De week van Pol Veirman
Zesde jaargang - n° 269 - Week 03: 18 januari tot 24 januari 2009


GEEN HONDENPOEP MEER OP DE STOEP

Mensen raken geïrriteerd als zij tijdens het wandelen ervaren dat zij in een hondendrol gestapt hebben.

Er bestaat een reglement waardoor de eigenaar of begeleider van een hond, verplicht worden om de hondendrol die door zijn hond op de openbare weg of openbare domeinen wordt achtergelaten, te verwijderen. Niet iedereen is blijkbaar op de hoogte van dat reglement.

Er moeten de laatste dagen of weken bij de gemeente klachten binnengekomen zijn over hondendrollen in de Schoolstraat in Adegem.

Alle inwoners van de Schoolstraat hebben van de gemeente een brief gekregen.

In die brief worden mensen die hun hond uitlaten er aan herinnerd, dat zij er moeten voor zorgen dat zij het nodige materiaal bij hebben, om de hondenpoep die hun huisdier achterlaat op de openbare weg of op openbare terreinen ONMIDDELLIJK kan verwijderd worden.

Het schrijven verwijst naar artikel 59 van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS). Daarin staat ook vermeld dat de begeleider van een hond verplicht is het zakje op eenvoudig verzoek van een gemachtigde ambtenaar te tonen.

De opgekuiste hondendrol mag niet op de openbare weg of terreinen worden achtergelaten. Het mag wel in de vuilnisbakken die door de gemeente werden geplaatst gedumpt worden.

Zijn er geen vuilnisbakken in de omgeving dan moet de eigenaar of begeleider van de hond het zakje met inhoud mee nemen naar huis en het bij zijn huisvuil voegen.

Het G A S reglement voorziet voor degenen die zich niet aan de voorschriften houden een sanctie van minimum €60,00. Die omvang van sanctie wordt niet bepaald door de gemeente, maar door een speciaal aangestelde ambtenaar van de provincie Oost Vlaanderen.

Vraag stelt zich natuurlijk ook of de achtergelaten hondendrollen in de Schoolstraat afkomstig zijn van honden van inwoners van de schoolstraat.

Het kan ook zijn dat mensen van buiten de straat die met hun hond door de Schoolstraat wandelen voor de hondendrollenoverlast zorgen.

 


VOLKSRAADPLEGING TIJDENS NIEUWJAARSRECEPTIE

Alle inwoners van de Ringbaan en Zandakkers die aanwezig waren op de nieuwjaarsreceptie mochten deelnemen aan de volksraadpleging over de mogelijke inplanting van windturbines op het huidig op nieuw industrieterrein.

Afgelopen zondag waren alle inwoners van de Ringbaan en Zandakkers uitgenodigd in de lokalen van de Zandloper op de nieuwjaarsreceptie die door het wijkcomité werd georganiseerd.

Naast het uitwisselen van de nieuwjaarswensen, gebruikt het wijkcomité deze bijeenkomst ook om de mensen te informeren over de plannen van het comité voor de komende maanden.

Dit jaar gaf een volksraadpleging extra kleur aan de nieuwjaarsreceptie

Aan de aanwezigen werd gevraagd om via een volksraadpleging te laten weten of zij voor of tegenstander zijn van de plaatsing van windturbines op het huidig en of het nog aan te leggen industrieterrein. Wie over dat probleem geen mening had kon dat ook op het stemformulier aanduiden.

OPENBAAR ONDERZOEK

De volksraadpleging was geen spelletje dat zomaar door het wijkcomité werd bedacht. Er loopt nog een openbaar onderzoek in een dossier van de provincie Oost Vlaanderen, over de inplanting van windturbines op de bepaalde locaties in Oost Vlaanderen.

Zowel het Bestaande industrieterrein in Maldegem, of de uitbreiding die de komende maanden moet gerealiseerd worden, zijn volgens de provincie mogelijke inplantingplaatsen.

Alvorens de aanwezigen uitgenodigd werden om hun stem uit te brengen, gaf Jan Bral voorzitter van het wijkcomité een overzicht van de geschiedenis van de wondenergie en de voor en nadelen van deze vorm van groene energie.

RESULTAAT

Van de 54 stemmen die werden uitgebracht is de helft voorstander van windenergie. Voor 33% van de mensen die hun stem uitbrachten heeft de inplanting van windturbines meer nadelen dan voordelen.

De overige 17% had over het probleem geen uitgesproken mening. Op basis van de uitslag van die volksraadpleging een bezwaar indienen, ziet het wijkcomité niet onmiddellijk zitten.

Alvorens daarover een beslissing te nemen wil het comité nagaan ook de inwoners die niet op de nieuwjaarsreceptie aanwezig waren de kans niet moeten geven om hun stem in de volksraadpleging uit te brengen.

 


STOP! MUSICAL TEGEN ZINLOOS GEWELD

Leerkrachten en leerlingen van de Basisschool van de Mevr. Courtmansschool offereden hun zaterdagavond op om samen met de Fanfare Nut en Vermaak te repeteren voor de Musical STOP!

Net als de leden van de Verenigde Vrienden Adegem, die jaarlijks een bezoekje brengen aan de Papaver om er de leerlingen in contact te brengen met fanfaremuziek, trad ook Nut en Vermaak jaarlijks op in de Mevr. Courtmansschool.

