De week van Pol Veirman
Vijfde jaargang - n° 248 - Week 34 : 24 augustus tot 30 augustus 2008


ER WORDT GEFLITST OP HET INDUSTRIETERREIN

De maximum toegelaten snelheid op het industrieterrein is 50 km/u. De afgelopen maanden heeft de Maldegemse politie tellingen uitgevoerd op het industrieterrein.

Uit die controles bleek dat veel automobilisten zich niet aan deze snelheid houden. Met het informatiebord " ER WORDT GEFLITST" waarschuwt de politie de automobilisten die door het industrieterrein rijden dat zij zich aan de snelheidbeperking moeten houden.

Als die waarschuwingen niet helpen blijft er niets anders over dan verbaliserende controles.

 


GOUD VOOR WILLY EN LYDIE

Ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum werden Willy Impens en Lydie Van Vooren samen met hun familie door schepen Antoine Pauwels in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Nog voor Tia Hellebaut in Peking zaterdag goud behaalde in het hoogspringen werd er in het Maldegems gemeentehuis al goud uitgereikt aan Willy Impens en zijn echtgenote Lydie Van Vooren. Zij vierden afgelopen zaterdag hun gouden huwelijksjubileum.

Willy werd op 27 ju 1933 op Moerhuize geboren. Zijn ouders waren landbouwers en tijdens de wintermaanden handelde zijn vader in het vlas. Bij het begin van WO II vluchtte de familie tijdelijk naar St. Laureins.

In 1944 moesten zij opnieuw veiliger oorden opzoeken en vluchtten voor enkele weken naar Balgerhoeke. Na zijn lager onderwijs, tot aan zijn legerdienst, hielp Willy op de boerderij van zijn ouders. Na zijn legerdienst hielp hij mee aan de aanleg van het Vliegveld en de toeleveringsstraten van het vliegplein van Ursel.

Lydie zag een jaartje eerder dan Willy Het levenslicht in Balgerhoeke. Haar vader was eerste boomzager en daarna werkte hij bij Van den Braembussche.

Haar moeder zorgde voor de huishouding en had daarnaast ook nog een drankwinkeltje. Nadat Lydie de lager school had doorlopen hielp zij haar moeder in het huishouden en stak ook een handje toe bij mensen waar het nodig was.

Willy en Lydie leerden elkaar kennen nadat Willy aan zijn diensplicht had voldaan. Op het tuinfeest in Reesinghe (Maldegem) en in den hof van de familie Standaert ( Balgerhoeke) werd de basis voor de verdere toekomst van Erwin en Lydie gelegd.

Gemeenteraadslid Cecile Ryckaert overhandigde het gouden paar het gelukwenstelegram van het paleis.

Op 21 augustus 1958 werd er in het gemeentehuis in Adegem getrouwd. Het kerkelijk huwelijk werd voltrokken in de kerk in Balgerhoeke.

Het gouden paar kreeg drie kinderen die hen vijf kleinkinderen schonken. Het gouden paar heeft ook al twee achterkleinkinderen waarop zij trots zijn.

VIERGESLACHT

In de trouwzaal werd ook het viergeslacht, Lydie Van Vooren ( 6/12/1932), Christine Impens (16/06/1959), Ellen Sierens (03/12/1982) en Noor Houwenhuyse ( 04/07/2008), in de familie Impens – Van Vooren vereeuwigd

Willy sloot op 58 jarige leeftijd zijn beroepsloopbaan als bekister af bij Van de Kerkchove - Gilson.

Het verzorgen van hun huishouden en het onderhouden van hun tuin is samen met het verwennen van hun kleinkinderen zijn de belangrijkste hobby's van het gouden paar. Willy is ook thuis in het kaarten en het krulbollen.

Samen met hu familie genieten van al het mooie wat het leven hen te bieden heeft willen Willy en Lydie nog vele jaren doen

 


BIDPRENTJES DOOR ELKAAR GESCHUD

Vooraan in de St. Adrianuskerk wordt in een kader een bidprentje geplaatst van iedereen waarvan in de kerk definitief afscheid wordt genomen.

