De week van Pol Veirman
Zesde jaargang - n° 282 - Week 16 : 19 april tot 25 april 2009


INBRAAK IN DORP 56

In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in restaurant Dorp 56. Het ongewenst bezoek forceerde de terrasdeur om zo in het restaurant binnen te geraken.

Er werd een som geld meegenomen. Niet alleen in Adegem. werd er ingebroken. Mogelijks waren dezelfde dader of daders diezelfde nacht ook actief in Maldegem.

Via de gallerij verschaften hij of zij zich daar toegang tot de Pascalino en 't Boterhammeke. Ook daar werd geld meegenomen. Het is al de tweedemaal op korte termijn dat de Pascalino ongewenst nachtelijk bezoek krijgt.

Uit reacties van de bewoners van de building achter het gemeentehuis weten we dat hun veiligheidsgevoel vooral in de gallerij 's avonds en 's nachts bijzonder laag is.

Bij een van de bewoners werd in enkele weken eerst zijn fiets uit de inkomhal gestolen, dan verdween er een paar weken later geld uit het koffertje in zijn auto.

Ook van die diefstallen werd aangifte gedaan bij de politie maar er ontbreekt voorlopig nog elk spoor.

 


WIE IS DE BLIKJESSTORTER LANGS MALECOTE EN 't OOSTEINDEKE

De afgelopen maanden vinden inwoners van Malecote, 't Oosteindeke en omgeving regelmatig blikjes van frisdrank ( bier) langs de kant van de weg.

Aan de plaatsen waar de blikjes gevonden worden lijkt het er op dat iemand bewust deze blikjes met de regelmaat van een klok uit zijn traag rijdende auto gooit.

Omdat de inwoners niet willen dat hun straat er vuil bijligt, hebben zij de afgelopen weken regelmatig zelf de blikjes verwijderd.

 


PAASEIEREN RAPEN IN 'T MAEYENSBOS

Samen met de paashazen trokken de kinderen van de leden van de Gezinsbond Adegem op paasmaandag in het Maeyensbos in de oude Weg op zoek naar paaseieren.

In de vroege morgen van paasmaandag hadden de paashazen op vraag van het bestuur van de Gezinsbond Adegem, in het Maeyensbos in de Oude Weg, veel paaseieren verstopt.

De leden van de gezinsbond werden samen met hun kinderen en kleinkinderen vanaf 9u30 in de Oude Weg verwacht. Een vijftigtal kinderen wachten op het signaal van de paashazen om op zoek te gaan naar de paaseieren.

Om er zeker van te zijn dat alle verborgen paaseieren gevonden werden, en dat ook de allerkleinsten hun deel van de verstopte paaseieren kregen, trokken de paashazen mee met hen op zoektocht.

Een van de paashazen hield ook de drankvoorraad in het oog en zorgde er voor dat ook die tijdig werd aangevuld

Nadat alle paaseieren waren gevonden konden de paashazen ook genieten van een hapje en een drankje.

Het bestuur van de gezinsbond en de familie Maeyens hadden niet alleen aan de kinderen maar ook aan meegekomen ouders en grootouders gedacht.

In het bos stond een tent om in geval van regen droog te blijven maar die tent bleef gezien het mooi weer de ganse voormiddag leeg.

De mensen verzamelden zich rond de bbq en rond de plaatsen waar warme en koude hapjes en drankjes werden geserveerd.

Zowel de kinderen de ouders als de paashazen waren het er over eens dat de Gezinsbond met het Maeyensbos een ideale locatie voor de paaseierenzoektocht hebben gevonden. Voor de heer en mevr. Maeyens had de gezinsbond voor het afscheid nemen naast een applaus ook nog een attentie.

 


VRIENDSCHAP OVER SOLDATENGRAVEN HEEN

Op erfgoeddag zondag 26 april zijn er op het Canadees Militair Kerkhof in de Prins Boudewijnlaan rondleidingen om 11u – 14u – 15u30 en 17u30.

Op het kerkhof liggen honderden Canadese soldaten begraven die 65 jaar geleden hun leven gaven omdat onze regio zijn vrijheid zou terugkrijgen.

Rode draad tijdens de rondleiding die door Iris en Daniel Van Landschoot worden gegeven, is de vriendschap die er gegroeid is tussen Meetjeslanders, hun bevrijders en familieleden van hun gesneuvelde bevrijders.

Mensen die op erfgoeddag een bezoek brengen aan monument in de Prins Boudewijnlaan kunnen vaststellen dat Maldegem de enige gemeente is de vrachtwagens laat parkeren voor een beschermd Canadees Militair Kerkhof.

 


CURVE BOWLERS HULDIGDEN HUN KAMPIOEN

André Van Canneyt slaagde er in om al zijn wedstrijd in het kampioenschap 2008-2009 te winnen. Daniel De Meyer won als tweede in de einduitslag 12 van zijn 18 wedstrijden. De derde plaats was voor Roger Verstraete met 11 gewonnen wedstrijden

Donderdagnamiddag verzamelden de Curve bowlers voor een keer niet in de sporthal Van Cauteren maar in de Caprice in het Gril – Restaurant Caprice in de Butswervestraat.

Tijdens het gezellig samen zijn , en met de nodige innerlijke versterking en in aanwezigheid van schepen van Sport Frank Sierens werden, de kampioenen van het voorbije kampioenschap gehuldigd.

Van voorzitter Gaston Aesaert hoorden we dat het kampioenschap liep van de eerste maandag van november 2008 tot de laatste vrijdag van maart 2009.

