De week van Pol Veirman
Vijfde jaargang - n° 214 - Week 53 : 30 december 2007 tot 05 januari 2008


AUTO BOORT ZICH IN DEN OSSCHAERT

Het was vorige week zondag ongeveer 14u30 toen mensen in Adegem Dorp zagen hoe een auto, komende uit de richting van de kerk, ter hoogte van de zaal D'Havé begon te slingeren.

De auto schoof een eindje verder het voetpad op en boorde zich daarna nog een eind verder in de gevel van café den Osschaert. De fietsen die voor de deur stonden waren niet geraakt.

De chauffeur van de auto werd slechts licht gewond, zijn passagier werd naar het hospitaal afgevoerd. In den Osschaert lagen de brokstukken tot aan de muur aan de westzijde van het café.

Uitbater Curd Coone en zijn twee aanwezige klanten die zagen hoe de auto zich door de muur boorde en kwamen er met de schrik vanaf. Met wat improvisatie kon de café worden opgeknapt zodat die een paar dagen later zijn deuren opnieuw kon openen.

 


VOORZITTER NOOD ZOEKT TROOTST TIJDELIJK BUITEN STRIJD

Tijdens het kerstfeest van Nood Zoekt Troost kwam voorzitter Julia De Vlieger ongelukkig ten val. Ze kwetste zich aan haar schouder.

Een bezoek aan de kliniek leerde Julia en haar dochter dat het schoudergewricht ernstige schade had opgelopen. Julia moet het de komende dagen rustig aan doen

 


KERSTCO0NCERT WAS MUZIKAAL HOOGSTANDJE

Het koor van de Papaver, Canti Corum (versterkt) en de Verenigde Vrienden bezorgden Adegem een heerlijke muzikale avond. De opbrengst van het kerstconcert wordt aan de Vierklaver geschonken

Tien minuten voor het begin van het kerstconcert waren alle stoelen in de Sint Adrianuskerk bezet. Gelukkig voor heel wat automobilisten bleef de politie zondagavond weg uit het centrum van Adegem.

In plaats van hun auto op de parking aan den Hoogen Pad te parkeren verkozen veel automobilisten hun auto achter te laten op een plaats waar die niet thuis hoort.

In de kerk verwelkomde Lieve Blondeel het publiek en liet daarna de instrumenten van de muziekmaatschappij en de stemmen van de koorleden spreken. Met de klankinstallatie van Grimpie waren zowel de optredens van de fanfare als de koren perfect te horen.

Het publiek werd ruim twee uren muzikaal verwend. Volgens de applausmeter ging het meeste applaus naar het optreden van het kinderkoor.

IN DE MARGE

Hoewel iedereen van de optredens had genoten waren wij nog niet buiten de kerkdeuren voor we de eerste negatieve opmerkingen opvingen.

Die opmerkingen hadden betrekking op de keuze van de nummers door Canti Corum en de V V A. Van het koor werden meer Nederlandstalige kerstliederen verwacht. Een van de mensen met opmerkingen verwees ons naar de kerstconcerten in Nederland waar anderstalige kerstliederen een uitzondering zijn.

De V V A had er volgens de andere kritieken, er bij de keuze van zijn stukken te weinig rekening mee gehouden dat het om een kerstconcert ging. Wij hebben begrip voor die opmerking maar blijven er toch bij dat het geslaagde avond was.

 


ZIJ HOUDEN UNIZO ADEGEM DE EER HOOG

Wie wil weten wat hij met de eindejaarstombola van UNIZO Adegem gewonnen heeft die kan de trekking van de prijzen op vrijdag vier januari meemaken. De trekking gebeurt vanaf 20u in het Damberd.

