De week van Pol Veirman
Zesde jaargang - n° 302 - Week 36 : 06 september tot 12 september 2009


DE PAPAVER WAS KLAAR VOOR
HET NIEUW SCHOOLJAAR

Speciale aandacht was er voor de kleutertjes die aan hun eerste schooljaar begonnen.

De eerste leerlingen stonden dinsdag al voor 8u aan de schoolhekkens te wachten om samen met hun vriendjes aan een nieuw schooljaar te beginnen.

De kleuters die aan hun eerste schooljaar begonnen hielden de hand van mama en of papa stevig vast. Hier en daar werd niet alleen bij de kleuters een traantje weggepinkt.

Directeur Jozef Ginneberge en zijn staf begonnen met de glimlach aan het nieuwe schooljaar. "Er zijn in de vakantie geen ingrijpende wijzigingen aan de schoolinfrastructuur aangebracht.

Ik verhuis naar de eerste verdieping in het lokaal waar vroeger het losse speelgoed en didactisch materiaal lag opgestapeld" vertelde directeur Ginneberge ons, terwijl hij enkele kinderen en hun ouders verwelkomde.

Het aantal leerlingen zal op hetzelfde niveau van vorig jaar blijven. Er zijn wel enkele verschillen in de klassen in vergelijking met vorig schooljaar.

Het aantal kleuters is gestegen wat goed is voor de toekomst van de school. Daar tegenover staat dat er dit jaar slechts een 3de leerjaar is. Juffrouw Annelies werkt vanaf dit schooljaar deeltijds.

VEILIGHEID

De kinderen die met de fiets naar school komen hebben een hesje aan.
Er zijn er ook al enkele die in het belang van hun veiligheid ook voor de fietshelm hebben gekozen.

Ook dit jaar staat voor de directie en de leerkrachten van de Papaver de veiligheid centraal. De kinderen die met de fiets naar school komen waren nog niet vergeten dat zij, van zodra zij op de speelplaats komen, met de fiets aan de hand naar de fietsrekken moeten gaan 's Middags en 's namiddag is er ook begeleiding als de kinderen de school verlaten.

Het viel wel op dat er op de eerste schooldag noch aan de grote,
noch aan de kleine poort politie te zien was.

Dat er bij het begin van de eerste schooldag geen politie aan de school stond was niet alleen ons opgevallen. Toch verliep het verkeer in Adegem-Dorp probleemloos. De automobilisten stopten hoffelijk en plichtsbewust voor het zebrapad.

 


LINDY IS HET NIEUW GEZICHT VAN CAFE DAMBERD

Vrijdagavond verwelkomde Lindy als nieuwe uitbaatster van het Damberd haar klanten met een drankje en een hapje.

Voor zij de stap naar een eigen zaak zette heeft Lindy ervaring opgedaan in de Statie en de Schouwburg .

Namens de gemeente kwamen de schepenen Frank Sierens, Noel Wille en Antoine Pauwels succes wensen in het Damberd.

 


FAMILIE DE BAETS BLIES VERZAMELEN

Het had heel wat voeten in de aarde gehad om alle takken van de stamboom van de familie De Baets te bereiken en uit te nodigen naar de familiereünie in de zaal Mimosa. De familie heeft vertakkingen tot ver buiten Europa.

Geert De Baets koppelde zijn deelname aan de familiereünie aan een korte vakantie in zijn geboortestreek. Hij en zijn echtgenote genoten van een namiddag met de familie.

 


GEMEENTESCHOOL SCHONK VIJFHONDERD EURO
AAN KOM OP TEGEN KANKER

Tijdens de openkijkdag overhandigden leerlingen van de gemeenteschool op de Kruipuit
een cheque van €500,00 een delegatie van het Comité van Kom Op tegen Kanker

Vorig jaar schooljaar pakte de gemeenteschool op de Kruipuit uit met de actie iedereen kunstenaar. Zowel de leerkrachten als de leerlingen werden gemotiveerd om de kunstenaar in zich te laten openbloeien.

De resultaten van de actie waren op het einde van het schooljaar te bewonderen in een tentoonstelling tijdens het schoolfeest. Al de tentoongestelde kunstwerken van de leerlingen werden op een veiling verkocht.

Na de veiling bleef er na aftrok van de kosten nog €550 over. Dat bedrag werd zoals bij het begin van de actie was afgesproken geschonken het Maldegems comité Kom Op Tegen Kanker.

Tijdens de open kijkdag van zaterdag 29 augustus werd de cheque aan een delegatie van het comité KOTK overhandigd.

 


NIEUWS VAN DE GEZINSBOND

Wie zij formulier van de fotozoektocht nog niet heeft ingediend, heeft nog tot 8 september de tijd om het formulier binnen te doen in Walland 5 Adegem. De prijsuitreiking is op zondag 20 september om 10u30 in de cafetaria van den Hoogen Pad.

