De week van Pol Veirman
Vierde jaargang n° 197 - Week 36 van 02 september tot 08 september 2007


HULPJE VOOR MINDERMOBIELE MENSEN

Op het kerkhof van Adegem staan sedert donderdag twee rolstoelen ter beschikking van mindermobiele mensen die een bezoek willen brengen aan het graf van een dierbare.

Een aantal mensen hebben in het verleden, omdat zij moeilijk tot aan het graf van een familielid, vriend of bekende kunnen wandelen, toestemming gevraagd en gekregen om met hun auto op het kerkhof te mogen rijden.

Omdat er ook mensen zijn die zonder dat zij daarvoor een toestemming hebben, om met hun auto of fiets op het kerkhof rijden omdat zij moeite hebben me het stappen, werd naar een oplossing gezocht waarmee iedereen die mindermobiel is geholpen wordt.

Die oplossing vond schepen Antoine Pauwels die verantwoordelijk is voor de kerkhoven tijdens een bezoek aan het containerpark. Daar zag hij een paar rolstoelen waaronder een met motor staan.

In plaats van die in een van de containers te laten kieperen vroeg hij Rudy om die apart te houden zodat die konden overgebracht worden naar de technische dienst in de Bloemestraat. Daar kregen de rolstoelen een eerste grondig nazicht.

De rolstoelen zijn nu volledig in orde en hebben nu hun vaste plaats in het gebouw op het kerkhof. Iedereen die bij het bezoek aan het kerkhof gebruik wenst te maken van een van de twee rolstoelen die kan bij de werkman van de gemeente die dagelijks op het kerkhof aanwezig is terecht.

Na het gebruik van de rolstoel moet het bij het gebouw teruggebracht worden. Om te voorkomen dat vandalen die rolstoelen buiten de werkuren voor andere doeleinden zouden gebruiken dan die waaroor ze naar her kerkhof gehaald werden, wordt het lokaal waarin ze staan bij het vertrek van de werkman van de gemeente op slot gedaan.

Niet alleen in Adegem maar ook op het kerkhof in Maldegem en in Kleit staat er een rolstoel ter beschikking van minder mobiele mensen.

 


CHAOS OP DE KRUIPUIT

Alle gezinsfietstochten en de skeelertocht die vorige week zondag in het kader van Maldegem wandelt- fietst- proeft en swingt werden georganiseerd, liepen over de Kruipuit.

Alle deelnemers moesten op de speelplaats van de gemeenteschool hun controlestempel halen. Dat leidde tot chaotische toestanden zowel op de speelplaats als in de omgeving van de school.

Wie door de drukte heen geraakte kon aan de controle tafel even op adem komen en een hapje eten. Er werd flink wat afgegeten en gedronken. 's Avonds was de volledige voorraad spijs en drank uitgeput.

 


DEN HOOGEN PAD SCOORT STEEDS BETER

Ook voor het volgend cultureel seizoen heeft het programmatiecomité met de beperkte middelen die hem door de gemeente ter beschikking worden gesteld, een aantrekkelijk gevarieerd programma voorgesteld.

De voorstelling van het programma voor het nieuw seizoen was meteen ook het afscheid van Anneke Gobeyn als voorzitter van het programmatiecomité. In januari werd ze reeds als schepen van cultuur opgevolgd door Frank Sierens. Nu is Frank Sierens ook voorzitter van het programmatiecomité. Er waren dan ook namens de nieuwe voorzitter en het programmatiecomité bloemen voor Anneke Gobeyn.

Tijdens haar laatste toespraak voor het programmatiecomité blikte zij terug over de afgelopen zes jaar. Zij vond dat zij samen met het programmatiecomité goed werk hebben geleverd. Het aantal mensen dat zijn weg naar den Hoogen Pad vond is ieder jaar gestegen.

Vorig seizoen was die stijging nog groter dan de vorige seizoenen. De 12 avond- en familievoorstellingen werden door 3160 mensen bijgewoond. Een op de drie van die voorstelling was uitverkocht. Voor de schoolvoorstellingen kwamen er vorig seizoen 2.870 jongeren naar den Hoogen Pad.

Ook dat is meer dan het vorig seizoen en voor de maandelijkse jeugdfilm op woensdagnamiddag kwamen er gemiddeld 100 kinderen opdagen.

Voor de avondvoorstellingen waren vorig seizoen Els De Schepper, Bart Herman, Bert Kruismans en An Nelissen samen met de verrassingsvoorstelling met Bart Peeters de publiekstrekkers.

Enkel Els De Schepper, met supervrouw, zien we volgend seizoen ( 17/11) terug. Piv huvluv en DJ Afterparty openen met comedy &.muziek openen op 13/10 het nieuw seizoen.

Karel Vingerhoets, Axl Peleman, Sofie en So Four (valentijnsvoorstelling) Blaute en Melaerts maken de komende maanden hun opwachting in de ogenpad. Ook humor en muziek werden bij de opmaak van het programma niet vergeten.

Net als vorig jaar heeft het programmatiecomité ook nog een bedrag van zijn budget achter de hand om een verrassingsvoorstelling in te lassen.

Door dat voor de avondvoorstellingen de plaatsen genummerd zijn bestelling de mensen steeds vroeger hun kaarten.

