www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Zevende jaargang - n° 359 - Week 41 : van 10 tot 16 oktober 2010

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt breed | Georgia 10pt standaard | Verdana 10pt | Verdana 10pt zonder kolommen

KLJ ADEGEM WIL VERDER GROEIEN

Klik voor een grotere versie
Een veertigtal kinderen en twaalf leiders en leidsters genoten van de startdag van KLJ Adegem

Na een eerste geslaagd jaar begon KLJ Adegem afgelopen zondag aan zijn tweede werkjaar. Het mooie weer zorgde er voor dat een aantal jongeren nog even andere plannen hadden.

Toch waren een veertigtal kinderen op de afspraak. Samen met Steven Morthier (hoofdleider -secretaris), die samen met Charlotte Bastiaen (hoofdleider), Ellen Rabaeys (hulpsecretaris), Jana Savat (hulpsecretaris), Sofie Aesaert (hulpsecretaris), Sofie Maesen (kassier), Igwen Dobbelaere, Ruben Swankaert, Kristof Goeman, Iris Hermie Ilke Cuelenaere, Hanne Binst en Wouter Aesaert het bestuurt vormt, hebben zij er een gezellige namiddag van gemaakt.

KLJ Adegem zal dit jaar aan de sportfeesten in het gewest deelnemen. De jonge vereniging wil ook verder groeien, niet alleen in ledenaantal maar ook in bestuur.

Alle bestuursleden werken of volgen hoger onderwijs. Het is niet altijd mogelijk om allemaal op alle activiteiten aanwezigen zijn.

Daarom zoeken zij nog jongeren (ouder dan 16 jaar) die samen met hen willen bouwen aan de toekomst van KLJ Adegem. Wie belangstelling heeft kan met iemand van de leiding contact opnemen of mailen naar [email protected]

PANNENKOEKEN

Zaterdag 30 oktober trekken de leiding en de leden de baan op. Zij gaan van deur tot deur om pannenkoeken te verkopen. Wie dat wenst kan zijn pannenkoeken nu al bestellen via het e-mail adres van KLJ Adegem.


BIN EN BIN-Z ONDER EEN DAK

Voor de vakantie werden in verschillende deelgemeenten en leefkernen informatieavonden georganiseerd over de oprichting van een BIN Groot Maldegem.

Die stap werd gezet op vraag van verschillende mensen, en dat na de positieve resultaten BIN Kleit en BIN-Z(zelfstandigen).

BIN waarschuwt zijn leden als er zich verdachte feiten in de gemeente voordoen of verdachte personen in de gemeente actief zijn.

Van de leden wordt verwacht dat zij de politie verwittigen als zij iets verdachts zien in hun omgeving.

Er zijn ondertussen al meer dan 350 gezinnen lid van BIN. De afgelopen weken heeft de telefoon bij de BIN leden vijf maal gerinkeld.

Eerst was er een verdacht persoon gemeld in Middelburg. Enige dagen later werd er een verdacht persoon gemeld in Donk.

Nog een paar dagen later werd gemeld dat er bij mensen in Maldegem geprobeerd werd om telefonisch via een list achter de bankgegevens van de opgebelde te komen.

Vrijdagnamiddag werden de BIN leden gevraagd uit te kijken naar een bepaalde auto die betrokken was bij een inbraak in Zomergem.

Zaterdagmorgen was er het bericht dat twee personen bij mensen aanbelden en probeerden hen te overhalen het dak van hun woning te laten reinigen. De mannen rekenden na de werken meer dan de afgesproken prijs.

Het was niet de eerste maal dat dergelijke praktijken werden gesignaleerd. Vroeger werd er niet alleen geklaagd over de hoge prijs maar ook over het geleverde werk.

Sinds vorige maand werken BIN en BIN -Z samen: de beide stuurgroepen vergaderen samen.

Wilt u ook op de hoogte gebracht worden als er dergelijke zaken in de gemeente gebeuren? Dat kan door lid te worden van BIN of BIN- Z. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.binmaldegem.be


VERBRANDEN BOS KRIJGT ONGEVRAAGD VERKEERSMATTEN

Klik voor een grotere versie
De verkeersmatten moeten er voor zorgen dat de automobilisten in de Verbranden Bos hun snelheid minderen.

De voorbije jaren heeft de gemeente verschillende maatregelen genomen om de automobilisten in de Verbranden Bos hun snelheid te doen dalen.

Nadat werd vastgesteld dat het terugbrengen van de maximumsnelheid van 90km/u naar 70km/u weinig of geen resultaat had werden er wegversmallingen ingevoerd.

