De week van Pol Veirman
Zesde jaargang - n° 311 - Week 45 : 8 november tot 14 november 2009


REUNIE VAN DE 75 JARIGE ADEGEMNAREN

Voor de vierde maal hielden de Adegemnaren geboren in 1934 een reünie.

Omdat zij zich in 1984 niet welkom voelden op het feest van de 50 jarigen in Maldegem, lieten de meeste in 1934 geboren Adegemnaren, het feest in Maldegem links liggen. Achteraf vonden zij het wel jammer dat ze zelf geen reünie hadden georganiseerd.

In 1994 verzamelde Eddy Fourez enkele leeftijdsgenoten rond zich. Zij zochten de namen en adressen van hun klasgenoten op en organiseerden hun eerste reünie. Die viel zo goed in de smaak van 60 jarigen dat er op het einde van die eerste reünie werd afgesproken om geen 10 jaar te wachten met de volgende reünie maar van om de 5 jaar samen te komen.

Donderdagmiddag verzamelden de 75 jarigen in het oud Stadhuis op Raverschoot. Een aperitief en een maaltijd waren de enige officiële onderdelen van het reünieprogramma.

Voor het ophalen van herinneringen en het moeten vaststellen dat er na 5 jaar opnieuw enkele van de leeftijdsgenoten er niet meer bij kunnen zijn is geen programma nodig.

De 14 aanwezigen, 75 jarigen die op de uitnodiging waren ingegaan, hopen dat zij over 5 jaar opnieuw samen rond de feesttafel kunnen plaatsnemen.


REGEN VERSTOORDE HERDENKINGSPLECHTIGHEID

Van onder een paraplu, verwelkomde burgemeester Johan De Roo zaterdagvoormiddag op het Canadees kerkhof, de officiële Knokse en Canadese delegaties die deelnamen aan de herdenkingsplechtigheid die door het stadbestuur van Knokke werd georganiseerd.

Nadat ze mee hadden geholpen aan de bevrijding van onze regio stootten de Canadese soldaten door naar de kust om daar mee te helpen aan de bevrijding van Knokke en omgeving.

Net als Adegem en Maldegem vergeet ook Knokke zijn Canadese bevrijders niet. De jaarlijkse herdenkingsplechtigheid begon zaterdagvoormiddag in de kerk van Knokke - Heist.

Na een hulde aan het monument verplaatsten de deelnemers aan de plechtigheid zich naar het Canadees kerkhof.


Ondanks de regen waren ook de delegaties van de Adegemse en Maldegemse
vaderlandslievende verenigingen met hun vlag op de plechtigheid aanwezig.

Daar werden zij onder een druilerige regen verwelkomd door de officiële Maldegemse delegatie onder de leiding van burgemeester Johan De Roo en delegaties van de plaatselijke vaderlandslievende verenigingen.

Burgemeester De Roo onderstreepte dat regen geen reden kan zijn om weg te blijven van de plechtigheid. Zij die ons bevrijdden moesten slechtere weersomstandigheden trotseren.

Net als de andere sprekers bracht Maldegems burgemeester hulde aan de vele soldaten die hun leven gaven voor onze vrijheid.

Zij benadrukten dat het ook 65 jaar na onze bevrijding nog nodig is dat wij ons waardering en dankbaarheid betuigen tegenover onze bevrijders. Herdenkingsplechtigheden als deze herinnert ons er aan dat onze vrede en welvaart er niet zonder veel ellende zijn gekomen.


DIT WEEKEND GEEN PLAATS VOOR VRACHTWAGENS

Omdat er officiële delegaties naar het Canadees kerkhof kwamen waren de vrachtwagens die er gewoonlijk parkeren er dit weekend niet welkom.

Van de beloofde wijziging van de parkeerregeling aan het Canadees kerkhof heeft het college van burgemeester en schepenen nog altijd geen werk gemaakt.


HET WAS WEER HALLOWEENWEER

Net als vorig jaar waaide en regende het de avond van Halloween. De echte griezelliefhebbers lieten zich niet afschrikken.

Die waren zaterdagavond op de Halloweenstoet die op het industrieterrein voor het goede doel werd georganiseerd.


KAV HERONTDEKT VOLKSSPELEN

Vrijdag 20 november verwacht KAV Adegem zijn leden in het parochiaal centrum voor een avondje volkse spelen. De eerste spelletjes worden om 19u30 gespeeld.

Ook niet leden die KAV en haar werking willen leren kennen zijn op deze avond welkom.


HERDENKINGSPLECHTIGHEID BEGINT VROEGER

Ook Adegem herdenkt op 11 november het einde van WO I en de slachtoffers die in beide wereldoorlogen vielen.

De eucharistieviering die de herdenkingsplechtigheid inleidt begint om 8u30 en niet om 9u zoals de voorbije jaren. Na de mis volgt er een plechtigheid op het kerkhof.

Daarna worden de deelnemers aan de plechtigheid door de gemeente uitgenodigd voor een drankje in den Hoogen Pad.

Een delegatie van de vaderlandslievende verenigingen legt bloemen neer aan de andere gedenkstenen in ons dorp.


WIE HELPT 11 11 11

Zaterdag 14 november worden in Adegem de omslagen van de 11 11 11 actie opgehaald.

Wie wil helpen bij het ophalen van die omslagen kan zich om 9u melden in de zaal de Kesel in Adegem-Dorp ( boven de kinderopvangdienst).


INSCHRIJVEN VOOR HET VIJFTIENDE JAARBOEK
VAN HET AMBACHT MALDEGEM

In het 15de jaarboek van de heemkundige Kring het Ambacht Maldegem wordt ondermeer aandacht besteed aan WO I.

Het 400 bladzijden tellende jaarboek wordt op 12 december officieel voorgesteld. Inschrijven voor het boek kan door storting van €20,00 op de rekening 979-9593939-62 van het Ambacht Maldegem met de vermelding Jaarboek 2009.

Het jaarboek kan ook besteld worden bij Jozef Dobbelaere, Weide 4 Adegem en bij Hugo Notteboom, Prins Boudewijnlaan 9b Adegem.


't KRUISKE WON MALDEGEMS GAAIBOLCRITERIUM

Na 25 wedstrijden mocht bij de mannen de ploeg van café 't Kruisken bestaande uit Kenneth De Meyer, Geert De Meyer, Eric De Vogelaere, Patrick De Vogelaere en en Jurgen Van den Bossche zich de beste noemen. Bij de vrouwen ging de titel per ploeg naar de ploeg van 't Kloefke. De individuele titels waren voor Zone Verstrynge (+10j), Lennert Millecam (-10), Christel De Love ( Dames) en Geert De Meyer (Heren)


WORDT FILIP HOSTE HOOFDTRAINER BIJ KVK ADEGEM

Het zijn bange dagen voor de voetbaltrainers in het Meetjesland. De afgelopen weken werden verschillende trainers ontslagen. Na Waarschoot, Balgerhoeke, Maldegem en Ursel heeft nu ook KVK Adegem zijn trainer Dirk Van der Putten ontslagen.

Hulptrainer Filip Hoste neemt voorlopig de taak van de ontslagen trainer over. De kans is groot dat Filip minstens tot het einde van dit seizoen hoofdtrainer blijft.

Een paar dagen nadat KSK Maldegem zijn trainer Geert Standaert had ontslagen liet keeper Begeyn weten dat hij zijn overeenkomst met Maldegem opzegt. Of het een met het ander iets te maken heeft werd niet bevestig maar ook niet ontkend.


Home
Home
 
Made in France