De week van Pol Veirman
Zesde jaargang - n° 266 - Week 52: 28 december tot 03 januari 2009


KLINKEN OP HET NIEUWE JAAR

Het Adegems feestcomité nodigt alle inwoners van Adegem uit om op zondag 4 januari 2009 op het kerkplein samen te klinken op het nieuwe jaar.

Tussen 10u30 en 12u zijn de drank en de hapjes gratis. Vanaf 12u wordt er € 1 aangerekend voor een consumptie. De hapjes blijven zolang de voorraad strekt gratis.

Dit hele gebeuren wordt opgeluisterd door een live optreden van Aduente.

 


MALDEGEM WIL VERVROEGD ROTONDE AAN DE HILLESTRAAT

Naar aanleiding van het verkeersongeval op Raverschoot, waarbij Lien Van Tomme het leven verloor, heeft het Maldegems gemeentebestuur er bij de bevoegde minister nog eens op aangedrongen om in Adegem op het kruispunt van de N9, de Oude Staatsbaan en de Hillestraat een rotonde aan te leggen.

Dat punt staat in het verkeer gekend als een zwart punt. In de nieuwe structuur van de N9 werd eerst de rotonde voorzien, dan afgevoerd en nu opnieuw voorzien.

Het kruispunt biedt in zijn huidige toestand de voetgangers en fietsers weinig of geen bescherming. Maldegem vraagt aan de bevoegde minister om die rotonde net als het rotonde aan de vroegere rijkswachtkazerne bij voorrang aan te leggen.

 


DE NEW LOOK VAN DE CANADEZENLAAN

Zoals vorige week aangekondigd, werd eind deze week de Canadezenlaan opnieuw voor het verkeer aangesteld.

Enkel het wit zand op de straat en de voetpaden en het stukje onafgewerkt voetpad aan de verkeerslichten herinneren ons nog (tijdelijk) aan de werken die er de voorbije weken werden uitgevoerd.

De inwoners van het eerste deel van de Canadezenlaan zullen hun vernieuwde straat vlug gewoon zijn. Zij vrezen wel dat er nu nog sneller dan in het verleden zal gereden worden.

 


MET KERST 2015 OOGSTTE ERIK HEBBERECHT SUCCES IN NEDERLAND

Met kerst 2015 haalde Erik Hebberecht de derde prijs in een kerstverhalenwedstrijd die door VROUW, een onderdeel van de Nederlandse krant De Telegraaf, werd uitgeschreven.

Dat Erik Hebberecht meer taltenten heeft dan het organiseren van quizzen wisten wij al van vroeger. Van zijn talent als schrijven waren wij nog niet op de hoogte.

Donderdag 24 december viel er bij Erik een mooi kerstgeschenk in zijn mailbox. De redactie van de Nederlandse krant de Telegraaf verwittigde hem dat het door hem ingestuurde kerstverhaal "Kerst 2015 "met de dede prijs bekroond werd.

Het kerstverhaal, over een hond die door zijn baasje op de vooravond van kerstmis gebonden aan een lantaarnpaal werd achtergelaten, is te lezen op www.telegraaf.nl/vrouw.

Op 22 maart wordt Erik in Amsterdam verwacht op de Closing party van de Nightwriters om er het bekroonde kerstverhaal of een ander werk van hem voor te dragen.

Omdat Erik Hebberecht de kriebels voelt om kinderboeken te schrijven volgde hij dit jaar les bij Tine Mortier.

Tijdens een van haar lessen had zij het over de kerstverhalenwedstrijd die door VROUW van de Telegraaf werd uitgeschreven.

Voor Erik was dit een gelegenheid om zijn kwaliteiten als schrijver van verhalen door een jury van deskundigen te laten beoordelen.

De uitspraak van de jury is een opsteker voor de man uit Heulendonk. Die prijs zal hem zeker stimuleren om verder te schrijven. Wij kijken uit naar meer nieuwe verhalen en het eerste boek van Erik.

 


KVG TROTS OP ZIJN ADEGEMSE KRAK VAN GROOT MALDEGEM

"Zonder mijn bestuur zou het niet mogelijk zijn om KVG Groot Maldegem draaiende te houden. Zij zijn dan ook een deel van de Krak van Groot Maldegem" reageerde Annie Borgonjon op haar verkiezing tot Krak van Maldegem.