Om het zwaar vervoer uit de straat te houden werd de maximum tonnage tot 3,5 teruggebracht. De inwoners uit de Verbranden Bos bleven klagen over de nog altijd hoge snelheden die in hun straat ontwikkeld worden.

Ook de zware vrachtwagens blijven hun weg naar de Verbranden Bos vinden. De tellingen, die eerder dit jaar door de politie in de Verbranden Bos werden gedaan, gaven de klagers gelijk.

Het aantal voertuigen dat zich niet aan de voorgeschreven regels houd ligt bijzonder hoog.

GEEN INFORMATIE

Eerder deze maand ging er een petitie rond in de straat om de maximumsnelheid tot 50km/u terug te brengen en alle vrachtwagens in de straat te verbieden.

De slechte verkeerscijfers werden zowel in het schepencollege als in de veiligheidscel besproken. Daar werden nieuwe maatregelen voorgesteld.

De inwoners van de Verbranden Bos waren niet weinig verrast toen ze merkten dat er, zonder dat zij daar op voorhand over werden geraadpleegd, twee verkeersmatten op de rijweg waren gemonteerd.

Klik voor een grotere versie
Met een kleine auto of tractor kan je de verkeersmatten ontwijken.

Niet iedereen in de Verbranden Bos is onverdeeld gelukkig met de gang van zaken. "Wij hadden toch verwacht dat de gemeente minstens onze mening over de aanleg van de verkeersmatten had gevraagd, dan hadden wij onmiddellijk onze mening over deze snelheidsremmers kunnen geven" klinkt het bij enkele inwoners.

Zij zijn van plan om met de bevoegde schepen of met de veiligheidscel contact op te nemen.


MET AVT NAAR "DAT VOLK VAN OP DEN DIJK"

Klik voor een grotere versie
Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag pakt het Adegems Volkstheater uit met een stuk dat geschreven en geregisseerd wordt door Etienne Notteboom.

Het AVT biedt u in november zeven gelegenheden (5, 6, 7, 12,13 en 14 november) voor een gezellig avondje of namiddagje uit in den Hoogen Pad.

Met het AVT is ambiance verzekerd. Voor de vijftigste verjaardag van het AVT is huisschrijver en regisseur Etienne Notteboom in zijn pen gekropen en schreef hij het verhaal van "Dat volk van op den dijk".

Het is het verhaal van een kleine dorpsgemeenschap waar iedereen iedereen kent en geen geheim geheim blijft.

Het stuk toont ons hoe de mensen reageren op het nieuws dat hun dorp aan de dijk mogelijks verdwijnt.

Wie het AVT kent, weet dat het bijwonen van een voorstelling van het AVT gelijk staat met een paar uur lachen met verwarrende komische situaties.

Kaarten bestellen kan op het nummer 050-71 28 43 of via [email protected]


RUIME BELANGSTELLING VOOR OPEN-BEDRIJVENDAG

Klik voor een grotere versie

Zeven van de meer dan 400 bedrijven die vorige week zondag in Vlaanderen en Brussel hun deuren voor het publiek openstelden bevonden zich in Maldegem en zijn deelgemeenten.

Dank zij het goede weer kwamen ook veel mensen per fiets naar de bedrijven op het industrieterrein en in de Vakebuurtstraat.

De firma Cochuyt - De Smet in de Krommewege had in haar grote loods een miniatuurwerf aangelegd. Met telegeleide vrachtwagens, kranen en ander materiaal werd een echte werf nagespeeld.

Voor de kinderen had de firma nog iets speciaals in petto.

De bezoekers die in Maldegem alle zeven bedrijven bezochten en hun wedstrijdformulier hebben ingevuld, hopen dat zij nu een telefoontje krijgen dat zij de auto of een van de andere prijzen hebben gewonnen.


MEOS OPENDE ZIJN DEUREN

Klik voor een grotere versie

Met het onthullen van een gedenksteen werd de nieuwe sporthal MEOS in het sportpark Maurice De Waele officieel geopend.

Vanaf nu worden alle trainingen en wedstrijden, die tot zondag 10/1010 in de sporthal Van Cauteren doorgingen, in de nieuwe sporthal afgewerkt. Schepen van Sport Frank Sierens is terecht trots op het grootste dossier uit zijn eerste bestuursperiode.

Burgemeester Johan De Roo stelde terecht dat Maldegem met zijn nieuwe sporthal goed is voor 30 jaar.

Veel gemeenten en stadsbesturen hebben al geïnteresseerd geïnformeerd naar de nieuwe sporthal en de manier waarop Maldegem het dossier heeft aangepakt.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home