www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 513 - Week 39 : van 22 tot 28 september 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

KERKHOFMUUR GERAMD

KERKHOFMUUR GERAMD

De mensen die vrijdagnamiddag voorbij de oude pastorij liepen wisten niet waar ze het hadden: een deel van de muur rond het oude kerkhof was naar beneden gekomen.

Het had niet hard genoeg gewaaid om deze stevige muur om te laten vallen en op het eerste zicht was er ook niets te zien wat op een aanrijding zou kunnen wijzen.

Toch was de uitleg eenvoudig: vrijdagnamiddag kwam een vrachtwagen materiaal leveren voor de werken aan de oude pastorij. Bij het verlaten van de parking heeft die vrachtwagen vermoedelijk met zijn laadbak de muur geramd en die is op grondhoogte afgebroken.

De chauffeur van de vrachtwagen heeft alle formaliteiten vervuld die bij een dergelijk ongeval moeten vervuld worden.


MALDEGEM HULDIGT ZIJN SPORTLAUREATEN

MALDEGEM HULDIGDE ZIJN SPORTLAUREATEN

Benoit Paermentier van ACME werd door de sportclubs tot sportman van het jaar verkozen. Judoka is de sportvrouw van 2013. Thijs Van De Steen werd de sportman van het jaar bij de Anders Validen. De trofee van de beloftevolle jongere was dit jaar voor zwemster Anneleen De Baere.

Luc de Baets van AZ77 kreeg bij de verkiezing van de laureaat van sportverdienste de meeste stemmen achter zijn naam. Zijn ploeg AZ77 volgt volleybalclub Jevo op als sportclub van het jaar.

Voor het eerst werd de jaarlijkse sportlaureatenavond in de sporthal MEOS georganiseerd. Die avond is ook voor de hobby-sportclubs het ideale moment om hun leden die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd even in de schijnwerpers te zetten.

De avond zat goed in elkaar maar het viel op dat er in vergelijking met vorig jaar veel minder hobbysporters zoals wielertoeristen, gaaibolders en krulbolders op het podium werden geroepen.

Uit reacties van enkele clubs die tot vorig jaar de grootste leveranciers van sportlaureaten waren leerde ons dat verschillende clubs dit jaar geen bericht hadden ontvangen om hun kandidaat laureaten voor te dragen.

Het probleem zal op de volgende vergadering van de sportraad worden besproken.


SPORTHAL VAN CAUTEREN TE KOOP ?

Het Maldegemse gemeentebestuur bezit een aantal gebouwen waarvoor het als gemeente niet onmiddellijk een bestemming heeft.

Er is de oude bibliotheek in de Marktstraat, het Sint Annakasteel dat binnenkort vrijkomt, huis Wallyn dat al leeg staat, de evenementenhal in de Industrielaan, die net als de sporthal Van Cauteren geen brandveiligheidsattest meer krijgt, waardoor er in die twee zalen geen grote manifestaties meer mogen georganiseerd worden.

Het college van burgemeester en schepenen heeft zich tijdens de vakantiemaanden beraad over de toekomst van dat gemeentepatrimonium.

Een eerste gevolg van dat overleg is het voorstel aan de gemeenteraadsleden om de sporthal Van Cauteren te verkopen.

De verkoop is nog niet voor de eerstkomende maanden. Mocht in de gemeenteraad het licht op groen gezet worden voor de verkoop, dan zal de gemeente toch moeten zorgen voor een alternatief voor de verenigingen die nu nog geregeld gebruik maken van de sporthal.

Als de sporthal Van Cauteren verkocht wordt is de kans groot dat ook de Redekiel mee verkocht wordt. Ook voor die ontmoetingsplaats voor de jeugd zal dan een alternatief moeten gezocht worden.


NA 45 JAAR NOG EENS TERUG SAMEN

NA 45 JAAR NOG EENS TERUG SAMEN

Een babbeltje bij de kapper tussen Francine Steyaert, de echtgenote van André Dhont (tweede van links) en Carine Wittevrongel, zuster van Marnix Wittevrongel (uiterst links), heeft er voor gezorgd dat André, Robert De Clerck (in het midden), Willem Van Gemst (tweede van rechts) en ikzelf en Marnix Wittevrongel, van wie we 45 jaar geleden op het einde van het schooljaar afscheid namen, vorige week donderdag voor het eerst terugzagen.

Opmerkelijk is wel dat André en Marnix de laatste jaren voor André met pensioen ging in het zelfde gebouw werkten in Brussel.

De hernieuwde kennismaking van donderdag duurde meer dan zes uren en we waren nog lang niet uitgebabbeld. Vast staat dat er over enkele maanden een volgende ontmoeting wordt georganiseerd.


MALDEGEM KERMIS IN ADEGEM

MALDEGEM KERMIS IN ADEGEM
Lisa Del Bo voelde zich meteen thuis in den Hoogen Pad.
Zij trok de zaal in om het publiek nog meer bij haar optreden
te betrekken.

De maandag van Maldegem kermis organiseert het comité voor Initiatief een ontspanningsnamiddag speciaal voor de senioren. Jaarlijks komen meer dan 200 senioren op die namiddag af.

Tot vorig jaar ging die namiddag in de sporthal Van Cauteren in de Bloemestraat door, maar omdat zowel de sporthal Van Cauteren als de evenementenhal in de Industrielaan geen brandveiligheidsattest meer kreeg moest het comité op zoek naar een andere locatie.

Den Hoogen Pad in Adegem is momenteel de enige locatie in Maldegem die groot genoeg is en die voldoende comfort biedt om grote groepen mensen te ontvangen.

Hoewel de meeste senioren zich dit jaar iets verder moesten verplaatsen dan de vorige jaren, zaten er maandagnamiddag toch meer dan 250 deelnemers in den Hoogen Pad.

Voor 3 euro kregen zij naast koffie en gebak ook nog een optreden van twee gekende Vlaamse zangeressen.

Lisa Del Bo die als eerste optrad pakte uit met enkele van haar gekende nummers. De zaal zong meteen mee. De ambiance groeide nog aan toen de zangeres zich tussen het publiek begaf om haar liedjes te zingen.

Met Liliane Saint- Pierre kregen de senioren een artieste van een ander genre op het podium. Naast haar prachtige luisterliedjes pakte zij ook uit met enkele van haar gekende swingende nummers.

De senioren hebben tot tevredenheid van de inrichters van hun namiddag genoten.


ONDERHOUDSWERKEN AAN HET
FIETSPAD OP STAALIJZER

Ieder jaar voorziet de gemeente Maldegem een bedrag op zijn begroting voor de uitvoering van onderhoudswerken aan wegen.

Zo werden dit jaar onder meer onderhoudswerken in de Pot en Zuidhoutstraat uitgevoerd, en werd het kruispunt van de Zwepe en de Vlamingstraat heraangelegd.

Ook op Staalijzer, in de Kraaienakker en de Raverschootstraat werden in het kader van het onderhoudscontract dit jaar werken uit gevoerd.

Het bedrag is nog niet volledig opgebruikt. Er zijn dit jaar nog werken voorzien aan het fietspad op Staalijzer.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home