De laatste jaren gebeurde het wel meer dat verzamelaars van bidprentjes een of meerdere bidprentjes uit die kader haalden.

Vorige week klopte er opnieuw iets niet aan het kader. Na de telling van het aantal bidprentjes bleek dat er geen enkel verdwenen was.

Een vergelijking met de lijst van de namen van de mensen die na Allerheiligen 2007 overleden leerde dat alle bidprentjes er waren maar dat er verschillende van plaats waren verwisseld. Waarom iemand zich daarmee bezig houdt is niet te begrijpen.

 


MESTVERWERKINGSBEDRIJF OF BETONCENTRALE?

Er kwamen de afgelopen weken veel telefoontjes binnen bij het college van burgemeester en schepenen over de toekomst van het industrieterrein.

Het gerucht over de mogelijke komst van een mestverwerkingsbedrijf op het industrieterrein zorgde duidelijk voor paniek bij een aantal mensen. Dat gevoel werd ook nog versterkt toen er in een krant over de mogelijke inplanting van een dergelijk bedrijf werd geschreven.

Zowel het college van burgemeester en schepenen het provinciebestuur van Oost Vlaanderen waren ze verrast over de paniekreactie in Maldegem en de melding in de pers.

Voor zover zij weten is er geen sprake van de inplanting van een mestverwerkingsbedrijf op het Maldegems industrieterrein.

"Mocht er een aanvraag voor een vergunning voor een mestverwerkingsbedrijf binnen komen dan zullen wij die net als de aanvraag die destijds voor Onderdijke werd ingediend negatief adviseren" reageerde burgemeester Johan de Roo.

Hoewel er officieel nog geen aanvraag voor een vergunning is in gediend zouden er wel plannen zijn om, op de plaats waar het zogezegd mestverwerkingsbedrijf zou komen, een betoncentrale uit te bouwen.

 


OPENBAAR ONDEZOEK EN INFORMATIEVERGADERING

Om het nieuw industrieterrein te kunnen realiseren moeten gronden in de Ringbaan van bestemming wijzigen. Dat gebeurt door middel van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan.

Voor het plan door de provincie wordt goedgekeurd krijgen de gemeente en de bevolking de gelegenheid om tijdens de periode van openbaar onderzoek bewaren tegen dat plan in te diensten.

Op vier september om 20u organiseert het provinciebestuur in samenwerking met het gemeentebestuur van Maldegem in den Hoogen Pad een informatievergadering over het plan.

In het plan zit ook de niet door de gemeente aangevraagde uitbreiding van het Industrieterrein in de richting van Kleit.

Wie vragen heeft over de wijziging van de bestemming van de gronden in de Ringbaan en of het gedeelte in de richting van Kleit kan daarmee op die informatievergadering terecht.

Wie daarna nog bezwaren heeft kan die nog altijd indienen bij het provinciebestuur van Oost Vlaanderen of bij het college van burgemeester en schepenen.

 


DE WINDMOLENS MOETEN NOG EVEN WACHTEN

Er werd een vergunning aangevraagd om langs de expresweg zowel op het grondgebied van Eeklo als Maldegem windmolens te plaatsen.

Het Maldegemse college van burgemeester en schepen liet eerder al weten een dergelijke vergunning momenteel niet kan afgeleverd worden. Het provinciebestuur van Oost Vlaanderen heeft de stelling van de het college bevestigd.

Zonder dat de gronden, waar de windturbines zullen komen, veranderd zijn van bestemming, kan er geen vergunning voor de bouw worden afgeleverd.

De provincie is wel bezig met de opmaak van een Provinciaal uitvoeringsplan om een bestemmingswijziging van de gronden mogelijk te maken.

Zolang dat dossier niet is afgerond zal er geen vergunning voor windturbines afgeleverd worden.

 


Home
Home
 
Made in France