De week van Pol Veirman
Vierde jaargang n° 173 - Week 12: van 18 maart tot 24 maart 2007


SLOTMANIFESTATIE KOTK VERHUIST NAAR MALDEGEM

Nu ze verlost is van het gips rond haar pols en ook de gezondheidsproblemen bijna volledig tot het verleden behoren, kan Marleen Van den Bussche als voorzitter zich opnieuw volledig inzetten voor de actie Kom Op Tegen Kanker.

Met de startvergadering van afgelopen vrijdag in het Maldegems gemeentehuis is de tweejaarlijkse actie KOTK officieel van start gegaan. Tijdens de pare jaren spits het actiecomité zich vooral toe op het verspreiden van informatie rond kanker. Tijdens de onpare jaren ligt de klemtoon vooral op het inzamelen van geld.

"Wij zijn als gemeentelijk comité begonnen met het doel om kanker besprekbaar te maken. Met de inzameling van geld probeerden wij ons steentje bij te dragen in de kosten van het zoeken naar middelen en methoden om kanker te bestrijden" begon de voorzitter haar toespraak.

Maldegem staat volgens voorzitter Van den Bussche met zijn inzameling van het fonds voor de actie aan zijn maximum van zijn mogelijkheden. Daarom heeft de werkgroep bij de uitstippeling van zijn programma voor de actie van 2007 gezocht naar vernieuwing. De grootste wijziging zit in de slotmanifestatie.

Die slotplechtigheid gaar door op 20 oktober en verhuist van den Hoogen Pad in Adegem naar de gebouwen van het RVT Sint Jozef in Maldegem. Daarmee staat ook vast dat de residenten, zowel van het rusthuis in Maldegem als in Adegem, tegen die tijd hun intrek in het nieuw rusthuis zullen genomen hebben. In en rond het RVT worden die dag informatiesessies en optredens georganiseerd.

Maldegem organiseert op die dag zijn eigen Fata Morgana. Marijn De Valck heeft al toegezegd om de centrale gast op deze activiteit te zijn. Zonder in detail te treden kunnen wij nu al verklappen dat voor het Fata Morganaspel veel mensen met snorren nodig zullen zijn en er ook een kilometer worst bij te pas komt. Een deel van het RVT Sint Jozef zal omgebouwd worden tot chambres d' Or waarin 50 hotelkamers voor één nacht zullen ingericht worden.

BLIJVERS

Naast de vernieuwing steunt de actie ook op enkele vaste waarden uit het verleden. Zo is er dit jaar opnieuw de ijsverkoop waarvoor Els De Bruyckere de verantwoordelijkheid draagt.

In vergelijking met de vorige acties wordt er zowel bij de witte als bij de rode wijn een wijn van een duurdere prijsklasse in het gamma opgenomen. Dat is gebeurd op vraag van een aantal mensen in de gemeente. Wie wijn koopt kan met zijn correct ingevulde bestelbon zijn gewicht in wijn winnen. Dat is een toezegging die de leveranciers van de wijn hebben gedaan.

Ook de sneukeltoer zal net als twee jaar geleden in het programma worden opgenomen. Vorig jaar pakte het comité uit met zijn actie verzamel taxus scheerlingen. Die actie wordt ook dit jaar verder gezet.

Mensen kunnen de scheerlingen van hun taxushagen inleveren op het containerpark of bij Bart Van Hulle in Maldegem Kleit. Die stort per ton zuivere scheerlingen een bedrag in de kast van het comité. Vorig jaar werd volgens de voorzitter ongeveer 12 ton ingezameld. Het ontbijt is ook dit jaar het begin van de slotmanifestatie.

MEDEWERKING

Ook net als bij de vorige actie rekent het comité er ook op dat in 2007 particulieren en verengingen acties zullen organiseren om geld in te zamelen voor KOTK. Wie een initiatief neemt meldt dit tijdig bij het comité zodat het in de activiteitenkalender van het comité kan worden opgenomen. Een aantal verenigingen hebben nu al toegezegd dat zij mee zullen werken aan de verkoop van wijn ten voordele van KOTK op de activiteiten die zij organiseren.

 


VERKEERSLICHTEN KOMEN EEN STAPJE DICHTER BIJ

Bij de afwerking van de aanleg van het fietspad in de Sint Barbarastraat wordt al rekening gehouden
met de plaatsing van de verkeerslichten aan het kruispunt met de N 9.

Terwijl de laatste hand gelegd wordt aan de aanleg van de fietspaden in de Industrielaan wordt ook werk gemaakt van de afwerking van de fietspaden in de Sint Barbarastraat. De aanleg van de opritten zijn achter de rug en er wordt ook druk werk gemaakt van de aanleg van het kruispunt van de N9 met de Sint Barbarastraat.