Dat er dit jaar in Adegem opnieuw een UNIZO eindejaarstombola is danken wij aan Alibi – Bakkerij 't Oventje –Bloemen en Fruit Lieve – Boetiek Claudine – Elektro Raf De Baets – Electro Gaby Gelaude / De Ketelaere – Fietsen Van de Voorde – Frituur 't Keetje – Optiek De Bree – Slagerij Johan en Annick Rys – 't Schrijverke en Vishandel Christine.

 


PLAN M.E.R. VOOR VERBINDING SEINE EN SCHELDE

De plannen voor een volwaardige binnenvaartverbinding tussen het Seine en Scheldebekken hebben ook hun impact oor onze streek. De ringvaart vanaf Gent tot aan de haven in Zeebrugge kan in die plannen worden opgenomen.

Een van de opties is de verbreding van het Schipdonkkanaal en de samenvoeging van de twee vaarten. Een aantal gemeenten die langs het kanaal gelegen zijn zullen pas in april van 2008 hun standpunt over de verbreding van de ringvaart en de samenvoeging van de kanalen bepalen.

Om na te gaan welke invloeden die plannen, bij hun realisatie op het milieu in de ruimste zin van het woord kunnen hebben, wordt door de Vlaamse overheid het Plan M E R (Milieu Effectenrapport) opgemaakt.

Het introductiedossier van dat plan, dat aangeeft wat en hoe er zal onderzocht worden ligt ter inzage in alle steden en gemeenten die langs de ringvaart liggen. Dat introductiedossier ligt al sinds 7 december ter inzage op de Milieu Dienst van de gemeente Maldegem.

Tot 7 januari kan iedereen nagaan in het introductiedossier of alles is opgenomen wat bij het opmaken van het M E R moet onderzocht worden en of er tijdens het onderzoek nog andere methodes moeten gebruikt worden dan de methodes die in het dossier zijn opgenomen.

Opmerkingen en suggesties kunnen tot 7 januari ingediend worden bij de milieudienst.

 


ALBERT DE KESELSTRAAT KLONK OP HET OUDE EN HET NIEUWE JAAR

In de Albert De Keselstraat wachten ze niet op het nieuwe jaar om te klinken. Voor de derde maal organiseerden zij vorige week donderdagavond hun eindejaars- en nieuwjaarsdrink. Jong en oud was op het feest uitgenodigd.

Aan spijs en drank ontbrak het op de oudejaars- en nieuwjaarsdrink niet. Iedereen die deelnam aan het feest bracht spijs of drank mee. Bereidwillige handen zorgden voor dat iedereen tijden van spijs en drank voorzien werd.

 


WATERBEHEERSINGSWERKEN OP DE KRUIPUIT EN DE APPPELBOOM

Hoewel ze niet met zoveel woorden in de meerjarenplanning staan ingeschreven, bevestigde burgemeester Johan De Roo ons dat er in 2008 in het kader van de waterbeheersing werken zullen uitgevoerd worden op den Appelboom en de Kruipuit.

Die werken zijn terug te vinden in het Masterplan dat na de overstroming van 2006 werd aangepast. Die werken zullen deel door de gemeente en deels door het bestuur van de Wagenmakerstroom worden uitgevoerd.

 


DUIVEN IN DE KIJKER

Marnix Schelstraete was een van de twaalf duivenmelkers die door de inrichters van de jaarlijkse Kerstdag-duivententoonstelling uitgenodigd was om zijn vier duiven die de afgelopen jaren de beste resultaten bijeen hadden gevlogen ten toon te stellen.

Honderden duivenmelkers zakten ook dit jaar op kerstdag naar het André Trensonstadion af om het kruim van de prijsduiven van Vlaanderen te bewonderen.

 


HELP PIET EN PETRA OP WEG NAAR DE OLYMPISCHE SPELEN

Piet Lammertyn en Petra Cauwels doen mee aan een wedstrijd waarvan het winnend team naar de Olympische spelen mag. De wedstrijd begon in september en is nu in een beslissende fase getreden.

