnen volgen.

Daarnaast wordt de academie voor het bedrijf zelf ook de plaats waar nieuwe technieken zullen ontwikkeld worden.

Volgens de beide managers is de groei en het succes van het bedrijf zeker niet alleen te danken aan de inzet van de directie maar van het ganse personeel dat mee bouwt aan de toekomst van hun bedrijf.


FRUITMANNETJES TE GAST
BIJ GBS DE KRUIPUIT

FRUITMANNETJES TE GAST BIJ GBS DE KRUIPUIT
Vrijdagmiddag waren de fruitmannetjes te gast op de GBS de Kruipuit. Zij deelden er fruit (peren) uit aan de ouders en grootouders die hun kinderen of kleinkinderen kwamen ophalen.

Het is belangrijk dat kinderen, net als volwassenen, regelmatig fruit eten. Daarom start de GBS De Kruipuit ook dit schooljaar met de actie "tutti frutti".

Voor 6 euro per jaar krijgen de kinderen wekelijks een stuk fruit. De meerkost van de fruitaankoop wordt betaald door het oudercomité.

De prijs ligt hoger dan vorig jaar, maar het is volgens directeur Manu Buysse de bedoeling om ook een grotere variëteit in het fruit te steken.

Voor het eventueel schillen en het snijden van het fruit kan de school op fruitmama's rekenen.

Woensdag werd de tutti frutti actie gestart met een bedeling van fruit door de fruitmannetjes aan de ouders en de grootouders.

Een initiatief dat door de ouders en de grootouders werd geapprecieerd.


PZ MALDEGEM VERWELKOMT EN
NEEMT AFSCHEID VAN COLLEGA'S

PZ MALDEGEM VERWELKOMT EN NEEMT AFSCHEID VAN COLLEGA'S

Tijdens een korte plechtigheid in de vergaderzaal verwelkomde de PZ Maldegem Kwinten Dupriez en Maaikel Coens.

Zij legden de eed af als nieuwe leden van het korps en zullen ingezet worden bij de dienst operaties en de teams interventie en verkeer.

Er werd maandagnamiddag officieel afscheid genomen van Marc Kaes, die vanaf 1 oktober met pensioen is.

Marc begon zijn loopbaan in 1978. Voor hij bij de Rijkswachtbrigade kwam maakte hij deel uit van de Brigade Eeklo.

Sedert de hervorming van de politie behoorde hij tot het kader van de PZ Maldegem. Daar maakte hij deel uit van het interventieteam.

Hij sloot zijn beroepsloopbaan af bij de cel sociale politie.

Ook commissaris Charlotte Kempinck was op de plechtigheid aanwezig. De commissaris, die al enkele maanden gedetacheerd was naar de federale politie, maakt vanaf 1 november de definitieve overstap naar de federale politie West Vlaanderen, waar ze diensthoofd AIK (Arrondissementeel Informatie Kruispunt) wordt.

Er werden maandagnamiddag ook oorkondes uitgereikt: Commissaris Eddy de Jaeger werd met zijn oorkonde officieel bevestigd als officier in de Kroonorde.

Hoofdinspecteur Rik De Craemer ontving de oorkonde van Ridder in de Kroonorde.

Inspecteur Dany De Bondt ontving de oorkonde van de Gouden palm der kroonorde.

Burgemeester Marleen van den Bussche en korpscommissaris Yasmine Vanavermaete dankten zowel de mensen die bij het korps komen, het verlaten of een oorkonde ontvingen voor hun inzet voor het korps en voor de bevolking.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home