De week van Pol Veirman
Vijfde jaargang - n° 244 - Week 30 : 27 juli tot 02 augustus 2008


AFSCHEID VAN FREDDY LONGEVILLE

Zondagnamiddag 20 juli was Freddy Longeville een aandachtig toeschouwer tijdens de krulbolling in het André Trensonstadion.

Toen hij zich plots onwel voelde werd hem een stoel en een glas water aangeboden. Hoewel hij zich beter scheen te voelen werd toch een beroep gedaan op de hulpdiensten.

Hij werd overgebracht naar het AZ Alma Campus Sijsele. Zijn toestand ging plots snel achteruit en Freddy overleed nog dezelfde dag.

Zaterdag hebben zijn familie en vrienden tijdens een eucharistieviering in kerk in Adegem afscheid genomen van Freddy die op 20 april 60 jaar was geworden.

 


REGEN SPELBREKER OP WERELDKAMPIOENSCHAP KRULBOL

De regen zorgde er op de nationale feestdag voor dat het wereldkampioenschap niet op echte zandbanen werd gespeeld

Ook dit jaar werden er op 21 juli twee wereldkampioenschappen krulbollen per ploeg loten voor maats georganiseerd.

De concurrentie tussen de Belgische Vereniging voor Bolsporten in het André Trensonstadion in Adegem, en Vlaamse Krulbolbond, die zijn wereldkampioenschap op de gemeentelijke terreinen in Ursel organiseerde, lag samen met de minder gunstige weersomstandigheden aan de basis van het lager aantal deelnemers en toeschouwers dat op de nationale feestdag naar het André Trensonstadion in Adegem afzakte.

Bij de vrouwen ging de titel naar het duo Ans Weyemans uit het Limburgse Hamont Achel en Christiane Van Moer uit Bassevelde.

Slechts 14 vrouwen deden in Adegem een gooi naar de regenboog truien. Die werden onderverdeeld in 7 ploegen. Vrouwen hebben duidelijk een andere visie op krulbollen dan mannen.

Er wordt met veel meer overleg gepleegd en het gaat er over het algemeen ook een stuk rustiger aan toe. Er wordt in beslissende fazen ook veel minder voor een schietoplossing gekozen.

In de finale stonden de ploegen Ans WeyemansChristiane Van Moer en Rosette Hendriks en Lea Van Landschoot tegenover elkaar.

Het was voor de toeschouwers vooral uitkijken naar de krulbolkunsten van de Limburgse Ans Weyemans die voor het publiek en de andere finalisten een onbekende was.

De vrouw uit Hamont Achel viel zeker niet uit de toon. Samen met de drie andere finalisten maakte zij er een spannende finale die ze samen met Christiane Van Moer met 9-8 won.

Odiel Vermeersch ( Sint Margriete), Geert De Meyer (Maldegem –Kleit) en Gerard Huysmans (Waarschoot) zijn de nieuwe wereldkampioenen bij de Belgische Vereniging van Bolsporten.

Bij de mannen bestaan de ploegen uit drie leden. Na de tweede inschrijving bleef de teller op 153 deelnemers staan. De namen van de winnaars uit de eerste ronde gingen opnieuw in de trommel.

Met de loting voor de tweede ronde werden de definitieve ploegen voor het verdere verloop van het wereldkampioenschap samengesteld.

Na de loting wordt er bij de ploegen onmiddellijk aan taakverdeling gedaan. De meeste bolders kennen elkaars kwaliteit zodat er geen of maar zelfden problemen zijn over wie er zal opgaan, schieten of als middenman optreden.

Van die laatste wordt verwacht dat hij goed is zowel in het schieten al in het bollen van zijn spel.

Tussen de eerste en de tweede ronde gingen de hemelsluizen open. Voor enkele ploegen regende het te veel om aan de tweede ronde te beginnen.

Toen ze er dan toch aan begonnen had de regen er voor gezorgd dat de zandbanen van het André Trensonstadion er een stuk minder zacht bij lagen.

Dat was vooral voor de opgaanders even aanpassen. Er moest na de regen minder macht gebruikt worden om rond de staak te geraken.

Een goede organisatie zorgde er voor dat nog voor 22u ook bij de mannen de namen van de nieuwe wereldkampioenen gekend waren.

In de finale stonden trio' s Marc Van Hulle, Marijn TermonteGino en Odiel VermeerschGeert De Meyer Gerard Vermeersch tegenover elkaar.

Het team van Marc Van Hulle had op zijn weg enkele moeilijke momenten beleefd maar mocht zich toch een terechte finalist noemen.

Het team van opgaander Odiel Vermeersch, middenman Geert De Meyer en schutter Gerard Huysmans was een goed uitgebalanceerd team.

