De week van Pol Veirman
Zesde jaargang - n° 299 - Week 33 : 16 augustus tot 22 augustus 2009


VANDALEN HADDEN HET OP DE ZANDLOPER GEMUNT

Het treintje werd van de parking geduwd en de vier banden van het minibusje moesten
er aan geloven. In de afgesloten speelruimte werden ook nog enkele speeltuigen beschadigd.

Voor sommige jongeren wordt het blijkbaar tijd dat de vakantie voorbij is. Was het de verveling of gewoon de zin om iets te beschadigen dat de vandalen er toe hebben aangezet om de Maldegemse belastingbetalers opnieuw op kosten te jagen.

Toen de verantwoordelijken van de Buitenschoolste Opvang de Zandloper dinsdagmorgen op de Zandakkers aankwamen, wisten zij meteen hoe laat het was.

Het treintje dat tijdens het schooljaar de kinderen naar school brengt en afhaalt was van zijn vaste parkeerplaats geduwd.

De vandalen hadden het ook voorzien op de oude combi van de politie die omgebouwd werd tot minibusje dat gebruikt wordt om kinderen die in Maldegem naar schoolgaan en naar de IBO ( Initiatief Buitenschoolse Opvang) komen, op te halen.

De vier banden moesten het ontgelden en het blusapparaat werd leeggespoten. Of zij daarvoor of daarna over de afsluiting van de afgesloten speelweide die bij de Zandloper hoort gekropen zijn om enkele speeltuigen te beschadigen kon niet worden uitgenaakt.

Vermoed wordt dat de vandalen maandag in de late avond hebben toegeslagen. Niemand in de buurt van de Zandloper heeft iets gehoord of gezien. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

 


SINT ADRIANUSKERK OP YOU TUBE

Wie een kijkje neemt op you tube kan zien hoeveel respect sommige jongeren nog hebben voor traditionele waarden.

Het filmpje met de activiteiten van jongeren in de Sint Adrianuskerk spreekt voor zichzelf en kreeg heel veel bezoekers.

 


KVK ADEGEM WIL BETER DOEN DAN VORIG SEIZOEN

KVK Adegem is in alle lijnen versterkt. Het is dan ook logisch dat het bestuur en de supporters
van de trainers en spelers een beter sportief seizoen verwachten dan het seizoen 2008- 2009.

Vorig seizoen eindigde KVK Adegem in 2de provinciale A op de tiende plaats met 41 punten. Er werden 13 wedstrijden gewonnen, 15 maal verloren en 2 maal gelijkgespeeld.

Er was een negatief doelpuntensaldo van 15. Het bestuur had bij het begin van het seizoen andere verwachtingen.

Nog voor het einde van het seizen kwam er een einde van de samenwerking met trainer Dhaemers en enkele spelers hebben de ploeg verlaten.

Lang hebben voorzitter Noel Wille en het bestuur van KVK niet bij het teleurstellende seizoen stil gestaan. Met Dirk Van der Putten, Filip Hoste en Thierry Timmerman heeft de ploeg een nieuw trainersteam.

De ploeg is met Davy Cathelijn, Jelle Vandewaetere, Frederiek Rys, Kenneth Verreck, Jeoen Bauwens, David Welvaert, Joeri Sabbe, Jethro Van den Neste, Bob Van Deynse, Dries Van Gierdeghom Lorenzo Lammens en Kurt Duerloo zowel in de hoogte als in de breedte versterkt.

Sedert 20 juli is de voorbereiding op het nieuw seizoen begonnen. De spelers hebben ondertussen al ondervonden dat de trainerstaf in de kern spelers wil die niet op een inspanning kijken.

Wie tot de kern wil behoren, zal zich iedere week moeten bewijzen. Een plaats binnen de top 5 moet volgens insiders haalbaar zijn.

 


JUBILEUM VOETBALSTAGE IN SCHOTLAND

Woensdagmorgen trokken een veertig tal jongeren samen met hun begeleiders
voor een jubileum voetbalstage naar het Schotse Glasgow

Voor de tiende maal organiseert de gemeentelijke sportdienst in augustus voetbalstages. Die jubileumstages mochten dit jaar dan ook iets meer zijn.

De deelnemers aan de eerste voetbalstage trokken dit jaar de voorlaatste dag van hun stage naar Anderlecht.

Jammer dat hun bezoek viel op de dag van de loting voor de laatste voorronde van de Champions League. De top van het bestuur was aanwezig bij de loting.

De trainers en spelers volgden de loting op Anderlecht in afzondering. Veel spelers hebben de Maldegemse voetballers niet geien. Ze waren wel onder de indruk van de accommodatie.

