De week van Pol Veirman
Zesde jaargang - n° 309 - Week 43 : 25 oktober tot 31 oktober 2009


ONVERANTWOORD RIJGEDRAG

Net als wij moest ook het Adegemse feestcomité tijdens de kermisdagen vaststellen dat voor sommige automobilisten verkeersborden geen betekenis hebben.

Om de mensen veilig te laten genieten van hun winterkermis werd op de drukste momenten van het kermisweekend een deel van het centrum van Adegem verkeersvrije zone.

Toch waren er enkele automobilisten die het verbodsteken negeerden en toch door de verkeersvrije zone reden.

Een van de chauffeurs die door verkeersvrije zone reed rijdt al 50 jaar met de auto in Adegem maar wist niet hoe ze op een andere manier het tweede deel van Adegem-Dorp kon bereiken.

 


FOORKRAMEN EN DE PAPAVER ZORGDEN VOOR EEN HEUSE WINTERKERMIS

Touwtje springen of rope spikking was een van de spelen waaraan de kinderen
zondagnamiddag op de speelplaats van de Papaver konden deelnemen.

Het is jaren geleden dat er de zondagnamiddag van de winterkermis nog zoveel volk in Adegem-Dorp liep.

Natuurlijk trokken de foorkramen hun volk maar het was vooral het nieuw programma dat de werkgroep van de basisschool De Papaver dit jaar had voorbereid dat zorgde voor extra belangstelling voor de winterkermis.

De school had zijn klassieke boeken- en posterbeurs vervangen door een aantal workshops waarin de kinderen van klein tot groot zich onder begeleiding konden op uitleven.

Omdat de leerkrachten voor de kermis al lieten zien wat er de zondag van Adegemkermis op de speelplaats zou te beleven zijn, waren er zondagnamiddag veel kinderen met hun ouders naar het centrum van Adegem afgezakt.

 

Zowel de biertentjes als de pannenkoekenzaal werden zondagnamiddag druk bezocht.

De kinderen genoten met volle teugen van de vele spelen waaraan ze konden deelnemen. Jammer dat de regen de rommelmarkt een beetje in de war stuurde.

Ook de ouders hoefden zich ook niet te vervelen. Nadat zij er zeker van waren dat hun kinderen zich amuseerden, konden zij bij een van de biertentjes of in de pannenkoekenzaal terrecht om de innerlijke mens te verwennen.

TEVREDEN

Het was een tevreden directeur Jozef Ginneberge, die wij zondagavond nadat de laatste mensen de Papaver hadden verlaten, mochten ontmoeten.

Samen met de andere personeelsleden en het oudercomité heeft hij de kermis een impuls gegeven.

Tevreden gezichten waren er ook bij de oud chiro leiding. De belangstelling voor hun Aogemse Fuive was veel hoger dan ze hadden verwacht.

 


NATASJA HET NIEUW GEZICHT VAN KOFFIEHUIS ADDINGA

Sedert 1 oktober is Natasja in de staatsbaan 48 het nieuw gezicht van het koffiehuis Addinga.

Wie zichzelf, partner, familie en of vrienden eens wil verwennen met een gebakje, een pannenkoek of een van de ijsjesvariëteiten kan op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag vanaf 12u en op zondag vanaf 14u terecht in koffiehuis Addinga.

Vorige week kwamen de schepenen Wille en Sierens Natasja succes wensen in haar nieuwe zaak.

 


MICHIEL HEEFT HET FIETSEN NOG NIET VERLEERD

In het Nederlandse Eijsden is Michiel Van Aelbroeck Belgisch kampioen in de marathon Mountainbike geworden.

In de Funklasse A deed hij in modderige omstandigheden er net geen vier uren over de 102 km lange wedstrijd.

 


KLAAR VOOR EEN AVONDJE UIT MET HET AVT

Wie toe is aan een avondje gezonde leute neemt snel contact op met Ria de wilde op het nummer 050-71.28.43 of met de website www.adegemsvolkstheater.be om een kaart te bestellen voor het blijspel de banketbakker van lichte zeden.

Het Adegems Volkstheater brengt dit stuk van Wilfried Van Lint in een regie van Freddy Boels in den Hoogen Pad op 6-7-8-13-14 en 15 november.

Op vrijdag en zaterdag gaat het doek op om 20u. Op zondag is de bakkerij open vanaf 14u.

