De week van Pol Veirman
Vierde jaargang n° 193 - Week 32 van 05 augustus tot 11 augustus 2007


TEGENONDERZOEK BEVESTIGD RESULTATEN EERSTE DNA TEST

Zoals kon verwacht wacht worden werd het aanhoudingsmandaat van Violetta VDG die verdacht wordt van de moord op haar pasgeboren baby met een maand verlengd. Hoewel de bewijslast tegen haar groot is blijft de vrouw uit de Koningin Fabiolalaan in Maldegem de moord ontkennen.

Zij zegt nu wel te begrijpen dat de bewijslast tegen haar overdonderend is maar dat zij zich niets van de feiten kan herinneren. Daarom liet zij via haar advocaat vragen om onder hypnose te worden ondervraagd. Of de onderzoeksrechter op dat verzoek zal ingaan is nog niet duidelijk.

Ondertussen zijn ook de resultaten van het tegenonderzoek van het DNA materiaal bekend. Die bevestigen de resultaten van het eerste onderzoek. Die gaven aan dat de vermoorde baby de zoon is van de verdachte en haar echtgenoot.

Bij de huidige stand van het onderzoek is het voor de speurders nog niet duidelijk of de echtgenoot van Violetta al dan niet bij de moord op de baby betrokken was. Hij blijft alvast ontkennen dat hij ervan op de hoogte was dat zijn echtgenote in 2005 in verwachting was.

 


BEUGELS VERDWIJNEN

Voor het begin van het nieuwe schooljaar zouden de beugels, die de scheiding vormen tussen het voetpad en de parkeerplaatsen aan de ingang van de Vrije Basisschool, en enkele parkeerplaatsen verdwijnen.

In het belang van de veiligheid scholieren werden in de omgeving van de Vrije Basisschool in Adegem enkele jaren terug beugels geplaatsts tussen het voetpad en de heringerichte parkeerplaatsen. Na overleg met de directie van de school heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om de parkeerplaatsen aan de ingang van de school anders in te richten.

Er zal zoals in een verder verleden opnieuw evenwijdig met het verkeer moeten geparkeerd worden. De beugels die destijds geplaatst werden om de voetvangers te beschermen tegen opdringerige parkeerders zullen in de nieuwe situatie overbodig zijn.

Daarom werd beslist om die beugels tijdens de herinrichting van de parkeerplaatsen te verwijderen. Door de herinrichting zullen er ook een paar parkeerplaatsen verdwijnen.

Door de aanwezigheid van twee parkings in de onmiddellijke omgeving van de school levert de verdwijning van een paar parkeerplaatsen volgens het college geen enkel probleem op.

Volgens schepen van Openbare Werken Noel Wille zullen de werken uitgevoerd worden voor het begin van het nieuw schooljaar.

 


BELGISCH KAMPIOENSCHAP TIJDRIJDEN OPENT ELFDAAGSE VAN DE FIETS

Nadat ze in 2002 instonden voor het nationaal kampioenschap op de weg voor beroepsrenners staat de wielercel en de gemeente Maldegem dit jaar in voor de organisatie van het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor alle categorieën.

Burgemeester Johan De Roo droomde al als schepen van Sport van een A veldrit in Maldegem. Dit jaar reden de Belgische A renners een week na het wereldkampioenschap hun herkansing in Maldegem. Ook in 2008 staat er een parkveldrit op het programma.

Dat het plots zo vlot ging om een veldrit categorie A in Maldegem krijgen heeft ook een reden. Maldegem stelde zich immers kandidaat voor de organisatie van het B K tijdrijden 2007 met een optie voor de twee volgende jaren.

Er staan bijzonder weinig Belgische steden en gemeenten te springen om die organisatie op zich te nemen. Na heel wat problemen, om de voor de KBWB aanvaardbare affiche voor het BK klaar te krijgen, zijn de eerste affiches die het BK aankondigen in Maldegem en omgeving zichtbaar geworden.

ELFDAAGSE

Het kampioenschap wordt op woensdag 15 augustus verreden. Omdat er op 26 augustus nog twee belangrijke wielermanifestaties op het programma staan besloot de gemeente het Belgische kampioenschap tijdrijden te gebruiken als de opening van de een elfdaagse van de fiets.

Tijdens die elfdaagse worden alle fietstochten die door de plaatselijke verenigingen worden georganiseerd extra in de verf gezet. Ook de sportraad organiseert in die periode zelf een fietstocht . De sportdienst organiseert een informatieavond rond het gebruik van sporters van een hartslagmeter.

PARCOURS

Voor op 15 augustus de eerste nieuweling om 12u30 in het BK tijdrijden in het centrum van Maldegem van start gaat is er in het kader van de Elfdaagse van de fiets een academische zitting waarop nog gezocht wordt naar een sportvedette op de opening nog meer kleur te geven.

Alle deelnemers aan het BK zullen ook door Adegem rijden. De laagste categorieën rijden na hun start in het centrum van Maldegem via de Gentse Steenweg naar Adegem. Zij rijden langs de linkerzijde van de N9 tot Malecote.

Zij keren dan langs de andere zijde van de N9 terug om via het rondpunt in Maldegem terug richting Maldegem centrum in te slaan. Voor de hoogste categorieën zijn de af te leggen ronden groter.

Als zij aan Malecote komen slaan zij links af de Lijsterlaan in om dan via de loskaai langs het pad langs het Schipdonkkanaal tot aan Raverchoot te rijden. Via de Kraaienakker en staalijzer komen de renners via Malecote terug op de N9 richting Maldegem.