In het nieuw streefbeeld van de N9 tussen Gent en de West Vlaamse grens zijn verkeerslichten voorzien aan het kruispunt van de N9 met de Sint Barbarastraat. Hoewel de uitvoering van dat nieuw streefbeeld nog niet voor de komende jaren is werd door de dienst infrastructuur van het Vlaams Gewest toegezegd dat de verkeerslichten nog dit jaar mogelijks nog voor de vakantie zullen geplaatst worden.

Bij de uitwerking van het kruispunt werd alvast rekening gehouden met de installatie van de verkeerslichten. Ondertussen blijft de firma Cocquyt – De Smet ook op schema met de aanleg van de fietspaden op het industrieterrein. Na de Industrielaan komt het Vliegplein aan de beurt.

 


ADEGEMS DOELMAN SCOORT TWEEMAAL

KVK Adegem behaalde zondag tegen Drongen zijn 9de gelijkspel (2-2). Dat brengt de ploeg van voorzitter Wille geen stap dichter bij het behoud. De ploeg staat nu samen met nog 3 andere ploegen met 24 punten. Er zijn nog 2 ploegen die minder punten achter hun naam hebben.

Ook voor de wedstrijd tegen Drongen moest Trainer Vyncke wegens de grote blessurelast zijn ploeg op verschillende plaatsen wijzigen. Bij de rust stond het 0-1 voor de bezoekers. Om zijn ploeg meer aanvallende impulsen te geven dropte de trainer doeman Wintein in de aanval en zette tweede doelman Rau tussen de palen.

Het bleek een goede zet. De keeper die in de eerste helft een doelpunt moest toestaan scoorde zelf in de tweede helft als aanvaller tweemaal. Jammer voor hem en KVK kon Drongen nog gelijk stellen. Het wordt de komende weken roeien met de riemen die ze hebben bij KVK en vechten voor ieder punt.

 


ACME VERKOCHT KOEKEN

Om de clubkas te spijzen trokken de leden van ACME zaterdag de boer op om koeken te verkopen. Niet alleen bij ACME Maldegem maar in alle afdelingen van de atletiekclub werd actie gevoerd.

Hoewel er geen training op het programma stond werden de leden van Atletiekclub Meetjesland cel Maldegem zaterdagvoormiddag in het Maurice de Waelestadion verwacht. Voor een training kon het niet zijn want de voorbereiding van de aanleg van de tartanpiste is in volle gang.

Omdat voor het in stand houden van een sportclub veel geld nodig is een de gemeentelijke subsidies en het lidgeld van de leden niet alle kosten dekken moet de club op zoek naar extra inkomsten. Dit jaar pakte ACME in al zijn afdelingen uit met een koekjesverkoop.

De Maldegemse bestuursleden hadden de afgelopen dagen pakketten met verschillende soorten koeken samengesteld. Er werden 12 routes uitgestippeld. Door de inzet van velen kon op een dag de ganse gemeente bezocht worden. De meeste mensen hadden graag €5 over voor de werking van een club die veel jong talent in zijn rangen telt.


GAAIBOLMARATHON STARTTE ZATERDAGMIDDAG

Om precies 13u30 rolde in de Poermolen in Donk de eerste gaaibol in de 24 uren durende gaaibolmarathon ten voordele van de Vierklaver. De eerste uitdagers waren ploegen bestaande uit vrouwelijke en mannelijke leden van de gemeenteraad en leden van de sportraad.

Voor de eerste uitdagers in het strijdperk traden tegen het marathonteam, werden Patrick De Vogelaere, Benny Schyvynck en Gunther De Vendt door Gaby Van Landschoot bestuurder van de VZW De Vierklaver met een geschenk bedacht. Zij namen aan alle vorige gaaibolmarathons deel. Patrick beperkt zich om gezondheidsredenen enkel tot administratief werk tijdens de bolling.


NIEUWE ANONIEME WAGEN VOOR DE POLITIE

De nieuwe wagen die sinds vrijdagmorgen door de politie in gebruik werd genomen, komt in vervanging van de laatste golf die van de rijkswacht werd overgenomen bij de samenvoeging van rijkswacht en politie. De anonieme wagen zal niet ingezet worden bij flitscontroles.

Hij zal gebruikt worden door het Managementteam en bij acties waarbij minderjarigen betrokken zijn. De gemeente heeft sinds enkele jaren gekozen voor een systeem van renting in plaats van de aankoop van wagens. Dat systeem is te vergelijken met leasing.

 


Home
Home
 
Made in France