Meer dan 160 mensen schreven zich in voor het kerstfeest dat op 26 december door KVG Groot Maldegem in den Hoogen Pad werd georganiseerd.

Na de Eucharistieviering was het tijd voor de ontspanning. Dit jaar zorgden de leden zelf voor die ontspanning. Gedurende meer dan een uur klonken tijdens een playbackshow Vlaamse hits door de zaal

De jongste KVG leden zorgden dit jaar voor de animatie tijdens het kerstfeest. Nadat ze elk hun nummer hadden gebracht wensten zij samen hun publiek een gelukkig nieuwjaar

Dat zorgde voor een gezellige sfeer in de zaal. Het publiek applaudisseerde en zong mee met de playbackers.

Het programma werd even onderbroken omdat burgemeester Johan De Roo, die net als de vorige 20 jaar ook dit jaar aanwezig was op het kerstfeest van KVG, een belangrijke mededeling moest doen.

Hij mocht aankondigen dat Annie Borgonjon, voorzitter van KVG Groot Maldegem door de lezers van het Brugsch Handelsblad tot de Krak van Maldegem was verkozen.

Annie die wel wist dat zij samen met nog vier andere inwoners van Maldegem en zijn deelgemeenten genomineerd was maar had er niet opgerekend dat Maldegem haar als KRAK zou kiezen.

De KVG leden verwelkomden het goede nieuwe met een daverend applaus voor hun voorzitter. Op 3 februari wordt Annie Borgonjon samen met de KRAK' s van de andere steden en gemeenten in het provinciaal hof in Brugge door gouverneur Breyne van West Vlaanderen ontvangen. Tijdens de receptie ontvangen alle Krak' s er hun trofee.

 


CANTICORUM TE GAST IN 'T WARMHOF

Dirigent Jan Wouters en zijn koor Canticorum waren afgelopen dinsdagnamiddag te gast in rusthuis 't Warmhof in het Begijnewater.

Samen met het personeel en de vrijwilligers bezorgden zij de bewoners van 't Warmhof een heerlijk kerstfeest.

Het modern kerstverhaal werd opgefleurd met gekende kerstliederen. Na het kerstverhaal werden de koffie en het gebak geserveerd.

 


BIRGER LONGUEVILLE TE GAST OP MINIVOETBALINSTUIF

Gedurende twee dagen maakten 116 kinderen onder de 10 jaar tijdens de kerstvakantie kennis met het minivoetbal. Nadat zij aan hun trap- en dribbeltechniek hadden gewerkt mochten zij de opgedane kennis tijdens wedstrijden uittesten

Ook voor de zevende editie van de minivoetbalinstuif, die door de sportdienst in samenwerking met de minivoetbalfederatie, AZ77, de gemeente en KSK Maldegem werd georganiseerd, was de belangstelling groot.

De 116 kinderen die zich voor deze sportieve instuif inschreven kwamen niet allemaal uit Maldegem. Onder hen waren er bij die voor het eerst met minivoetbal in contact kwamen.

Omdat er zoveel kinderen waren ingeschreven werden de deelnemers ingedeeld in groepen volgens hun leeftijd en verdeeld over de twee gemeentelijke sporthallen en de zaal Atletico in Adegem.

Voor de begeleiding van de jonge sporters kon de gemeentelijke sportraad ook dit jaar rekenen op de medewerking van jeugdtrainers van Maldegemse voetbalploegen en van AZ 77. Dinsdag was er zelfs een jeugdtrainer van Brugge op bezoek op de instuif.

Eerst werd er gewerkt aan de conditie en het stoppen van een bal. Daarna kwamen tratechniek en dribbelen aan de beurt. De twee daagse minivoetbalinstuif werd met wedstrijden afgerond.

GASTEN

Birger Longueville voelt zich nog steeds goed in zijn vel bij de Franse 1ste klasser Rijsel. Hij combineert er zijn sport met een opleiding voor licentiaat Lichamelijke opvoeding.

