De week van Pol Veirman
Zevende jaargang - n° 316 - Week 50 : 13 december tot 19 december 2009


AFSCHEID VAN LISETTE BRAL

Dinsdag 8 december hebben familie en vrienden in intieme kring afscheid genomen van Lisette Bral.

Zij werd op 29 mei 1937 geboren en overleed op1 december 2009. Adegem zal zich Lisette blijven herinneren als de lerares en laatste directrice van de meisjesschool in Adegem dorp.

Zelfs als directrice slaagde zij er in om haar werk te doen zonder extra in de schijnwerpers te komen.

Nadat zij een punt achter haar beroepsloopbaan had gezet, tot het moment dat zij de strijd moest aangaan tegen de ziekte, stonden haar familie en vrienden centraal in haar leven.

 


NOG EVEN WACHTEN OP HET ORGEL

De hoop, dat het gerestaureerde kerkorgel op 26 december de samenzang in de Sint Adrianuskerk zou begeleiden, is vervlogen.

Momenteel worden nog altijd voorbereidende werken voor het plaatsen van het orgel aan het oksaal uitgevoerd.

Tijdens een bezoekje aan de werkzaamheden, konden de mensen die de aanpassingswerken uitvoeren, op geen week zeggen waarneer die klaar zullen zijn.

 


GEEN VUURWERK ZONDER VERGUNNING

Wie in onze gemeente in de nacht van oud naar nieuw vuurwerk wil maken, moet daarvoor zoals het politiereglement voorziet een vergunning hebben.

Die vergunning die toestemming geeft voor het aankopen en het aansteken van het vuurwerk in de nacht van 31 december en 1 januari, moet voor 27 december aangevraagd worden bij Jessica Hoste op het secretariaat van de veiligheidscel.

 


SINTERKLAAS TE GAST IN DEN HOOGEN PAD

Tijdens de Sinterklaasshow in den Hoogen Pad pikte Joe Baele enkele jongeren uit het publiek. Zij werden de acteurs in het sinterklaas verhaal dat Joe Baele vertelde.

Enkele jongeren ontpopten zich als echte steracteurs. Na het verhaal was het de beurt aan de echte sint om de geschenkjes uit te delen.

 


't FOLKLOORKE EN DE SINT VERRASTEN DE JARIGE DENISE

Het was voor Denise even slikken toen zondagavond de Sint haar samen
met 't Folkloorke een gelukkige 65ste verjaardag kwam wensen.

Dat Denise, de cafébazin van 't Blondje, zondag haar 65ste verjaardag vierde, werd in de Oude Staatsbaan op affiches aangekondigd.

Dat 't Folkloorke achter die aankondiging zat was de jarige snel van overtuigd. 't Folkloorke en Keizer frank hebben een speciale band met Blondje en Denise.

Het was voor de jarige toch even slikken toen zondagavond niet alleen een delegatie van 't Folkloorke maar ook de sint en zijn knechten en het orkest zonder naam op bezoek kwam.

De sint blikte even terug op enkele belangrijke momenten in het leven van Denise. Hij wist dat ze in Oostwinkel als dochter van de plaatselijke bakker geboren werd.

Dat zij in 1976 naar de Oude Staatsbaan in Adegem verhuisde om er het café 't Blondje open te houden, had de sint ook van de vrienden van Denise vernomen.

De viering van 25 jaar 't Blondje en de titel van motorcrosskampioen van België waren andere momenten die Denise en haar klanten zich zullen blijven herinneren. Het zelfde kan gezegd worden van de manier waarop Denise haar Kasseikermis viert.

De Sint prees Denise voor de manier waarop zij zelfs de mensen die het niet meer zien zitten kan opbeuren door naar hen te luisteren en hen desnoods de mantel uit te vegen.

Net als 't Folkloorke wenste de Sint Denise nog veel gezonde en aangename jaren met haar klanten in 't Blondje. De fanfare zonder naam ondersteunde die wens met een serenade.

 


DANSEN WORDT DE REGEL BIJ REPLAY PALACE

Dans liefhebbers weten vanaf 7 januari weer waar ze op
donderdagnamiddag de benen kunnen strekken.

Op vraag van enkele klanten organiseerde Replay Palace in de Staatbaan 10a donderdagnamiddag een dansnamiddag.

Nico en Sonja nodigden Daniel de Craene uit om er voor de muziek te zorgen. Daniel is voor de dansende senioren geen onbekende.

Omdat de beslissing nogal onverwachts was gekomen, was er rond de dansnamiddag niet veel reclame gemaakt. Toch liep Replay Palace donderdagnamiddag behoorlijk vol met dansliefhebbers.

Vanaf 14u liet Daniel de Craene de dansmuziek weerklinken. Het werd, zo getuigden de dansers achteraf, een gezellige namiddag die om herhaling vraagt.

