De week van Pol Veirman
Zesde jaargang - n° 293 - Week 27 : 05 juli tot 11 juli 2009


AFSCHEID VAN ALBERT HIMSCHOOT

Dinsdag 30 juni namen familie en vrienden in de Sint Adrianuskerk
afscheid van Albert Himschoot. Na een slepende ziekte overleed
op dinsdag 23 juni, thuis, de 71 jarige Albert.

De sportliefhebbers zullen zich Albert blijven herinneren als een voetballer met sterk karakter en later een supporter van KVK Adegem die met een eerlijk kritisch oog de prestaties van zijn favoriete ploeg volgde.

Zij die hem als zanger van het koor Canticorum hebben gekend, weten dat hij ook zijn persoonlijkheid in zijn gezang legde.

 


EN TOCH WORDT ER GEKERMIST IN ADEGEM

Ondanks het financiële dispuut tussen het gemeentelijk kermiscomité en het schepencollege, wappert er vanaf vrijdag 10 juli de kermisvlag boven Adegem-Dorp.

Het zijn ook dit jaar de kinderen die in den Hoogen Pad samen met de poppenkast Pedrolino de kermis openen. De geuzenbolders verwachten vrijdag vanaf 14u alle krulbolders op de banen bij het terrein van FC De Geuzen.

Zaterdag wordt Adegem- Dorp tot 18u verkeersvrij gehouden zodat de bezoekers van de grote antiek en rommelmarkt ongestoord tussen verschilden verkoopstandjes kunnen kuieren.

Zondag is er ter gelegenheid van de vijfde memorial Rudy Landuyt op de terreinen aan den Hoogen Pad een grote Welsh pony /Copkeuring.

De kinderen kunnen 's namiddag hun artistieke kwaliteiten tonen tijdens een grote stoeptekenwedstrijd op de speelplaats van de Papaver achter de bibliotheek.

Wie zondagnamiddag wil lachten heeft vanaf 15u afspraak bij de Papaver ( achter de kerk) waar het Adegems Volkstheater wagenspelen brengt.

Maandagnamiddag is er in den Hoogen Pad het feest voor de senioren met het optreden van Dirk Bauters.

Dinsdag 14 juli is er vanaf 19u de avondsmarkt met straatanimatie. Vanaf 21u zijn de Friday Night Blasters in concert aan het gemeentehuis.

 


DE MOEREWEGE IS DE SLIMSTE STROATE

Door in de finale meer punten in te zetten dan de andere twee ploegen en
ook nog het juiste antwoord te geven op de alles beslissende vraag,
mag de Moerewege zich de Slimste Stroate 2009 van Maldegem noemen.

De positieve reactie vorig jaar na de eerste quiz De Slimste Stroate van Maldegem die door het feestcomité van Heulendonk werd georganiseerd schreven zich dit jaar meer dan 40 ploegen in voor de tweede uitgave van de quiz.

Gelukkig had het comité gezorgd voor een grotere tent zodat zowel de ploegen als het publiek comfortabeler zaten dan vorig jaar. Niet alleen aan de omkadering werd gesleuteld. Ook aan het concept van de quiz werden enkele wijzigingen aangebracht.

Die maakten de quiz nog spannender een aantrekkelijker dan vorig jaar Er waren tien vragenreeksen. Van vier vragen was het antwoord terug te vinden in het sponsorboekje.

In de categorie "van makkelijk naar moeilijk" konden de ploegen zelf bepalen hoeveel vragen zij wilden oplossen.

Wie na een goed antwoord stopte behield zijn gesprokkelde punten. Wie een foutief antwoord op een vraag gaf verloor al de punten die hij in de vragenreeks had verzameld.

De belangrijkste wijziging was wel het invoeren van de finale tussen de drie ploegen die na de tien vragenreeksen het meeste punten gescoord hadden.

SPANNING

Er waren ploegen die deelnamen om te winnen en er waren er die zich inschreven met de olympische gedachte zoals de Flowerladys uit de Bloemestraat die voor de laatste plaats gingen.

De ploeg uit Heulendonk gaf zichzelf bij de het begin van de quiz geen kans maar miste toch maar nipt de finale.

Bij iedere vragenreeks hoorde je hier of daar zuchten en klagen dat het voor ploegen die niet gewoon zijn om aan quizzen deel te nemen toch wel een beetje te moeilijk was.

Toch waren er bij iedere vragenreeks ploegen ( niet altijd dezelfde) die goed scoorden.

Kort nadat de laatste antwoordformulieren waren ingediend steeg de spanning ten top toen quizmaster Erik Hebberecht de namen begon af te lezen die de finale niet gehaald hadden.

Uiteindelijk mochten de ploegen van de Kleitkalseide (winnaars van vorig jaar), de Fabiolalaan en de Moerewege naar voor komen om de finale te spelen.

Hoeveel punten zij behaalden werd niet gezegd. Iedere ploeg mocht toen bepalen hoeveel punten ( tussen 1 en 10 ) hij voor de finale vraag inzette.

Bij een goed antwoord kwamen de punten er bij. Bij een foutief antwoord gingen de punten er af. Later bleek dat voor de finale de Kleitkalseide met 68 punten aan de leiding stond voor de Fabiolalaan met 67 punten en de Moerewege met 66 punten.

Alle ploegen gaven het juiste antwoord op de finalevraag. De Kleitkalseide had 5 punten ingezet, de Fabiolalaan riskeerde 7 punten.

Geert Cocquyt, Carlos Van Daele, Ann Matthys en Marc Matthys die samen de ploeg van de Moerewege vormden zetten het maximum van de toegelaten punten in. Dan zij die gok wonnen zij de quiz.