Dit jaar betrekt de Maldegemse Fanfare leerkrachten en leerlingen van de Mevr. Courtmansschool dichter bij de muziek. Het optreden dat dit jaar doorgaat op 24 januari verhuist van de feestzaal van de Mevr. Courtmans campus in Maldegem naar den Hoogen Pad in Adegem.

Eind vorig jaar stelden leden van Nut en Vermaak de directie en leerkrachten van de Mevr. Courtmansschool voor, om het jaarlijks optreden te vervangen door een musical, waaraan zowel Nut en Vermaal als leerkrachten en leerlingen van de school zouden aan meewerken.

Een vijftal leerkrachten en 22 leerlingen uit verschillende klassen van het basisonderwijs, beginnen in oktober tijdens de middagpauzes met het instuderen van de liedjes die in "STOP!", de musical tegen zinloos geweld zullen gezongen worden.

Vanaf november werd er iedere donderdag tussen 16u en 18u een scène uit de musical aangeleerd. Nut en Vermaak leerde tijdens zijn wekelijkse zaterdagavondrepetities de nummers in die zij op 24 januari moeten spelen.

Vorige week zaterdagavond stond de eerste repetitie, waaraan zowel de fanfare als de leerkrachten en leerlingen deelnamen, op het programma.

Na een aarzelend begin bleekt het toch goed te klikken tussen de leden van de fanfare en de leerkrachten en leerlingen van de Mevr. Courtmansschool.

Aan de foutjes die door de waarnemers werden genoteerd, zullen zowel de fanfare als de cast van de Mevr. Courtmansschool de komende dagen nog werken.

Wie de enige voorstelling van STOP! op zaterdag 24 januari wil bijwonenb kan kaarten bestellen bij de leden van de fanfare of bij de Mevr. Courtmansschool.

 


NIEUWJAARSRECEPTIE OP HEULENDONK

Het was Nelly Bossche die vorige week zondag de inwoners van Heulendonk op de nieuwjaarsreceptie verwelkomde.

Zij hield het bij een korte toespraak zodat zij er onmiddellijk samen met de andere leden van het feestcomité kon voor zorgen dat alle gasten regelmatig van spijs en drank voorzien werden.

De inwoners van Heulendonk namen er hun tijd voor om bij een hapje en een drankje nieuwjaarswensen uit te wisselen.

 


PARELTJES UIT DE KEMPEN

Wie houdt van de liedjes van Armand Preud'homme, Marc Dex, Kate Ryan, Bobbejaan Schoepen, Louis Neefs en andere Nathalie's, heeft op dinsdag 10 februari afspraak in den Hoogen Pad.

In een show, die de naam Pareltjes uit de Kempen meekreeg, zingen Door Van Boeckel, Ives Re, Aarts, Nathalie en Nicky Bandera, liedjes van de hierboven genoemde tekstschrijvers en zangers.

Mark Knuts zorgt voor de muzikale begeleiding. Kaarten voor dit optreden dat om 14u30 begint kosten €10,00 ( €6,00 voor leden van OKRA) en kunnen besteld worden bij het bestuur van OKRA Adegem, het secretariaat van den Hoogen Pad en bij B.S.M Marktstraat 33 in Maldegem.

 


WEINIG TIJD OM TE GENIETEN

Martin De Vlieger had zondagvoormiddag niet veel tijd om te genieten van de nieuwjaarsreceptie op de Zandakkers.

Als voorzitter van Tc 't Lobbeke moest hij zondagvoormiddag moest hij vanaf 11u in het clublokaal van de tennisclub in de Vakebuurtstraat de gasten verwelkomen op de nieuwjaarsreceptie die door zijn club en de uitbaters van het clublokaal werd georganiseerd.

 


RINO VAN OOST KEERT TERUG NAAR KSK MALDEGEM

Als onderwijzer geeft Rino Van Oost les aan de leerlingen van de Gemeenteschool op de Kruipuit in Adegem. Als voetballer is Rino momenteel aan de slag bij Sparta Petegem.

Jaren geleden was hij de scoringsmachine van KSK Maldegem. Volgend seizoen verdedigt hij met het nummer 14 opnieuw de kleuren van KSK Maldegem.

"In de loop van de maand december had ik een gesprek met Johan Ballegeer, sportief verantwoordelijke KSK. Van hem hoorde ik dat Maldegem voor volgend seizoen aan een ploeg wil bouwen die hoger op kan.

Ik was een van de namen op het verlanglijstje van de club. Ik ben 37 jaar en heb eens nagedacht over mij sportieve toekomst. Voetballen dicht bij mijn deur zal mij veel verplaatsingen besparen.

Nu moet ik minstens tweemaal per week naar Petegem rijden. In Maldegem woon ik op twee minuten van het terrein.

Vooral dat argument en de ambitie van de ploeg hebben mij er toe aangezet om een overeenkomst met KSK voor een seizoen te tekenen.

Daarna zie ik het wel of ik er nog een seizoen kan bij doen" vertelde Rino ons in een eerste reactie. Ondertussen vernamen wij dat KSK nog gesprekken voert met Maldegemnaren die in nog bij KSK hebben gespeeld.

 


 

Home
Home
 
Made in France