De week van Pol Veirman
Vijfde jaargang - n° 215 - Week 01 : 06 tot 12 januari 2008


WIE WINT WAT BIJ DE ADEGEMSE MIDDENSTAND

In café Damberd trokken de Adegemse middensanders die deelnamen aan de eindejaarstombola de winnende nummers.

In tegenstelling met in 2006 waren er vorige jaar wel voldoende Adegemse middenstanders die hun schouders onder een eigen eindejaarsactie wilden zetten.

De eindejaarsactie had volgens sommige deelnemers net als de eigen plaatselijke UNIZO afdeling nooit moeten verdwijnen.

De eindejaarstombola is terug maar het ziet er niet naar uit dat UNIZO Adegem opnieuw wordt opgestart. Er zijn te weinig kandidaten om bestuursverantwoordelijkheid te nemen.

Bij een hapje en een drankje werden op vrijdag vier januari in café 't Damberd de winnende nummers van de eindejaartombola getrokken.

De hoofdprijs van €1000,00 gaat naar het nummer 127994 dat werd uitgegeven door Vishandel Christine. Het reserve nummer €50,00 is 124849 en werd uitgegeven door Boetiek Claudine. Het is geldig van 25 tot 29 februari 2008.

Winnen €10,00 de loten die eindigen op 053 en 516.

Winnen €20,00 de nummers 122009 -126166 -139876 -141932 -144789 -152664 -158869-162893 -165836 - en 169600

Winnen €40,00 de nummers 125832 -132173 -135042 -142937 en 153576.

Winnen €60,00 de nummers 120418 -142248 en 179081

Winnen €100,00 de nummers 134575 ( 't Schrijverke) en166804 ( Boetiek Claudine)

Winnen €200,00 de nummers 170838 (Boetiek Claudine) en 177365 (slagerij Rys)

Wint €500,00 het nummer 125805 (Optiek De Bree)

De winnende loten kunnen tussen 10 januari en 11 februari ingeruild worden voor waardebons bij DEXIA.

De waardebons kunnen tot en met 24 februari uitgegeven worden bij de zelfstandigen die aan de eindejaarstombola deelnamen.

 


GEMEENTEPERSONEEL KLONK OP HET NIEUWE JAAR

Tijdens de nieuwjaarsreceptie nam de gemeente afscheid van de mensen die de afgelopen 12 maanden een punt achter hun loopbaan hebben gezet bij de gemeente, politie, brandweer of bibliotheek. Onder de afscheidnemers waren Hugo Notteboom ( bibliotheek), Marc Maeyens (gemeentelijke administratie) en Roger Cockuyt (Politie)

Het is een goede gewoonte dat de gemeente haar personeel ter gelegenheid van het nieuwe jaar een receptie aanbiedt. Het viel wel op dat heel wat personeelsleden op de afspraak ontbraken.

De nieuwjaarsreceptie geeft de burgemeester de gelegenheid om namens de gemeenteraad zijn waardering uit te spreken voor het werk dat het personeel voor de gemeente doet.

Ieder personeelslid van de gemeente is volgens de burgemeester een belangrijke schakel in de machtige machine die de gemeente is.

De nieuwjaarsreceptie is voor de gemeente ook het moment om met een geschenk officieel afscheid te nemen van de mensen die een punt hebben gezet achter hun beroepsloopbaan bij een van de gemeentelijke diensten.

Nadat de burgemeester een kort financieel verslag van de gemeente had gegeven kondigde hij ook maatregelen aan om de energiekosten bij de gemeente te drukken.

Daarvoor rekent het gemeentebestuur op de medewerking van het personeel. Op iedere afdeling zal er een verantwoordelijke zijn die er moet op toezien dat de lichten gedoofd worden en de verwarming teruggedraaid wordt als het bureau of het atelier of een ander lokaal gesloten wordt.

In de nabije toekomst zullen daaromtrent dienstnota's verspreid worden en zullen er per afdeling verantwoordelijken worden aangeduid.

Het kan volgens het gemeentebestuur niet dat in een tijd waarin de energie zo duur is dat er tijdens het weekend of tijdens verlofdagen lichten blijven branden of de chauffage gewoon op de dagtemperatuur blijft staan.

Van de bevoegde schepenen wordt verwacht dat hij of zij er op toeziet dat de aangekondigde maatregelen opgevolgd worden.

 


EERSTE INDOOR- KINDETORNOOI BIJ 't LOBBEKE

Omdat de tennisclub slechts over twee indoorterreinen beschikt mochten er in de hoogste categorie slechts 24 jonge spelers en speelsters aan het eerste kinder-indoortornooi deelnemen.

't Lobbeke, de tennisclub van voorzitter Martin De Vlieger, is ook vorig jaar niet toevallig door de VTV (Vlaamse Tennisvereniging) toegeroepen tot kindvriendelijke tennisclub.

