De week van Pol Veirman
Vierde jaargang n° 164 - Week 03: van 14 januari tot 20 januari 2007


VINCIPARK KENT OOK IN ADEGEM ZIJN WEG

Omdat het controleren van het parkeren in de blauwe zone niet meer tot het takenpakket van de politie behoort, heeft Maldegem sedert april vorig jaar een privé firma onder de arm genomen. Die firma voert nu jaarlijks controles uit in het centrum van Maldegem. De mensen van Vincipark houden niet alleen het parkeergedrag van de automobilisten in het centrum in het oog.

Zij vinden ook hun weg naar Adegem, Kleit, Donk en Middelburg. Op vraag van een aantal Adegemse zelfstandigen zijn er in Adegem centrum een aantal parkeerplaatsen waar niet langer dan 30 minuten mag geparkeerd worden. Dat ook die parkeerplaatsen regelmatig bezocht worden door de mensen van Vincipark kunnen een paar bestuurders, die vorige zaterdag hun auto in Adegem centrum geparkeerd hadden, getuigen.

Op de parkeerplaatsen waar het tijdelijk parkeren is ingevoerd moeten de automobilisten net zoals in de blauwe zone hun schijf leggen. Wie dat vergeet wordt gelijk geschakeld met een chauffeur die te lang op de zelfde plaats zijn auto heeft achtergelaten. De automobilisten moeten er ook rekening mee houden dat de parkeerplaatsen waar slechts 30 minuten mag geparkeerd worden, in tegenstelling met de gewone parkeerplaatsen in de Blauwe zone, ook op zondag gecontroleerd worden.

 


KONING TIM KOMT NAAR HET EERSTE KASSEIKESBAL

Zaterdagavond op het einde van de kerstboominzameling op het markplein in Maldegem, nam Prinscarnaval TIM afscheid van de Maldegemse carnavallisten. Een tien tal minuten later stelde de Raad van Elf zijn nieuwe prins voor. Tim ging als prins maar keerde terug als koningcarnaval TIM terug.

Een paar maanden terug stelde de Orde van de Kasseikes zich in hun lokaal 't Damberd als nieuwe Adegemse carnavalsorde voor. Het is de bedoeling dat de orde Adegem nieuw carnavalsleven inblaast en ook buiten de gemeentegrenzen deelneemt aan activiteiten die in het kader van carnaval georganiseerd worden.

Zaterdag 27 januari organiseert de Orde der Kasseikes haar eerste Kasseikesbal. Iedereen die houdt van carnaval en de nieuwe Adegemse carnavalsorde een warm hart toedraagt wordt op 27 januari vanaf 20u11 verwacht in de zaal D'Havé. Koningcarnaval Tim zal een van de gasten zijn.

 


NIEUWJAARSRECEPTIE IN DE KOEKOEKLAAN

Het zag er even naar uit de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de Koekoeklaan, waarop alle inwoners van de verkaveling uitgenodigd waren, niet zou doorgaan. Een kort overleg tussen enkele inwoners van de wijk was voldoende om de 7de editie van de nieuwjaarsreceptie op het goede spoor te zetten.

Omstreeks elf uur in de voormiddag zakten de eerste gasten naar de drank en hapjesstands af. Naarmate de tijd vorderde groeide het aantal deelnemers. Officiële toespraken worden er op de nieuwjaarsreceptie niet gehouden. Er worden gewoon nieuwjaarswensen uitgewisseld en gezellig bijgepraat.

 


NIEUWE LEZERS WORDEN NIET VOOR FEBRUARI GEPLAATST

Op het containerpark staan de slagbomen die er nog staan steeds open. Pas na de vergadering van eind januari zal duidelijk worden wanneer de nieuwe apparatuur geplaatst en gebruikt wordt.

Eind april opende het vernieuwde en uitgebreide containerpark in de Steenhouwerslaan zijn hekkens. Voor het eerst moesten de mensen hun identiteitskaart in een lezer steken om met hun afval op het containerpark binnen te geraken. Sommigen probeerden het met hun SIS kaart of bankkaart maar die kwamen van een kale reis teug.

Het duurde niet lang of er doken kinderziekten op. Omdat die kinderziekten niet alleen bleven aanhouden maar ook nog erger werden besloot de gemeente om een grondig onderzoek naar de oorzaak van de prolemen te laten uitvoeren.

