De week van Pol Veirman
Zesde jaargang - n° 301 - Week 35 : 30 augustus tot 05 september 2009


ADEGEM.NET ROND DE TAFEL

Nu Geert voor een familiereünie van de familie De Baets voor enkele dagen naar België kwam, was het voor de verantwoordelijken van Adegem net het moment om even de koppen bij elkaar te steken.

Dat gebeurde dinsdagavond met een bubbelend drankje bij Marnix in de Dokter Herrebautlaan.

Omdat er weinig of geen negatieve reacties binnenkomen zien de vier niet in waarom zij bij adegem.net het geweer van schouder zouden veranderen.

De site is er nog altijd om de mensen die er belangstelling voor hebben, nieuws uit en over Adegem te bezorgen.

Mensen die Adegem iets (niet kwetsend of beledigend) te vertellen of mede te delen hebben, blijven ook in de toekomst welkom op de site.

Over de financiële toestand van adegem.net maken de vier zich geen zorgen. Wij hebben geen uitgaven. Iedereen die voor adegem.net iets doet, doet dit spontaan en gratis.

Wij kloppen ook niet aan bij de gemeente of sponsors. Zo blijft adegem.net een onafhankelijk forum voor en over Adegem.

Na het ophalen van herinneringen en het heffen van een laatste glas op de toekomst gingen de vier uit elkaar. De volgende bijeenkomst van de vier zal voor volgend jaar zijn.

 


DE KERK EN OMGEVING KRIJGT EEN OPKNAPBEURT

De afgelopen dagen waren mensen van de groendienst actief in de omgeving van de kerk. De masten zijn gesnoeid en het onkruid en het zwerfvuil werd verwijderd. De omgeving van de kerk oogt weer mooi.

Nadat ze eerst een grondige schrobbeurt kregen worden de dakgoten van de Adegemse kerk in een nieuw kleurtje gestoken.

" Mooi werk" riep een van de wandelaars de schilder van dienst toe. Niet moeilijk als de vorige verfbeurt meer dan 20 jaar geleden is" klonk het van boven.

 


FEESTELIJK EINDE VAN DE SPEELPLEINWERKING

Met een feest in den Hoogen Pad en een barbecue in de Zandloper werd
de Adegemse speelpleinwerking 2009 afgesloten.

Woensdagavond viel op de zandakkers het doek over de Adegemse speelpleinwerking 2009. Hoofdmonitor Vic Blomme kan tevreden terugblikken op de speelpleinwerking.

De belangstelling voor de werking was net als vorig jaar groot. Er waren steeds ruim voldoende monitoren aanwezig om de kinderen op te vangen.

Het mooie weer zorgde er voor dat dit jaar alle activiteiten die door de monitoren werden voorbereid konden doorgaan en niet naar een noodprogramma moest worden overgeschakeld.

Zoals ieder jaar werd de speelpleinwerking op een feestelijke manier afgesloten. In de namiddag hielpen de kinderen in de show mee de show maken met de prutsen.

Terwijl de kinderen zich daar uitleefden werd op de zandakkers alles in gereedheid gebracht voor de afsluitende barbecue waarop ook de ouders van de kinderen waren uitgenodigd.

FACELIFT

Als de kinderen volgend jaar naar de speelpleinwerking komen zal het terrein op de Zandakkers er groener en avontuurlijker uitzien.

Maldegem is met zijn project om zijn speelplein in Adegem groener en avontuurlijker te maken in de prijzen gevallen bij de jury van het Vlaams speelgroen project.

Met de kinderen, de monitoren en de omwonenden wil de gemeente de plannen voor de facelift van het speelplein opmaken. De uitvoering van de plannen is voorzien voor het voorjaar 2010.

 


DE GEMEENTESCHOOL IS ER KLAAR VOOR

De kleuters voelden zich zaterdagvoormiddag tijdens de kennismakingsvoormiddag
al terug thuis tussen het speelgoed.

De gemeenteschool op de Kruipuit de directie en de leerkrachten hebben bij het begin van het nieuwe schooljaar redenen om tevreden te zijn.

Het aantal leerlingen dat zich voor het schooljaar 2009-2010 inschreef ligt hoger dan vorig jaar. Dinsdag voormiddag zullen er minstens 20 nieuwe gezichtjes op de speelplaats en in de klaslokalen te zien zijn.

Zaterdagvoormiddag mochten kinderen en de ouders bij een drankje en een hapje al even kennis maken met de school en de leerkrachten.

Voor de ouders en de kinderen was het een blij weerzien met de directie en de leerkrachten.

Buiten een grondige onderhoudsbeurt zijn er tijdens de vakantiemaanden geen in het oog springende wijzigingen aan de school gebeurd.

Door het stijgend aantal leerlingen zijn er wel enkele herschikkingen van de lokalen nodig. Aan de reactie van zowel de leerkrachten als de leerlingen te zien hebben zij er zin in.

 


KAV WANDELT ZIJN NIEUW WERKJAAR IN

Ook bij KAV Adegem kondigt zich een nieuw werkjaar aan. De vereniging gaat meteen de sportieve toer op.

Op woensdag 9 – 16 en 23 organiseert KAV haar leden familie en vrienden een wandeling van ongeveer 5 tot 6km. Er werd telkens om 19u gestart aan den Hoogen Pad.

De leden kunnen ook al 28 september in hun agenda noteren.

Dan gaat er in het parochiaal centrum een informatie en proefavond rond pittige dipsausjes door.

 


TWEEDEHANDSBEURS

Na het succes van de tweedehandsbeurs in den Hoogen Pad organiseren de Gezinsbond afdelingen Adegem en Maldegem een tweede tweedehandsbeurs.

Die gaat door op zondag 6 september tussen 9u en 14u in het oud rusthuis St. Jozef in de Mevr. Courtmanslaan.

Wie een standje wil op de tweedehandsbeurs moet contact opnemen met Marita Coddens op het nummer 050-71.31.32.

Het inschrijvingsgeld ( €5,00 voor leden en €8,00 voor niet- leden) kan gestort worden op het nummer 0001-0853314-81.

 


QUIZZEN MET HET DAVIDSFONDS

Op zaterdag 17 oktober organiseren de Adegemse en Maldegemse afdelingen van het Davidsfonds in het kader van Vlaanderen quizt hun derde quiz.

Dit jaar hebben de quizzers afspraak in de recreatiezaal van de Ark in. Het aantal deelnemende ploeg is beperkt.

Inschrijven kan vanaf 1 september bij het secretariaat van DF Maldegem Reesinghelaan 22 Maldegem. Tel 050-71.31.13 of via e-mail [email protected]

 


 

Home
Home
 
Made in France