 


EENVOUDIG VAN STRESS NAAR POSITIEVE ENERGIE

Dat je geest, je lichaam en kleine hulpmiddelen voldoende zijn om stress om te zetten in positieve
energie ondervonden donderdagavond meer dan 150 mensen in den Hoogen Pad.

Omdat stress de gezondheid van steeds meer mensen aantast, organiseert de Christelijke Mutualiteit in verschillende gemeenten avonden waarin zij mensen de kans geven te leren hoe zij hun stress in positieve energie kunnen omzetten.

Met hun avond "Van Stress naar Energie" was de CM afgelopen donderdagavond te gast in de Hoogen Pad. Meer dan 150 personen, vooral (95%) vrouwen, waren op de avond die hen door de CM gratis werd aangeboden, afgekomen.

Wim Rombaut van Stillmovin die voor de CM de avond leidde, zorgde ervoor dat de aanwezigen onmiddellijk bij het gebeuren betrokken werden.

Hij liet hen zelf zeggen hoe de stress zich langzaam maar zeker mee hun leven bepaald. Het werd de aanwezigen meteen ook duidelijk dat die opbouw van stress bij iedereen anders is.

Nadat hij had uitgelegd dat stress niet altijd negatief hoeft te zijn was het voor Wim Rombaut tijd om de mensen ook de middelen aan te rijken om zelf iets tegen stress te doen.

EENVOUDIG

Wie zich aan een ingewikkelde medische uitleg verwachtte kwam bedrogen uit. Pratend over alledaagse dingen en situaties, noemde de heer Rombaut een aantal kleine lichaamsbewegingen en manieren van denken die er kunnen voorzorgen dat stress wordt tegengehouden of verdreven.

Om te bewijzen dat hij geen holle woorden sprak liet hij de aanwezigen zittend en staand enkele van die hulpmiddelen uittesten.

Hoe verder de avond vorderde hoe gezelliger het in den Hoogen Pad werd. Daarmee bewees Erwin Rombaut dat ook sociaal contact een belangrijk hulpmiddel is in de strijd tegen stress.

Bij het verlaten van de zaal gaven de mensen toe dat ze zich beter voelden dan bij het binnenkomen.

Voor ze vertrokken benadrukte Erwin Rombaut dat een dergelijke avond geen zin heeft als de mensen die hem bijwoonden wat ze hadden geleerd niet in de praktijk omzetten.

Het is belangrijk dat zij elkaar daarin stimuleren gaf hij tot afscheid nog mee.

 


VIJF JAAR TIJD VOOR DIVERSITEIT

Bij Biscuiterie Willems blikten Resoc en Serr Meetjesland –Leiestreek
en schelde terug op werken rond diversiteit.

RESOC en SERR Meetjesland –Leiestreek en Schelde bieden al vijf jaar met succes bedrijven in de Regio hun diensten aan om door diversiteit in productie en personeel hun bedrijft te laten groeien.

Diversiteit in het personeelsbestand betekent niet noodzakelijk mensen in dienst nemen van vreemde origine. Ook op onze eigen arbeidsmarkt zijn er mensen die nu door omstandigheden hun weg niet vinden naar de arbeidsmarkt.

Mits passende begeleiding en opleiding kan een deel van die mensen wel ingeschakeld worden in het arbeids circuit. De Vlaamse regering is bereid firma's die investeren in diversiteit financieel te ondersteunen.

De afgelopen vijf jaar hebben Resoc en Serr samen met bedrijven uit de regio reeds 100 diversiteitplannen ingediend.

Die leverden tot op heden de bedrijven 600.000 euro aan subsidies op. Bedrijven die met een diversiteitplan werken getuigen dat hun bedrijf er sindsdien is op vooruit gegaan.

Niet alleen de omzet maar ook de betrokkenheid en de inzet van het personeel stijgt.

Resoc en Serr zijn trots op de behaalde resultaten maar zijn er van overtuigd dat hun werk nog lang niet af is. Er zijn nog veel bedrijven en sectoren die de voordelen van de diversiteit niet hebben ontdekt.

 


SPORTCARROUSEL VIEL IN DE SMAAK

Het minder goede weer, de kermissen in Adegem en Maldegem en voetbalwedstrijden in Maldegem, Donk en Kleit zorgden er voor dat de opkomst voor de sportcarrousel die door de sportdienst van de Provincie Oost Vlaanderen in Maldegem werd georganiseerd, lager lag dan verwacht.

Zij die er wel waren hebben zich geamuseerd. Het muurklimmen was een van de aantrekkingspunten voor de jongens.

 


 

Home
Home
 
Made in France