Toen de zondvloed van 25 augustus aantoonde dat de technische apparatuur te dicht bij de grond geplaatst was, stond het voor de gemeente vast dat er een nieuw systeem moet gemaakt worden met een centrale computer en dat de technische apparatuur hoger moet ingewerkt worden.

Er werd een overeenkomst bereikt met de firma, die het eerste systeem geplaatst heeft, om het te vervangen door een ander en beter systeem. Tot op heden is er nog geen datum vastgelegd wanneer de nieuwe apparatuur geïnstalleerd wordt. Vermoedelijk komt daar op de vergadering, die op 27 januari wordt georganiseerd, meer duidelijkheid over.

 


SINT BARBARASTRAAT TOCH OPEN TIJDENS HET WEEKEND

Ondanks de ongunstige weersomstandigheden schieten de werken in de Sint Barbarastraat goed op. Over enkele weken liggen er nieuwe fietspaden langs beide zijden van de rijweg.

Tijdens een informatievergadering in de refter van de Technische Dienst kondigde de firma De Witte aan dat zij op 8 januari zou starten met de aanleg van de nieuwe fietspaden op het industrieterrein. In een eerste fase wordt de Sint Barbarastraat aangepakt. Daarna volgen de Industrielaan en het Vliegplein. De straat waarin werken worden utgevoerd worden tijdens de duur van de werken voor het verkeer afgesloten.

Hoewel de weersomstandigheden ongunstig waren gingen de werken zoals gepland van start. Het verkeer langs de Koning Leopoldlaan wordt er met een verkeersbord op gewezen dat afslaan naar de Sint Barbarastraat verboden is. Hoewel die verkeersboorden er ook tijdens het weekend blijven staan kan het verkeer vanaf vrijdagavond tot maandagmorgen normaal gebruik maken van de straat.

 


BESTE BELGISCHE CYCLOCROSSERS KOMEN NAAR EERSTE PAKCROSS

Het zijn drukke tijden voor de wielercel. Momenteel legt ze de laatste hand aan de voorbereiding voor de eerste parkcross. Daarna wordt gestart met de voorbereiding van het Belgisch kampioenschap tijdrijden dat in augustus in Maldegem wordt georganiseerd.

Op woensdag 31 januari leiden alle wegen van de cyclocrossliefhebbers naar het Sint Annapark in Maldegem. Drie dagen na het wereldkampioenschap organiseert de Wielercel in samenwerking met de gemeente de eerste parkcross. Zowel de KBWB als de gemeente Maldegem zijn tevreden.

De gemeente Maldegem en vooral burgemeester Johan de Roo zijn tevreden dat er in Maldegem een A cross komt. De KBWB gunt Maldegem die cross maar is vooral blij dat Maldegem de komende drie jaar ook zal instaan voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap tijdrijden voor alle categorieën. Het parcours voor dat kampioenschap zal ook gedeeltelijk over Adegem lopen.

TRADITIE

Als de Belgische cyclocrossers de verwachtingen inlossen dan wordt de eerste parkcross een herkansing van het wereldkampioenschap. Het staat nu al vast dat de top van het de Belgische cyclocrossers in Maldegem van start gaan.

Voor burgemeester de Roo wordt de Parkcross geen eendagsvlieg. Als de cross een succes wordt wil de burgemeester samen met de wielercel deze cross een vaste plaats op de kalender geven. Hij hoopt nadat de cross dit jaar enkel voor Belgische renners wordt opengesteld, volgend jaar ook een internationaal karakter krijgt.

GEEN CONTROLE

De eerste wedstrijd voor de Masters B en C gaat van start om 12u. Net als de Masters A en d de amateurs die om 13u starten rijden zij een wedstrijd van 40 minuten. De A renners en de -23jarigen starten om 14u30 en rijden één uur. Een toegangskaart kost €8 of €7 als die aangekocht wordt voor dinsdagavond 30 januari 18u.

Ook mensen met een kaart van de KBWB betalen aan de ingang slechts €7. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis van het spektakel genieten. Omdat de grote parkings van het centrum voor het grootste deel voorbehouden worden voor de renners en de genodigden zullen de supporters gebruik moeten maken van de nog overblijvende parkeerplaatsen.

In tegenstelling met de wielerwedstrijd ter gelegenheid van Maldegem kermis riskeren de supporters geen boete als ze langer dan 2u in de blauwe zone parkeren. Op 31 januari zat er vanaf 10u geen controle meer gebeuren op het foutparkeren in de Blauwe zone.


Home
Home
 
Made in France