De week van Pol Veirman
Vijfde jaargang - n° 242 - Week 28 : 06 juli tot 12 juli 2008


ROMMELMARKT WEERSTOND VROEGE REGEN

Ondanks de regen in de vroege morgen bleven de meeste deelnemers aan de rommelmarkt in Adegem – Dorp op hun plaats. Een beslissing van het feestcomité om dit jaar geen standgeld aan te rekenen zat daar zeker voor iets tussen.

Als feestcomité kan je activiteiten plannen en tot in de puntjes voorbereiden. Je hebt alles in de hand behalve het weer en dat beslist over het succes of het mislukken van een activiteit die in openlucht doorgaat.

Het Adegemse feestcomité verwachtte veel van zijn rommelmarkt op zaterdag. Adegem –Dorp was voor het verkeer afgesloten zodat de bezoekers van de rommelmarkt onbezorgd tussen de standen van de rommelmarkt konden lopen. Toch dreigde de rommelmarkt dit jaar letterlijk in het water vallen.

Net op het moment dat de deelnemers aan de rommelmarkt hun koopwaar begonnen uit te stallen begonnen in Adegem fors te regenen.

De mensen begonnen opnieuw in te pakken en waren vast van plan om op hun stappen terug te keren. David Storm binnen het Adegemse feestcomité verantwoordelijk voor de rommelmarkt, besloot na overleg met de andere leden van het comité die aanwezig waren in Adegem Dorp, de deelnemers voor te stellen om te blijven.

Als ze ingingen op zijn voorstel moesten zij geen standgeld betalen. Het grootste deel van de deelnemers is gebleven en trotseerde zelfs een tweede bui die omstreek 8u over Adegem trok.

EEN DAG VROEGER

Nog nooit kwamen zoveel kinderen op de kermisnamiddag in den Hoogen Pad af. Ze genoten alle 240 van het poppenspel, het drankje en de snoep die hen werd aangeboden.

Dit jaar begon de zomerkermis niet op vrijdag maar op donderdagnamiddag. Door de kindernamiddag een dag te vervroegen ontliep het feestcomité de concurrentie met de officiële 11 juliviering in Maldegem.

De voorbije jaren namen er altijd iets meer dan 100 kinderen deel aan de kindernamiddag. Vic Blomme voorzitter van het feestcomité had er een voorgevoel van dat er dit jaar door de minder gunstige weersomstandigheden meer kinderen op de kindernamiddag zouden afkomen.

Een bron voor zijn vermoeden was de grotere belangstelling die er dit jaar voor de speelpleinwerking in Adegem bestaat.

Voor het poppenspel maakte het niet uit of er nu meer of minder kinderen aanwezig waren. Anders lag het voor het drankje (tijdens de pauze) en het zakje snoep (na de voorstelling) die de kinderen kregen.

Er werd veiligheidhalve een grotere voorraad aangekocht. Het is best dat het comité positief gereageerd heeft op het voorgevoel van zijn voorzitter. Er kwamen 240 kijken naar het poppenspel.

 


VRAAG 6 WORDT GESCHRAPT

Nog tot 7 september kan je deelnemen aan de fotozoektocht die ook dit jaar door de Adegemse afdeling van de Gezinsbond wordt georganiseerd.

De deelnemingsformulieren kosten € 4,00 en kunnen bekomen worden bij de Dienst Toerisme Maldegem, Boetiek Claudine, Electro Rafaël De Baets, Bloemen Lieve, Optiek De Bree en bij Luc Van Acker Walland en Gaston Regelbrugge Canadezenlaan.

Naast de gewone vragen die bij een fietszoektocht horen moeten tijdens de zoektocht van de Gezinsbond ook een aantal foto' s op de omloop herkend worden.

Met die foto' s is er een probleempje gerezen. De paal met foto nummer 6 is verdwenen en nergens terug te vinden. De verantwoordelijken van de fietszoektocht hebben dan ook besloten om de vraag over foto 6 te annuleren.

 


REGEN KON DE PRET NIET BEDERVEN

Vorig weekend organiseerden het wijkcomité van Ringbaan en Zandakkers hun jaarlijks buurtfeest. Het vrijdagavondprogramma kon zonder problemen en in de grootste gezelligheid afgewerkt worden.

Zaterdagavond probeerden de weergoden als spelbreker op te treden. Net toen de mensen van de wijk aan het aperitief zouden beginnen en het vuur voor de barbecue werd opgesteld begon het stevig te regen.

Iedereen vluchtte binnen in de zandloper. De mannen die verantwoordelijk waren voor de barbecue zorgden er voor dat het vuur voldoende tegen de regen beschermd werd zodat het gezellig feest toch kon doorgaan.

In tegenstelling met vorig jaar ( in open lucht) werd er nu in de Zandloper getafeld.

 


PLAATSELIJK VERKEER IN ONDERDIJKE

Het was de bedoeling om vrijdag 12 juli het deel van Onderdijke vanaf het kruispunt met de Gentweg richting Kleit opnieuw voor alle verkeer open te stellen.

Het kwakkelweer van vorige week heeft er voor gezorgd dat de werken niet tijdig konden afgerond worden om vrijdag de straat voor alle verkeer open te stellen. Tot na de vakantie is er enkel plaatselijk verkeer toegelaten.

Wie langs dat deel van Onderdijke wordt tegengehouden en niet kan aantonen dat hij in dat deel van de straat moet zijn kan een PV aangesmeerd krijgen.