Nu lopen op het secretariaat al binnen de eerste reservaties voor een aantal voorstellingen van het seizoen 2007-2008. Wie meer wil weten over het programma van den Hoogen Pad kan contact opnemen met het secretariaat op het nummer 050-71.00.21 of via [email protected]

 


WEL STATIONEREN NIET PARKEREN

Vrijdag werden aan de parkeerplaatsen tegenover het Damberd verkeersborden gezet. Het is duidelijk dat er die plaatsen wel stil mag gestaan worden om te laden en te lossen of iemand in of uit te laten stappen.

Parkeren op die plaatsen is verboden. Wie er wel parkeert moet niet klagen als hij een bonneke tussen zijn ruitenwissers vindt.

 


BAHRIJA BRKIC WINT ZOMERSCHAAKTORNOOI

Voorzitter Geert Bailleul, schepen Valerie Taeldeman en Brigitte Coppieters co- voorzitter van de Cultuurraad overhandigden de prijzen aan de laureaten van het zomerschaaktornooi van de Ketellappers

Met de negende wedstrijd viel vrijdagavond 31 augustus in de zaal De Kesel het doek over het jaarlijks zomerschaaktornooi dat de Ketellappers wordt georganiseerd. Het is een rapidschaaktornooi waarop iedere speler ieder wedstrijd vijf partijen speelt.

De eindrangschikking wordt opgemaakt op basis van de beste vijf resultaten van iedere speler. De negen wedstrijden gingen telkens op vrijdagavond door.

Voor de aanvang van de laatste wedstrijd hadden nog vijf deelnemers uitzicht op de eindoverwinning. De aanwezigheid van enkele sterke schakers uit het Brugse op de laatste wedstrijd zorgde er voor dat een aantal van de kandidaat winnaars het niet waar konden maken.

Patrick Moens die voor het begin van de laatste wedstrijd aan de leiding stond verloor in zijn tweede partij van de avond tegen Bahrija Brkic. Hij wist dat hij voor zijn plaats in de eindrangschikking afhankelijk was van de resultaten van de andere deelnemers.

Bahrija die tot dan toe aan slechts vier wedstrijden had deelgenomen maar daarin hoog had gescoord wist dat hij die avond aan een vier op vijf genoeg had om de eindoverwinning in de wacht te slepen. Dat resultaat haalde hij ook binnen.

Patrick Moens strandde op een half punt. Dirk Welvaert werd in de eindstand de eerste Ketellapper. Er namen slechts drie vrouwen aan het tornooi deel. Bij hen ging de overwinning naar Hilde D'hondt voor Kathleen De Meyere.

Volgend jaar komt er zeker een nieuw zomertornooi. Wie met de Ketellappers wil schaken die kan daarvoor iedere woensdagavond in 't Oud Stadhuis in Maldegem terecht.

 


DE KRUIPUIT IS KLAAR VOOR HET NIEUW SCHOOLJAAR

Zaterdagvoormiddag was het op de Kruipuit kennismakingvoormiddag. De ouders en de kinderen konden er bij een drankje en een hapje eens nagaan wat er tijdens de vakantie aan de schoolgebouwen veranderd was.

Alles wat los zat werd vast gezet en hier en daar werd met een lekje verf een foutje of ongelukkige gecorrigeerd. De grootste verandering was te zien in de derde kleuterklas van juf Ann. Vrijdag in de namiddag werden de laatste meubelen voor de klas die een ware facelift onderging geleverd.

 


SWITCHBACK MEMORIAL MARCH START IN BRUGGE

Zaterdag acht september organiseert de vzw België Canada zijn vijfde Switchback Memorial March. De tocht van 32 km start na een plechtigheid omstreeks 9u15 in Brugge. De tocht van 16 km start 's middag in Damme.

Eindpunt van de wandeling zijn de gebouwen van de NV Meyland langs de Vaartkant in Adegem. Daar worden de trofee' s uitgereikt en wordt er nagekaard en verbroederd.

 


HONDEN IN DE HOOFDROL

Meer dan 100 honden werden ingeschreven voor de jaarlijkse wedstrijd GEHOORZAAMHEID die door de vereniging Hond en Meester op hun terreinen in de Ambachtenlaan wordt georganiseerd.

Onder het waakzaam oog van keurders, schrijvers in ringmeesters moeten de baasjes bewijzen dat hun hond hun bevelen strikt en snel opvolgt. Voor ieder klein foutje werden er punten afgetrokken.

 


TORENTJE VAN PAPINGLO BLIKVANGER OP OPEN MONUMENTENDAG

Zondag 9 september is er niet alleen de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid op het Militair Canadees Kerkhof in de Prins Boudewijnlaan in Adegem.

Het is ook de jaarlijkse Open Monumentendag. Voor Maldegem zijn, in Kleit de restaureerde hoeve met het teruggeplaatste torentje- in Middelburg de restauratie opgegraven kloostermuren - in Maldegem 't Kasteeltje en het kunstatelier van Michel Rodts, de blikvanger.

 


NIEUWE ATLETIEKPISTE INGELOPEN

Foto

Zonder grote vedetten maar met en door veel sportieve inwoners van Maldegem en zijn deelgemeenten werd zaterdagnamiddag de nieuwe atletiekpiste officieel ingelopen.

De nieuwe piste voldoet aan alle normen op officiële wedstrijden te organiseren.

Om de kunststofpiste te beschermen zal het pad naast de piste waar het publiek de wedstrijden kan volgen nog moeten aangepast worden.

 


Home
Home
 
Made in France