't Lobbeke doet al jaren bijzondere inspanningen om de jeugd de weg naar het tennis te laten vinden. Toen de VTV vorig jaar de organisatie van de eerste winter- indoortoernooien voor de kinderen aankondigde was voorzitter Martin De Vlieger en zijn bestuur er als de kippen bij om een van die tornooien op zijn agenda te plaatsen.

Op vrijdagvoormiddag vier januari zakten een vijftigtal jongeren af naar de thuisbasis van 't Lobbeke. Die jongeren kwamen niet alleen uit Maldegem en Adegem maar ook uit andere gemeenten van Oost en West Vlaanderen.

Voor de allerkleinsten van 4 en 5 jaar is het tornooi de gelegenheid om voor het eerst kennis te maken met een tennisbal en een tennisracket. Zij die deze periode al gepasseerd waren mochten al een balleke opslaan en een miniwedstrijd spelen tegen en van de vriendjes of de begeleider.

In de namiddag was het de beurt aan jongeren tussen 7 en 10 jaar. Omdat 't Lobbeke over slechts twee indoorterreinen beschikt mochten er, om praktische redenen, niet meer dan 24 deelnemers inschrijven. De inschrijvingslijst was dan ook weken voor het tornooi volgeboekt.

 


DE GILDE GAAT NOG EVENTJES OPEN

Het is al enkele jaren geleden dat de Gildezaal in de Stationsstraat in Maldegem de fuiftempel voor de jeugd was. Het gebouw staat al enkele jaren leeg en is ondertussen ook veranderd van eigenaar.

Vermoedelijk nog dit jaar gaat het gebouw tegen de vlakte en komt er een nieuw complex. Vooraleer de sloophamer zijn werk doet zal de Gilde toch nog een paar maal zijn deuren openen.

Vorige week klaagde de raad van beheer van het JOC De Redekiel in een openbrief de houding van de gemeente aan tegenover initiatieven die door het JOC genomen worden.

De gemeente had hen niet ingelicht dat drie cafébazen de zondagavond van carnaval hun café zouden sluiten en een carnavalsfuif in de Gilde organiseerden.

De redekiel die in 2007 in een feesttent in het Sint Annapark instond voor de organisatie van carnavalsfuif op zondagavond, en samen met de Raad van Elf op zaterdagnamiddag het kindercarnaval organiseerde, zat voor 2008 met de zelfde plannen.

Toen de Redekiel vernam dat drie cafebazen eveneens de zondagavond van carnaval een fuif planden in de gildezaal was de raad van beheer van het JOC in alle staten.

Bart De Baets een van de cafébazen bevestigde' ons het initiatief van hem en zijn collega's en wees er op dat in tegenstelling me wat de Redekiel in zijn openbrief beweerde de Gilde wel degelijke brandveilig is.

"Wij gaan niets organiseren zonder dat wij de nodige vergunningen en attesten hebben" gaf de cafébaas van De Gouden Leeuw nog mee. Hij vroeg zich ook af waarom de Redekiel niet eerst met de cafébazen contact had opgenomen alvorens hun openbrief te schrijven.

Schepen van Jeugd Valerie Taeldeman heeft de beide partijen rond de tafel gebracht en er is een oplossing uit de bus gekomen.

De redekiel zal de zaterdagnamiddag van carnaval het kindercarnaval in de gildezaal organiseren en de cafébazen er op zondagavond hun carnavalsfuif.

De Redekiel zal in hun lokaal in de Bloemestraat een eigen carnavalsfuif organiseren. Daarmee is iedereen tevreden.

 


NIEUWE UITBATERS IN SPORTHAL VAN CAUTEREN

Voor een aantal leden van de VZW AZJEBA (Minivoetbalploeg AZ77, volleybalclub Jevo en Basketbalteam BJM) was twee januari geen dag om te bekomen van de feestelijkheden met de jaarwisseling.

Sinds 1 januari neemt de VZW de uitbating van de cafétaria van de sporthal van Cauteren over van Volleybalclub Flamingo die zijn sportieve activiteiten al enkele maanden heeft stopgezet.

Na een grondige poetsbeurt en wat aanpassingen ziet de cafetaria er een stuk aantrekkelijker uit.

 


CURSUS EHBO

Eind januari organiseert de Maldegemse afdeling van het Rode Kruis een cursus EHBO. Cursus bestaat uit zes lessen van elk twee uren waarin naarst theorie op praktijd aanbod komen.

Wie zijn brevet wil halen met na het volgen van de cursus die gratis is ook deelnemen aan het examen dat net als de cursus in het lokaal van het R K in de Bloemestraat wordt georganiseerd.

Voor meer inlichtingen of inschrijving voor de cursus kan contact opgenomen worden met Jeanine Lips Kleitkalseide 50 Maldegem Tel: 050-71.57.79 of 0486-65.91.42.

 


Home
Home
 
Made in France