De week van Pol Veirman
Vijfde jaargang - n° 251 - Week 37: 14 september tot 20 september 2008


MARIANNE ALEX EN FRANK VIERDEN 30 JAAR VRIENDSCHAP

Met een drankje en een hapje thuis bij keizer Frank werd de 30 jarige vriendschap tussen Marianne, Alex, Frank Willems, Rose-Marie en Helmut uit Lapertheim gevierd.

Na de fusie in 1977 werd ook Adegem bij de verbroederingsfeesten tussen Maldegem, Lampertheim, Ermont en Wierden (later kwam Adria er nog bij) betrokken.

Alex Willems en zijn echtgenote Marianne gaven zich op als gastgezin voor de verbroederingsfeesten die in 1978 in Maldegem werden georganiseerd.

Rose-Marie en Helmut werden de Duitse gasten waarmee ze het pinksterweekend doorbrachten. Het werd een geslaagde verbroedering.

Bij het einde van het verlengd verbroederingsweekend werden Alex en Marianne uitgenodigd voor een tegenbezoek in Lampertheim.

Een verzoek waarop zij graag ingingen. Doordat Rose-marie en Helmout deel uitmaakten van de Lampertheimse volksdansgroep had de familie Willems die mee aan de wieg stond van de Adegemse volksdansgroep 't Folkloorke nog extra verbroederingsraakpunten.

In 1980 kwam er de eerste verbroedering tussen de twee volksdansgroepen. De Vriendschap is ondertussen blijven bestaan en groeien.

De 30ste verjaardag van hun vriendschap en verbroedering hebben zij op donderdag 11 september bij Frank gevierd.

 


VERENIGDE VRIENDEN ZOEKEN NIEUW EN JONG FANFARETALENT

Vrijdag 12 september hebben enkele jonge muziekanten van de Verenigde Vrienden Adegem zichzelf en hun fanfare voorgesteld aan de leerlingen van de Papaver.

Met dat initiatief zet de V V A zijn speurtocht naar nieuw fanfaretalent in de verf. De V V A begint ook met een nieuw leerjaar voor toekomstige muziekanten. De lessen koper gaan door op zaterdagvoormiddag van 9u30 tot 10u30.

Wie belangstelling heeft voor slagwerk is op maandagavond om 20u welkom in de Dissonant, het lokaal van V V A, op de Zandakkers.

Het inschrijvingsgeld voor het lesjaar bedraagt €50,00. Voor meer informatie en of inschrijving kan contact opgenomen worden met voorzitter Luc Matthys op het nummer 0496-58.81.38.

Wie de V V A eens aan het werk wil horen heeft op 4 oktober vanaf 20u afspraak in den Hoogen Pad. Dan brengt de V V A daar zijn herfstconcert.

 


MOZAIEKKASSEIEN VERDWIJNEN IN DE CANADEZENLAAN

Vanaf dinsdag 23 september wordt het eerste deel van de Canadezenlaan voor alle verkeer afgesloten. Er komt een nieuwe riolering en nieuw wegdek en nieuwe voetpaden.

Wie nog eens wil genieten of sakkeren tijdens een rit op de kasseien in de Canadezenlaan heeft daarvoor nog een weekje de tijd. Daarna wordt het eerste deel voor het doorgaand verkeer afgesloten.

Als dat deel van de Canadezenlaan, vermoedelijk in december, opnieuw voor het verkeer wordt opengesteld zullen de mozaïekkasseien vervangen zijn door betonklinkers.

Dat het eerste deel van de Canadezen er in slechte staat bij ligt zullen zowel de fietsers als de automobilisten die er doorrijden bevestigen.

De slechte toestand van het wegdek is volgens schepen van Openbare Werken Noel Wille te wijten aan de slechte toestand van de riolering in dat deel van de Canadezenlaan.

Een onderzoek met de camera heeft aangetoond dat de lekkende riolering oorzaak is van verschillende kleine grondverzakkingen.

De gemeente laat de komende weken de firma Cochuyt - De Smet zowel de riolering als het wegdek vervangen.

Vooraleer de firma aan het uitbreken van de kasseien begint zullen eerst de firma' s die verantwoordelijk zijn voor de nutsleidingen aanpassingswerken uitvoeren.

De firma Cochuyt – De Smet begint op dinsdag 23 september en heeft 50 werkdagen om de werken uit te voeren. Er komt nu zoals de wet voorziet een dubbele riolering. De ene riolering voert het oppervlakte water af. Op de andere riolering worden de afvoerbuizen van de huizen aangesloten.

De mozaïekkasseien worden vervangen door betonklinkers zoals in het centrum van Maldegem. Ook de voetpaden worden vervangen.

Het voetpad langs de huizen met onpare nummers wordt ten behoeve van de rolstoelgebruikers op twee meter breedte gebracht. Tijdens de duur van de werken wordt er een omleiding voorzien langs de Waleweg en 't Broekelken.

Tijdens de informatievergadering waren er klachten van de inwoners over de snelheid die zelfs langs de in slechte staat zijnde Canadezenlaan wordt ontwikkeld.

Die zal volgens de klagers niet verminderen als er een beter wegdek ligt. Er rijden volgens hen ook te veel fietsers op het voetpad.

Dat er te veel fietsers op het voetpad rijden komt volgens schepen Wille door de slechte toestand van het wegdek. Hij is er van overtuigd dat dat probleem zichzelf zal oplossen eens het nieuw wegdek er ligt.