Nico bevestigde ons dat er volgend jaar een vervolg aan deze dansnamiddag komt. Er zal vanaf 7 januari in Replay Palace iedere donderdagmiddag gedanst worden.

Nico en zijn partner kozen de donderdag als hun dansnamiddag omdat de dansliefhebbers dan weinig plaatsen in de regio hebben waar zij hun geliefde hobby kunnen beoefenen.

Van Daniel de Craene kreeg hij de verzekering dat hij op donderdagnamiddag voor de muziek zal zorgen.

Wie nog niet weet wat hij op oudejaarsavond zal doen, die is welkom in Replay Palace.

Voor nog geen 30 euro heeft u daar een feestmenu en drie liveoptredens Wie er wil bij zijn moet wel ingeschreven zijn en dit kan op het nummer 0471-28-57-69.

 


WIE WORDT DE NIEUWE PRINSCARNAVAL VAN DE SOEPKIEKENS

Zaterdag 19 december organiseerd de Orde Van de Soepkiekens haar prinsverkiezing. De regerende prins zal het in een aantal proeven moeten opnemen tegen zijn uitdagers.

Wie mee van het spektakel wil genieten heeft zaterdagavond afspraak in de zaal de Poermolen in Donk. Voor meer informatie is er www.soepkiekens.be

 


HET AMBACHT MALDEGEM STELDE ZIJN VIJFTIENDE JAARBOEK VOOR

Na de officiële vorstelling van het vijftiende jaarboek in de hal van de residentie Merlaen,
konden de voorintekenaars hun boek afhalen in de cafetaria van het Warmhof.

Traditie getrouw stelde het heemkundig genootschap Het Ambacht Maldegem in december zijn jaarboek voor.

Het aantal voorintekeningen op het jaarboek bewijst dat ruime belangstelling voor de geschiedenis van Maldegem en zijn deelgemeenten blijft bestaan.

Ook dit jaar had de Heemkundige Kring de hal van de Residentie Merlaen en de cafetaria van het Warmhof uitgekozen voor de voorstelling van zijn jaarboek.

De verwelkoming en voorstelling van het jaarboek gebeurden door voorzitter Walter Notteboom.
Van de 423 bladzijden tellende boek schreef Jozef Dobbelaere er 230 over WO l. De 95 inwoners van Maldegem en zijn deelgemeenten die in WOI sneuvelden krijgen daarin bijzondere aandacht.

Hugo Notteboom prikkelde de nieuwsgierigheid van de voorintekenaars door tijdens de voorstelling al een tipje op te lichten van de sluier die over de geschiedenis van de aanleg van de Route Imperiale ( Maldegem – Strobrugge- Aardenburg), ten tijde van Napoleon en Willem I, hangt.

Wie zich het jaarboek van het Ambacht Maldegem wil aanschaffen kan daarvoor terecht bij Walter Notteboom Noordstraat196 Maldegem. Tel 050-71.30.25

 


KINDERKANKERFONDS MAAKT EN VERKOOPT KERSTSTUKKEN

Leden van de Maldegemse afdeling van de vzw Kinderkankerfonds en vrijwilligers maken nog tot woensdag 16 december kerststukken in de turnzaal van de Zusters Maricolen.

Dit jaar worden voor het eerst ook grafstukken gemaakt. Wie Het kinderkankerfonds wil steunen kan nog altijd een kerststuk of een grafstuk bestellen bij de leden van het kinderkankerfonds of het voor woensdagavond afhalen in de turnzaal, ingang via de Brielstraat.

 


NOG GEEN NAAM VOOR DE NIEUWE SPORTHAL

Donderdagnamiddag werd de meitak geplaatst op de ruwbouw van de nieuwe spothal.

De werken aan de bouw van de nieuwe sporthal, zitten volgens schepen van sport Frank Sierens, nog altijd op schema.

Dondernamiddag werd met het planten van de meitak, een oude traditie in ere gehouden. Na planting van de meitak werd zoals het past met enig gerstenat overgoten.

De stuurgroep die rond de bouw van de sporthal werd opgericht, heeft nog altijd geen beslissing genomen over de naam van de nieuwe sporthal of de naam van de straat die naar de nieuwe sporthal zal leiden.

De sportdienst deed nog voor het begin van de bouw een oproep om namen voor de nieuwe sporthal voor te stellen.

De persoon wiens naam gekozen werd zou een prijs krijgen. Naar wij vernamen zou de stuurgroep in de binnengekomen suggesties geen geschikte naam vinden.

 


HET BOUWEN VAN DE NIEUWE VLEUGEL KAN BEGINNEN

Vrijdag werd achter het gemeentehuis het plateau gegoten waarop de nieuwe vleugel van het gemeentehuis komt.

Het plateau van 40/17 is 35 cm dik. Er was 240 ton beton nodig.

 


Home
Home
 
Made in France