De week van Pol Veirman
Vierde jaargang n° 183 - Week 22 van 27 mei tot 02 juni 2007


OP BEZOEK IN DE WESTHOEK

Jaarlijks organiseert Eendracht Maakt Macht een daguitstap naar een streek of plaats die iets met een van beide wereldoorlogen te maken heeft. Dit jaar was de bestemming de Westhoek.

Nadat ze op bezoek waren op verschillende militaire kerkhoven en na hun ontvangst in de kazerne legde de Adegemse delegatie bloemen neer aan de Menenpoort.

 


DAT IS MAAR HALF WERK

De manier waarop de gemeente de problemen in 't Oosteindeke heeft aangepakt valt niet bij iedereen in de smaak.

Nadat de klachten over het te groot niveauverschil tussen het wegdek en de zijberm in 't Oosteindeke tot in Maldegem waren doorgedrongen besloot de gemeente om aandamwerken in 't Oosteindeke uit te voeren.

De werken zijn uitgevoerd maar niet iedereen is tevreden over de manier de problemen werden aangepakt. Zij raden schepen van Openbare Werken Noël Wille aan om tweemaal, eenmaal overdag en een tweede maal in de duisternis met de auto via 't Oosteindeke naar Raverschoot te rijden.

"Als hij een tegenligger tegenkomt zal hij onmiddellijk begrijpen waarom wij niet tevreden zijn over de aandammingen" is de overtuiging van enkele weggebruikers. Een bezoekje aan 't Oosteindeke leerde ons dat de afdammingen niet overal werden uitgevoerd.

Volgens kenners zal het ook niet lang duren voor de aangevoerde aarde door wagens die moeten uitwijken weggereden wordt. Op de plaatsen waar geen boorstenen langs de weg werden aangebracht zal het wegdek opnieuw snel afbrokkelen wat tot niewe kosten zal lijden.

In Malecote kijken ze niet verrast op over de klachten. Wij hebben precies het zelfde meegemaakt. Ook hier werden de problemen slechts aangepakt op de plaatsen waar er huizen staan. Op de andere plaatsen is het nog altijd gevaarlijk als twee auto's elkaar moeten kruisen" Klinkt het er bij meerdere bewoners.

 


BIDPRENTJES ZELFS NIET VEILIG IN DE KERK

Het was een tijdje stil rond het verdwijnen van bidprentjes uit de Sint Adrianuskerk. Zij die dachten dat het stelen van bidprentjes uit het kader vooraan in de kerk voorbij was hebben het verkeerd. Onlangs werden er vermoedelijk door een persoon vijf bidprentjes uit het kader gehaald.

Niemand twijfelt er aan dat die ordinaire diefstallen gepleegd worden door of voor verzamelaars van bidprentjes. Iedereen heeft recht op een hobby. Documenten stelen of halen uit een kerk om uw hobbyhonger te bevredigen is toch net een stap te ver.

Er zijn andere middelen en mogelijkheden om aan bidprentjes van recent overleden mensen te komen.

 


WERKEN AAN DE N9 SCHIETEN GOED OP

Tijdens de werkuren wordt naast het middenvak ook een van de rijvakken voor het verkeer afgesloten. Dat zocht vooral op de spitsuren voor files van een paar honderd meter.

In de toekomst zal het voor snelheidsduivels onmogelijk zijn om nog gebruik te maken van het middenvak dat ook voor de aanvang van de werken voor het grootste deel verboden zone was.

Om de verkeershinder tijdens de duur van de werken zo beperkt mogelijk te houden wordt de aanleg van de vluchtheuvels in fazen uitgevoerd. Enkel in de zones waar er gewerkt wordt het verkeer over een ristrook en via lichten geregeld.

Voor en na de werkuren en tijdens het weekend worden de beide, ook ter hoogte van de plaats van de werken, rijvakken voor het verkeer opengesteld.

Volgens de werfleider schieten de werken goed op en zullen, als de weersomstandigheden niet als spelbreker optreden, alle vluchtheuvels er voor het bouwverlof gelegd zijn.

 


BOUWFIRMA VAN KERSCHAEVER & ZOON ZOEKT GETUIGEN

Tijdens het verlengd weekend van O L H Hemelvaart zijn er op de bouwwerf Residentie De Meunne op de Hoek van Brielstraat en Nieuwstraat ten nadele van de firma Van Kerschaever en Zoon uit het Broekelken 24 bouwmaterialen gestolen.

De firma doet een oproep na getuigen die tijdens dat weekend mensen ter hoogte van de bouwwerf materiaal hebben zien in hun wagen of op hun aanhangwagen laden. Telefonisch is de firma te bereiken op het nummer 050-71.17.80.