Alle ploegen gingen met mooie prijzen naar huis maar het fel begeerde straatnaambord Slimste Stroate 2009 verhuisde naar de Moerewege. De prijs voor het meest ludieke antwoord ging naar de Lelielaan.

 


KUNST OP SCHOOLFEEST

In een van de klaslokalen waren de prachtige kunstwerken die de leerkrachten en leerlingen in de loop van het voorbije schooljaar gemaakt hadden, samengebracht.

Tijdens het schoolfeest op de Kruipuit mochten de leerlingen dit jaar ongedwongen spelen. Er stonden geen optreden van de verschillende klassen op het programma. Het feest begon dit jaar in de voormiddag onder een stralende zon met een muzikaal aperitief dat overging in een gezellige en smaakvolle barbecue.

Het melken was een van de opdrachten die de kinderen op hun deelnemerskaart vonden.

Het was wel een houten koe die moest gemolken worden en de melk was vervangen door water.

Terwijl de ouders en vrienden 's namiddag genoten van een drankje legden de leerlingen het spelparcours af. Bij het afwerken van de 14 volkse spelen werd de handigheid en het inzicht van de kinderen op de proef gesteld.

KUNSTVEILING

De mannen achter de bar zorgden er voor dat bij de zomerse temperaturen niemand uitdroogde.

Kunst liep dit jaar als een rode draad door het lessenprogramma op de Kruitpuit. Zowel de leerkrachten als de leerlingen ontpopten zich in het afgelopen schooljaar als kunstenaars in de dop.

Om te bewijzen dat zij dit jaar ook als kunstenaars vordering hadden gemaakt stelden de leerkrachten en kinderen hun werken tentoon in een van de klaslokalen.

De deelnemers aan het schoolfeest werden uitgenodigd om in de loop van de namiddag een bezoek te brengen aan de tentoonstelling. De bezoekers waren aangenaam verrast van wat ze op de tentoonstelling te zien kregen.

Om 18u begon als slot van het schoolfeest de kunstveiling. De mensen konden in de loop van de namiddag een bod op een of meerdere kunstwerken en hun bod in een doos steken.

Was er om 18u op een kunstwerk maar een bod uitgebracht dan werd het kunstwerk onmiddellijk overgemaakt aan de persoon die het bod had gedaan.

Enkel de kunstwerken waarop geen bod of meerdere mensen een bod hadden gedaan werden opgeroepen.

Nog voor het begin van het schoolfeest stond het voor de directie en de leerkrachten van de school vast dat mocht de kunstveiling, na aftrok van de gemaakte kosten, een winst opleveren dat bedrag aan het kankerfonds wordt overgemaakt.

 


DE NICKY'S EN DE ZANZI'S NAMEN AFCHEID VAN DE PAPAVER

Al 37 jaar nemen de leerlingen van het zesde leerjaar van de basisschool Papaver
op dezelfde sportieve manier definitief afscheid van hun school.

De leerlingen tafelen de middag van de laatste schooldag samen met hun leerkracht. Zij worden opgedeeld in twee ploegen, de Nicky' s steken zich in een witte uitrusting en de Zanzis dragen voor de afsluitende handbalwedstrijd een rode outfit.

De leerlingen van de andere klassen kiezen partij voor een van de beide ploegen en ondersteunen die vocaal tijdens de wedstrijd.

 


KEVIN SEELDRAEYERS FIETSTE IN DE ARK


Samen met zijn Adegemse vriendin Ellen Joos was wielrenner Kevin Seeldraeyers
maandagvoormiddag te gast in de Ark.

Ook in de Ark wordt er de dagen na de laatste examens veel met de fiets gereden. Voor de leerlingen van de basisschool wordt er ook de speelplaats een fietsparcours aangelegd waarop de leerlingen hun stuur- en fietsvaardigheid kunnen uittesten.

Ieder jaar nodigt de school een gekende sportfiguur uit om dat parcours als eerste in te rijden. Dit jaar waren zij er in geslaagd om via Ellen Joos haar vriend Kevin Seeldraeyers naar Maldegem te krijgen.

Kevin heeft zich dit seizoen zowel in Parijs - Nice als de Giro in de kijker gereden door in beide rittenwedstrijden de trui als beste jongere te winnen.

Ook tijdens het Belgisch kampioenschap reed hij in dienst van de ploeg en Tom Boonen een sterke wedstrijd.

Deelnemen aan de Ronde van Frankrijk stond dit jaar niet op het programma. Hij start dit weekend wel in de ronde van Oostenrijk. Hij rijdt daar niet voor een plaats in het klassement maar in dienst van de ploeg.

 


EEN EXTRA STUKJE VOETPAD VOOR DE OUDE STAATSBAAN

Ieder jaar voorziet de gemeente een bedrag op haar begroting om de wegen te onderhouden. Als er naar het einde van het jaar nog iets over is van dat bedrag dan wordt dat gebruikt om ergens in de gemeente voet- of fietspaden aan te pakken.

Naast de aanleg van een stukje voetpad in de Canadezenlaan zal er als er nog kredieten over zijn ook in de Oude Staatsbaan een stukje nieuw voetpad worden aangelegd.

 


KRULBOLKAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN

Voor de eerste maal wordt in het André Trensonstadion op zaterdag 11 juli het Kampioenschap van Vlaanderen krulbol georganiseerd.

Het is een organisatie van de Belgische Vereniging van Bolsporten. Het kampioenschap is een beschermde bolling waardoor geen enkele andere federatie in Vlaanderen op die dag een grote prijs mag organiseren.

Inschrijven kan af 12u. Voor meer informatie kan contact openomen worden met Romain Potvliege op het nummer 09-374.76.35.


 

Home
Home
 
Made in France