www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Elfde jaargang - n° 544 - Week 18 : van 27 april tot 3 mei 2014

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

PAASHAAS OP BEZOEK BIJ
GEZINSBOND ADEGEM

DE PAASHAAS OP BEZOEK BIJ DE GEZINSBOND ADEGEM
Terwijl de kinderen samen met de paashaas op zoek gingen naar de paaseieren die hij in het Maeyensbos had verstopt genoten de ouders en grootouders al van de hapjes en drankjes die hen door de Gezinsbond werden aangeboden.

Dat niet alleen de kinderen uitkijken naar de paaseierenraap bij de Adegemse afdeling van de Gezinsbond blijkt uit het groot aantal ouders en grootouders dat zich voor deze activiteit op tweede paasdag inschreven.

Naast de meer dan 90 kinderen waren er meer dan 100 ouders en grootouders ingeschreven voor de paasmaandag happening in het Maeyensbos in de Oude Weg.

Het ging er zoals ieder jaar gezellig aan toe. Om ook de allerkleinsten de kans te geven eieren te rapen mochten zij eerst met de paashaas op zoek naar de paaseieren.

Terwijl hen daarna een verhaaltje werd verteld mochten de al iets oudere kinderen paaseieren zoeken.

Voor de ouders en grootouders is het bij een hapje en een drankje een gezellige ontmoeting met vrienden.

Voor de familie Maeyens, die hun bos al enkele jaren op paasmaandag ter beschikking stelt voor deze happening, had het bestuur van de Gezinsbond een attentie.


DE PAPAVER HEEFT DRINGEND
EXTRA LOKALEN NODIG

Omdat directeur Jozef Ginneberge al verschillende maanden met ziekteverlof is werd juffrouw Annelies Lammertyn aangesteld om het pedagogisch luik van de taken van directeur Ginneberge tijdelijk op zich te nemen.

Omdat zij gezien haar schepenambt voorlopig deeltijds werkt in de Papaver wordt de rest van de taken van de directeur uitgevoerd door Vic Blomme, covoorzitter van de inrichtende macht van de Papaver.

Voor zowel de heer Blomme als voor Annelies Lammertyn is dit geen ideale situatie. Het moet dan ook als een tijdelijke oplossing worden aanzien.

Mocht directeur Ginneberge ook bij het begin van volgend schooljaar nog altijd wegens ziekte afwezig zijn, zal er voor een andere oplossing worden gezorgd.

De Papaver heeft momenteel ook nood aan extra lokalen. De kinderen die 's middags in de school blijven eten moeten dat in meerdere shiften doen omdat er te weinig plaats is in de refter.

Daarnaast is er ook nog een lokaal nodig waar kinderen extra les of begeleiding kunnen krijgen.

Omdat de uitbreiding van de school op de terreinen van het vroegere OCMW rusthuis nog niet voor de eerstkomende jaren is, werd er bij de gemeente aangeklopt voor een tijdelijke oplossing.

De gemeente heeft volgens dienstdoend directeur Lammertyn drie voorstellen. Het voorstel om gebruik te maken van de De Keselzaal boven de kinderopvang ziet men in de Papaver niet zitten, wegens te gevaarlijk door de trappen.

De cafetaria van den Hoogen Pad zou een ander alternatief zijn. Het gebruik van den Hoogen Pad als refter werd enkele jaren terug al eens overwogen. Toen werd die oplossing afgevoerd omdat het te omslachtig was om iedere middag met te kinderen van de school naar den Hoogen Pad te gaan.

De beste oplossing leek het Adegems gemeentehuis. Omdat het schepencollege plannen had om de Adegemse afdeling van de bibliotheek naar den Hoogen Pad te verhuizen zou de benedenverdieping van het gemeentehuis -of een deel ervan- ter beschikking gesteld worden van de school.

Na de negatieve adviezen van het beheersorgaan van de bibliotheek en de bibliothecaris heeft het schepencollege beslist om de Adegemse afdeling van de Bibliotheek (voorlopig) niet te verhuizen.