Maandag begon de tweede voetbalstage. Er werd slechts 1 dag op de terreinen in de Kleine Warmestraat getraind.

Dinsdag was er geen training omdat de jonge sporters zich moesten voorbereiden op hun reis naar Glasgow. Daar werd de rest van de jubileumstage afgewerkt.

Zij zullen tijdens hun verblijf in Glasgow de stad verkennen maar vooral veel bezig zijn met voetbal. Een bezoek aan de accommodatie van Celtic Glasgow stond op het programma en er zal ook tegen jeugdploegen van Glasgow gevoetbald worden.

 


SPAANDERKEMIS IN BEELD

Vier jaar op Rij slaagt Paul De Waele er in om op de schieting voor karotters de hoofdvogel af te schieten.

Voor het eerst was er op Spaanderkermis koers op rollen. De sprint was een van de zwaarste onderdelen van de koers.

 


MALDEGEM - WANDELT - FIETST - PROEFT EN SWINGT

De werkgroep legt de laatste hand aan de voorbereiding van de
11de editie van Maldegem wandelt fiets en proeft.

Twaalf jaar geleden lanceerde burgemeester Johan De Roo na een vakantie in Nederland de idee om ook in Maldegem op het einde van augustus een familiedag te organiseren.

Centrale plaats in die dag werd het Sint Annapark en de aanpalende speelweide. Bedoeling van de familiedag is Maldegem promoten door mensen samen te brengen en ze tegen democratische prijzen te laten sporten en genieten van culinaire specialiteiten en optredens.

Zondag 30 augustus zijn we al aan de 11de familiedag toe.

Vanuit het park en de speelweide vertrekken wandeltochten, fietstochten en sedert een paar jaar ook skeelertochten.

Wie deelneemt aan een van die activiteiten kan een van de vele prijzen winnen die aan Maldegem wandelt, fietst, proeft en swingt verbonden zijn. De eerste editie stond in het teken van de komst van de euro.

PROEVERTJES

Naast het sportieve was en is er na 11 jaar nog altijd de animatie en de culinaire verwennerij in het horecadorp. In dat horecadorp hebben verschillende plaatselijke horecazaken een eigen stand.

Er kan van alles en nog wat gegeten en gedronken worden. Zowel in het horecadorp als in de grote feesttent en zijn er ook op 30 augustus de ganse namiddag en avond optredens. Eddy Wally is dit jaar de speciale gast in de feesttent.

Jaarlijks nemen duizenden mensen aan de familiedag deel. Dit jaar kwamen er enkele klachtjes over het horecadorp boven water.

Bij de start van Maldegem Wandelt Fietst Proeft en Swingt werden er in het horecadorp proevertjes tegen democratische prijzen aangeboden.

Volgens sommige mensen die de meeste familiedagen hebben meebeleefd is er al een paar jaar geen sprake meer van proevertjes ( kleine hoeveelheden) en zijn de democratische prijzen nog enkel terug te vinden bij de gewone dranken.

Die klachten zijn ook (laat) door de leden van de werkgroep opgevangen. Er zal vanuit de wekgroep nog een schrijven naar de verantwoordelijken van het horecadorp vertrekken om hen te herinneren aan de echte doelstellingen van Maldegem wandelt fiets, proeft en swingt.

 


WAT HADDEN DIE VERKEERSBORDEN MISDAAN

Den Hoogen Pad en zijn omgeving hebben een aantrekkingskracht op vandalen.
Regelmatig lopen er bij de politie meldingen van vandalisme binnen.

Terwijl de politie dinsdagochtend de vaststelling deed van het vandalisme aan de Zandloper werd er melding gemaakt van schade aan verkeersborden in de omgeving van het kerkhof.

Een van de borden die een parkeerplaats voor gehandicapten aangeeft was uit de grond gelicht. Van het andere verkeersbord was de plaat met P aanduiding weg. Die schade zou reeds tijdens het weekend zijn aangebracht.

 


KSK MALDEGEM HEEFT VERTROUWEN IN DE TOEKOMST

Bij Peter in den Elckerlijc stelden voorzitter Serge Van De Walle en trainer Standaert de ploeg van KSK Maldegem voor het 2009 - 2010 voor.

Na enkele moeilijke seizoenen waait er met de komst van een nieuw bestuur een nieuwe wind door de vereniging. De verwachtingen zijn zowel bij het bestuur, de trainers, spelers en de supporters hooggespannen .

 


 

Home
Home
 
Made in France