De week van Pol Veirman
Vierde jaargang n° 195 - Week 34 van 19 augustus tot 25 augustus 2007


CONTAINERPARK GESLOTEN NA ONGEVAL

Wie donderdag in de late namiddag nog vlug even met wat afval naar het containerpark reed kwam van een kale reis terug. Er was nog veel beweging op het containerpark maar de hekkens bleven gesloten.

Oorzaak van de vroege sluiting was een ongeval dat eerder in de namiddag op het containerpark gebeurde. Een chauffeur van een vrachtwagen die een maneuvre aan een van de containers moest uitvoeren, zoals hij er in het verleden wellicht al tientallen heeft uitgevoerd, tikte nu tegen een ladder die aan een andere containerstond aan.

Op die ladder stond op dat moment mevr. Matthys - Delcourt uit Spanjaardshoek om afval in container te dumpen. Zij en haar dochter vielen van de ladder tussen de container en de wagen. Mevr. Matthys –Delcourt liep niet alleen een open- en gewone beenbreuk op.

Zij verloor bij het ongeval ook twee tenen. De vrouw werd overgebracht naar het AZ in Brugge waar getracht werd om de tenen terug aan te naaien. Het resultaat van die ingreep zal pas over enkele dagen duidelijk zijn. Ook de dochter liep bij de val verwondingen op.

Het personeel van het containerpark was duidelijk aangeslagen. Het Maldegems containerpark is al jaren open en er worden regelmatig tijdens de openingsuren containers af en aan aangevoerd. Tot vorige donderdag was daarbij nog nooit een ongeval gebeurd.

 


MAKKELIJKER LADEN EN LOSSEN

Vorige week begon de firma Rotsart in opdracht van de gemeente Maldegem aan de werken in Adegem-Dorp. Een deel van het brede voetpad aan de kerk werd uitgebroken. Op het uigebroken gedeelte werd ondertussen een parkeerplaats aangelegd.

Daardoor hebben vrachtwagens die er in de onmiddellijke omgeving moeten laden of lossen in de toekomst een parkeerplaats en moeten ze het verkeer niet meer hinderen door, tijdens het laden of lossen, op de rijweg te blijven staan.

 


LEIF HOSTE VERLENGT TITEL BELGISCH KAMPIOEN TIJDRIJDEN

De omloop van het kampioenschap tijdrijden liep voor een niet onbelangrijk deel over Adegems grondgebied

Op 15 augustus was een gedeelte van Adegem voor alle verkeer onbereikbaar. Wie in die zone woonde en weg wou moest zijn auto voor 11u buiten de zone plaatsen en kon niet terug voor 18u30.

Oorzaak van de afsluiting van een deel van Adegem was het Belgisch kampioenschap tijdrijden dat door de wielercel en de gemeente Maldegem werd georganiseerd.

Dat de renners en ook de volgwagens van de eliterenners met en zonder contract langs het fietspad langs het Schipdonkkanaal mochten rijden was een verrassing.

Het kampioenschap trok meer volk dan zelfs de grootste pessimisten hadden verwacht. Een val van Philippe Gilbert zorgde ervoor dat Leif Hoste bij de beroepsrenners, makkelijker zijn titel van Belgisch kampioen kon verlengen dan bij het ingaan van de tweede rond werd verwacht.

MEER MOGELIJKHEDEN

De organisatoren kunnen terugblikken op een vlotte organisatie. Zowel de renners als de toeschouwers waren het er wel over eens dat het een (te) vlakke omloop was. Wie de gemeente een beetje kent weet dat er mogelijkheden zijn om de omloop zwaarder te maken.

VOLGEND JAAR

Normaal heeft de gemeente Maldegem een optie om ook de komende twee jaar het Belgisch kampioenschap in te richten. Of ze die optie ook zullen lichten staat nog niet vast.

De KBWB verwacht normaal voor eind september een antwoord van Maldegem. "Voor wij een beslissing nemen willen wij eerst het voorbije kampioenschap grondig analyseren.

Bij die evaluatie zal niet alleen het prijskaartje van de organisatie maar ook het werk dat er bij komt en de verkeershinder die er bij komt kijken ter sprake komen" vertelde ons burgemeester Johan De Roo nadat hij felicitaties gekregen had van de mensen van de KBWB voor de geslaagde organisatie.

 


WEDSTRIJD GEHOORZAAMHEID

Zaterdag 1 september organiseert de hondenschool Hond en Meester op hun terrein in de Ambachtenlaan hun jaarlijkse wedstrijd gehoorzaamheid.

Meer dan 100 deelnemers zijn, verdeeld over drie categorieën, voor deze wedstrijd ingeschreven. Zoals tijdens een training vorige week vrijdag werd gedemonstreerd mogen de baasjes hun hond tijdens de wedstrijd geen tik geven.