Spelers die aan alle wedstrijden van het kampioenschap deelnamen speelden 18 wedstrijden. Per gewonnen wedstrijd krijgt een speler 2 punten in geval van gelijke puntenstand.

Bij in de eindstand wordt er bij de toekenning van de plaats rekening gehouden met positieve en negatieve punten van de spelers. Die punten zijn het verschil in punten behaald tijdens onderlinge confrontaties in het kampioenschap.

Er namen in totaal 36 spelers aan het kampioenschap deel. Bij de vrouwen was het wachten tot de laatste wedstrijd om de nieuwe kampioen te kennen. Antoinette Van De Velde werd met 28 punten op 36 de nieuwe kampioen.

Lea Wolfaert strandde als tweede op 2 punten. Maria van Hoorebeke eindigde met 22 punten op de derde plaats. Bij de mannen was er geen kruid gewassen tegen André Van Canneyt, secretaris van de Corve Bowlers. Hij won al zijn partijen.

Daniel De Meyer werd met 24 punten tweede en Roger Verstraete werd met zijn 22 wedstrijdpunten derde. Antoine Van Landschoot die ook de weg naar het curve Bowlen heeft gevonden kreeg voor zijn eerste jaar de Rode lantaarn.

Bij de mannen kijken de curve bowlers uit naar nieuwe uitdagers die voor meer tegenstand voor hun secretaris kunnen zorgen.

 


PAASFEEST BIJ HET OCMW

De kinderen moesten tijdens het paasfeest niet alleen paaseieren zoeken. Er werd ook gezongen en gedanst en wie wou kreeg voor een namiddag een ander gezicht.

Een deel van de OCMW site in Maldegem werd afgelopen zaterdagnamiddag verkeersvrij gehouden om de kinderen ongestoord naar paaseieren te laten zoeken die door de paashazen zaterdagvoormiddag in alle hoeken en kanten van de site waren verstopt.

Net als vorig jaar had een werkgroep binnen het personeel van het OCMW in overleg met de directie en het bestuur een paasfeest georganiseerd waarop mensen die op een of andere manier verbonden zijn met het OCMW samen met hun kinderen werden uitgenodigd.

Vorig jaar was regen de grote spelbreker. Dit jaar was de stralende zon een grote bondgenoot.

De meer dan 200 ingeschreven kinderen gingen in de vroege namiddag op zoek naar de verstopte paaseieren. De allerkleinsten konden bij het zoeken rekenen op de hulp van de paashazen.

Na een uurtje zoeken waren alle paaseieren gevonden en was het aan de disco om de kinderen op de dansvloer te roepen. Daar werd gezongen en gedanst.

Toen het feest dreigde even stil te vallen, was er nog altijd een van de paashazen die met een spelletje voor de dag kwam om het feest nieuw leven in te blazen.

Het was bij momenten niet te zien wie, de kinderen, hun ouders en of grootouders, de residenten van het rusthuis het Warmhof of de bewoners van de serviceflats en bejaardenwoningen het meest van het feest genoten.

De kinderen gingen zo op in het feest dat de aankondiging van de DJ van dienst dat het feest met een polonaise zou worden afgerond worden vroeger kwam dan verwacht.

 


OP WANDEL MET BORDEAUXDOGS

Bezitters van een Bordeauxdog vinden elkaar op een forum op het Internet. Het blijft niet bij het uitwisselen van nieuwtjes via het Internet.

Regelmatig neemt een van de bezitters van een Bordeauxdog het initiatief om in zijn streek een wandeling te organiseren. Vorige week zondag stond er in onze gemeente een dergelijke wandeling op het programma.

Initiatiefnemer was Tony De Smet. Een twintigtal bordeauxdogs uit alle hoeken van Vlaanderen en zelfs een uit Nederland zakten aan de leiband van hun meester af naar 't Lobbeke waar de start en aankomst, van de wandeling die ongeveer anderhalf uur duurde, was.

Na de wandeling werd er bij een fris of warm drankje nog even nagekaart over de tocht door een stukje van het Meetjesland.

De bordeauxdogs zijn niet al te groot maar wel stevig gebouwd. Het zijn volgens hun baasjes bijzonder sociale honden waarmee je zonder problemen tussen de mensen kan wandelen.

 


EEN MIDDELEEUWSE DAG IN MIDDELBURG

Wie een dagje de sfeer van de middel eeuwen wil proeven kunnen wij op zondag 26 april een bezoekje aan Middelburg aanraden.

Die dag wordt Middelburg voor een dag omgebouwd tot een middeleeuws dorp waar het net marktdag is.

Wie ook wil weten hoe het eten smaakte dat in die tijd werd geserveerd schrijft zich bij het Bladelincomité in voor het eetfestijn dat vanaf 12u in de zaal Kannunik Andries wordt geserveerd.

Nadat er in de namiddag voor jong en oud van alles is te beleven wordt het feest afgesloten met een middeleeuws komisch spektakel.

 


K O T K SNEUKELTOER BEGINT EN EINDIGT IN DEN HOOGEN PAD

Zondag 26 april organiseert het Comité Kom Op Tegen Kanker zijn jaarlijkse sneukeltoer. De toer is ongeveer 35 km lang.

Er kan gestart worden tussen 12u30 en 14u30. Inschrijven kan nog tot woensdag 22 april. Volwassenen betalen €10,00. Kinderen tussen 3 en 12 jaar betalen €7,00 en voor kinderen jonger dan 3 jaar moet €2,00 neergeteld worden.

Voor informatie en inschrijving kan contact opgenomen worden op de nummers 050-72.89.54 en 0486-68.81.( secretariaat van de burgemeester)

 


 

Home
Home
 
Made in France