Op hun weg naar de finale haalde geen enkele tegenstrever meer dan 5 punten. Voor het publiek begonnen Odiel Vermeersch en zijn teamgenoten dan ook als de uitgesproken favorieten aan de finale.

Zij hebben die rol ook waargemaakt. De ploeg van Marc Van Hulle kreeg niet meer dan 4 streepjes (punten) op de krulbol van hun opgaander.

 


IKEA VRACHTWAGEN BRAND UIT OP HET VLIEGPLEIN

Dinsdagnamiddag kwam een lichte bestelwagen van IKEA bureaumeubilair leveren bij de firma Decola in het Vliegplein 66 in Adegem.

De firma van manager Benoit Vermeyen is al ruim drie jaar actief in onze gemeente en is gespecialiseerd in voedingssupplementen.

Van het lossen van het bureaumeubilair in niets in huis gekomen. Hoe de brand in de laadruimte precies is ontstaan was niet onmiddellijk duidelijk.

Vermoed wordt dat er een kortsluiting is ontstaan in de elektrische leiding in de laadruimte waardoor de verpakking van de meubelen na een tijdje vuur hebben gevat.

De lichte vrachtwagen brandde volledig uit en de meubels waren rijp voor het stort.

 


SPEKTAKEL IN ONDERDIJKE

Het was niet echt zomers weer maar ideaal voor een spectaculaire autocross. De VZW De Wielewaal mocht dan ook veel deelnemers en veel publiek op zijn jaarlijkse autocross in Onderdijke ontvangen.

De piloten hebben het publiek gegeven warvoor het gekomen is spektakel en de lokale piloten hebben hun supporters niet teleurgesteld.

 


GILLES DE BINCHES EN EDDY WALLY KOMEN NAAR MALDEGEM

Zondag 24 augustus organiseert Maldegem zijn jaarlijkse Maldegem Wandelt – Fietst – Proeft en Swingt.

Ieder jaar zorgen de inrichters voor enkele blikvangers in het animatieprogramma die op het terrein achter het Sint Annapark wordt aangeboden.

Zondagavond zorgt Eddy Wally voor de sfeer in de feesttent van het Comité voor initiatief.

Tijdens de viering van de nationale feestdag kondigde burgemeester Johan De Roo aan dat ook de wereldberoemde carnavalsgroep les Gilles de Binches op 24 augustus te gast zullen zijn in Maldegem.

De burgemeester bevestigde ook dat de vriendschapsbanden tussen Maldegem en Dinant die door politieke spanningen in het gemeentebestuur van Dinant op een laag pitje stonden, nauwer zullen aangehaald worden. Na de vakantie wordt een officiële Maldegemse delegatie in Dinant verwacht.

 


INTERPROVINCIAAL OVERLEG IN DEN HOOGEN PAD

Minister Hilde Crevits had de Gouverneurs van Oost en West Vlaanderen opgedragen om in het kader van het dossier van "Optimalisatie van de scheepvaart naar het binnenland ( verbreding van het Schipdonkkanaal)" overleg te plegen met de besturen en belangengroepen van de gemeenten die rechtstreeks bij het dossier betrokken zijn.

Het provinciebestuur van Oost Vlaanderen organiseerde in overleg met het provinciebestuur van West Vlaanderen een eerste bijeenkomst.

Die ging door in den Hoogen Pad. Hoewel de provincie het niet nodig vond om de lokale pers van deze bijeenkomst op de hoogte te brengen vernamen wij na de bijeenkomst toch dat er op die bijenkomst niet veel concreets over het dossier werd verteld.

Er werden wel afspraken gemaakt over de volgende bijeenkomst en de samenstelling van de verschillende delegaties. Uit de gesprekken werd wel duidelijk dat er al enkele gemeenten zijn die een duidelijk negatief standpunt tegenover het dossier hebben ingenomen.

Andere gemeenten nemen nog steeds een afwachtende houding af en het bestuur van de haven van Zeebrugge is een grote voorstander van het dossier.

 


DERDE BIM KARTING EVENEMENT

Zondag 16 augustus organiseert Bedrijven Industrie Maldegem (BIM) in de Krommewege zijn derde Karting evenement. Tussen 11u en 17u worden vier manches van elk 1 uur gereden.

Bedrijven kunnen met ploegen tot 6 man inschrijven tot 12 augustus op het secretariaat bij O I L. De hoofdprijs van het sportieve evenement is een verwenweekend in Rome.

Tijdens het evenement worden ook helikoptervluchten boeven de streek georganiseerd. Voor informatie en inschrijving ( tot 12 augustus) kan contact opgenomen worden met de VZW BIM LieS Lybaert Industrielaan 9b Maldegem tel 050-72.72.63 of via [email protected]


Home
Home
 
Made in France