Wie op zaterdag 19 september wil deelnemen aan de stadswandeling in Tielt kan nog tot 10 september inschrijven bij Wilfried Sierens, Molenstraat 19 Adegem tel 050-71.55.77. Leden betalen €20,00. Voor niet leden kost de uitstap €25,00

Vanaf maandag 7 september wordt er met GSF opnieuw geturnd in de turnzaal van de Papaver. Voor inschrijving en informatie kan contact opgenomen worden met Karel De Roo Spanjaardshoek 30a Adegem tel 050-71.46.70.

 


FIETSEN MET KWB ADEGEM

Op vraag van meerdere leden organiseert KWB Adegem op 13 september opnieuw een familiefietstocht. De afstand bedraagt ongeveer 40km.

Er wordt om 13u30 gestart aan de kerk. Voor informatie kan contact opgenomen worden met Luc Blanckaert tel 09-377.22.14 of Alex Blomme tel 050-71.69.21.

 


WIE NEEMT DEEL AAN DE MERLAANTJES CUP

Op zondag 20 september organiseert het Comité voor Initiatief de Merlaantjes cup 2009. Plaats van actie is de Marktstraat.

Ploegen van vier personen meten zich met elkaar in vier verschillende proeven die moeilijk en komisch zijn. Inschrijven kan tot 13 september via [email protected].

 


NICOLE EN HUGO ZINGEN VOOR DE SENIOREN

Vijf jaar geleden nam het Comité voor Initiatief voor het eerst een seniorennamiddag op in zijn kermisprogramma. Ondertussen kwamen ondermeer Juul Kabas, Paul Severs en Luc Caals op bezoek.

Dit jaar zijn het showbizzkoppel Nicole en Hugo op maandag 21 september te gast op het seniorenfeest dat doorgaat in de sporthal Van Cauteren en om 14u begint.

Inschrijven is verplicht en kan tot 14 september op het nummer 0486-68.81.15.

 


GEHOORZAME HONDEN TE GAST BIJ HOND EN MEESTER

Meer dan 100 honden lieten tijdens de wedstrijd gehoorzaamheid zien hoe
stipt en nauwkeurig zij de bevelen van hun baasje opvolgen

Jaarlijks organiseert de Hondenschool Hond en Meester wedstrijden agility en gehoorzaamheid op hun terreinen in de Ambachtenlaan op het industrie terrein.

De wedstrijd gehoorzaamheid die afgelopen zaterdag werd georganiseerd zal wellicht de laatste wedstrijd zijn die de hondenschool op die terreinen organiseerde.

De hondenschool kreeg vorig jaar al te horen van de familie Van Hyfte dat zij tegen eind april 2009 moesten uitkijken naar een nieuwe locatie.

Omdat die zoektocht niet goed lukte kreeg de honden school een eerstemaal tot eind juni en daarna tot eind van dit jaar uitstel.

De gemeente heeft ondertussen Hond en Meester toestemming gegeven om zich op het terrein naar het André Trensonstadion te vestigen.

De gemeente heeft het terrein genivelleerd en gezaaid. De hondenschool heeft al het grootste gedeelte van de omheining aangebracht en de vergunning om op het terrein een clublokaal, een materiaalhok en hondentoiletten te mogen plaatsen zijn aangevraagd.

Voorzitter Nobert Deuninck hoopt dat de nodige vergunningen snel afgeleverd worden zodat de wedstrijd in 2010 op de nieuwe thuisbasis van de hondenschool kunnen doorgaan.

CATEGORIEEN

De meer dan 100 honden die zaterdag door hun baasjes werden ingeschreven werden in drie categorieën ingedeeld.

De honden met nog weinig training achter de rug worden in de categorie beginners ondergebracht. Zij die in hun periode van beginner een aantal topscores hebben behaald gaan door naar het programma 1.

Wie in die categorie minstens 5 topscores behaald in een jaar stoot door naar programma 2. Enkel de honden van het programma 2 die in een jaar minstens 5 top prestaties lieten optekenen mogen deelnemen aan het Belgisch kampioenschap.

In de 3 reeksen zagen wij zaterdagnamiddag enkele honden die het maximum of bijna het maximum van de punten haalden. De keurders van de Sint Benardusgilde waren nochtans zeer streng.

 


RADIOLOGIE AZ ALMA SIJSELE IN HET NIEUW

Vrijdagnamiddag werd de vernieuwde afdeling radiologie van het
AZ Alma campus Sijsele officieel in gebruik genomen.

De vernieuwing kost €400.000. Het lokaal kreeg een opknapbeurt en het verouderde röntgenfototoestel, werd volgens dr. Danny Meire diensthoofd medische beeldvorming van het AZ Alma, door het allermodernste toestel dat momenteel op de markt is, vervangen.

Voor de patiënt is er, door de verstelbare röntgentafel, meer comfort en er is minder straling. Door de digitalisering moeten er geen filmcassettes meer gebruikt worden.

Dat is goed voor het milieu en verminderd het loopwerk voor de mensen van de afdeling. De vernieuwing biedt volgens dr. Meire ook op medisch vlak voordelen.

Als over enkele jaren de nieuwe campus van het AZ Alma in Eeklo wordt geopend zal het toestel mee naar Eeklo verhuizen.

 


 

Home
Home
 
Made in France