Piet en Petra deden het tot nog toe uitstekend en behoren tot de tien beste families. Slechts vijf van de tien finalisten mogen deelnemen de sportproeven die opTenerife worden georganiseerd. De bevolking mag via een stemming de vijf teams aanduiden die naar Teneriffe mogen.

De stemming begint op 7 januari. Wie Piet en Petra op weg wil helpen naar Tenerife surft vanaf 7 januari naar www.olympischefamilie.be en stemt dan de familie jozefientjes want dat is de teamnaam van Piet en Petra. Iedereen mag ieder dag eenmaal stemmen.

 


BJM GEEFT EIGEN JEUGD KANSEN

De bijna voltallige jeugd van BJM nam op tweede kerstdag deel aan de jaarlijkse Basketbal familiedag. Ook een wedstrijd tegen de ouders stond op het programma.

Een paar jaar terug heeft BJM Maldegem besloten om zich volledig op de eigen jeugd te concentreren. De club speelt nu met in team in derde provinciale en is in de jeugdreeksen vertegenwoordigd.

Hun Benjamins geven sportief het goede voorbeeld. Zij sloten de heenronde van de competitie af zonder nederlaag en prijken met vier punten voorsprong aan de kop van de rangschikking.

Al jaren organiseert BJM op tweede kerstdag een basketfamiliedag. In de sporthal worden als aanloop naar enkele wedstrijden speelse training georganiseerd waaraan ook een aantal ouders en de bestuursleden deelnemen.

Wedstrijden tussen de ploegen onderling en tegen de ouders sloten ook dit jaar het sportieve gedeelte van de familiedag. Daarna werden in de VIP ruimte frietjes geserveerd.

PANNENKOEKEN

Het BJM bestuur maakt van de winterstop gebruik om zijn jaarlijkse pannenkoekenslag te organiseren. Dat is een van de acties van de club om zijn clubkas te spijzen. Op 6 - 7 en 8 januari 2008 worden de pannenkoeken gebakken.

Wie de ploeg wil steunen of gewoon lekkere ambachtelijk bereide pannenkoeken wil eten kan contact opnemen met Inge Van Den Bossche Deisterweg 17 Adegem tel 0478/750536 . Voor 1 kg betaal je €5,00

 


HOOG BEZOEK OP MINIVOETBAL INSTUIF

Birger Longueville de Adegemse voetballer van Lille was een van de gasten op de jaarlijkse minvoetbal instuif die door de sportdienst werd georganiseerd.

Een honderdtal sportieve jongeren van tien jaar en jonger namen op 27 en 28 december deel aan de jaarlijkse minivoetbal instuif van de gemeentelijke sprotdienst. Tijdens de sportieve instuif die over drie sporthallen ( Adegem, Kleit en Maldegem) werd gespreid, leerden zij hoe ze een bal moeten behandelen.

Om hen vaardigheden bij te brengen kon de sportdienst rekenen op Maldegemse voetballers. Omdat zij zich voorbereiden op hun examens aan de universiteit moesten een paar ervaren minvoetballers die ook in het goot voetbal actief zijn afzeggen.

De minivoetbalinstuif werd afgesloten in de kantine van KSK. Daar werden de jonge sporters opgewacht door de bekende figuren uit de voetbal wereld.

De sportdienst was er opnieuw in geslaagd om voor de afsluiting van de minivoetbal instuif enkele voetballers en trainers met naam aanwezig te krijgen.

Tijdens de voorstelling van de gasten ging het meeste applaus naar Johan Boskamp, de succestrainer van FC Dender. Aan het applaus voor de jonge voetballertjes te horen waren er net iets meer voor supporters Club dan voor Cercle Brugge onder de jonge sporters.

Nadat zij antwoord gekregen hadden op hun vragen gingen de jonge sporters op handtekeningenjacht.

 


Het Adegem net team wenst al onze lezers een gelukkig nieuwjaar toe


Home
Home
 
Made in France