Hen aanmoedigen of belonen met een snoepje mag wel. Wie als toeschouwer niets wil missen is voor 10u aanwezig in de Ambachtenlaan.

 


FOTOZOEKTOCHT LOOPT NOG EVEN

Nog tot 9 september heeft u tijd om deel te nemen aan de fotozoektocht die door de Adegemse afdeling van de Gezinsbond wordt georganiseerd. Het parcours dat per fiets of te voet moet worden afgelegd bedraagt 27 km.

Het afleggen van het parcours mag over verschillende dagen gespreid worden. Deelnemen kost €4,00. Deelnemingsformulieren zijn te verkrijgen bij de dienst Toerisme Maldegem, Adegemse handelaars, Gaston Regelbrugge Canadezenlaan 4 Adegem en Luc Van Acker Walland 5 Adegem


UITGAAN (Z) ONDER CONTROLE

De Maldegemse politie start op 1 september met zijn project uitgaan (z) onder controle. Met die actie wil de politie een aantal problemen aanpakken.

In het vooruitzicht van die actie nodigde commissaris Ronny Vyncke eerder dit jaar een aantal mensen uit die door hun beroep een eigen visie hebben op het uitgangs - en ander leven in onze gemeente en de problemen die deze levens met zich meebrengen.

Commissaris Vyncke en zijn medewerkers hebben de vragen, suggesties en voorstellen die op deze bijeenkomst boven water kwamen samen met hun professionele ervaring gebruikt bij de voorbereiding van het project.

Vanaf 1 september zal de politie actief aanwezig zijn bij het begin en het einde van alle grote evenementen. Door haar aanwezigheid wil ze het vandalisme en het druggebruik indijken.

Met de horeca werden ook afspraken gemaakt om de politie tijdig op de hoogte te brengen van activiteiten die het gebruik van drank en drugs kunnen stimuleren. In het nieuw project wordt ook het spijbelen aangepakt.

Om dat probleem aan te pakken worden afspraken gemaakt met de verschillende schooldirecties. Vanaf september zal de politie in overleg met de Lijn ook geregeld samen met de controleurs van de Lijn controle doen op de lijn 58a.

Het is de bedoeling dat commissaris Vyncke na enkele maanden, samen met de mensen die hij bij de voorbereiding van het project uitnodigde, het project en zijn resultaten evalueert en het project waar nodig bijstuurt.

 


KOERS VOOR INWONERS VAN GROOT MALDEGEM

Na een onderbreking van 1 jaar pakt de Maldegemse Wielercel opnieuw uit met wielerwedstrijden voor inwoners van Maldegem en zijn deelgemeenten. Op 1 september wordt op de wijk Akkers de eerste wedstrijd een rit in lijn georganiseerd.

De wedstrijd, met start en aankomst aan Café De Max in de Vakekerkweg, gaat door in het kader van Akkerskermis. De deelnemers worden ingedeeld in drie categorieën (-35j, -50j, +50j), Iedere categorie rijdt een wedstrijd van 40km + 1 ronde. De eerste start is om 13u15.

Om te mogen starten moeten de deelnemers aan twee voorwaarden voldoen. Zij moeten woonachtig zijn in Maldegem of zijn deelgemeenten en mogen geen koersvergunning bij een van de bestaande bonden hebben of regelmatig met een dagvergunning aan wedstrijden deelnemen.

Na de koers van 1 september op den Akker wordt op 9 september in Maldegem-Donk een tijdrit georganiseerd. Naast de afzonderlijke klassementen wordt er ook een klassement opgemaakt van de renners die aan beide wedstrijden hebben deelgenomen.

 


KING KONG IN OPENLUCHT

Vorig jaar organiseerde de werkgroep Jeugd van het Comité voor Initiatief zijn halloweensverassingstocht. Vrijdag 24 augustus organiseert de werkgroep een filmvoorstelling op een groot scherm (10m op 6m) in openlucht De keuze van de werkgroep viel op KING KONG.

Plaats van gebeuren de speelweide naast de piramide. Er zullen stoelen staan maar wie wil mag ook zijn matje meebrengen en in het gras zitten. De toegang is gratis. De drank en de snoepjes worden tegen democratische prijzen verkocht.

 


VOETBALKAMP EINDIGDE OP GBA

Net zoals de vorige jaren waren ook dit jaar de twee voetbalkampen die door de sportdienst werden georganiseerd volgeboekt. Vrijdag sloten de jongste deelnemers aan het voetbalkamp hun sportieve week af met een bezoek aan Germinal Beerschot Antwerp.

Na een wandeling en een partijtje zwemmen was er een rondleiding in de accommodatie van G B A. In de namiddag werd er ook nog gevoetbald tegen de Antwerpse jeugd.

 


Home
Home
 
Made in France