De week van Pol Veirman
Derde jaargang n° 143 - Week 34 : van 20 tot 26 augustus 2006


OFFERBLOKKEN GEKRAAKT
EN BIDPRENTJES GESTOLEN

De twee gekraakte offerblokken zijn tijdelijk buiten gebruik. Toch zijn er nog mensen die in de offerblokken met geforceerde deuren geld steken.

Er wordt niet alleen gestolen en geschentevent (*) op het Adegems kerkhof, ook in de kerk is niets nog veilig. Vorige week zondag of maandagmorgen werden twee offerblokken opengebroken. De dader of daders zijn waarschijnlijk gestoord tijdens hun actie want zij hebben een deel van hun buit laten liggen.

In de kerk wordt niet alleen geld gestolen. Ook bidprentjes uit het kader dat vooraan in de kerk hangt worden gestolen. Het bidprentje van Hilda Sierens hing er amper 3 dagen en het was al verdwenen. Het is niet de eerste maal dat er bidprentjes gestolen worden. Gedacht wordt dat verzamelaars van die prentjes zich daar komen bevoorraden. Ondertussen vernamen wij van de politie dat er op het ontvreemden van voorwerpen en het beschadigen van grafzerken straffen staan die kunnen oplopen tot 1 jaar cel + een geldboete.

(*) van het werkwoord schenteventen = Adegems voor vandalisme bedrijven.


ZON EN REGEN OP SPAANDERKERMIS

Bij de start van de fietstocht stond de zon hoog aan de hemel. Het duurde niet lang of regen en donder maakten de fietstocht een stuk zwaarder - en minder leuk!

Nadat ze vrijdagavond de voeten onder de feesttafel hadden geschoven en zaterdagnamiddag pijl en boog hadden gehanteerd bliezen de feestneuzen van Spanjaardshoek, Middelleen, Weide en Molenstraat zaterdagavond verzamelen in de feesttent voor de ludieke Spaanderquiz. Ook dit jaar deed de quiz zijn naam alle eer aan.

Zondagnamiddag schreven een kleine tweehonderd sportievelingen zich in voor de fietstocht die onafscheidelijk met de Spaanderkermis verbonden is. Er werd ingeschreven en gestart onder een stralende zon. Wie zijn regenjasje thuis had gelaten had brute pech. Nog voor de eerste deelnemers halfweg waren, verschool de zon zich achter de wolken en vielen de eerste regendruppels uit de hemel.

Het bleef niet alleen bij regen er kwamen ook donderslagen aan te pas. De deelnemers zochten dan ook waar ze konden beschutting tegen dit hondenweer. Bijna niemand slaagde er in om droog 't Spaanderke te bereiken. Eens terug in de feesttent konden de fietsers hun natte fietservaring doorspoelen met een of meerdere soorten streekbieren die tegen democratische prijzen werden verkocht. Ook D.E.H.W. probeerde met zijn optreden de regen van de namiddag te doen vergeten.

LANG ONTBIJT

Ook dit jaar werd Spaanderkermis afgesloten met een ontbijt. Dat liep zoals de vorige jaren uit tot in de late namiddag.

Maandag eindigde de kermis in de feesttent met een dienst voor de overledenen van de wijk en een uitgebreid ontbijt voor iedereen die op tijd was ingeschreven. Voor de echte kermisklanten was dat ontbijt een gelegenheid om in hun kleerkast te duiken en in een niet alledaagse uitfit aan tafel te verschijnen. Na het ontbijt werd het gezellig samenzijn verder gezet in de feesttent en in café 't Spaanderken. De namiddag was al een stuk gevorderd toen kermisvlag gestreken werd en voor een jaartje in de kast werd opgeborgen.


REGEN EN ZON TEISTERDEN TWEEDE BIM KARTING

Voor en na de wedstrijden tussen de bedrijven kreeg het publiek de gelegenheid om zelf op het parcours rond te rijden.

Honderden mensen vonden vorige week zondag hun weg naar de tweede BIM karting op het industrieterrein.

De BIM kartingdag is gestart als een ontmoetingsdag tussen de personeelsleden van de verschillende bedrijven die bij BIM zijn aangesloten. Omdat er aan die ontmoetingsdag ook een competitief tintje werd gegeven kwam vorig jaar ook het publiek op de eerste BIM karting dag af.

De ruime parking voor en naast De Swaan–Spaan en de Krommewege vormen het grootste deel van de kartingpiste. De tenten en kraampjes rond het parkoers geven het geheel een feestelijk karakter.

Verschillende bedrijven hadden zich voor de competitie ingeschreven. Het was tijdens de reeksen duidelijk te zien welke deelnemers ervaring hadden met karting en welke voor de eerste maal in de kleine bolides plaats namen.

Er heerste een kermissfeer rond het kartingcircuit. Toen de eerste druppels uit de hemel viel was het een rush naar de feesttenten.

Voordat de ingeschreven ploegen hun kwalificatie-ritten aflegden en na de finale kon het publiek tegen betaling zelf plaats nemen achter het stuur van een kleine bolide. Alvorens een groep rijders op de omloop werden losgelaten werd hen eerst de betekenis uitgelegd van de verschillende vlaggen die de veiligheidsagenten gebruiken.

Zij kregen eveneens op het hart gedrukt dat zij zich in het belang van zowel hun eigen veiligheid als de veiligheid van de andere rijders moesten schikken naar de aanwijzingen die door de veiligheidsagent op het parcours werden gegeven.

Nog voor het officiële aanvangsuur waren al kandidaten om, onder een stralende zon, rondjes te rijden en te proeven van het lekkers dat in de feesttent werd geserveerd. Toen de speaker van dienst aankondigde dat de baan moest vrijgemaakt worden voor de beslissende ritten trokken er donkere wolken samen boven het industriepark.