 


HOND EN MEESTER ORGANISEERT INTERCLUBKAMPIOENSCHAP

Voor je een hond opleidt om aan Agility deel te nemen kan je hem best een trainingsstage in gehoorzaamheid laten volgen.

Zondag 3 juni is Hond en Meester op hun terreinen in de Ambachtenlaan gastheer voor het interclubkampioenschap Agility waaraan naast Hond en Meester zelf nog vier clubs waaronder een uit Nederland deelnemen.

Op die wedstrijd die om 14 u begint worden meer dan honderd deelnemers verwacht. Volgens trainer Roger Longueville kunnen alle rassen aan Agility deelnemen. Hij ontkent niet dat het ene ras al beter geschikt is voor de proeven dan het andere.

De deelnemende honden worden in reeksen volgens hun behaalde resultaten en gestel ingedeeld.

De reeks met honden aan een leiband wordt steeds minder georganiseerd. Tijdens interclubkampioenschappen, die in de eerste plaats een voorbereiding is op grote internationale Agility wedstrijden zijn, zijn het meestal de beginners, gevorderden en veteranen die het tegen elkaar opnemen.

De hoogte van sommige springhindernissen, worden aangepast aan de grote van de deelnemende honden.

Agility is goed voor de fysiek van de hond en de meester.

TWEE RACEN

Over de opstelling van het parcours heeft Hond en Meester als inrichtende club niets te zeggen. Dat is de bevoegdheid van de officiële keurder. Er zijn wel een aantal toestellen die verplicht in het parcours moeten voorkomen. De keurder van dienst mag geen lid zijn van de club die de wedstrijd inricht.

Zowel tijdens een interclubkampioenschap als een internationale wedstrijd komt iedere hond tweemaal in de ring. In de eerste ronde legt hij het volledige spring, loop en kruipparcours af.

In zijn tweede ronde worden de balken waarbij bij het overlopen bepaalde stukken moet aanraken uit het parcoursgehouden. Niet alleen het zonder fouten nemen van alle hindernissen maar ook de tijd speelt een rol bij het opmaken van de eindstand.

Ook voor mensen die zelf geen hond hebben is een Agility wedstrijd best leuk om naar te kijken. De honden werken met plezier hun opdrachten af en zelfs als zij in de fout gaan worden zij door hun meester niet bestraft. Slaan op een dier om gelijk welke reden is tijdens een wedstrijd ten strengste verboden.

 


RUDY LANDUYT 'S KOETSENTOCHT

Zaterdag 26 mei zetten de vrienden van Rudy Landuyt zijn derde Memorial in met een Koetsentocht. Er mocht gestart worden tussen 16u en 17u.

Ondanks de donkere wolken die in die periode boven Adegem samentrokken was de belangstelling voor de koetsentocht groot. Ook enkele ruiters namen deel aan de tocht. De organisatoren kregen uitzonderlijk de toestemming om met de koetsen door het Leen te rijden.

 


RUS WON IN ADEGEM

Bij de meer dan 60 junioren die zich vorige week zaterdag inschrijven voor de wielerwedstrijd van Spanjaardshoek en Kruisken zat een Rus die momenteel in Lembeke woont.

Van bij de start gaf de man zijn visitekaartje af. Slechts een 17 tal renners waren in staat zijn tempo te volgen.

Toen hij ongeveer half wedstrijd nog een tandje bij stak was de winnaar gekend. Met ruime voorsprong reed Kierinn Poznyakov over de eindstreep.

 


STORMWINDEN ERKEND ALS RAMP

De storm van 18 en 19 januari richtte in Vlaanderen veel schade aan. De federale overheid heeft die storm als ramp erkend. Mensen die door op die dagen Stormschade hebben geleden en die niet of gedeeltelijk door hun verzekering werden terug betaald kunnen een beroep doen op het rampenfonds.

Bedragen beneden de €250,00 worden niet uitbetaald. De aanvraag om een tussenkomst van het rampenfonds moet gebeuren voor vrijdag 31 augustus. Formulieren om de aanvraag in te dienen kunnen bekomen worden op de Technische dienst bij Rudy De Saer tel: 050-72.86.00.

 


NATIONALE KSK MINIEMEN BEKERFINALIST

De Nationale miniemen zullen over 50 jaar kunnen zeggen dat zij ooit de finale van de Beker van België speelden. In Kortrijk versloegen zij in de halve finale met 0-3 van Oostende. In de finale was tweedeklasser Kortrijk die ook nog het thuisvoordeel had een maatje te groot voor de jongens van trainer Geert Troch.

 


Home
Home
 
Made in France