Ter hoogte van de Sint Barbarastraat rijden zij op het industrieterrein op en wordt er nog een lus langs Adegemse wegen met ondermeer Ringbaan, Blekkersgat, Verbranden bos en Krommewege gemaakt. Op het einde van de lus komen de renners opnieuw op de N9 en gaat het richting rondpunt en het centrum waar de aankomst ligt.

INFORMATIE

Het BK wordt gereden op een gesloten omloop. Dat betekent dat er op die omloop geen ander verkeer buiten de deelnemers aan het BK zijn toegelaten. Een niet onbelangrijk deel van Adegem en Maldegem zijn op 15 augustus tussen 11u en 19u niet bereikbaar.

Mensen die op de omloop wonen en die er in de loop van de dag met hun auto op uit willen moeten er voor zorgen dat hun auto buiten de omloop staat voor die voor het verkeer wordt afgesloten.

Er is een wielerkrant in voorbereiding die in alle brievenbussen van Maldegem en zijn deel gemeenten zal vallen waarin alle nuttige in formatie over het BK en andere activiteiten tijdens de Elfdaagse van de fiets zijn opgenomen. De mensen die op de omloop wonen hebben reeds een brief ontvangen van de gemeente met informatie over de omlopen van het BK.

 


EIGENAAR VERLOREN GELOPEN PAARD MELDDE ZICH

Vorige week zondag heeft de eigenaar van het paard dat Guido Buysse in de Warmestraat uit het verkeer had geplukt zich gemeld.

Guido Buysse kreeg, na zijn via de media gelanceerde oproep naar de eigenaar van het paard dat op 21 juli langs de Warmestraat liep, veel reacties. Zowel van mensen als verenigingen die het paard wilden overnemen.

De eigenaar liet echter niets van zich horen. Via VETAS was er een overeenkomst bereikt met de VZW Hippoc uit Oosterzele. Die zou maandagmiddag het adoptiecontract voor het paard ondertekenen. Zover is het niet gekomen.

Vorige week zondagnamiddag meldde de eigenaar van het paard zich bij Guido in de Warmestraat. De Man die in Oedelem woont maar Maldegemse roots heeft had de oproep niet gelezen maar had het via via gehoord.

Nadat had aangetoond dat het paard dat op de weide van Guido liep, een van zijn paarden was die tot 21 juli op een weide op Celieplas liep, droeg Guido het paard aan zijn eigenaar over.

 


HET REUZE POTLOOD STAAT IN DE WEG

Begin juni verschenen in het straatbeeld van Adegem Dorp enkele grote potloden. Die moeten de automobilisten er toe aanzetten om hun snelheid bij het naderen van de in en uitrit van de scholen aan te passen.

Hoewel het over de plaatsing van de reuze potloden overleg was tussen de school en de gemeente is e toch iets misgelopen. Een van de reuze potloden werd op het voetpad aan de oprit van de Sint Adrianuskerk geplaatst.

Omdat de gemeente op die plaats een parkeerplaats voor vrachtwagens die moeten laden of lossen wil aanleggen moet volgens schepen Wille dat reuze potlood naar de andere kant van de oprit van de kerk verplaatst worden.


RIT ENECO TOUR START IN MALDEGEM

Omdat de gemeente, de sportdienst en de Wielercel meewerken aan de organisatie van de start en het verloop van de wedstrijd op hun grond gebied mag burgemeester De Roo als wielertoerist nu reeds rondrijden met een truitje van de ENECO Tour

Zondag 26 augustus start om 12u in het Centrum een rit van de ENECO Tour. Die rittenwedstrijd die tussen 21 en 29 augustus België en Nederland aandoet bestaat nog maar een paar jaar maar kreeg toch reeds een plaatsje op de kalender van de Proto Tour.

Daarom zijn alle ploegen die bij Proto Tour zijn aangesloten verplicht om aan deze wedstrijd deel te nemen. De ploeg Astana heeft na de problemen met hun kopman in de Ronde van Frankrijk besloten om in augustus aan geen wedstrijden deel te nemen.

Zij zullen er dan ook niet bij zijn als op 26 juli de start van de rit gegeven wordt die de renners via de Aardenburgkalseide naar Nederland stuurt.

SPEKTAKEL

Rond de start wordt net zoals rond iedere start van een belangrijke wielerwedstrijd een spektakel georganiseerd. Alle renners moeten op het podium het wedstrijd blad komen tekenen en de belangrijkste renners worden door de microman met dienst naar een reactie gevraagd.

De supporters krijgen die voormiddag ook de kans om met de renners in contact te komen. Wie wil kan ook deelnemen aan het gezond ontbijt dat in de feesttent op de markt wordt geserveerd. Vooraf inschrijven voor het ontbijt is wel verplicht.

Niet alleen op zondag 26 augustus is de ENECO Tour te gast in Maldegem. Ook de twee ritten die aan de start in Maldegem voorafgaan passeren door Maldegem.

Over de ENECO en het feestprogramma dat er op 26 augustus rond geweven wordt is er meer informatie te lezen in de wielerkrant die binnenkort in alle brievenbussen van Maldegem en zijn deelgemeenten vallen.

 


NIEUWE ROUTES

Op 26 augustus wordt voor de negende maal Maldegem wandelt – fietst - proeft en swingt georganiseerd. Ook dit jaar wordt het een combinatie van animatie in en rond het sint Annapark en fietstochten verschillende wandeltochten.

Ook de skeelers werden bij het opmaken van het programma niet vergeten. Nieuw in het programma is het Nordic Walkin. Die sport is te vergelijken met langlaufen maar dan met korte stokken.

Het gebruik van die stokken zijn bij het inschrijvingsgeld inbegrepen. Volgens Guido Stro werden zowel voor de fiets als wandeltochten nieuwe routes uitgewerkt.

 


Home
Home
 
Made in France