Die wedstrijden waren nog niet het echte slot van de tweedaagse. Frederik Staelens maakt van het slot van de minivoetbalinstuif, het uitreiken van de diploma's aan de jonge sporters, ieder jaar iets speciaals.

Ook dit jaar was hij er in geslaagd om naast spelers uit de provinciale competitie ook een aantal voetballers uit eerste en tweede klasse naar de uitreiking van de brevetten te krijgen.

Ook Henk Houwaert, een trainer met nationale en internationale ervaring, was op de afspraak. In bedekte termen liet hij de jonge voetballertjes verstaan dat minivoetbal hen kan helpen een beter voetballer te worden.

Onder de gasten was ook de Adegemnaar Birger Longueville. Birger is jeugdinternationaal en combineert in het Franse Rijsel zijn studies lichamelijke opvoeding met voetbal bij het tweede elftal van eersteklasser Rijsel.

Van het bestuur van zijn club kreeg hij al te horen dat hij dit nog dit seizoen een paar maal zal opgeroepen worden om als wisselspeler mee te gaan met het eerste elftal.

Birger voelt zich goed in zijn vel bij de Franse eersteklasser. Hij zou niet nee zeggen tegen een overgang naar een Belgische ploeg uit eerste klasse maar wil toch ook zijn studies in de sportschool van Rijsel afmaken.

 


ELFDE G P KRULBOL JOHAN DE ROO IN HET ANDRE TRENSONSTADION

Op tweede kerstdag werd in het André Trensonstadion voor de elfde maal de grote prijs Burgemeester Johan De Roo georganiseerd.

132 krulbolders schreven zich voor deze klassieker in. Er werd gebold in ploegen van vier personen. Burgemeester De Roo nam zelf deel aan de bollig en overleefde de eerste ronde.

De overwinning ging naar André Claeys, Marcel Van den Bossche, Jean Van Landschoot en Odiel Vermeersch.

 


GEEN IJSPISTE MEER IN MALDEGEM ?

Net als in 2008 komt er ook in 2009 geen ijspiste op het tweede deel van de markt. Er is bij het gemeentebestuur geen aanvraag binnengekomen om op het marktplein of elders in het centrum van Maldegem tijdelijk een ijspiste op te stellen.

De gemeente die de vorige twee jaar instond voor de energiekosten van de ijspiste heeft in haar uitgaven voor 2009 ook geen geld voorzien om de energiekosten van een ijspiste te betalen.

De kans is zeer groot dat er in de toekomst geen ijspiste meer komt in het centrum van Maldegem.

Als de nieuwe vleugel van het gemeentehuis is opgetrokken zal er op het marktplein achter het gemeentehuis geen plaats meer zijn om een ijspiste op te stellen.

De ijspiste verhuizen naar het terrein achter het Sint Annapark is voor de plaatselijke middenstand die nu nog vragende partij voor een ijspiste waren, geen optie.

 


KERSTDAG WAS DUIVENDAG

Voor de 37ste maal vonden op kerstdag. Duivenliefhebbers uit oost West en Zeeuws Vlaanderen hun weg naar Adegem.

In het André Trensonstadion stelden vier duivenmelkers hun beste duiven ten toon. Van alle tentoongestelde duiven hing het palmares aan de kooi.

Nadat ze de duiven hadden bewonderd klikten de duivenmelkers in groepjes samen om er over de kweek en het komend seizoen te keuvelen.

 


HOOG BEZOEK IN 'T LOBBEKE

Niet de kerstman maar Kastaar de mascotte van de VTV (Vlaamse Tennisvereniging was op tweede kerstdag te gast op het Kidstennistornooi van TC 'T LOBBEKE.

't Lobbeke ziet de komst van de mascotte van VTV als een aanmoediging en beloning voor zijn gevoerde jeugdbeleid.

Kastaar was er al om 9u30 om er te helpen bij de opwarming van de jonste tennissers.

Kastaar maakte van die opwarming een spelletje waaraan de kinderen veel pret beleefden maar toch ook goed opgewarmd waren voor de oefeningen die volgenden. In de namiddag kwamen de al iets oudere tennissers in actie tijdens hun tornooi.

 


Het Adegem net team wenst al onze lezers een gelukkig nieuwjaar toe


 

Home
Home
 
Made in France