 


WERELDKAMPIOENSCHAP KRULBOLLEN

Maandag 21 juli wordt in het André Trensonstadion het wereldkampioenschap krulbol per ploeg loten voor maats voor mannen en vrouwen georganiseerd.

Inschrijven kan vanaf 13u. Op dezelfde dag wordt door de Vlaamse Krulbolbond in Ursel eveneens een wereldkampioenschap krulbol per ploeg loten voor maats georganiseerd.

De krulbolders moeten kiezen waar zij een gooi naar de regenboogtrui willen doen.

 


NATIONALE FIETSTOCHT EINDIGT IN DEN HOOGEN PAD

In het kader van de viering van de nationale feestdag organiseert het 21 julicomité Maldegem op 21 juli zijn jaarlijkse fietstocht.

Inchrijven voor de fietstocht die voor wie dat wil afgerond wordt met een barbecue in den Hoogen Pad, kan tot 16 juli om 12u.

Volwassen betalen voor de fietstocht en de BBC €12,00. Kinderen tot 12jaar fietsen en eten voor €6,00. Er wordt gestart aan het gemeentehuis in Maldegem tussen 13u30 en 14u15 en de afstand bedraagt, voor zij die zich niet van weg vergissen, 40 km.

 


MARATHONGBAAIBOLDERS TE GAST IN DE VIERKLAVER

Met een bezoek aan de VZW de Vierklaver sloot het marathongaaibolteam zijn dossier 2008 af. Van bij de eerste marathonbolling schenkt het team de opbrengst van zijn marathongaaibolling aan de VZW De Vierklaver.

Dit jaar was het Steven Roets, nieuwkomer in het team, die de 1850 euro aan Gaby Van Landschoot directeur van de Vierklaver mocht overhandigen.

 


VLAAMS NATIONALE FEESTDAG IN HET PARK WALLYN

Om te voorkomen dat het publiek het optreden van Kris de Bruyne in de regen zou moeten bijwonen lieten de gemeente en de cultuurraad de viering van de Vlaamse feestdag in een tent in het park Wallyn Doorgaan.

Kris De Bruyne liet de gasten genieten van al zijn gekende in minder gekende nummers.

De tent bleek geen overbodige luxe. Tijdens zijn laatste nummers werd de zanger extra begeleid door de regendruppels die op de tent vielen.

Met zijn gedicht dat verwijst naar de Heks van de Holleweg, werd Erwin Goethals winnaar van de eerste Maldegemse poëzieprijs.

Net als de tweede Laureaat Jordy Vanpoucke ontving hij zijn prijs uit de handen van schepen van cultuur Frank Sierens. Isolde Lasoen werd door de Cultuurraad tot cultuurambassadeur 2008 van Maldegem uitgeroepen.

 


AUTOCROSS IN ONDERDIJKE

Zondag 20 juli organiseert de VZW De Wielewale zijn jaarlijkse autocross op de terreinen van Achiel Ryckaert Onderdijke 28.

De start van de eerste reeks wordt om 11u gegeven. Zaterdagavond is er in de feesttent al een fuif met een optreden van Grimpie. De toegang op de fuif is gratis.


FIETSREGISTRATIE

Wie zijn nieuwe of oude fiets wil laten registreren, zodat hij als hij na een diefstal teruggevonden worden aan de eigenaar kan terugbezorgd worden, krijgt daarvoor de kans op dinsdag 22 juli.

Dan staat de politie met het nodige materiaal tussen 10u en 17u tijdens de rommelmarkt op de hoek van de Kleitkalseide en de Halledreef.

 


PENDELDIENST TIJDENS AALTERSE OOGSTFEESTEN

In het restaurant De Swaene in Knesselare stelde het bestuur van de Oogstfeesten in Aalter hun programma voor de 25ste oogstfeesten voor.

Dit jaar wordt het een vijfdaagse van woensdag 30 juli tot zondag 3 augustus. Kaarten voor een of meerdere dagen van de oogstfeesten kunnen besteld worden op het nummer 09-374.24.76.

Nieuw dit jaar is de pendeldienst die voor het schlagerfestival op donderdag ingelegd wordt tussen het station van Aalter en de festivalweide.

Wie met de trein komt of zijn auto aan het station achter laat vindt daar op een bord het telefoonnummer van de gratis pendeldienst.

 


ZONERINGSPLAN GOEDGEKEURD

Minster Van Milieu Hilde Crevits heeft haar handtekening gezet onder het besluit dat de zoneringsplannen in Vlaanderen goedkeurt.

Met die zoneringsplannen geeft iedere gemeente aan in welke zone van haar gemeente riolering ligt, waar er in de toekomst riolering komt en waar er nooit riolering komt.

Het besluit is vooral belangrijk voor de mensen die in een zone wonen waar nooit riolering komt.

Hun afvalwater zal nooit via riolering naar een waterzuiveringstation worden afgevoerd.

Hun afval zal door middel van IBA' s (Individuele Behandeling afvalwater) moeten gezuiverd worden.

Er wordt nu naar een methode gezocht om de kosten voor de aanleg van en de controle op de IBA' s voor de mensen tot een minimum te beperken.

Minister Crevits voorziet ook subsidies voor rioleringswerking in ondermeer Malecote in Adegem.

De gemeente zal na de vakantie nagaan hoe zij de mensen die in de zone wonen waar nooit riolering komt het best kan informeren en adviseren in verband met de plaatsing van een IBA.


Home
Home
 
Made in France