Omdat de verenigingen die momenteel gebruik maken van de eerste verdieping van het gemeentehuis naar Maldegem zouden verhuizen zouden op de eerste verdieping enkele lokalen vrijkomen. Die zouden dan eventueel door de Papaver kunnen gebruikt worden, maar dan moeten de kinderen wel langs de smalle trap naar boven.

Het is voor de Papaver wachten tot het Maldegems schepencollege met een concreet voorstel komt.


DE DISWEGEL KREEG EEN FACELIFT

DE DISWEGEL KREEG EEN FACELIFT
Als MOP team hebben Alex Dumon, Dylan De Cuyper, Stephan De Baets en Kris Van Landschoot er voor gezorgd dat er opnieuw vlot kan gewandeld en gefietst worden langs de Diswegel.

Zelfs de meeste mensen die in de Weide wonen wisten tot voor kort niet dat de Diswegel de naam is van het stukje kerkwegel tussen de Verbranden Bos en de Weide.

Die Diswegel lag er tot voor een week nogal belabberd bij: het wandel- en fietspad was overgroeid en de begroeiing naast het pad hinderde de wandelaars en de fietsers.

Een goede samenwerking tussen de gemeente en het OCMW via het MOP (Maldegem Ontzettend Proper) team heeft er voor gezorgd dat de Diswegel opnieuw een aantrekkelijke kerkwegel geworden is.

In een eerste fase heeft het MOP team het wandel- en fietspad vrijgemaakt en ook de begroeiing naast de kerkwegel verwijderd. Daarna werd de wegel verhard met dolomietkiezels die door de gemeente werd geleverd.

Schepen van openbare werken Erwin Goethals is tevreden over het werk van het MOP team. De aanpak van de Diswegel past volgens schepen Goethals volledig in het meerjarenbeleidsplan van de meerderheid.

De schepen bevestigde dat in de toekomst nog andere trage wegen in dezelfde zin zullen aangepakt worden.

Het is volgens schepen Goethals beter dat de gemeente in dergelijke projecten geld steekt dan aan verenigingen kleine subsidies toe te kennen.


KVK ADEGEM SPEELT EINDRONDE
EN KSK MALDEGEM IS GERED

Voor het bestuur van KVK Adegem was het behalen van de eindronde in tweede provinciale A geen must, maar het zou voor de spelers wel de bekroning zijn van een geslaagd seizoen.

De ploeg stond voor zijn wedstrijd van vorige week buiten de play-off plaatsen. Door een punt te pakken op Mariakerke en het verlies van Merendree eindigt de competitie voor KVK niet met de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Er moet ook nog een eindronde gespeeld worden.

Het programma van die eindronde wordt op maandag 28 april bekend gemaakt.

VK Akkers Middelburg neemt in 4de provinciale samen met 19 andere ploegen deel aan de eindronde die de extra stijgers naar 3de provinciale zal aanduiden.

Na het gelijkspel op Eine bouwden de supporters en spelers van KSK Maldegem een feestje: doordat Ursel in de laatste minuten dure punten verloor was KSK Maldegem vorige week zondag na een moeilijk seizoen zeker van het behoud in 1ste provinciale.


RODE KRUIS STARTTE
STICKERVERKOOP

RODE KRUIS STARTTE STICKERVERKOOP
Vorige week woensdag werd ook bij de Maldegemse afdeling van het Rode Kruis de start gegeven van de jaarlijkse stickerverkoop. Het waren de burgemeester en de schepenen die de eerste stickers kochten.

De vrijwilligers van het Rode Kruis zal je in Maldegem niet aantreffen aan kruispunten om de stickers aan de man te brengen : zij kiezen voor veiligheid in de omgeving van winkels waar veel volk komt.

De Maldegemse afdeling van het Rode Kruis zal de opbrengst van zijn stickerverkoop gebruiken om een AED toestel voor Donk aan te kopen.

Het Rode Kruis wil er mee voor zorgen dat er in alle grote leefkernen van Maldegem een AED toestel beschikbaar is. In Maldegem (3) en Adegem (1) zijn de AED toestellen al geïnstalleerd. Na Donk zouden nog Kleit en Middelburg volgen.

