De week van Pol Veirman
Vierde jaargang n° 196 - Week 35 van 26 augustus tot 01 september 2007


LIA TRENSON OVERLEEFDE ONGEVAL NIET

Vrijdagnamiddag overleed de 56 jarige Lia Trenson uit de Nachtegaallaan aan de verwondingen die zij bij een ongeval op korte afstand van haar woning opliep.

Toen Lia met haar personenwagen van op de Prins Boudewijnlaan, net voor de brug over het Schipdonkkanaal, wou afslaan naar haar woning in de verkaveling werd ze gegrepen door een vrachtwagen die uit de richting Eeklo kwam.

Het kostte de brandweer van Maldegem heel wat moeite om de zwaar gekwetste vrouw uit haar wagen te bevrijden. Lia werd ter plaatse gereanimeerd maar overleed op weg nar het ziekenhuis.

Het verkeer op de N9 werd gedurende een paar uur langs de Oude Staatsbaan omgeleid.

 


V O S HERDENKT OORLOGSSLACHTOFFERS

Traditioneel de dag voor de IJzerbedevaart organiseert V O S Maldegem een dodenwake op het Canadees Militair Kerkhof in de Prins Boudewijnlaan.

Leden van verschillende Oost Vlaamse V O S afdelingen waren op deze intieme plechtigheid aanwezig. Na de plechtigheid werden de deelnemers door schepen Antoine Pauwels op een drankje uitgenodigd in den Hoogen Pad.

 


VERLICHTING OP DE PARKING

Adegem heeft lang moeten wachten op de aanleg van de parking tussen de pastorij en de Kinderopvangdienst.

Eens de parking aangelegd werd er gevraagd naar verlichting op de parking. Sedert vorige week is de parking verlicht.

 


DANSEN IN DE PAPAVER

Sylvie Van Hulle gaf in augustus dansles in de zaal De Kesel boven de Kinderopvangdienst. In september begint ze op woensdag namiddag en zaterdag de ganse dag met nieuwe lessenreeksen voor jong en oud.

Die lessenreeksen gaan door in de turn- en feestzaal van de Papaver. Voor informatie en inschrijving kan contact opgenomen worden met Sylvie Van Hulle gsm 0478-54.65.91 of via www.freewebs.com/sy-dans/

 


VERDWENEN OF VERHOOGDE PARKEERPLAATS ?

Omdat de gemeente er al verschillende malen op gewezen was dat het voor de autobussen moeilijk was om in te draaien in het stukje Adegem-Dorp dat naar den Hoogen Pad loopt, besloot de gemeente om de parkeerplaats dichts bij de inrit op te heffen.

Ze maakten van de werken in Adegem-Dorp gebruik om dat klusje op te knappen. De manier waarop het gebeurde kan niet iedereen bevredigen. Voor sommigen is de manier waarop de parkeerplaats verwijderd werd onvoldoende.

"De verdwenen parkeerplaats geeft nu de indruk van een licht verhoogde parkeerplaats" was hun eerste reactie.


BEUGELS EN PARKEERPLAATSEN WEG

Zoals aangekondigd werden de beugels die, vanaf apotheker Van den Abeele tot voorbij de inrit van de Papaver, de scheiding vormden tussen het voetpad en de geparkeerde wagens verwijderd. Ook het parkeersysteem werd veranderd. Nu moeten de automobilisten op nieuw evenwijdig met het voetpad parkeren. Door de nieuwe regeling zijn er een paar parkeerplaatsen verloren gegaan.

 


GROOT POTLOOD OPNIEUW IN DE WEG ?

Toen, na overleg tussen de Papaver en de gemeenten, vier grote potloden, die aangeven dat automobilisten in de omgeving van een school zijn en bijgevolg hun snelheid moeten aanpassen, in het centrum van Adegem werd geplaatst, bleek dat een van de potloden niet lang op die plaats kon blijven staan.

De gemeente had op die plaats immers een parkeerplaats voorzien voor vrachtwagens in Adegem-Dorp moeten laden of lossen. Tijdens de werken die de afgelopen week in het dorp werden uitgevoerd, werd het grote potlood verplaatst. Het stond nog niet vast in de grond of er kwam reeds kritiek van een lid van de het Adegems feestcomité.

Het groot potloot staat nu op de plaats waar tijdens de kermisweekends een molen staat. Waarom het potlood dat geplaatst werd is hem een raadsel. De vrees dat bij het college van burgemeester en schepen de idee om de kermis naar de omgeving van den Hoogen Pad te verplaatsen op nieuw naar boven komt groeit.

 


EEN VOORBEELD DAT NAVOLGING VERDIENT

De inwoners van de Koningin Fabiolalaan kregen van het college van burgemeester en schepenen de toestemming om hun straat tijdens juli en augustus op woensdag en zaterdagnamiddag als speelstraat in te richten.

De automobilisten die tijdens die namiddagen toch in de straat moesten zijn moesten zich aanpassen aan de spelende kinderen. De kinderen maakten dankbaar gebruik van hun speelstraat. Zaterdag werd het project afgesloten.

Het staat voor de inwoners van de straat nu al vast dat de Koningin Fabiolalaan ook volgend jaar in juli en augustus op woensdag en zaterdagnamiddag speelstraat wordt. "

De activiteiten die wij voor de kinderen en soms ook voor de volwassenen in de speelstraat hebben georganiseerd heeft ons dichter bij elkaar gebracht" klinkt het bij de inwoners. Zij geven de inwoners van andere straten de raad om hun voorbeeld te volgen.

 


Home
Home
 
Made in France