Als het vernieuwde deel van de Canadezenlaan opnieuw voor het verkeer is opengesteld zullen er snelheidsmetingen uitgevoerd worden.

Mocht uit die metingen blijken dat er te snel gereden worden zal er nagegaan worden welke maatregel kunnen genomen worden. om snelheidsduivels te ontmoedigen.

 


A V T NODIGT U UIT BIJ COMME CHEZ SWA

Na de klassiekers van Moilière en Shakespeare kiest het Adegems Volktheater nu voor een stuk waarin ruimte is voor veel leute.

Op 31 oktober, 1-2-7-8 en 9 november laat het AVT u in den Hoogen Pad meegenieten van de laatste perikelen tijdens de voorbereiding op de opening van het klasse restaurant Comme Chez Swa.

Het is een stuk van Pol Anijs in een regie van Etienne Notteboom. Kaarten kunnen besteld worden bij Ria De Wilde tel 050-71.28.43 of via www.adegeemsvolkstheater.be

De opbrengst van de voorstelling van 2 november gaar naar de Vlaamse Vereniging Autisme.

 


GEMEENTE WIL BELANGRIJKE AANPASSINGEN AAN PRUP INDUSTRIETERREIN

Tijdens de informatievergadering in den Hoogen Pad over het PRUP (Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan) had burgemeester Johan De Roo reeds aangekondigd dat de gemeente zelf een aantal bezwaren tegen het PRUP zou indienen.

Tijdens de gemeenteraadszitting van woensdag 17 september zal het college van burgemeester en schepenen de raadsleden de goedkeuring van de door het college opgestelde bezwaren vragen.

De belangrijkste bezwaren hebben betrekking op de uitbreiding van het industrieterrein aan de zuidzijde van het bestaande industrieterrein. In het voortel van PRUP is er een zone van ongeveer 14 hectaren als zone voor afvalverwerking en recyclage ingekleurd.

In die zone zit de volledige uitbreiding aan de zuidzijde en de firma De Bree Solutions, Himschoot en Rotsart. De gemeente wil dat van de bestaande firma' s enkel de firma De Bree Solutions in die zone wordt opgenomen.

Van de uitbreiding wil de gemeente dat ook de eigendommen De Laet uit de Zone voor afvalverwerking en recyclage worden gehaald. In het onteigeningsplan dat bij het PRUP is gevoegd worden enkel de gronden in de uitbreiding langs de Noordzijde van het bestaande industrieterrein opgenomen.

Het gemeentebestuur stelt voor om ook de uitbreiding in het zuidelijk deel in het onteigeningsplan op te nemen. Als de het provinciebestuur daarmee akkoord gaat dan heeft de gemeente ook een vinger in de pap als het gaat over aan wie de industriegrond verkocht wordt.

MEER ZWARTE VLAGGEN

Ondertussen groeit het verzet tegen de uitbreiding langs de zuidzijde. Twee dagen na de informatievergadering hingen de eerste zwarte vlaggen in de Krommewege langs de afsluiting van de firma De Bree Solutions.

Er zijn ondertussen nog zwarte vlaggen bijgekomen in de Krommewege en ook op de Kampel zijn zwarte vlagen opgedoken.

Actievoerders willen dat het prachtig uitzicht van de omgeving van de Kampel gevrijwaard wordt. Ondertussen bereiden verschillende mensen hun bezwaarschrift voor.

 


SY-DANS-COMPAGNY VERLAAT ADEGEM

Vorig jaar startte Sylvie Van Hulle met haar SY-Dans-Compagnie een dansschool in Adegem. De eerste danspasjes werden in de zaal De Kesel boven de kinderopvang gezet.

Omdat er zoveel belangstelling voor de lessen bestond werd er uitgeweken naar de turn- en feestzaal van de Papaver.

Er kwamen in de loop van het vorig lesjaar verschillende vragen om uitbreiding van het lessenaanbod. Om daar te kunnen op ingaan moest Sylvie Van Hulle uitkijken naar een nieuwe locatie.

Er werd een nieuw lokaal gebouwd in Maldegem Kleit in de Jonge Jansdreef. Het gebouw zal nog niet volledig af zijn als op 15 september de eerste lessen op de nieuwe locatie worden gegeven.

Niet alleen het aantal dansrichtingen waarin les kan gevolgd worden is uitgebreid. Omdat Sylvie ook nog in andere dansscholen les geeft en zelf ook nog optreedt, heeft zij met Miss K!! van No8 en Jesus Cobas, twee ervaren leerkrachten aangetrokken.

Voor meer informatie over de nieuwe lessenreeksen kan er contact opgenomen worden met Sylvie Van Hulle 0478-54.65.81. of via [email protected].

 


VIJFDE LOTTOWINNAAR IN T' SCHRIJVERKE


foto Raoul Van Hulle

Hermine Van Landschoot van 't Schrijver trakteerde haar medewerksters en klanten op een glaasje champagne toen bekend werd dat er voor de vijfde maal in het bestaand van 't Schrijverke iemand er zijn lottoformulier liet valideren die er de grote pot mee won.

De vijfde lottowinnaar die anoniem wenst te blijven was er niet bij toen er geklonken werd op het lottosucces in 't Schrijverke. Het winnende formulier was goed voor €500.674.

 


Home
Home
 
Made in France