Het Rode Kruis hoopt dat er (jarige) verenigingen of bedrijven zijn die ter gelegenheid van hun verjaardag het Rode Kruis willen sponsoren met een AED toestel en onderhoudscontract.


PETANQUE SPELEN VOOR OUD SINT JOZEF

PETANQUE SPELEN VOOR OUD SINT JOZEF

Senioren die een partijtje petanque willen spelen of het spel willen leren kunnen daarvoor iedere donderdagnamiddag aan het dienstencentrum Oud Sint Jozef in de Mevr. Courtmanslaan terecht.

Er wordt iedere donderdag op twee banen gespeeld maar nieuwkomers zijn nog altijd welkom: er zijn voldoende mensen aanwezig die diegenen die niets van het petanquespel kennen willen inwijden in deze schone sport.


NU OOK POLSSTOKSPRINGEN IN MALDEGEM

NU OOK POLSSTOKSPRINGEN IN MALDEGEM

Atletiekclub Meetjesland (ACME) heeft met het Maurice De Waelestadion een accommodatie die veel clubs hem benijden.

De afgelopen jaren heeft ACME al enkele belangrijke atletiekwedstrijden op de terreinen in de Bloemestraat mogen organiseren.

De atletiekbond had na de laatste officiële wedstrijd opmerkingen gemaakt over de belijning op de atletiekpiste, die te onduidelijk geworden was.

Naast de onduidelijke lijnen was er ook geen mogelijkheid om in wedstrijdprogramma's polsstokspringen op te nemen.

Overleg tussen de gemeente en ACME heeft er voor gezorgd dat beide problemen nu van de baan zijn.

De gemeente heeft de herschildering van de lijnen voor haar rekening genomen en ACME heeft de nodige accommodatie (de speciale mat) aangekocht om polsstokspringen mogelijk te maken.

De club zal nu ook beginnen met de opleiding van polsstokspringers.


RAADSLID ARNOUT DE LILLE LIET
ZICH VERVANGEN DOOR EEN POP

RAADSLID ARNOUT DE LILLE LIET ZICH VERVANGEN DOOR EEN POP

Tijdens de gemeenteraad van vorige week woensdag zat in de zetel waar normaal N-VA raadslid Arnout De Lille zit een pop. De heer de Lille liet ons weten dat hij op zakenreis was.

In een begeleidend schrijven dat niet werd voorgelezen in de gemeenteraad verklaart de heer De Lille dat hij de pop naar de gemeenteraad stuurt om uiting te geven aan zijn ongenoegen over de manier waarop het schepencollege de oppositieleden behandelt.

Hij verwijst naar de willekeurige data waarop de raadszittingen georganiseerd worden en het gebrek aan informatie dat door de meerderheid gegeven wordt. Hij had het ook over het gebrek aan inspraak dat de oppositiefracties hadden bij de opmaak van de masterplannen.

In haar reactie bevestigde burgemeester Marleen van den Bussche dat het schepencollege na de stunt van de oppositie vorig jaar (wegblijven uit een raadszitting zodat de gemeenteraad niet kon doorgaan) beslist heeft om zich niet meer te houden aan een vaste datum voor de gemeenteraadzittingen.

De datum van de raadzitting van april was volgens de burgemeester echter al drie maanden vooraf bekend bij de raadsleden.

In een gezamenlijke reactie wijzen de fractieleiders van CD&V (Maarten De Smet) en Groen (Lies Dhondt) er op dat de heer De Lille de gemeenteraad van december 2013 verliet nadat er drie punten waren besproken en dat hij niet aanwezig was op de raadszitting in 2014.

Voor de beide fractieleiders heeft de heer De Lille door die afwezigheden zijn kerntaak als gemeenteraadslid, namelijk: zich uitspreken over het budget, de belastingen en de meerjarenplanning, verwaarloosd.

Door zich tijdens een raadszitting die niet past binnen zijn zakelijke agenda te laten vertegenwoordigen door een pop is het volgens de fractieleiders van de meerderheid de heer De Lille zelf die de gemeenteraad tot een poppenkast verkleutert.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home