Even later vielen de eerste druppels en weerklonk de eerste donderslag. Het publiek haastte zich naar de tenten waar ze beschutting vonden tegen de weersomstandigheden. Door de regen lag de omloop er een stuk moeilijker en gevaarlijker bij. Dat had ook zijn invloed op de races die na de dondervlaag nog werden gereden. Regen en donder kregen de goede sfeer op de kartingdag niet stuk.


O.G.P. SPEELT VLD-VOORZITTER
VERTROUWELIJKE INFORMATIE DOOR

Leden van VLD en OGP doen er goed aan, als zij een e-Mail van hun partijgenoot Peter Van Hecke krijgen, na te gaan of het wel van de juiste Peter is!

Zowel de woordvoerder van de OGP als de voorzitter van de Maldegemse VLD luisteren naar de naam Peter Van Hecke. Dat dit voor verwarring zou zorgen was vorig jaar reeds voorspeld. Vorige week is die voorspelling uitgekomen. Een lid van OGP had de bedoeling om een foto van een kandidaat naar de woordvoerder van de OGP door te sturen. Om een of andere reden gebruikte hij het e-mail adres van de voorzitter van de VLD.

Tot dan toe was de partij er in geslaagd om de meeste van de namen van haar kandidaten geheim te houden. De voorzitter van de VLD die zichzelf nu de Blauwe Peter noemt was verrast toen hun het berichtje binnenkreeg maar reageerde onmiddellijk met de vraag om de namen van al de andere kandidaten te mailen.

Het OGP lid had op dat moment zijn vergissing nog niet ingezien en stuurde prompt de lijst met de namen van de kandidaten naar Blauwe Peter. Die hem daarvoor hartelijke bedankte voor de informatie. Pas na die bedanking ging er bij het lid van de OGP een lichtje branden.

FAIRPLAY
De VLD voorzitter gaf ons even de gelegenheid om zijn informatie in te kijken. Daardoor kregen wij de bevestiging dat Trui Baert, Ilse Baert, Freddy Boels, Willy Boulez, Brigitte Coppieters, Heidi De Busschere, Frieda De Neve, Stefan Lamotte, Charlotte Laridaen, Lode Lermyte, Marc Maeyens, Mario Thuys, Peter Van Hecke en Jason Van Landschoot al zeker kandidaten van de OGP zijn.

Bij OGP vinden ze de manier van handelen van Blauwe Peter laag bij de grond en wensen er ook niet verder op te reageren. Peter Van Hecke -de woordvoerder van OGP- merkte nog wel op dat er eerder reeds een e-mail van iemand van de VLD bij hem binnen liep maar dat zij dit zonder daar ruchtbaarheid aan te geven gemeld hebben aan de VLD. Dat Blauwe Peter degelijke zaken politiek anders aanpakt zegt volgens de woordvoerder van OGP voldoende over persoon in kwestie.


V.O.S. HERDENKT OORLOGSSLACHTOFFERS

Zaterdag 26 augustus organiseert VOS Groot Maldegem zijn jaarlijkse herdenkingsplechtigheid op het Canadees Kerkhof. De dag voor de IJzerbedevaart brengen zij hulde aan alle slachtoffers die er gedurende de oorlogen binnen en buiten Europa vielen en vallen. De plechtigheid begint om 10u15. Na de plechtigheid op het Canadees kerkhof worden de deelnemers door de gemeente ontvangen in den Hoogen Pad.


NOG EVEN WACHTEN OP DE FIETSPADEN

Het was de bedoeling dat de firma De Witte onmiddellijk na het bouwverlof zou beginnen met de aanleg van de fietspaden op het industrieterrein. Die fietspaden zullen ondermeer een verbinding zijn tussen het Kruispunt van de N9 en de Sint Barbarastraat en het kruispunt van de Krommewege en de Kallestraat. Door omstandigheden is de aanvang van de werken een paar weken vertraagd.


DE KONIJNTJES ZIJN TERUG !

Vorige week meldden wij u de laffe diefstal van 14 van de 17 konijntjes uit de zorgboerderij van het OCMW in de Lazarusbron. Die beestjes worden verzorgd door de mensen van het rusthuis en de inwoners van de Lazarusbron. De konijntjes zijn weer terecht en de dieven zijn gekend. In tegenstelling met wat aanvankelijk werd verteld zijn de daders geen allochtonen maar Belgen die zich enige maanden geleden in Maldegem hebben gevestigd.


FOTO ZOEKTOCHT BIJNA AFGELOPEN

Nog tot 3 september kan u deelnemen aan de fotozoektocht die door de Adegemse afdeling van de Gezinsbond wordt georganiseerd. Het parcours van de zoektocht is enkel te voet of per tweewieler af te leggen. De deelnemingsformulieren moeten ten laatste op 3 september binnen zijn bij de verantwoordelijken van de Gezinsbond.


BADMINTON-INSTUIF

Jongeren tussen 6 en 16 jaar die kennis willen maken met badminton die kunnen naar de badminton-instuif die op zaterdag 9 september in de sporthal te Kleit wordt georganiseerd. Tussen 14 u en 16 u kunnen zij er een puntenparcours afleggen en meer te weten komen over die sport. Vanaf 16u30 staat het bestuur van de Maldegemse Badmintonclub klaar om nieuwe leden te verwelkomen.


GENTWEG NOG STEEDS ONDERBROKEN

Wie van de Krommewege naar Onderdijke moet kan nog steeds geen gebruik maken van de Gentweg. Door de hitte waren was op enkele plaatsen het beton afgebrokkeld. Die zijn hersteld maar de nieuw aangelegde stukken beton moeten nog vermoedelijk een week drogen.


Home
Home
 
Made in France